شناسهٔ خبر: 48780635 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه صبح‌نو | لینک خبر

اعضای شورای امنیت نسبت‌به ادعاهای ضد ایرانی انگلیس و رژیم‌صهیونیستی به اجماع نرسیدند

دست خالی صهیونیست‌ها در میدان و دیپلماسی

رژیم‌صهیونیستی با حمایت آمریکا و انگلیس در حالی مدعی دخالت ایران در حادثه کشتی اسرائیلی در دریای عمان هستند که روز گذشته این موضوع با عدم اجماع نشست شورای امنیت سازمان ملل مواجه شد، نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی از اولین رویارویی با حزب‌الله سرافکنده بیرون آمده است به‌دنبال ارزیابی و چک کردن قدرت شکل‌گیری ائتلاف اسرائیل در آب‌های خلیج‌فارس و دریای عمان است، موضوعی که «حسین اکبری» رییس مرکز مطالعات مجمع جهانی بیداری اسلامی در گفت‌وگو با روزنامه «صبح‌نو» بر آن تاکید می‌کند و می‌گوید: اسرائیل به دنبال فشار مضاعف و سنجش قدرت مقاومت است و به‌دنبال حمله نظامی یا درگیری نظامی نیست.

صاحب‌خبر -

  معادله بازدارندگی
 به نظر می‌رسد نفتالی بنت، نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی خواسته از سلف خود، بنیامین نتانیاهو تندروتر نشان داده شود که تعاملی سخت‌گیرانه با جنبش‌های
 مقاومت اسلامی و در رأس آن‌ها با حزب‌الله دارد؛ زیرا که بنت در واکنش به حمله موشکی از لبنان به‌سمت الجلیل در شمال فلسطین اشغالی، با هواپیماهای جنگی جنوب لبنان را بمباران کرد. بنت بر این باور است با سوء‌استفاده از شرایط سیاسی و اوضاع وخیم اقتصادی لبنان، معادله بازدارنده کنونی و تحمیل قواعد جدید درگیری نتیجه خواهد داد. مشخص بود که مقام‌های رژیم اشغالگر مصمم بودند که معادله بازدارندگی را برهم بزنند؛ لذا در پاسخ به شلیک سه موشک از لبنان به فلسطین اشغالی که در روز چهارشنبه گذشته انجام شد، به حملات توپخانه‌ای به مناطق باز در «سهل الخیام» اکتفا نکردند، بلکه اطراف الهباریه، کفرشوبا و شعبا را هدف حملات توپخانه‌ای قرار دادند ولی مهم‌ترین تحول در ساعات اولیه صبح پنجشنبه اتفاق افتاد که طی آن جنگنده‌های اسرائیلی منطقه الدمشقیه در جنوب لبنان را هدف قرار دادند.
در مقابل این‌همه اصرار اسرائیل بر برهم‌زدن معادله بازدارندگی، مقاومت اسلامی باید این معادله را تثبیت می‌کرد و به نفتالی بنت درباره سوء‌استفاده‌اش از وضعیت بحرانی لبنان هشدار می‌داد. لذا در پاسخ به حملات هوایی رژیم‌صهیونیستی به مناطق باز (زمین‌های خالی) الجرمق و الشواکیر در پنجشنبه، یگان‌های شهید «علی محسن کامل» و شهید «محمد قاسم طحان» در مقاومت اسلامی لبنان، روز جمعه مناطق باز اطراف پایگاه‌های صهیونیستی در مزارع شعبا را با ده‌ها راکت 122میلی‌متری هدف گرفتند.درواقع، رژیم‌صهیونیستی از این پاسخ مقاومت غافلگیر شده به‌نحوی‌که رسانه‌های اسرائیلی فاش کردند که «پاسخ حزب‌الله تا حدود زیادی برای نهاد امنیت اسرائیل غافلگیرکننده‌ای بزرگ بوده... و حزب‌الله معادله شلیک مقابل شلیک و مناطق باز مقابل مناطق باز را تثبیت کرد». رسانه‌های اسرائیلی همچنین اعلام کردند که «حزب‌الله بدون آگاهی اطلاعات اسرائیل حملات موشکی انجام دادند و این چیزی است که باید ارتش اسرائیل نگران آن باشد.»
روزنامه عبری‌زبان معاریو نیز نوشت که ارزیابی‌های اسرائیلی نشان می‌داد که حزب‌الله به حملات اسرائیل در لبنان و عملیات علیه گروه‌های فلسطینی پاسخ ندهد. «یونی بن‌مناحم»، کارشناس امور عربی در توییتر نوشته است: (معادله) بازدارندگی درحال ازبین‌رفتن است و شرایط مستلزم واکنشی شدید به حزب‌الله و ایران است ولی هیچ اتفاقی نمی‌افتد و آن‌ها منتظر شورای امنیت هستند. چه شرم‌آور است!
به‌منظور برون‌رفت از بحرانی که بنت برای رژیم اسرائیل ایجاد کرده، رسانه‌های آن از حملات هوایی ارتش اشغالگر به مناطقی خبر دادند که موشک‌های مقاومت از آنجا شلیک شد. خبری که مقاومت اسلامی در لبنان با صدور بیانیه‌ای آن را تکذیب و همچنین تأکید کرد: برخی رسانه‌های داخلی و عربی اعلام کرده‌اند که رژیم اشغالگر، اقدام به حملاتی کرده است و مناطقی که راکت‌های مقاومت اسلامی صبح دیروز از آن شلیک شده است را هدف قرار داده است که ما تاکید می‌کنیم که این اخبار همگی بی‌اساس است. دشمن صهیونیست هیچ حمله‌ای انجام نداده است و هیچ گلوله‌ای به‌سوی این اماکن شلیک نکرده است. بدیهی است که بنت از اولین تجربه‌اش با حزب‌الله، سرافکنده و سیلی‌خورده بیرون آمده و ذلیل و حقیرتر شده است. رسانه‌های اسرائیلی روز گذشته اعلام کردند که بنی گانتز، وزیر جنگ رژیم با وزیر دفاع آمریکا گفت‌وگو کرده و خواستار همکاری با لبنان برای توقف حملات از آنجا شده است.


عدم اجماع سازمان ملل با ادعاهای انگلیس
 از سوی دیگر، علاوه بر میدان نبرد، در میدان دیپلماسی نیز این رژیم نتوانست ادعاهای واهی خود علیه ایران را به اثبات برساند. در روزهای گذشته در کنار مقام‌های رژیم‌صهیونیستی، انگلیس و آمریکا طرح ادعاهای بی‌اساس درباره حمله ایران به کشتی رژیم‌صهیونیستی را شدت بخشیدند. ازاین‌رو، انگلیس خواستار نشست شورای امنیت در پشت درهای بسته در روز جمعه برای بحث درباره حمله ادعایی پهپادی علیه یک نفتکش صهیونیستی شد و پیش از آن در روز سه‌شنبه بدون ارائه هیچ سند و مدرکی ادعا کرد که «بسیار محتمل» است ایران مسوول این حمله باشد. «بوریس جانسون»، نخست‌وزیر انگلیس هم در توییتر نوشت: «من از محکومیت جهانی حمله ایران به کشتی مرسر استریت استقبال می‌کنم. این، نقض آشکار و فاحش قوانین بین‌المللی بود و انگلیس به همکاری با متحدانش برای محافظت از جان انسان‌ها و حفظ آزادی تردد دریایی ادامه خواهد داد.» همچنین، واشنگتن هم در واکنش به این حادثه با ابراز حمایت از متحد خود، قول داد که برای اطمینان از پاسخگویی و شناسایی و برخورد با ایران در شورای امنیت، کار خواهد کرد.
علی‌رغم اتحاد این سه کشور، برخی از اعضای شورای امنیت برای حمایت از ادعاهای انگلیس در نشست روز جمعه آمادگی نداشتند. بدیهی بود که همه اعضای شورای امنیت سازمان ملل حاضر نبودند از پیشنهادات اتهامی شرکای غربی حمایت کنند، درحالی‌که نتایج تحقیقات مستقل و بی‌طرف بین‌المللی را نداشتند. همچنان که یک منبع سازمان ملل به شبکه روسی «آر.تی» گفت برخی اعضای شورای امنیت این نهاد در حمایت از ادعاهای مطرح‌شده ازسوی شرکای غربی خود درباره حمله اخیر به یک نفتکش صهیونیستی در سواحل عمان موضع محتاطانه‌ای دارند و می‌گویند تحقیقات مستقل در این خصوص لازم است.
پیش از این معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل
 در واکنش به اتهام‌زنی‌های اخیر رژیم‌صهیونیستی و کشورهای غربی به ایران درباره حادثه رخ‌داده برای کشتی «مرسر استریت» تصریح کرد که این اطلاعات متناقض و بر پایه حدس و گمان است. نماینده انگلیس در سازمان ملل اما در ادامه اتهام‌پراکنی‌های بی‌سند این کشور علیه ایران در نشست روز جمعه مدعی شد حمله به مرسر استریت با پهپاد ساخت ایران صورت گرفته است. انگلیس در جلسه دیگری که روز سه‌شنبه در شورای امنیت برگزار شده بود بدون ارائه هیچ مستنداتی مدعی شد «بسیار محتمل است» ایران هفته گذشته با استفاده از یک یا چند پهپاد این نفتکش را مورد حمله قرار داده باشد که به کشته شدن دو نفر از خدمه آن منجر شد.
شورای امنیت از ماجراجویی لجام‌گسیخته اسرائیل جلوگیری کند
 «زهرا ارشادی»، سفیر معاون نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل نیز در نامه‌ای به رییس شورای امنیت با اشاره به اظهارات تحریک‌آمیز اخیر مقامات رژیم‌صهیونیستی و تهدید به استفاده از زور، به این رژیم هشدار داد که منتظر عواقب تمام ماجراجویی‌ها و محاسبات نادرست احتمالی خود باشد. در نامه معاون نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل آمده است: جناب آقای رییس، من این نامه را در ارتباط با نامه مورخ سوم اوت ۲۰۲۱ نمایندگان لیبریا، رومانی و انگلیس برای شما می‌نویسم. نویسندگان آن نامه، بدون ارائه هیچ‌گونه شواهدی برای اثبات ادعاهای خود، با توسل به برخی عبارات نظیر «بسیار محتمل»، «ارزیابی‌های اولیه» و «یک یا چند فروند پهپاد» که ناشی از عدم اطمینان است و همچنین استفاده از اصطلاحات مبهمی مانند «شرکای بین‌المللی» تلاش کرده‌اند به‌صورت دلخواهانه جمهوری اسلامی ایران را به حمله به کشتی مرسر استریت متهم کنند.
 
ایران ضامن امنیت خلیج‌فارس
 چند روز قبل هم «سعید خطیب‌زاده»، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در توییتر به رژیم‌صهیونیستی درباره هرگونه ماجراجویی هشدار داد. خطیب‌زاده نوشت: «ایران به‌عنوان ضامن امنیت خلیج‌فارس، بیانیه‌های تحریک‌آمیز و به‌صورت هماهنگ طراحی‌شده ازسوی انگلستان و آمریکا را قویا محکوم می‌کند. آن‌ها که درباره حملات تروریستی مکرر به کشتی‌های ایرانی سکوت کرده بودند، حالا بی‌پایه و اساس به ایران اتهام‌زنی می‌کنند. هرگونه ماجراجویی ضدایرانی پاسخی فوری و قاطع دریافت خواهد کرد.»
 
مذاکره زیر سایه اتهام
 اتهامات کشورهای غربی علیه ایران در شرایطی مطرح شده که دولت «جو بایدن» مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در شهر وین زمینه‌های بازگشت آمریکا به توافق هسته‌ای را فراهم کند. برخی تحلیلگران، ادعاهای کشورهای غربی را بخشی از کمپین فشار این کشورها برای اثرگذاری بر مذاکرات وین می‌دانند.تاکنون ۶دور مذاکره در شهر وین میان آمریکا و سایر طرف‌های برجام غیر از ایران برای تسهیل بازگشت آمریکا به برجام انجام شده است. طرف‌ها می‌گویند پیشرفت‌های ملموسی در این مذاکرات حاصل شده اما پاره‌ای اختلافات کماکان باقی است.
یکی از زمینه‌های اختلاف در این مذاکرات اصرار آمریکا بر حفظ برخی تحریم‌هایی است که دولت «دونالد ترامپ» بعد از خروج از برجام علیه ایران اعمال کرده است. مضاف بر این، دولت بایدن اعلام کرده هیچ‌گونه ضمانتی نمی‌تواند درباره عدم خروج دوباره دولت‌های بعدی آمریکا از برجام بدهد. مضاف بر این، مقام‌های دولت آمریکا پیش از این تصریح کرده‌اند که قصد دارند از ورود به برجام به‌عنوان «سکویی» برای پرداختن به سایر اختلافات ازجمله مسائل موشکی و منطقه‌ای استفاده کنند. این در حالی است که عصر دیروز شنبه نماینده انگلیس در سازمان ملل در ادامه اتهام‌پراکنی‌های بی‌سند این کشور علیه ایران مدعی شد حمله به کشتی مرسر استریت با پهپاد ساخت ایران صورت گرفته است. ادعاهایی واهی که با عدم اجماع اعضای شورای امنیت در حمایت از ادعاهای ضد ایرانی انگلیس روبه‌رو شد. یک منبع سازمان ملل به شبکه روسی «آرتی» گفت برخی اعضای شورای امنیت برای حمایت از ادعاهای انگلیس در نشست روز جمعه درباره حمله به کشتی صهیونیستی آمادگی نداشتند و می‌گویند تحقیقات مستقل در این خصوص لازم است.
 
اکبری: آمریکا به‌دنبال چک کردن قدرت یارگیری ائتلاف است
 در همین زمینه، «حسین اکبری» رییس مرکز مطالعات مجمع جهانی بیداری اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار روزنامه «صبح‌نو» با اشاره به حمله موشکی حزب‌الله لبنان به‌سوی اراضی اشغالی، عنوان کرد: اسرائیلی‌ها مدعی هستند که در این چند سال اخیر ازسوی لبنان به آن‌ها حمله‌ای نشده و اگر هم موشکی به‌سوی آن‌ها زده شده رهگیری کردند. تحولات منطقه در شرایط کنونی یک پیوستگی با همدیگر دارند به نوعی به هم مربوط است. اسرائیل بعد از انتخابات کنست و حذف نتانیاهو از قدرت، در شرایط خاصی قرار گرفت و دچار بحران‌های داخلی بیشتری شد. البته برای اینکه بگویند در داخل دارای یک قدرت و برتری هستند، دست به اقداماتی همچون هدف قرار دادن مواضع مقاومت لبنان، سوریه و بلندی‌های جولان زدند. اقداماتی که با واکنش و پاسخ مقاومت روبه‌رو شد و همان‌طور که در گزارش‌های خبری هم انعکاس یافت حزب‌الله بیش از 20موشک به‌سوی رژیم‌صهیونیستی شلیک کرد.
 این کارشناس مسائل غرب آسیا، افزود: اسرائیل به‌دنبال این است تا با پروپاگاندای رسانه‌ای اقدام به فشار سیاسی علیه مقاومت کند. ازاین‌رو است که تلاش می‌کنند تا به‌گونه‌ای وانمود کنند که موشک‌های حزب‌الله به اراضی اشغالی اصابت نکرده و بلندهای جولان مورد اصابت قرار گرفته است، آن‌ها با ضربه شدیدی که قبلا از حماس خوردند و برای جبران این قضیه می‌خواهند بگویند که ما دست برتر داریم. رسانه‌های غربی و عبری تلاش کردند تا با همزمان شدن مراسم تحلیف آقای رئیسی، موضوعاتی همچون حادثه کشتی رژیم‌صهیونیستی در دریای عمان و تحریم‌ها علیه کشورمان را در بوق و کرنا کنند تا به اذعان آن‌ها یک فشار مضاعف ایجاد کرده و از دیگر سو شرایط کنونی حزب‌الله را بسنجند که آیا اقدامی انجام می‌دهند یا خیر. اگر حزب‌الله پاسخ حملات رژیم‌صهیونیستی را نمی‌داد آن‌ها جری‌تر می‌شدند، کمااینکه می‌دانند که هر اقدامی ازسوی اسرائیل بدون پاسخ نخواهد بود و پاسخ اسراییل را دادند.
اکبری با اشاره به اینکه گنبدآهنین رژیم‌صهیونیستی نفوذپذیر است، تصریح کرد: ادعای اسراییل این است گنبدآهنین غیرقابل نفوذی دارند اما هر اقدامی که علیه اسرائیل شد این گنبدآهنین آن‌ها نفوذپذیرتر است. اسرائیلی‌ها پیش‌بینی کرده بودند که در برابر توان موشکی مقاومت مانع جدی ایجاد کنند اما طبیعتا توانمندی موشکی مقاومت لبنان بیشتر شده است. اگر می‌بینیم که امروز اسرائیل فشار سیاسی علیه مقاومت ایجاد کرده به این دلیل است که می‌خواهد ببیند آیا پاسخ می‌گیرد یا خیر.وی با اشاره به حادثه برای کشتی رژیم‌صهیونیستی در دریای عمان تاکید کرد: حادثه کشتی هم اقدام متقابل بود که آمریکا را با خودشان همراه کرده و به‌نوعی یارگیری کنند و قدرت ائتلاف خودشان را چک کنند. اسراییل در شرایطی نیست که حمله نظامی داشته باشد. آن‌ها اگر آمادگی داشتند می‌توانستند اقدام کنند ولی نکردند و تابه‌حال هیچ کاری نکردند، نمی‌توانستند. ادعای امروز صهیونیستی‌ها برای چک کردن محیط و همسو کردن شرایط  است و اقدام نظامی علیه مقاومت ازسوی آن‌ها شکل نمی‌گیرد.