شناسهٔ خبر: 48668200 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: تحلیل بازار | لینک خبر

دبیر کانون مرغ‌داران گوشتی کشور:

علت گرانی مرغ قوانین دستوری مسئولان است

فروغی، دبیر کانون مرغ‌داران گوشتی کشور علت گرانی گوشت مرغ را مدیریت نامناسب شبکه توزیع دانست و گفت: میزان تولید کاهش پیدا کرده و دلیل اصلی آن هم به خاطر قوانین دست و پا گیر و دستوری مسئولان است.

صاحب‌خبر -

به گزارش بازار، پرویز فروغی، دبیر کانون مرغ‌داران گوشتی کشور با بیان اینکه مرغ به میزان کافی در کشور در حال تولید است و کمبودی نداریم، افزود: با توجه به اینکه هر کیلوگرم مرغ زنده از تولیدکنندگان درب مرغداری‌ ها ۱۷ هزار و ۱۰۰ تومان خریداری می‌شود، عرضه آن در بازار به قیمت ۳۵ تا ۴۰ هزار تومان گران‌ فروشی و اجحاف در حق مصرف کننده است.

وی با اشاره به تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای نهاده‌های تولید از جمله ذرت و کنجاله، افزود: با این حال هزینه‌ های تولید هر کیلوگرم گوشت مرغ به ۱۹ هزار و ۹۰۰ تومان رسیده و این محصول درب کشتارگاه ۲۶ هزار تومان به فروش می‌رسد. در نهایت مصرف کننده نباید رقمی بیشتر از ۲۷ هزار و ۵۰۰ تا ۲۸ هزار تومان را برای گوشت مرغ بپردازد در حالی که در حال حاضر در خُرده فروشی شاهد قیمت ۳۵ هزار تومانی و بالاتر هستیم.

پرویز فروغی اظهارداشت: دلیل افزایش هزینه‌های تولید مرغ با توجه به تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای نهاده‌ها را مربوط به افزایش هزینه‌های حمل و نقل، جوجه یکروزه و واکسن عنوان کرد.

دبیر کانون مرغ‌داران گوشتی کشور تصریح کرد: با این حال در حال حاضر قیمت مصوب هر کیلوگرم مرغ زنده ۱۷ هزار و ۱۰۰ تومان و گوشت مرغ گرم ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان است.

براساس آمار وزارت جهاد کشاورزی سال ۹۹ بیش از دو میلیون و ۵۰۰ هزار تن گوشت مرغ در کشور تولید و به بازار عرضه شد.

طبق مصوبه دولت قیمت جوجه یک‌روزه گوشتی بین پنج هزار تا پنج هزار و ۴۰۰ تومان است، اما اکنون با نرخ های بین ۸ تا ۹ هزار تومان به مرغداران فروخته می شود. مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی پیش از این اعلام کرده بود که علت افزایش قیمت جوجه یکروزه مرغ گوشتی به دلیل قاچاق تخم مرغ نطفه دار و جوجه یک‌روزه است.

پرویز فروغی، دبیر کانون مرغ‌ داران گوشتی کشور در پایان افزود: قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ گرم در بازار عمده فروشی بیش از ۳۴ هزار تومان و در بازار خرده فروشی بیش از ۴۰ هزار تومان به فروش می رسد.

نظر شما