به گزارش خبرگزاری اهل بیت(ع) ـ ابنا ـ طالبان با تصرف شهرستان «واخان» در استان «بدخشان» در افغانستان به مرز مشترک این کشور با چین رسید.
عناصر طالبان بدون درگیری وارد این شهرستان شدند و نیروهای نظامی افغانستان مجبور به عقب نشینی به سمت خاک تاجیکستان شدند.
"عبدالله ناجی نظری" عضو شورای استانی بدخشان افغانستان اعلام کرد که گروه طالبان در ادامه پیشروی های خود به منطقه مرزی این کشور با ایالت «سین کیانگ» چین رسیده است.
براساس این گزارش، طالبان منطقه شمال شرقی شهرستان واخان در استان بدخشان که حدود 95 کیلومتر مرز مشترک با چین دارد، به کنترل خود درآورد. گذرگاه "واخجیر" در ارتفاع 4 هزار و 923 کیلومتری کوه هندوکش و یا دالان واخان قرار دارد و نقطه پایان مرزی افغانستان با چین است که توسط طالبان تصرف شد. این گذرگاه تنها مسیر مواصلاتی میان افغانستان و چین است که واخان را به شهرستان خودمختار "اشکورگان تاجیک" در سینکیانگ ارتباط میدهد.
مرزهای استان بدخشان علاوه بر چین با تاجیکستان نیز دارای مرز مشترک است، همچنین از طریق تاجیکستان مسیرهای ترانزیتی به سین کیانگ وجود دارد و این یکی از دلایلی است که چین در سالهای اخیر نیروهای نظامی خود را در تاجیکستان مستقر کرده است.
تمام شهرستان های استان بدخشان به استثنای مرکز این استان، هم اکنون تحت کنترل طالبان هستند، در روزهای گذشته بیش از 1000 سرباز دولتی افغانستان از مرزهای تاجیکستان فرار کرده اند.
دولت چین نگران حضور جنگجویان ایغوری در استان بدخشان افغانستان و فعالیت گسترده آنها است که با نفوذ از شهرستان واخان می توانند امنیت این کشور را تهدید کنند.
این دولت از حامیان دولت رئیس جمهور اشرف غنی در کابل است. پکن مدت هاست که خواستار خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان است و بارها میزبان هیئتهای طالبان بوده است. چین اوایل سال جاری پیشنهاد میزبانی گفتگوهای صلح درون افغانستان را داده بود.
گروه طالبان پیش از این بر مرزهای افغانستان با تاجیکستان، دو مرز تجارتی با جمهوری اسلامی ایران، یک مرز تجارتی با پاکستان و مرز ترکمنستان در هرات نیز تسلط یافته بود.
این گروه به رغم حمایتش در گذشته از شبه نظامیان اویغور در سین کیانگ میگوید در امور داخلی چین مداخله نخواهد کرد.
سهیل شاهین، سخنگوی طالبان گفت که این گروه کنترل 85 درصد از خاک افغانستان را در دست داشته و امنیت سرمایه گذاران و کارگران چینی را تضمین خواهد کرد.
وی افزود: طالبان از اینکه القاعده یا هر گروه تروریستی دیگر در آنجا فعالیت انجام دهند، جلوگیری میکند. ما دفعات زیادی به چین رفتهایم و روابط خوبی با آنها داریم. اگر چینیها سرمایه گذاریهایی دارند البته ما امنیت آنها را تضمین خواهیم کرد.
................................
پایان پیام/ 268