روز نو :البرز یک پزشک گفت: اگر آمار تزریق واکسن در کشور بالاتر بود الان تا حد زیادی از مرگ و میر جلوگیری میشد و شاهد مرگ تعداد کمتری از هموطنان بودیم.
دکتر آرام اسحاقی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه حدود یک ماه پیش برای رسیدگی به بیماران مبتلا به کرونا به سیستان و بلوچستان اعزام شده بودم، گفت: وضعیت در سیستان و بلوچستان از نظر زیرساختهای درمانی و اوضاع زندگی خوب نبود و بسیاری از مردم در خانههای کپری زندگی میکردند. دارو به سختی تهیه میشد و کمبود آن به خصوص نبود رمدسیویر به شدت محسوس بود و بسیاری در همان کپرها جان خود را از دست میدادند.
اسحاقی ادامه داد: در حال حاضر وضعیت بسیار بدتر شده و در حال تجربه بدترین شرایط نسبت به پیکهای قبلی هستیم و فاجعه در حال رخ دادن و کشور رها شده است.
فقط با مرگ بیماران بدحال تخت برای سایر بیماران خالی میشود
وی در خصوص مشاهدات خود از بیمارستانهای مختلف به خصوص تهران گفت: عملاً تخت خالی وجود ندارد و فقط با مرگ یک بیمار تخت برای بیمار بدحال دیگر خالی میشود. مراکز سی.تی.اسکن به قدری شلوغ است که مردم جایی برای انجام سی.تی.اسکن پیدا نمیکنند. ابتلاهای خانوادگی به قدری زیاد است که برخی از خانوادهها همگی در بیمارستان بستری هستند.
اسحاقی در خصوص کمبود دارو در شراط کنونی هم گفت: این روزها حتی آب مقطر و سرم هم پیدا نمیشود چه برسد به داروهایی چون رمدسیویر و ... جالب اینجاست هیچ کس هم هیچ کاری انجام نمیدهد و مملکت را رها کردهاند. در پیکهای قبلی شاهد چنین وضعیتی نبودیم که مثلاً سرم نداشته باشیم.
رمدسیویر تا ۱۵۰ میلیون تومان در بازار سیاه فروخته میشود
وی خاطرنشان کرد: الان وضعیت به گونهای شده که بسیاری از بیماران داروهای خود را از بازار سیاه تهیه میکنند، مثلاً برای تهیه رمدسیویر ایرانی در بازار سیاه برای یک دوز باید بین پنج تا ۳۰ میلیون تومان هزینه کنند. تعیین نرخ به فروشنده بستگی دارد که چه تصمیمی گرفته باشد مثلا اگر تصمیم بگیرد آن روز ۱۵ میلیون تومان از هر دوز کاسبی کند به همان قیمت میفروشد و این نرخ ممکن است برای هر خریدار فرق کند. به طور کلی هر بیمار برای تهیه رمدسیویر جهت استفاده در یک دوره درمان(پنج دوز) باید بین ۳۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان هزینه کند.
این پزشک عمومی با بیان اینکه اگر افراد مبتلا در همان ابتدا و قبل از اینکه ریه درگیر شود به بیمارستان مراجعه و دارو دریافت کنند احتمال مرگ و میر تا حد زیادی کاهش مییابد، گفت: اما متأسفانه به دلیل شرایط کنونی بسیاری با تأخیر به بیمارستانها مراجعه میکنند.
اگر واکیسناسیون زودتر شروع شده بود شاهد چنین اوضاعی نبودیم
اسحاقی با انتقاد از تأخیر در واکسیسناسیون عمومی هم گفت: آمار واکسیناسیون در ایران تاکنون فاجعه بوده و به شدت پایین است. در حالی که برای کنترل پاندمی کرونا باید ۷۰ درصد جامعه واکسینه شوند اما در کشور آمارها بسیار پایینتر از این رقم است. از طرف دیگر با توجه به اینکه برای ایمنی کامل نیاز است چهار هفته از تزریق دوز دوم بگذرد بنابراین همین تعداد افراد واکسینه شده هم دارای ایمنی کامل نیستند.
وی افزود: اگر آمار تزریق واکسن در کشور بالاتر بود الان تا حد زیادی از مرگ و میر جلوگیری میشد و شاهد مرگ تعداد کمتری از هموطنان بودیم چون واکسن اگرچه ممکن است در برخی افراد نتواند جلوی ابتلا را بگیرد اما تا حد زیادی از مرگ جلوگیری میکند.
وی تصریح کرد: متأسفانه با وجود چنین شرایطی بسیاری از مردم رعایت نمیکنند، عروسی و مراسم و گشت و گذار برقرار است و کسی عین خیالش نیست که دلتا یکی از خطرناکترین جهشهای کرونا است.
کادر درمان بر اثر فشار کاری فوت میکنند
اسحاقی با بیان اینکه البته مردم پس از این همه وقت خسته شده و تا حدودی هم حق دارند، گفت: مسئولان باید به داد کادر درمان و مردم برسند و با تعطیلی سراسری یک ماهه وضعیت را کنترل کنند. ما در این شرایط شاهد مرگ برخی از اعضای کادر درمان به دلیل سکته قلبی و ... بر اثر فشار کاری هستیم. یکی از همکاران خودم که دختری ۲۷ ساله بود به دلیل فشار کاری فوت کرد.
وی با بیان اینکه اگر اوضاع با همین روال ادامه داشته باشد همه داغدار خواهیم شد، گفت: در این پیک شاهد مرگ کودک هشت ساله، جوانان ۲۰ تا ۳۵ ساله بودهایم.
وضعیت در سایر کشورها عادی شده است
اسحاقی اظهار کرد: ما باید از تجربه سایر کشورها در کنترل کرونا درس بگیریم. الان وضعیت در کشورهایی چون آمریکا، انگلیس، ایتالیا و ... عادی شده است. یکی از دلایل شکست ایران در کنترل کرونا درس نگرفتن از تجربه سایر کشورها چه در واکسیناسیون و چه در قرنطینه است.
وی با تأکید بر تسریع واکسیناسیون در کشور، گفت: وضعیت در حال حاضر وحشتناک است و امیدوارم به داد مردم و کادر درمان برسند.
نظر شما