شناسهٔ خبر: 48543330 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: سرپوش | لینک خبر

کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

افت ۱۵ درصدی تولید خرما/ قیمت هر کیلو خرما مضافتی ۲۵ هزار تومان

رییس انجمن ملی خرما خاطرنشان کرد:با توجه به شرایط اقلیمی پیش بینی می شود که تولید خرما با کاهش ۱۵ درصدی به یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن برسد..

صاحب‌خبر -

به گزارش تهران نیوز، محسن رشید فرخی رئیس انجمن ملی خرما از کاهش ۱۵ درصدی تولید خرما خبر داد و بیان کرد:سال جاری در برخی اقلام خرما به خاطر شرایط اقلیمی، وزش بادهای گرم و سایر مسائل طبیعی پیش بینی می شود که تولید نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۵ درصد کاهش یابد. هر چند در هیچ یک از محصولات زراعی و باغی تا مرحله برداشت نمی توان برآورد دقیقی راجع به تولید داشت.

افت ۱۵ درصدی تولید خرما

وی ادامه داد:با توجه به آنکه حدود ۲ ماه تا فصل برداشت زمان باقی است، امیدواریم دچار کاهش بیشتری در محصول نباشیم.

رشید فرخی خاطر نشان کرد :انتظار میرود که دولت جدید در سال آینده برای تمامی محصولات کشاورزی از جمله خرما با در نظرگرفتن مشوق های صادراتی، از اتخاذ تصمیمات خلق الساعه جلوگیری کند.

رییس انجمن ملی خرما با بیان اینکه در بسیاری از ارقام کاهش محصول نداریم، خاطرنشان کرد:برآوردها این را نشان میدهد که تولید خرما به یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن برسد.

وی با اشاره به اینکه افزایش قیمت خرما در مبدا نسبت به سال قبل افزایش محسوسی نداشته است، گفت :بررسی ها نشان می دهد که قیمت خرما در مبداء نسبت به سال گذشته ۵ درصد افزایش داشته است، در حالیکه با نگاهی به ۲ سال قبل ، تورم و سایر هزینه های کشاورزی افزایش محسوسی داشته است.

رئیس انجمن ملی خرما قیمت کنونی هر کیلو خرما مضافتی را ۲۴ تا ۲۵ هزار تومان و هر کیلو خرمای پیارم را ۷۰ هزار تومان بیان کرد و گفت:با توجه به هزینه های بالای تولید و کاهش محسوس قیمت نسبت به سال پیش ، تولیدکننده رغبت چندانی به تولید و جمع آوری محصول ندارد.

وی خاطر نشان کرد :با توجه به مشکلات سیستم توزیع، قیمت با نرخ های چندبرابری در مغازه ها عرضه می شود. به طورمثال فروشگاه های زنجیره ای ۴۰ تا ۵۰ درصد حاشیه سود در نظر می گیرند که ستاد تنظیم بازار بعد از برآورد هزینه های تولید باید سود مشخصی را در نظر بگیرند.

این مقام مسوول خاطر نشان کرد :با توجه به بحران منابع آبی، دولت باید از گسترش باغات جلوگیری کند؛ چرا که بیش از نیمی از آبیاری های کشور غرقابی است، در حالیکه باید به سمت گلخانه های هیدروپونیک و آبیاری پیشرفته رفت. با توجه به موضوع خشکسالی و امنیت آبی کشور، از این جهت دولت باید اقدامات جدی در بحث رفع بحران آب انجام دهد.

رشیدفرخی با تأکید بر لزوم برخورد با چاه های غیر مجاز تصریح کرد :عدم برخورد با چاه های غیر مجاز از جمله علل خشکسالی در کشور به شمار می رود؛ برآورد می شود که حدود ۴۰۰ هزار چاه غیر مجاز در کشور داشته باشیم که کنترلی بر روی آن ها نیست، در حالیکه تمامی محدودیت ها برای چاه های مجاز است.

رئیس انجمن خرما در آخر اعلام کرد :دولت آینده در توزیع محصولات باغی باید تصمیماتی اتخاذ کند، همچنين در بحث حمل و نقل دچار کمبود کانتینرهای یخچالی هستیم که تامین آن در صادرات و ارز آوری تأثير بسزایی دارد.

نظر شما