شناسهٔ خبر: 48478104 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: سرپوش | لینک خبر

اصناف و قیمت ها

هر کیسه سیمان به بالای ۱۱۰ هزار تومان رسید | بهانه های گران کردن تخم مرغ مشخص شد

مشاهدات از بازار فروش سیمان نشان می دهد سیمان در بازار نیست و اگر هم کسی بخواهد با استفاده از واسطه ها هر بسته ۵۰ کیلویی سیمان را بیش از ۱۱۰ هزار تومان خریداری می کند.

صاحب‌خبر -

هر روز دلال بازی فروش سیمان داغ تر می شود و قیمت ها روند صعودی را طی می کند اما همچنان مسئولین برق کارخانجات را کاهش داده و تدبیری برای مدیریت اوضعیت این صنعت به کار نمی گیرند.

در طول یک ماه اخیر بازار سیمان با قطعی برق و تنش قیمتی روبه رو شده است که متأسفانه هنوز تدبیری برای مدیریت قیمت ها در این صنعت به کار گرفته نشده است.

البته نکته قابل تأمل اینجاست مسئولان به منظور ایجاد تسهیل در فرآیند بخش تولید کشور، طبق توافق صورت گرفته میان معاونین وزارت نیرو و وزارت صنعت، معدن و تجارت، صنایع فولادی و سیمانی را مجاز به فعالیت از ساعت ۲۴ الی هشت صبح تا سقف ۵۰ درصد دیماند مصرفی برق تا اطلاع ثانوی کردند. بر همین اساس مقرر شد به برخی صنایع اجازه داده شود شب تا صبح فعالیت داشته باشند که سیمان و فولاد هم جزو آن بود.

در همین ارتباط تولیدکنندگان سیمان ضمن بی فایده بودن این تصمیم معتقد بودند « کوره سیمان ، بخاری برقی نیست که شب بزنن برق و صبح خاموشش کنند . هر کوره برای گرم شدن و آماده بار شدن نیاز به ۴۸ ساعت زمان دارد و مصوبه مصرف ۱۰ درصد برق هم واقعا قابل تأمل است.

مشکلات تأمین برق واحدهای تولیدی این روزها عاملی شده تا کارنجات ترجیح بدهند توقف تولید را انجام داده و مانع ضرر و زیان خود شوند چراکه به اعتقاد تولیدکنندگان سیمان مشکلات تولید و شرایط بازار فعالیت را ما برای هر روز سخت تر کرده و از طرفی بازار هم با دلال بازی در فروش سیمان روبه رو شده است.

قیمت سیمان و تخم مرغ,افزایش قیمت سیمان و تخم مرغ

جمارانیان به عنوان رئیس انجمن صنفی تولید کنندگان صنعت سیمان معتقد است در کل کشور ۳۰ نفر واسطه در بازار سیمان وجود دارند که بیش از ۱۵ سال است بازار را در دست دارند که مصرف کننده و تولید کننده را نابود کردند.

علاوه بر این محمد لهونی مدیر عامل شرکت تعاونی مصالح فروشان نیز گفته است: جهش قیمتی که در هفته اخیر اتفاق افتاد اجتناب ناپذیر بود چون تولید و عرضه به بازار افت بسیار شدیدی داشت.

وی با اشاره به اینکه قیمت سیمان قبل از قطع برق هیچ وقت به ۶۰ هزار تومان نرسید افزود: با قطع برق حجم قابل توجهی از تولید کاهش پیدا می کند و تولید به بازار تزریق نمی شود که موجب کمبود در بازار می شود ولی کمبود کالا در بازار موجب افزایش قیمت نیست بلکه سودجویی واسطه ها باعث این افزایش قیمت شده است.

در حال حاضر مشاهدات از بازار فروش سیمان نشان می دهد سیمان در بازار نیست و اگر هم کسی بخواهد با استفاده از واسطه ها هر بسته ۵۰ کیلویی سیمان را بیش از ۱۱۰ هزار تومان خریداری می کند.

نکته اینجاست بازاری که هر روز دلال بازی در آن داغ تر شده و قیمت ها روند صعودی را طی می کند باز هم با تصمیم قابل توجهی در مورد فعالیت کارخانجات سیمان روبه رو شده است به نحوی که در اطلاعیه توانیر به شرکت های سیمانی و فولادی گفته شده از ۱ مردادماه در کل ۲۴ ساعت شبانه روز کلیه صنایع سیمان و فولاد فقط مجاز به استفاده از ۱۰ درصد دیماند مصرفی می باشند.

مدیران عامل مسئولیت مستقیم اجرا این ابلاغیه را بر عهده دارند و بدیهی است هر گونه تخطی با اعمال مدیریت بار اضطراری توسط دیسپاچینگ ملی مواجهه خواهد شد.

بهانه های گران کردن تخم مرغ مشخص شد/ مرغداران با کمبود کامیون روبه‌رو هستند!

یک عضو هیات مدیره اتحادیه مرکزی مرغداران در رابطه با احتمال افزایش قیمت تخم مرغ، اظهار کرد: از آذر ماه سال گذشته تا کنون قیمت ۱۷ تا ۱۸ قلم از مولفه‌های تولید تخم مرغ افزایش زیادی داشته است.

قیمت سیمان و تخم مرغ,افزایش قیمت سیمان و تخم مرغ

جی پلاس؛ عضو هیات مدیره اتحادیه مرکزی مرغداران میهن پیش بینی کرد در مرداد ‌و تیرماه پیش‌رو بازار تخم مرغ با افزایش قیمت مواجه شود.

ناصر نبی‌پور  با اشاره به افزایش قیمت مولفه‌های تولید تخم مرغ، اظهار کرد: از آذر ماه سال گذشته تا کنون قیمت ۱۷ تا ۱۸ قلم از مولفه‌های تولید تخم مرغ افزایش زیادی داشته است. 

وی‌ ادامه داد: از جمله این مولفه‌ها که رشد قیمتی زیادی را تجربه کرده است، مکمل‌های خوراکی مانند: متیونین و لیزین هستند. 

نبی‌پور با تاکید بر اینکه مرغداران با تاخیر در دریافت نهاده‌های دولتی نیز مواجه هستند، افزود: نهاده‌های دامی ذرت و سویا دو قلم نهاده هستند که با نرخ دولتی برای مرغداران در نظر گرفتن شده‌اند، اما این دو‌ نهاده با تاخیر زیاد به دست مرغداران می‌رسند. 

به گفته وی؛ حدود ۲ ماه طول می‌کشد تا پس از ثبت درخواست نهاده‌های دولتی ذرت و سویا به دست مرغداران برسد. 

نبی پور افزود: در این مدت مرغدار به اجبار این نهاده‌ها را با قیمت بسیار بالاتر از بازار تامین می‌کنند. 

وی قیمت آزاد هر کیلوگرم ذرت را ۶ هزار تومان و هر کیلوگرم سویا را ۸ هزار تومان اعلام کرد در حالی قیمت دولتی هر کیلوگرم از آن‌ها به ترتیب یک هزار و ۹۰۰ و ۳ هزار و ۴۰۰ تومان است.

نبی پور از دیگر مشکلات مرغداران را مربوط به حمل نهادها دانست‌ و گفت: دولت امسال کرایه حمل را ۴۰ درصد افزایش داد، اما کامیون داران به آن راضی نیستند ‌و از مرغداران مبلغ بیشتری را طلب می‌کنند به طور مثال کرایه حمل هر تن نهاده تا سال قبل ۳۲۰ هزار تومان بود که امسال به ۵۵۰ هزار تومان افزایش یافته است. 

مرغداران با کمبود کامیون روبه‌رو هستند

وی تصریح کرد: علاوه بر گرانی حمل، مرغداران با کمبود کامیون نیز روبه‌رو هستند و‌ در بیشتر مواقع روزها زمان می‌برد تا کامیونی را برای حمل نهاده به مرغداری پیدا کنند. 

نبی پور با بیان اینکه در حال حاضر هزینه تمام شده تولید هر کیلوگرم تخم مرغ به ۱۸ هزار و ۳۰۰ تومان رسیده، افزود: به رغم افزایش هزینه‌های تولید تخم مرغ با قیمت مصوب آذرماه سال گذشته یعنی هر کیلوگرم ۱۴ از مرغداران خریداری می‌شود که زیان انباشته برای آن ها به دنبال داشته است.

افزایش قیمت جوجه مرغ تخمگذار

وی همچنین از افزایش قیمت جوجه مرغ تخمگذار خبر داد و گفت: قیمت هر قطعه پولت (جوجه ۳ ماهه مرغ تخمگذار) از ۳۰ تا ۳۲ هزار تومان به ۱۰۰ هزار تومان و قیمت هر قطعه مرغ آماده تخمگذاری( ۵ ماهه) از ۴۰ تا ۴۵ هزار تومان به ۹۵ تا ۱۰۵ هزار تومان افزایش یافته است. 

نبی پور نتیجه این مشکلات در صنعت مرغ تخم گذار را کاهش جوجه ریزی و کاهش عرضه تخم مرغ برشمرد. 

این عضو هیات مدیره اتحادیه مرکزی مرغ تخمگذار میهن یادآور شد: در دی ماه سال گذشته نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن حدود ۱۰ میلیون قطعه جوجه ریزی در مرغداری‌های مرغ تخمگذار کاهش داشته است.  

نبی پور پیش بینی کرد: بازار در مرداد و تیرماه پیش‌رو با کاهش عرضه و افزایش قیمت تخم مرغ مواجه شود.

نظر شما