شناسهٔ خبر: 48962419 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: سرپوش | لینک خبر

بین الملل

مشاور امنیت ملی آمریکا: بایدن فکر نمی‌کرد تسلط طالبان بر افغانستان حتمی باشد/ تبریک حماس به طالبان

جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا روز دوشنبه در سخنانی عدم اراده نیروهای امنیتی افغانستان در جنگ با طالبان را دلیل تسلط این گروه بر افغانستان دانست و گفت بایدن باور نمی کرد که تسلط طالبان حتمی و غیرقابل اجتناب باشد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، سالیوان در گفت وگویی با شبکه ای بی سی آمریکا گفت مقامات دولت بایدن از سرعت تسلط طالبان بر افغانستان و سقوط نیروهای امنیتی این کشور متعجب شدند اما با وجود همه این ها، بایدن به تصمیم خود برای خروج نظامی از افغانستان پایبند است .

وی گفت: ما در ۲۰ سال گذشته دهها میلیارد دلار برای اموزش نیروهای افغان صرف کردیم و به آنها تجهیزات دادیم و حمایت های نظامی انجام دادیم . حالا سوال اینجاست که آیا مردان و زنان آمریکایی باید در میانه جنگ داخلی یک کشور دیگر رها شوند آن هم وقتی که ارتش خود این کشور اراده دفاع از خودشان را ندارد؟ پاسخ رئیس جمهوری آمریکا به این سوال "نه" است.

سالیوان گفت که امریکا قصد دارد آن دسته از اتباع افغان را که در طول سال های گذشته به آمریکا کمک کردند، از افغانستان خارج کند.

وی همچنین گفت که بایدن قرار است به زودی درباره موضوع افغانستان با مردم امریکا سخن بگوید.

این مقام امریکایی همچنین خطاب به طالبان گفت که اگر افغانستان به محل امن برای عوامل القاعده تبدیل شود، مسئولیت آن برعهده طالبان خواهد بود.

***

عمران خان: افغان‌ها قید و بند بردگی را شکستند

 عمران خان، نخست وزیر پاکستان می‌گوید افغان‌ها با به دست گرفتن قدرت از سوی طالبان "قید و بند بردگی را شکستند."

نخست وزیر پاکستان که کشورش به عنوان اصلی‌ترین حامی طالبان شناخته می‌شود، گفت که چگونه تحمیل فرهنگی معادل "بردگی ذهنی" است.

او هم‌چنین از راه اندازی یک برنامه آموزشی دولتی، از وجود "مدارس ​​انگلیسی" انتقاد کرد که به گفته وی منجر به پذیرش "فرهنگ دیگران" در پاکستان شده است.

او گفت: وقتی فرهنگ کسی را پذیرفتید، معتقد هستید که این فرهنگ برتر است و در نهایت برده آن می شوید.

وی ناآرامی‌های جاری در افغانستان را شکستن قید و بند بردگی توسط مردم این کشور دانست.

***

مرکل: تمام تلاش‌ها باید برای نجات افغان‌ها متمرکز باشد

«آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان در نشست حزب اتحادیه دموکراتیک مسیحی با ابراز نظر در مورد وضعیت در افغانستان گفت آلمان علاقه مند است از مردم افغانستان و موج احتمالی پناهندگان حمایت کند.

وی افزود: «علاوه بر این، ما باید با ترکیه همکاری نزدیک داشته باشیم».

صدر اعظم آلمان در این نشست در اشاره به فروپاشی سریع نیروهای افغان به مجرد خروج بخش اعظم نیروهای خارجی گفت که تصمیم خروج نیروهای آمریکایی ازافغانستان (خلأ ایجاد شده) تأثیر دومینویی در تمام این کشور داشته است. 

صدراعظم آلمان همچنین به سرازیر شدن احتمالی مهاجران افغان به اروپا اشاره کرد و گفت: قدرت افغان‌ها اکنون بر خروج از کشور، بر طالبان و وضعیت مرزها متمرکز است.

مرکل گفت: «ما ساعات تلخی را می‌گذرانیم، اکنون باید بر تلاش‌ها برای نجات تمرکز کنیم».

«رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه نیز روز یکشنبه در مورد وضعیت افغانستان گفت: «در ترکیه ما با موجی از مهاجران افغانستانی روبرو هستیم و ترکیه به تمام تلاش خود برای کمک به ایجاد ثبات در افغانستان و منطقه ادامه خواهد داد».

چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه  نیز با اشاره به اینکه سفارت ترکیه در کابل به فعالیت خود ادامه می‌دهد ، گفت که تمام عملیات کنسولی در نمایندگی‌های دیپلماتیک ترکیه ادامه دارد.

پس از فروپاشی شهرهای اصلی افغانستان در چند روز، نیروهای طالبان ساعات اولیه روز یکشنبه در کابل تجمع کردند. برخی تصاویر منتشر نشان می‌دهند که پس از سقوط کابل به دست طالبان، مردم افغانستان برای خروج از این کشور به «فرودگاه بین‌المللی حامد کرزای» حمله کردند.

برخی رسانه‌ها اعلام کردند که یکی از دلایل حمله مردم به فرودگاه کابل این شایعه است که هواپیما بدون ویزا و پاسپورت شهروندان افغان را به کانادا منتقل می‌کنند. نیروهای امنیتی و آمریکایی در حال تلاش برای کنترل اوضاع هستند، اما هر لحظه بر تعداد افراد اضافه می‌شود.

***

گوترش کشورها را به استقبال از آوارگان افغان فراخواند

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل اظهار کرد: تمام کشورها آماده استقبال از پناهجویان افغان و امتناع از هرگونه اخراج آنها باشند.

***

وزارت خارجه چین: به تمایل و انتخاب مردم افغانستان احترام می گذاریم

هوا چون اینگ روز دوشنبه در نشست خبری روزانه در پکن اظهار داشت: جنگ و بی ثباتی افغانستان برای بیش از ۴۰ سال ادامه یافته و اتمام جنگ و تحقق صلح خواسته قلبی جمعیت بیش از ۳۰ میلیون نفری افغانستان و همچنین مورد انتظار مشترک جامعه بین المللی و کشورهای منطقه است.

او تصریح کرد: روز گذشته طالبان ضمن اعلام پایان جنگ در افغانستان اعلام کرد از طریق مشورت یک حکومت اسلامی باز و فراگیر را تاسیس خواهند کرد و مسوولیت تامین امنیت شهروندان و هیات های خارجی در این کشور را بر عهده خواهند گرفت.

این مقام چینی در ادامه تاکید کرد: چین انتظار دارد این گفته های طالبان اجرا شود و آنان علاوه بر تضمین انتقال باثبات اوضاع افغانستان و مهار و پیشگیری از هر نوع اقدام تروریستی و جنایی و با دور کردن جنگ و درگیری از مردم افغانستان، به آنها اجازه دهند خانه زیبای خود را بازسازی کنند.

***

حماس رسما "پیروزی" طالبان را تبریک گفت

حماس امروز،‌ دوشنبه به ملت افغانستان برای "شکست اشغالگران آمریکایی" در خاکشان و به طالبان این پیروزی را تبریک گفت.

حماس اظهار کرد: به ملت مسلمان افغانستان شکست اشغالگران آمریکایی و بیرون راندن‌شان از کل سرزمین‌شان تبریک می‌گوییم. همچنین به جنبش طالبان و رهبران شجاع آن این پیروزی را که افتخاری بر جهادی طولانی مدت‌شان در طول ۲۰ سال است، تبریک می‌گوییم.

این گروه فلسطینی برای ملت مسلمان افغانستان، رهبری، ملتش، آرزوی موفقیت همراه با ثبات، شکوفایی و وحدت کرد تا تاکیدی بر زوال اشغالگری آمریکا و هم‌پیمانانش باشد و ثابت کند مقاومت ملت‌ها و در راس آنها ملت مبارز افغانستان نتیجه‌اش پیروزی است و آنها به اذن خداوند به اهدافشان در آزادی و بازگشت دست خواهند یافت.

***

بیانیه رسمی عربستان درباره وضعیت افغانستان

 وزارت خارجه عربستان در بیانیه‌ای ابراز امیدواری کرد طالبان و تمام طرف‌ها برای حفظ امنیت و ثبات تلاش کنند.

این وزارتخانه افزود، عربستان با جدیت وقایع جاری افغانستان را دنبال می‌کند و امیدوار است ثبات در این کشور در اسرع وقت محقق شود.

نظر شما