به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت، آقای دکتر سعید نمکی افزود: هم اکنون گروههای هدف تزریق واکسن در مشهد، جمعیت بالاتر از 50 سال است و در حاشیه شهرهایی مانند مشهد که جمعیت زیادی دارند، افراد بالاتر از 40 سال هستند. خوشبختانه مراکز تجمیعی متعددی برای واکسیناسیون در نظر گرفته شده و از ظهر امروز، چندین پایگاه دیگر واکسیناسیون در مناطق پر تراکم به ویژه حاشیه شهر با تامین کافی واکسن و تیمهای واکسیناتور و استفاده از ظرفیت بسیج راه اندازی میشود و با سرعت دنبال خواهد شد.
وی افزود: هم اکنون 22 مرکز سرپایی که بخش قابل توجهی از آنها در حاشیه شهر است در مشهد فعال هستند که مقرر شد به صورت 24 ساعته فعالیت کنند و سه شیفت در خدمت مردم باشند.
آقای دکتر نمکی در خصوص تصمیم وزارت بهداشت برای محدودیتهای تردد در مشهد مقدس گفت: ما در وزارت بهداشت، اختیارات محدودی داریم و فقط نظرات کارشناسی را پیشنهاد میدهیم و تصمیم برای مواردی مانند اعمال محدودیتها با اینکه ما اعلام میکنیم، در اختیار ما نیست و باید در کمیتههای مربوطه بررسی شود و آنجا هم برغم اینکه باید بر مبنای نظرات وزارت بهداشت تصمیم گیری شود، اما در آن کمیته ها، دستگاههای متعددی حضور دارند که این پیشنهادها را بررسی میکنند و مبتنی بر اقتضای کشور، تصمیم گیری میکنند.
وی تأکید کرد: از روز نخست، پیشنهاد ما محدود کردن تردد بوده و به شدت معترض بوده ایم که هر روز تعداد زیادی افراد از نقاط مختلف به ویژه مناطق آلوده به مشهد مقدس سفر میکنند. وقتی از استان آلودهای با ویروس دلتا روزانه تعداد قابل توجهی پرواز و وسایل حمل و نقل عمومی به سمت مشهد مقدس و خراسان رضوی داشتیم برای ما مسلم بود که کانون آلودگی بیماری در حال جابجایی است و به این روند اعتراض داشته و داریم.
آقای دکتر نمکی ادامه داد: خوشبختانه استاندار دلسوز و پیگیر خراسان رضوی یکی از عوامل تاثیرگذار در کاهش گرفتاری بیماری است و کار را دنبال میکند و ما هم از طریق ستاد ملی مقابله با کرونا امور را پیگیری میکنیم تا زودتر بتوانیم با اعمال محدودیتهای بیشتر، این تنش را از خراسان رضوی کاهش دهیم و مطمئنا در این شرایط، بیشترین فشار به روی همکاران ما در حوزه سلامت وارد میشود. ما همواره معترض عادی انگاری و عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی هستیم.
وی در خصوص وضعیت دارو در کشور گفت: خوشبختانه مشکل خاصی در حال حاضر در حوزه دارو نداریم و به رغم همه فشارها و مصرف بالا، مشکلات را حل و فصل میکنیم. مدتی به دلیل کاهش تولید یکی از کارخانههای مهم سرم سازی و توقف خطوط تولید آن، سرم با کمبود روبرو شد در آن شرایط همکاران ما قصد واردات سرم را داشتند که انجمن تولید کنندگان به مجلس نامه نوشت و اعلام کرد با وجود تولیدات داخل، وزارت بهداشت قصد واردات سرم را دارد.
وی افزود: بنده به عنوان وزیری که از اولین روزی که به وزارت بهداشت آمدم، اجازه ندادم تولید داخل لگدمال واردات شود، اما اجازه هم نخواهم داد که سلامت مردم لگدمال برخی حرفهای بیهوده و تو خالی شود. آقایان صورتجلسه و تعهد کردند که تا تاریخ مشخصی، سرمهای مورد نیاز را تأمین و دوستان ما در وزارت بهداشت هم برای واردات سرم صبوی کنند، اما تولید داخل به اندازه نبود و مصرف داروهای ضد ویروس از 400 تا 500 هزار عدد به 5 تا 6 میلیون عدد در ماه رسید که همه آنها باید با سرم استفاده شود. مقداری سرم هم قرار بود از هند وارد شود که دادستان هند، اجازه خروج نداد.
آقای دکتر نمکی یادآور شد: از سه چهار روز پیش، سرم را از مسیرهای مختلف وارد کشور کردیم و دیروز به مقدار قابل توجهی وارد و در مراکز درمانی توزیع شد و از دو سه روز آینده نیز با واردات محمولههای بعدی، در داروخانهها برای استفاده عموم نیز توزیع خواهد شد.