شناسهٔ خبر: 48260381 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: پارسینه | لینک خبر

طرز تهیه شامی بابلی، غذای خاص مازندران

شامی بابلی از آن دسته غذاهای خاص مازندران است که طرفداران زیادی دارد و جز غذاهای محلی این منطقه محسوب می شود.

صاحب‌خبر -

شامی بابلی از آن دسته غذاهایی ست که با استفاده از سبزیجات و گوشت می توان یک غذای خوشمزه تهیه کرد. اگر می خواهید یک شامی بابلی خاص را تجربه کنید توصیه می شود حتما از سبزی های شمالی استفاده کنید. یکی از موادی که در این غذا به کار می رود لپه است البته در برخی مناطق از نخود نیز استفاده می شود.

مواد لازم

گوشت: ۲۵۰ گرم
لپه: ۱/۲ لیوان
پیاز:۱ عدد
سیب زمینی: ۲ عدد
تخم‌مرغ: ۳ عدد
گردو:۱ لیوان
جعفری: ۱ لیوان
گشنیز: ۱ لیوان
شنبلیله: ۱ لیوان
تره خرد شده: ۱ لیوان
نعنا: ۱ قاشق غذاخوری
سیر تازه: ۴ عدد
نمک: به مقدار لازم
فلفل: به مقدار لازم
زیره سبز: به مقدار لازم
آویشن: به مقدار لازم

مراحل


ابتدا گوشت ، پیاز ، کمی دارچین و زردچوبه و 4 لیوان آب را روی حرارت قرار دهید و بگذارید تا گوشت بپزد و آب آن تمام شود.


لپه را از چند ساعت قبل خیس کنید، سپس لپه را جداگانه بپزید.


سیب زمینی ها را نیز بپزید و پوست بکنید.


سیب زمینی ، گوشت ، لپه ، گردو ، سیر و تمام سبزی ها را باهم چرخ کنید و به آن نمک و فلفل بزنید.


تخم‌مرغ ها را به مواد چرخ شده اضافه کنید و مواد شامی را خوب ورز دهید تا یکدست شود.


درون تابه ای مناسب روغن بریزید و بگذارید داغ شود.


کمی از مایه شامی بردارید و کف دست تان بصورت گرد پهن کنید و وسط شامی را با انگشت سوراخی ایجاد کنید.


سپس شامی‌ را درون روغن داغ بیندازید تا سرخ شود ، پس از سرخ شدن یک طرف شامی را برگردانید تا طرف دیگر آن سرخ شود.

 

منبع: غذالند

نظر شما