شناسهٔ خبر: 4897307 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه فرهیختگان-قدیمی | لینک خبر

نگاهی به مرحله نیمه‌نهایی لیگ قهرمانان اروپا

جمع بزرگان جمع شد

صاحب‌خبر -


این برای دومین‌بار در تاریخ برگزاری مسابقات لیگ قهرمانان اروپاست که همه تیم‌های حاضر در مرحله نیمه‌نهایی این رقابت‌ها حداقل برای یک‌بار جام قهرمانی را بالای سر برده‌اند، بار نخست در فصل 2013-2012 بود. چهار تیم برتر مسابقات لیگ قهرمانان فصل جاری مجموعا 21 بار قهرمانی این مسابقات را تجربه کرده‌اند، در حالی که سهم رئال‌مادرید 10 قهرمانی، بایرن‌مونیخ پنج قهرمانی، بارسلونا چهار و یوونتوس دو بار قهرمانی در معتبرترین مسابقات باشگاهی اروپاست.چهار تیم برتر مسابقات این فصل همچنین در مجموع 37 بار به فینال این رقابت‌ها رسیده‌اند، همین مساله باعث سخت شدن کار رئال‌مادرید بدون توجه به حریف این تیم در نیمه‌نهایی می‌شود، هرچند که شاید رویارویی با یک یوونتوس نه‌چندان سرحال و موفق مسابقه راحت‌تری برای شاگردان آنجلوتی باشد.



یوونتوس _ رئال‌مادرید
بانوی پیر که روزی در قله فوتبال اروپا بود، در چند سال اخیر وضعیت خیلی مطلوبی در معتبرترین جام باشگاهی این قاره نداشته است، اما از آنجا که یوونتوس و فوتبال ایتالیا چشم به بازگشت بر قله‌های پرافتخار اروپا را دارند، اعطای لقب شکست‌خورده به بانوی پیر باعث ناامیدی و دلسردی آنها نخواهد شد. با توجه به دستیابی رئال‌مادرید به لادسیما شاید فشار کمتری در تورین در مسابقه رفت روی دوش شاگردان آنجلوتی قرار داشته باشد، اما به هر حال غیبت یووه از مراحل پایانی رقابت‌های لیگ قهرمانان طی سالیان اخیر مساله جالبی در آستانه این مسابقه مهم برای تیم تورینی نیست.
اما پنجمین حضور متوالی رئال‌مادرید در مرحله نیمه پایانی لیگ قهرمانان اروپا نشان می‌دهد که تیم مادریدی به خوبی با شرایط چنین مسابقات حذفی مهم و سرنوشت‌سازی آشناست، بنابراین می‌توان گفت رئالی‌ها نسبت به چنین مسابقاتی بی‌تجربه نیستند، از سوی دیگر بانوی پیر هم با توجه به در اختیار داشتن بازیکنانی چون پاتریس اِورا، آندره‌آ پیرلو و جیانلوئیجی بوفون از تبحر بالایی برای حضور در چنین مسابقاتی و مواجهه با شرایط و استرس آنها برخوردار است.
مدافع عنوان قهرمانی لیگ قهرمانان اروپای فصل گذشته همچنین امیدوار است که سلطه مطلق بانوی پیر در سری A با اختلاف 15 امتیاز از تیم دوم جدول این مسابقات به اسلحه‌ای علیه تیم تورینی تبدیل شود. چندین فصل متوالی است که یوونتوس در مسابقات داخلی عملکرد بسیار خوبی دارد، اما غیبت پرافتخارترین باشگاه ایتالیا از مراحل پایانی لیگ قهرمانان در چند فصل اخیر مسلما در عملکرد بازیکنان تیم تورینی موثر خواهد بود. در حالی که قهرمانی تیم تورینی در رقابت‌های فصل جاری اسکودتو تقریبا قطعی شده، به نظر می‌رسد ماسیمیلیانو آلگری به تعدادی از بازیکنان کلیدی خود در مسابقات داخلی استراحت بدهد تا بتوانند برای دیدار مهم و حساس نیمه‌پایانی با رئال‌مادرید با آمادگی کامل به میدان بروند. اما رئال‌مادرید که در حال حاضر پنج امتیاز از صدرنشین لالیگا یعنی بارسلونا فاصله دارد، در حال حاضر برای قهرمانی در دو جام مهم باید بجنگد. شاگردان آنجلوتی قبل از سفر به تورین برای برگزاری دیدار نیمه‌نهایی با یووه باید در لالیگا به مصاف سویا بروند و قبل از دیدار برگشت روز چهارشنبه با بانوی پیر در سانتیاگو برنابئو هم باید با والنسیا رودررو شوند، به همین دلیل رئال‌مادرید با توجه به مصدومیت بعضی از مهره‌های کلیدی خود 14 روز سخت را پیش رو دارد. مسابقه حساس یوونتوس و رئال‌مادرید در مرحله نیمه‌نهایی لیگ قهرمانان اما نکات بارز دیگری هم دارد. در حالی که تصور می‌شد شاید دیدار مرحله نیمه‌نهایی فصل جاری لیگ قهرمانان بین بایرن‌مونیخ و رئال‌مادرید، تکرار مسابقه فصل قبل دو تیم در همین مرحله باشد، با صف‌آرایی یوونتوس و رئال‌مادرید مرحله نیمه‌پایانی معتبرترین مسابقات باشگاهی اروپا جلوه دیگر و جذابیت‌های جدیدی پیدا کرده است که در این مقال به شکل کوتاه به این موارد نگاه می‌شود. آنجلوتی در مسابقه پیش رو مقابل تیمی قرار می‌گیرد که بین سال‌های 1999 و 2001 هدایت آن را برعهده داشت و بعد از دومین فصل ناکام در کسب جام قهرمانی به شکل بدی از آن کنار گذاشته شد. این در حالی است که آنجلوتی در آخرین مسابقه دومین فصل خود با یوونتوس، تا پایان نیمه اول سرمربی بود و برکناری او به شکل بدی در بین دو نیمه اتفاق افتاد. بانوی پیر در طول آن دیدار هنوز شانس قهرمانی داشت و برای صدرنشینی نهایی در لیگ می‌جنگید و اخراج آنجلوتی در بین دو نیمه در واقع بی‌رحمی وحشتناک فوتبال را نشان داد، خاطره بدی که هیچ‌وقت از ذهن فوتبال ایتالیا پاک نخواهد شد.
البته مدت زیادی طول نکشید که آنجلوتی بر راس کادر فنی میلان انتقام خود را از باشگاه سابق خود گرفت و روسونری در فینال رقابت‌های لیگ قهرمانان سال 2003 با ضربات پنالتی یوونتوس را شکست داد. آنجلوتی می‌خواست با ارتقای وضعیت یوونتوس به فوتبال ایتالیا کمک کند که دوباره روی پای خود بایستد، هر چند بعد از او فوتبال باشگاهی و ملی ایتالیا در بسیاری از جبهه‌ها موفق عمل کرد.
اما آلوارو موراتا محصول آکادمی جوانان رئال‌مادرید هم در مسابقه نیمه‌نهایی لیگ قهرمانان با تیم سابق خود روبه‌رو خواهد شد و مشتاق است تا نشان دهد تیم سابقش چه مهره‌ای را از دست داده است.
موراتا بعد از سال‌ها ناکامی برای پیدا کردن جای ثابت در ترکیب تیمی رئال‌مادرید، رئال‌مادرید را به مقصد یوونتوس ترک کرد، در تیم جدید خود پیشرفت کرد و تبدیل به یکی از بازیکنان اصلی و موثر تیم تورینی شد. اینکه مسابقه برگشت رئال‌مادرید و یوونتوس در سانتیاگو برنابئو برگزار می‌شود، مزیت مناسبی برای شاگردان آنجلوتی است. اگرچه هواداران رئال‌مادرید اغلب متهم به سوت زدن‌های انتقادی و عدم حمایت قاطع از تیمشان در مسابقات اخیر رئال‌مادرید بوده‌اند، اما تماشاگران حاضر در سانتیاگو برنابئو در دیدار یک‌چهارم پایانی با اتلتیکومادرید به جای سوت زدن و انتقاد به حمایت باشکوهی از بازیکنان‌شان پرداختند، حمایتی که بی‌شک در صعود رئال به دیدار نیمه‌نهایی نقش داشت. اگر رئال‌مادرید موفق شود در دیدار رفت در تورین حداقل یک بار دروازه حریف را باز کند، که توانایی این کار را هم دارد، کلید صعود به فینال را در دست گرفته و دیگر حضور در مهم‌ترین دیدار باشگاهی اروپا به خودش بستگی دارد.
 


بایرن‌مونیخ - بارسلونا
اعتمادبه‌نفس و روحیه بالای آلمانی‌ها تنها به این دلیل نیست که پپ گواردیولا سرمربی فعلی بایرن تنها کسی است که بارسلونا را به اوج قله فوتبال اروپا رسانده، بلکه پیروزی جالب توجه هفت بر صفر در مجموع دو مسابقه رفت و برگشت دیدار نیمه پایانی فصل گذشته لیگ قهرمانان، روحیه دوچندانی را به بایرن‌مونیخ بخشیده است.
اما از آن زمان تاکنون خیلی چیزها تغییر کرده و پپ گواردیولا که در لیگ قهرمانان پیش از این سرمربی کاتالان‌ها بود، امروز در راس کادر فنی تیم باواریایی‌ها قرار دارد و باشگاه آلمانی را به مرحله نیمه‌نهایی لیگ قهرمانان فصل جاری رسانده است، از سوی دیگر ترکیب تیمی بارسلونا هم نسبت به فصل قبل تغییراتی کرده و چند بازیکن شاخص به ترکیب تیم کاتالونیایی اضافه شده‌اند. علی‌رغم همه مسائل فنی و غیرفنی مسابقه حساس روز جمعه، پپ گواردیولا و بایرن‌مونیخ می‌توانند از فاکتورهای فوق به سود خودشان استفاده کنند.
یوپ هاینکس سرمربی دو فصل قبل بایرن‌مونیخ موفق شد در دیدار نیمه نهایی لیگ قهرمانان به خوبی تیمش را به یک پیروزی با ارزش هفت بر صفر در مجموع دو مسابقه رفت و برگشت هدایت کند و با انجام دادن دو کار موفق به این مهم شد:
1- به نمایش گذاشتن یک فوتبال مستقیم و تهاجمی
2- عدم اجازه به بارسلونا برای متمرکز کردن تفکرات تاکتیکی و به اجرا گذاشتن آنها
اما به اجرا گذاشتن اولین اصل فوق در دیدار پیش رو برای گواردیولا امر راحتی به نظر می‌رسد، چون تیمِ فعلی گواردیولا حتی از بارسلونا هم هجومی‌تر بازی می‌کند و تفکر تهاجمی بیشتری دارد.
در حالی که تیمِ هاینکس علاقه زیاد و سرسختانه‌ای به استفاده از ضد حملات داشت، به نظر می‌رسد بایرن‌مونیخ گواردیولا بیشتر در زمین بارسا حضور داشته باشد و پرسینگ را از محوطه جریمه حریف آغاز کند، مساله‌ای که تیم انریکه سابقا با آن مواجه نشده است.
اساسا باید گواردیولا را در خارج از بارسلونا هم با سبکی ببینیم که به وسیله آن صدرنشین فعلی لالیگا را به افتخارات زیادی رساند و قطعا این سبک و استایل چهارشنبه  شب از سوی سرمربی در فوتبالِ شاگردانش منعکس می‌شود. شاید پپ گواردیولا در دیدار پیش رو به قاطعیت و خستگی‌ناپذیری سه مهاجم شاخص خود یعنی توماس مولر، آرین روبن و رابرت لواندوفسکی نیاز دارد تا بتواند پرسینگ را از خط دفاع بارسا اجرا کند، خط دفاعی که بیشتر از شرکت در کارهای تهاجمی، تمایل به رد و بدل کردن پاس دارد. توماس مولر و آرین روبن با عملکرد عالی گذشته خود نشان داده‌اند که می‌توانند چه کارهایی در دیدار پیش رو با حریف قدرتمند اسپانیایی انجام دهند و در فصل جاری هم در اوج آمادگی و بهترین شرایط جسمانی و فنی خود بوده‌اند، اگر بخواهیم دو مهاجم را نام ببریم که گواردیولا می‌تواند برای وارد کردن فشار بر خط دفاعی بارسا از آنها استفاده کند، آن دو بی‌شک روبن و مولر هستند؛ اگرچه فوتبالِ باواریایی‌ها، وارد آوردن فشار بر خط دفاعی حریف، راه مناسبی برای باز پس گرفتن توپ و پیدا کردن راهی برای باز کردن دروازه حریف است. سبک بازی بایرن همچنین ارتباط خطوط تغذیه‌کننده مهاجمان بارسلونا را قطع خواهد کرد، سه مهاجمی که بزرگ‌ترین دارایی تیم انریکه هستند.