شناسهٔ خبر: 48474365 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

روساي جمهور افغانستان و آمريکا گفتگو کردند /بايدن با کمک 100 ميليون دلاري براي اسکان مهاجران افغان موافقت کرد

صاحب‌خبر -
روساي جمهور افغانستان و آمريکا گفتگو کردند /بايدن با کمک 100 ميليون دلاري براي اسکان مهاجران افغان موافقت کرد
خبرگزاری آریا- اشرف غنی رییس جمهوری افغانستان دقایقی پیش از تماس تلفنی خود با جو بایدن رییس جمهوری آمریکا خبر داد.
 به گزارش خبرگزاری آریا،اشرف غنی جمعه شب در پیامی توییتری نوشت: عصر امروز من با بایدن طی یک تماس تلفنی صحبت کردم، ما در مورد روابط در حال تحول اما ادامه دار بین دو کشور بحث کردیم.
غنی در ادامه نوشت: رییس جمهوری آمریکا به من اطمینان داد که پشتیبانی از نیروهای دفاع ملی و امنیتی افغانستان ادامه خواهد یافت، ما اطمینان داریم که آنها از افغانستان محافظت و دفاع خواهند کرد.
رییس جمهوری افغانستان خاطر نشان کرد که در تماس تلفنی صورت گرفته ما بر اهمیت گردهمایی افغانها برای صلح و امنیت تأکید کردیم.
غنی همچنین افزود: مشارکت پایدار، پشتیبانی مداوم دیپلماتیک و اقتصادی از دولت افغانستان، نیروهای امنیتی و اهمیت حفظ دستاوردهای بیست سال گذشته در تماس با بایدن تکرار گردید.
گفتگوی میان روسای جمهور آمریکا و افغانستان در حالی صورت می گیرد که اشرف غنی روز چهارشنبه از عدم تمایل طالبان به دستیابی به توافق صلح با دولت افغانستان به منظور پایان خشونت‌ها در این کشور انتقاد کرد.
وی با اشاره به اظهارات عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی آشتی ملی افغانستان اعلام کرد که طالبان اراده‌ای برای دستیابی به صلح ندارد.
وی ابراز تأسف کرد که علی رغم آزادی 5 هزار زندانی طالبان توسط دولت افغانسان در راستای توافق صلح سال گذشته، این گروه تاکنون حاضر به گفت و گوی معنی دار نشده است.
با این حال سهیل شاهین، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در دوحه در مصاحبه با شبکه خبری "سی ان ان" اعلام کرده بود که این گروه به دنبال "راه حل مسالمت آمیز" است و می‌خواهد "یک دولت اسلامی فراگیر افغانستان" تشکیل دهد.

بایدن با کمک 100 میلیون دلاری برای اسکان مهاجران افغان موافقت کرد
 تارنمای آکسیوس نوشت، دولت جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا با اختصاص  100 میلیون دلار در قالب کمک جدید برای اسکان مهاجران و پناهجویان افغان موافقت کرده است.
 این تارنمای آمریکایی افزود: کاخ سفید اعلام کرده که این کمک به منظور تامین نیازهای غیرمنتظره مهاجران و پناهجویانی است که قربانی این درگیری ها شده اند و کمک به دیگر افغان ها در نتیجه اوضاع در این کشور را هدف قرار می دهد.
در تفاهمنامه دو کشور در این زمینه آمده است: چنین کمکی ممکن است به صورت دوجانبه یا چندجانبه از جمله از طریق سازمان های بین المللی و سرمایه گذاری در دیگر سازمان های غیر دولتی، دولت ها و وزارتخانه ها و سازمان های آمریکایی انجام شود.
ناآرامی و خشونت در افغانستان، از زمان اعلام خروج نیروهای آمریکایی از این کشور به شدت افزایش یافته است.
روند خروج نیروهای آمریکایی از خاک افغانستان تقریبا تکمیل شده و همزمان بخش های بزرگی از  اراضی این کشور به تصرف طالبان در آمده است.
جامعه اطلاعاتی آمریکا هشدار داده که دولت افغانستان ممکن است با تقویت قوای طالبان تا همین سال آینده سقوط کند اما بایدن این هشدار را «اشتباه» توصیف کرده است.
بایدن در تماس تلفنی روز جمعه با اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان بار دیگر بر تداوم حمایت دیپلماتیک و انسان دوستانه این کشور از دولت اشرف غنی و مردم افغانستان به ویژه زنان، دختران و اقلیت ها تاکید کرد.
این تماس تلفنی همزمان با اظهارات سخنگوی طالبان در مصاحبه با خبرگزاری آسوشیتدپرس انجام شد. این گروه اعلام کرده که قصد ندارد قدرت را به انحصار بکشد اما درباره تقسیم قدرت با دولت تا زمان برکناری غنی مذاکره نخواهد کرد.
جن ساکی سخنگوی کاخ سفید روز جمعه بار دیگر تاکید کرد که رئیس جمهور و دولت از رهبری مردم افغان از جمله اشرف غنی حمایت خواهد کرد.
دولت بایدن در حال انجام عملیات تخلیه هزاران افغان است که در جنگ افغانستان به نیروهای نظامی آمریکایی کمک کردند و دارای صلاحیت تقاضای ویزای مهاجرت به آمریکا هستند.
خبرگزاری رویترز نیز گزارش داده که کشور همسایه افغانستان، تاجیکستان نیز روز جمعه اعلام کرد خود را آماده پذیرش 100 هزار پناهجوی افغان می کند.
بایدن 31 آگوست (9 شهریور) را به عنوان ضرب الاجل رسمی اتمام ماموریت نظامی در افغانستان تعیین کرده است

ادعای جدید کاخ‌سفید درباره افغانستان
جن ساکی سخنگوی کاخ سفید که نظامیان کشورش پس از دو دهه اشغالگری در حال خروج از افغانستان هستند، ادعا کرد واشنگتن به حمایت از دولت افغانستان ادامه می دهد.وی همچنین درباره تحریم‌های تازه دولت چین علیه امریکا واکنش نشان داد.
جن ساکی سخنگوی کاخ سفید که نظامیان کشورش پس از دو دهه اشغالگری در حال خروج از افغانستان هستند، ادعا کرد واشنگتن به حمایت از دولت افغانستان ادامه می دهد.وی همچنین درباره تحریم‌های تازه دولت چین علیه امریکا واکنش نشان داد.
سخنگوی کاخ سفید روز جمعه به وقت محلی مدعی شد به پشتیبانی از دولت افغانستان در قالب حمایت بشردوستانه، پشتیبانی امنیتی  و آموزش ادامه خواهیم داد.
وی که در جمع خبرنگاران رسانه های آمریکایی سخن می گفت، در عین حال افزود که واشنگتن دولت افغانستان را تشویق کند  تا در دفاع و محافظت از مردم خود نقش اصلی را داشته باشند.
 جن ساکی اضافه کرد ما معتقدیم راه حل سیاسی تنها نتیجه صلح پایدار در افغانستان است.
این مقام آمریکایی همچنین گفت که واشنگتن از مذاکرات و گفتگوهای سیاسی میان رهبران افغانستان، اعضای دولت افغانستان و طالبان حمایت می کند

هشدار وزیرخارجه آمریکا درباره افغانستان
وزیر خارجه آمریکا در مصاحبه‌ای گفت، ایالات متحده مصمم است که افغانستان به یک منطقه آموزشی برای تروریسمی که علیه کشورش یا متحدان و شرکای آن باشد، تبدیل نشود.
 آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در مصاحبه با ام.اس.ان.بی.سی گفت: این دقیقا همان دلیلی است که ما را در مرحله اول راهی آنجا کرد و اهمیت دارد که آن را به خاطر آوریم. ما در یازده سپتامبر تحت حمله قرار گرفتیم. ما به افغانستان رفتیم تا آنها را که به ما حمله کردند، بگیریم و به دست عدالت بسپاریم. اسامه بن لادن 10 سال پیش به دست عدالت سپرده شد و گروه القاعده که مسوول آن حملات بود، به لحاظ ظرفیت حمله به هرکسی از افغانستان به شدت ناتوان شد.
بلینکن گفت: ما قصد داریم اطمینان حاصل کنیم که حواسمان به آن هست. اگر ما شاهد ظهور دوباره این تهدید باشیم، قرار است در موضعی باشیم که علیه آن اقدامی صورت دهیم. اما برای همین است که ما آنجا بودیم و اکنون 20 سال از آن میگذرد و یک تریلیون دلار و هزاران آمریکایی که جانشان را بعدا در این کمپین از دست دادند، هزینه کردیم. فکر میکنم دلیلی که ما به آنجا رفتیم، همانی است که ما باید توجهمان را روی آن جلب کنیم و ما عمدتا در آنچه لازم بود انجام دهیم، موفق عمل کردیم.
به گفته او، ایالات متحده عمیقا نگران اقداماتی است که طالبان انجام میدهد و حاکی از آن است که آنها ممکن است به زور این کشور را تصاحب کنند. بلینکن گفت اگر طالبان افغانستان را به زور بگیرد، این کشور به کشوری طرد شده تبدیل میشود.
وزیر خارجه آمریکا گفت: اگر طالبان مسئولیتی در این کشور داشته باشد، کمکی را که به دنبال آن است و می‌خواهد، دریافت نخواهد کرد. حمایتی که می‌گوید از جامعه بین‌المللی می‌خواهد، دریافت نمیکند. ما به طور فعال درگیر دیپلماسی هستیم زیرا این درگیری که بیش از 40 سال در افغانستان جریان داشته است هیچ راه حل نظامی ندارد و ما تلاش میکنیم تا این مسئله را به پایان برسانیم.
پیشتر کاخ سفید با اشاره به مذاکرات جاری میان دولت افغانستان و طالبان اعلام کرد، دولت آمریکا به رهبری جو بایدن معتقد است که صلح پایدار در افغانستان تنها از طریق یک راهکار سیاسی ممکن است.
در بحبوحه رشد خشونت از جانب طالبان، جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید جمعه به خبرنگاران گفت: تاکید دارم که مذاکرات و گفتگوهای سیاسی در جریان است که قطعا مورد حمایت رهبران افغان، اعضای دولت افغانستان و طالبان قرار دارد.
جن ساکی گفت: ما باور داریم که تنها یک راهکار سیاسی میتواند به صلح پایدار در افغانستان بینجامد. اما ما به تامین حمایت از این دولت به شکل کمک بشردوستانه، حمایت امنیتی و آموزشی ادامه میدهیم. ما همچنین آنها را همچنان ترغیب خواهیم کرد تا نقشی پیشتاز در دفاع و حفاظت از مردم خودشان ایفا کنند.
 

نظر شما