شناسهٔ خبر: 4862768 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

بسته خبری تحولات یمن/

فرودگاه الحدیده هدف جنگنده‌های سعودی قرار گرفت

خبرگزاری تسنیم: فعالیت فرودگاه بین المللی الحدیده یمن با بمباران باندهای فرود آن توسط جنگنده های سعودی متوقف شد. قرار بود این فرودگاه به طور موقت جایگزین فرودگاه صنعا شود که پیش از این هدف جنگنده های سعودی قرار گرفته بود.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، شب گذشته جنگنده‌های سعودی منازل مسکونی مردم در مناطق مختلفی از استانهای صنعا، صعده و حدیده را بمباران کردند.همچنین منابع خبری از پرواز بسیار گسترده جنگنده‌های سعودی برفراز مناطق حیدان، ساقین، رازح، شدا و الظاهر در استان صعده خبر دادند.

دهها شهید و زخمی در حملات سعودی به استان "حجه" یمن

در پی حملات مستمر جنگنده‌های سعودی به شهر حرض در استان حجه در غرب یمن ده‌ها تن شهید و زخمی شده‌اند.

روز جمعه نیز در پی حمله جنگنده‌های سعودی به محله "الشعب" در منطقه "سعوان" واقع در صنعا پایتخت یمن 14 تن از جمله 9 زن و دو کودک به شهادت رسیدند.

فعالیت فرودگاه بین المللی الحدیده به طور کامل متوقف شد

فعالیت فرودگاه بین المللی الحدیده یمن با بمباران باندهای فرود آن توسط جنگنده های سعودی متوقف شد.

به گزارش تسنیم به نقل از شبکه تلویزیونی المیادین، خالد الکحلانی مدیرکل فرودگاه بین المللی الحدیده اعلام کرد: جنگنده های سعودی منطقه حدفاصل دو باند موازی فرودگاه را بمباران کردند که باعث آسیب دیدن هر دو آنها شد.

وی گفـت: باند اصلی فرودگاه به سه موشک و باند فرعی آن با یک فروند موشک هدف قرار گرفت و آسیب دید. این حملات دقیق و حساب شده بود و هدف از آن فقط بستن فرودگاه بود که انجام شد.

الکحلانی گفت: فرودگاه اکنون نمی تواند پذیرای هیچ پروازی باشد.این درحالی بود که دیروز برنامه ریزی می کردیم که فرودگاه الحدیده را به طور موقت جایگزین فرودگاه صنعا برای بازگشت یمنی های سرگردان در فرودگاه‌های خارجی از کشور کنیم.

وی تصریح کرد: پروازهای برنامه جهانی غذا و یونیسف به این فرودگاه انجام می شد که هواپیماها در این پروازها مواد غذایی، پشتیبانی و سوخت دیزل و روغن و نظایر آن برای مردم یمن به همراه می آورند.

سالن‌ها و باندهای فرودگاه به طور کامل ویران شده و تنها چارچوب فرودگاه و تابلوی آن باقی مانده است. این یکی از پنج فرودگاهی است که از آغاز حملات هوایی به یمن در اواخر ماه مارس تاکنون آسیب دید.

سرنگونی پهپاد جاسوسی آمریکا در شمال یمن + عکس

منابع خبری محلی در یمن گزارش دادند که پدافند این کشور موفق شده است یک فروند هواپیمایی بدون سرنشین جاسوسی متعلق به ارتش آمریکا را در شمال استان صعده سرنگون کند.

پایگاه خبری یمنی پرس در این زمینه گزارش داده است که پدافندهای مستقرشده در شمال استان صعده و در نزدیکی مرز عربستان یک پهپاد جاسوسی متعلق به آمریکا را سرنگون کرده‌اند.

این منابع تصاویری را از پهپاد سرنگون‌شده منتشر کردند.

بر اساس اخبار واصله از درگیری‌های جاری میان ارتش و کمیته‌های مردمی با تروریست‌های القاعده در شهر تعز، شب گذشته افراد مسلح وابسته به القاعده سعی داشتند خزینه بانک "الیمنی للانشاء و التعمیر" را منفجر کنند.

رئیس مرکز پژوهش‌های سیاسی و استراتژیک یمن در گفت‌وگو با تسنیم:
ارتش و کمیته‌های مردمی نقشه های عربستان در یمن را خنثی کردند +‌فیلم
خبرگزاری تسنیم: رئیس مرکز پژوهش‌های سیاسی و استراتژیک در امور یمن تاکید کرد که ارتش و کمیته‌های مردمی موفق شده‌اند که به واسطه پیروزی‌های خود، استراتژی عربستان در یمن را خنثی کنند.

 دکتر عبدالرحمن راجح رئیس مرکز پژوهش‌های سیاسی و استراتژیک در گفتگو با خبرنگار گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به تشریح آخرین وضعیت سیاسی، میدانی و اوضاع انسانی در یمن پرداخته و گفت: وضعیت میدانی در یمن علی رغم ادامه حملات عربستان که همه چیز را هدف قرار می‌دهد خوب است؛ ارتش یمن و کمیته‌های مردمی موفق شدند پیروزی‌های بزرگی را کسب کرده و نیروهای القاعده، تکفیری‌ها و افراد مسلح وابسته به عبد ربه منصور هادی را از بسیاری از شهرها همچون عدن، تعز، مأرب، شبوه و البیضاء بیرون کنند.(لینک مصاحبه +فیلم)

کشته شدن 3 نظامی سعودی در مناطق مرزی این کشور با یمن
 در پی درگیری‌های مرزی عربستان با یمن، 3 نظامی سعودی کشته شدند.

سخنگوی وزارت کشور عربستان نیز چندین ساعت قبل از کشته شدن یک نظامی این کشور در پی تیراندازی به یک گشتی در منطقه جازان عربستان واقع در مرز با یمن خبر داد.

این در حالی است که منابع یمنی نیز از یک انفجار خبر دادند که یک گشتی نظامی سعودی در منطقه "التبه الحمرا" در نزدیکی مرز عربستان با یمن را هدف قرار داده است.

درخواست یمن از سازمان ملل برای ارسال کمک های فوری پزشکی

همچنین "تمیم الشامی" سخنگوی وزارت بهداشت یمن طی سخنانی اعلام کرد: پایان یافتن مواد سوختی باعث قطع برق بیمارستان‌ها و متوقف شدن فعالیت‌ها در آنان شده است، بیمارستان‌ها دیگر قادر به ارائه خدمات مطلوب نیستند.

وی از شورای امنیت سازمان ملل و سازمان‌های بین‌المللی خواسته است که برای ورود کمک‌های بشر دوستانه و دارویی به یمن تلاش کنند.(لینک خبر)

یونیسف: اوضاع انسانی در یمن به سمت فاجعه می‌رود

سخنگوی یونیسف در یمن تاکید کرد که اوضاع در این کشور بسیار دشوار است و به سمت فاجعه پیش می‌رود.

به گزارش تسنیم به نقل از المیادین، «محمد الاسعدی» سخنگوی یونیسف در یمن با تشریح اوضاع انسانی در این کشور تاکید کرد که وضع انسانی بسیار دشوار است و به سمت فاجعه پیش می‌رود.

وی افزود که بسیاری از خانواده‌ها در عدن به علت شدت درگیری‌ها در منازل خود محاصره هستند.

الاسعدی همچنین تاکید کرد که نه برق، نه آ‌ب و نه سوخت در یمن وجود ندارد و بسیاری از نانوایی‌ها تعطیل شده‌اند.

نشست بی نتیجه شورای امنیت درباره یمن

شورای امنیت سازمان ملل در توافق بر سر طرح روسیه برای اعلام آتش‌بس انسانی در یمن ناکام ماند؛ یمن به دلیل تداوم حملات هوایی رژیم سعودی هم اکنون از بحران شدید در تأمین سوخت برای توزیع کمک‌های انسان دوستانه رنج می‌برد.

با گذشت پنج هفته از جنگ همچنان طرح کمک‌های انسان دوستانه به غیرنظامیان یمنی به دلیل شدت حملات هوایی رژیم سعودی، اجرایی نشده است.

پیشتر بان‌کی‌مون از طرف‌های درگیر در یمن خواسته بود تا بیمارستان‌ها را منطقه بی طرف قرار داده و مجدداً به آنها سوخت رسانی کنند.

با این وجود شورای امنیت موفق نشد تا در خصوص طرح روسیه که شامل آتش‌بس با اهداف انسانی را شامل می‌شد به توافق برسد، ویتالی چورکین در این خصوص اعلام کرده است که حداقل به آتش‌بس‌هایی با هدف کمک رسانی نیازمندیم.‎

فریاد یکصدای ملت یمن در اعتراض به حملات عربستان+ تصاویر

ملت یمن روز جمعه در اعتراض به ادامه حملات عربستان سعودی به کشورشان تظاهرات گسترده‌ای در میدان «التغییر» صنعا پایتخت این کشور برگزار کردند.

 مردم صنعا پایتخت یمن روز جمعه در اعتراض به حملات عربستان سعودی به مناطق مسکونی و زیرساخت های یمن و محاصره هوایی، دریایی و هوایی این کشور تظاهرات کردند.(لینک خبر)

عضو شورای سیاسی انصارالله در گفت‌وگو با تسنیم:

پاسخ انصارالله به تجاوزات عربستان «قطعی» است

عضو شورای سیاسی انصارالله در مصاحبه با خبرنگار بین‌الملل تسنیم به عربستان درباره تداوم تجاوزات به یمن هشدار داد و گفت: مشخص کردن زمان و مکان پاسخ به تجاوزات عربستان در اختیار ارتش و کمیته‌های مردمی بوده و تمامی گزینه‌ها باز است.

وی افزود: تاکنون ما حمله عربستان را پاسخ نداده‌ایم تا به آنان و کشورهای متجاوز فرصت دهیم که به اقدامات خود بیندیشند زیرا پیامدهای پاسخ ما بسیار بزرگ خواهد بود و طرفی که بر تجاوزگری خود اصرار می‌ورزد نتایج آن را تحمل خواهد کرد.(لینک مصاحبه با تسنیم)

انصارالله: پاسخ محکمی به عربستان می‌دهیم

عضو شورای رسانه‌ای انصار الله یمن تاکید کرد که نه ارتش یمن و نه کمیته‌های مردمی مسئولیت حمله به نیروهای عربستان را بر عهده نمی‌گیرند، چرا که هنوز پاسخ به حملات سعودی رسما آغاز نشده است.

به گزارش تسنیم به نقل از الیمادین، «نصرالدین عامر» عضو شورای رسانه‌ای انصار الله یمن تاکید کرد که نه ارتش یمن و نه کمیته‌های مردمی مسئولیت حمله به نیروهای عربستان را بر عهده نمی‌گیرند، چرا که هنوز پاسخ به حملات سعودی رسما اعلام نشده است.

عامر افزود که تلاش های عربستان بر پاکستان برای تغییر موضع در خصوص جنگ علیه یمن نشانگر این است که ریاض در تنگنا افتاده است.

عضو هیئت رسانه‌ای انصارالله با اشاره به اینکه این جنبش هنوز پاسخ به حملات عربستان را شروع نکرده است، تاکید کرد، «اگر تصمیم به پاسخ به عربستان بگیریم، این پاسخ قوی خواهد بود همچنان که در جنگ ششم شاهد بودیم.»

انتهای پیام/ر