شناسهٔ خبر: 48570248 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: بولتن‌نیوز | لینک خبر

روسیه: آمریکا سال‌ها پیشنهادات سایبری ما را بی‌پاسخ گذاشته‌ است

سفیر روسیه در واشنگتن گفت آمریکایی‌ها ظرف سال‌های گذشته ۶ بار پیشنهادات مسکو درخصوص امنیت سایبری را بی‌پاسخ گذاشته‌اند.

صاحب‌خبر -

به گزارش بولتن نیوز، «آناتولی آنتونوف» سفیر روسیه در واشنگتن روز چهارشنبه گفت، آمریکایی‌ها طی سال‌های گذشته، ۶ بار درخواست برای مذاکرات سایبری را بی‌پاسخ گذاشته‌اند.

این دیپلمات روس به خبرگزاری «اسپوتنیک» گفت: «ما مکرراً ابتکار برقراری ارتباطات مربوطه را به واشنگتن ارائه کرده‌ایم. به طور اخص از سال ۲۰۱۵، ۶ پیشنهاد به طرف آمریکایی ارسال کرده تا چنین تعاملاتی آغاز شود».

آنتونوف افزود: «از جمله [این پیشنهادات] می‌توان به اجماع بر سر توافقی دوجانبه درباره جلوگیری از حوادث سایبری، تضمین دو طرف بر عدم مداخله در امور داخلی یکدیگر و به ویژه رویه‌های انتخاباتی از طریق فناوری‌های اطلاعات و ارتباطات، امضای توافقی بین‌المللی بر سر قبول تعهدات کشورها درخصوص عدم به راه انداختن و آغاز حمله به دیگران از طریق فناوری‌های اطلاعات و ارتباطات اشاره کرد».

سفیر روسیه در واشنگتن گفت، سپتامبر سال ۲۰۲۰ (شهریور سال گذشته)، «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه طرحی درباره یک برنامه جامع احیای همکاری‌های مسکو-واشنگتن در زمینه امنیت اطلاعات را اعلام کرد اما «متأسفانه هیچ پاسخی درخصوص هیچ یک از پیشنهادات ما دریافت نشد».

آنتونوف متذکر شد، علی‌رغم همه این موارد، روسیه از همکاری منصفانه با آمریکا در زمینه امنیت سایبری که به سود دو طرف باشد و همچنین گفت‌وگوهایی منصفانه در این زمینه که به سود منافع هردو طرف باشد، استقبال می‌کند.

این مقام روس افزود: «در هر صورت، امیدواریم که ارتباطاتی منظم و دارای ماهیت حقیقی، به از بین بردن نگرانی‌هایی که در این حوزه انباشت شده است، کمک کند».

او در ادامه گفت: «روسیه همواره از همکاری‌های صادقانه بدون سیاسی سازی و دستورکارهای مخفی که به سود طرف‌ها باشد استقبال می‌کند. ما رویکردی مسئولانه در قبال مسائل امنیت سایبری داریم. اثبات این مسئله این است که روسیه اولین کشوری بود که پیش‌نویسی از یک کنوانسیون برای مقابله با استفاده مجرمانه از فناوری‌های اطلاعات و ارتباطات را به سازمان ملل ارائه کرد».

آنتونوف گفت، پیرو دیدار پوتین و «جو بایدن» همتای آمریکایی او در ژنو، آژانس‌های مربوطه در مسکو و واشنگتن در حال همکاری فعالی در زمینه امنیت سایبری هستند و «جهت اِعمال مستقیم توافقات حاصل شده در ژنو، کارشناسان وزارتخانه‌های مربوطه تماس فعال با یکدیگر را ضمن هماهنگی با شوراهای امنیتی هردو کشور آغاز کرده‌اند».

او در ادامه گفت: «نمایندگان نهادهای تخصصی برای پاسخ به چالش‌های محیط دیجیتال، از جمله مرکز ملی هماهنگی روسیه در امور حوادث رایانه‌ای نیز در این رویه دخیل هستند و این امر اهمیت بسیار زیادی دارد».

آنتونوف گفت، علاوه بر پیشنهادات مطرح شده از سوی مسکو، فقط ظرف یک سال گذشته، طرف روس دوازده درخواست در زمینه حملات سایبری از آمریکا داشته است و در مجموع هشتاد درخواست مسکو از واشنگتن در این زمینه بی‌پاسخ مانده است.

پیش‌تر نیز «دیمیتری پسکوف» سخنگوی دولت روسیه اعلام کرده بود، روسیه در زمینه اخاذی‌های سایبری اخیر علیه شرکت‌های آمریکایی، تماسی از سوی واشنگتن دریافت نکرده است.

سخنگوی کاخ کرملین با اشاره به اینکه دو طرف درخصوص دیدار و گفت‌وگو با محور امنیت سایبری به اجماع نرسیده‌اند افزود: «از اینکه داده‌ای فراهم شده باشد اطلاعی ندارم. اطلاعاتی دریافت نکرده‌ایم».

آنتونوف درباره مسائل پیرامون افغانستان گفت: «روسیه و ایالات متحده گفت‌وگوهایی ماهوی بر سر افغانستان دارند. سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه و آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا، ارتباطاتی که در سطح نمایندگان ویژه در این زمینه صورت می‌گیرد، مثبت ارزیابی کرده‌اند. هماهنگی اقدامات بین دو کشور با هدف دستیابی به مصالحه ملی در این جمهوری اسلامی در جریان است».

او با اشاره به اینکه آمریکا و روسیه منافع نزدیکی در زمینه بازگشت آرامش به افغانستان دارند گفت، مسکو درخصوص مسائل سوریه نیز فرصت‌هایی برای همکاری با واشنگتن می‌بیند که از جمله آن‌ها می‌توان به مسائل بشردوستانه، اقدامات ضد تروریستی و بازگشت آوارگان اشاره کرد.

این مقام روس گفت، پس از دیدار ژنو، دو کشور گفت‌وگوهای کارشناسی در زمینه امور سوریه را آغاز کرده‌اند.

آنتونوف با انتقاد از گریز آمریکا از تعهد به معاهده دوجانبه درباره همکاری قضایی در مسائل کیفری گفت، واشنگتن در سال‌های اخیر حدود شصت فرد روس را با کمک کشورهای ثالث بازداشت کرده است و از سوی دیگر، از بازگرداندن اموال دیپلماتیک ضبط شده امتناع می‌کند.

او در ادامه گفت، آمریکایی‌ها دعوت روسیه از تمدید یک ساله روادید‌های دیپلماتیک میان دو کشور طفره می‌رود. با این حال مسکو برای این اقدام آمادگی خود را حفظ خواهد کرد و همچنان از واشنگتن می‌خواهد از تضعیف حضور دیپلماتیک روسیه در این کشور دست بردارد و به محدویت‌ها در این زمینه پایان دهد.

این مقام روس درخصوص قرار گرفتن آمریکا در لیست کشورهای غیردوست روسیه گفت، بازبینی در این اقدام نیازمند درخواست واشنگتن است اما مسکو تاکنون چنین درخواستی را دریافت نکرده است و از سوی دیگر حذف نام آمریکا از این لیست نیازمند تغییر سیاست‌های آمریکا در قبال روسیه خواهد بود.

او ضمن اعلام آمادگی روسیه درخصوص به بحث گذاشتن نگرانی‌های موجود درباره سیستم‌های راهبردی روسیه و کنترل تسلیحاتی گفت: «با این حال، چنین گفت‌وگوهایی نباید به خیابانی یک‌طرفه تبدیل شوند».

آنتونوف در این‌باره گفت: «مشکلات زیادی در زمینه ثبات راهبردی طی دهه‌های گذشته انباشت شده‌اند که رسیدگی به آن‌ها بدون اقدامات کارشناسی نظام‌مند غیرممکن است. مذاکرات جامع دوجانبه برای آینده مسائل کنترل تسلیحاتی مورد نیاز است».

این مقام روس با تأکید بر اینکه معادلات امنیتی روسیه و آمریکا باید تمام جنبه‌های مربوط به سلاح‌های راهبردی را شامل شوند گفت: «رئیس جمهور پوتین و وزارت امور خارجه مکرراً درباره اولویت‌های روسیه صحبت کرده‌اند و آمریکایی‌ها با پیشنهادات ما آشنایی دارند. پیشنهاد ما درخصوص معادلات امنیتی جدید، بر در نظر گرفتن تمام جنبه‌های تسلیحات اتمی، غیر اتمی دفاعی و تهاجمی مبتنی است».

در همین حال روزنامه «وال استریت ژورنال» روز چهارشنبه نوشت، دولت بایدن در نظر دارد اولین گام‌ها درخصوص تعریف دستورکار آینده کنترل تسلیحاتی با روسیه را بردارد و در همین راستا، روز چهارشنبه مقامات ارشد روسیه و آمریکا در ژنو دیدار خواهند کرد.

این روزنامه نوشت، این گفت‌وگوها که در دیدار بایدن و پوتین بر سر آن توافق شده است، از سوی «وندی شرمن» معاون وزیر امور خارجه آمریکا و «سرگئی ریابکوف» همتای روس او رهبری خواهد شد. این گفت‌وگوها درحالی صورت می‌گیرد که هردو طرف معتقدند چالش‌های تسلیحاتی میان دو کشور فراتر است مواردی است که در معاهده «استارت نو» که تا سال ۲۰۲۶ تمدید شده، در نظر گرفته شده‌اند.

وال استریت ژورنال به نقل از یک مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا نوشت: «ما در واقع به‌نبال شکلی از کنترل تسلیحاتی هستیم که تمامی تسلیحات اتمی روسیه را شامل شود. ما در نظر داریم با روس‌ها مستقیم و رک صحبت کنیم و این مسئله را شفاف کنیم که ایالات متحده چه چیزهایی را تهدیدی برای محیط امنیتی فعلی و آینده می‌بیند».

انتهای پیام/