شناسهٔ خبر: 48243345 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه سیاست‌روز | لینک خبر

توهمات مقامات واشنگتن درباره مبادله زندانیان آمریکایی در ایران

کاخ‌سفید همچنان در بند وعده‌های انتخاباتی

صاحب‌خبر -

پس از گذشت ماه‌ها از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا،گویی بایدن و تیمش همچنان در تصورات و شعارهای انتخاباتی جا مانده‌اند چنانکه در اقدامی به دور از هرگونه منطقی که بیشتر شعاری انتخاباتی می‌نماید به اظهار نظر درباره تبادله زندانیان آمریکایی در ایران گفته است.
یکی از شعارهایی که مقامات آمریکایی معمولا در زمان انتخابات مطرح می‌کنند اقدام قاطع برای آزادی اتباع این کشور در زندان‌های سایر کشورهاست تا خود را ناجی مردم حراست از آزادی آمریکایی نشان دهند. با توجه به میزان جاسوسان آمریکایی در بند در ایران، یکی از محورهای این شعار زدگی در باب زندانیان آمریکایی در ایران است که افرادی پیش از بایدن همچون ترامپ و اوباما نیز شعار آن را سر داده اما به استقلال دستگاه قضایی ایران و کوتاه نیامدن ایران در برابر زیاده خواهی آمریکایی‌ها، این توهمات را بر باد داده است. اکنون بار دیگر گویی تیم ترامپ اسیر همین مسئله شده است چنانکه نماینده دولت آمریکا در امور ایران گفته دولت این کشور آنچه به گفته او «توافق ناقص» خوانده شده را برای آزادی آمریکایی‌های بازداشت‌شده در ایران نخواهد پذیرفت.
شبکه «ان‌بی‌سی» آمریکا به نقل از رابرت مالی نوشته دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا مصر است تمامی آمریکایی‌هایی که در ایران بازداشت شده‌اند آزاد شوند و در مذاکراتش با تهران در خصوص این گروه از زندانیان «توافق ناقص» را نخواهد پذیرفت.رابرت مالی یادآوری کرده که در دوران ریاست‌جمهوری «بارک اوباما»، رئیس‌جمهور اسبق آمریکا نیز در تلاش برای آزادی آمریکایی‌های بازداشت‌شده در ایران بوده است. ایران و آمریکا سال ۲۰۱۶ به توافقی دوجانبه برای مبادله زندانیان دست پیدا کردند. دادستان تهران روز ۲۶ دی‌ماه سال ۱۳۹۴ اعلام کرد که جیسون رضاییان، سعید عابدینی، امیر حکمتی، نصرت الله خسروی رودسری، از زندان آزاد شدند. همزمان ۷ ایرانی هم که در آمریکا محبوس بودند با دستور مقامات دولت و قضایی ایالات متحده آزاد شدند.
رابرت مالی گفت: «من در دولت اوباما روی این موضوع کار کردیم. آن موقع توانستیم برخی از شهروندانی را که ناعادلانه زندانی شده بودند آزاد کنیم ولی نتوانستیم این کار را برای همه زندانی‌ها انجام دهیم.»او درباره افرادی که دولت آمریکا قصد دارد آنها را آزاد کند گفت: «ما می‌گوییم همه آنها باید به وطن برگردند. نمی‌خواهیم توافق ناقص کنیم. نمی‌خواهیم این بار هم برخی‌ها را از قلم بیندازیم. میدانم دفعه قبل چقدر رنج‌آور بود و نمی‌خواهم تاریخ تکرار شود.» این ادعاها در حالی مطرح می شود که تهران همواره تاکید کرده است که مسئله مذاکرات هسته‌ای را به هیچ مسئله دیگری گره نخواهد زد و آزادی زندانیان آمریکایی نیز صرفا بر اساس موازین حقوقی صورت می‌گیرد که ارتباطی به مذاکرات ندارد. در این میان ورشکستگی و اصرار آمریکا بر رویکرد به سیاست فشار حداکثری زمانی آشکارتر می‌شود که گروهی از نماینده‌های کنگره آمریکا در نشست هواداران اجاره‌ای گروهک تروریست منافقین شرکت می‌کنند.روزنامه «واشنگتن‌تایمز» گزارش داده گروهی از نماینده‌های هر دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات در کنگره آمریکا جزو شرکت‌کنندگان در نشست مجازی چند روز آینده گروهک منافقین خواهند بود.
«کوین مک‌کارتی»، رهبر حزب جمهوری‌خواه در مجلس نمایندگان آمریکا و «باب منندز»، رئیس دموکرات کمیته روابط خارجی مجلس سنا جزو کسانی خواهند بود که در همایش این گروهک تروریستی سخنرانی خواهند کرد.«کوری بروکر» و «جین شاهین»، دو عضو دموکرات مجلس سنا به همراه «ریک اسکات» و «جان کورنین»، اعضای جمهوری‌خواه این مجلس نیز دیگران حاضران در این نشست خواهند بود.
گروهک تروریستی منافقین هر ساله نشست‌هایی را با گروهی از هواداران اجاره‌ای برگزار می‌کند. به عنوان مثال، روزنامه انگلیسی گاردین سال ۱۳۹۷ درباره نشست این گروهک منافقین در پاریس نوشته بود بخش زیادی از حاضران اتباع اروپای شرقی و پناهجویان سوری‌ای بودند که با وعده سفر توریستی رایگان به پاریس، به محل برگزاری این تجمع منتقل شده بودند.نشست امسال این گروهک تروریستی قرار است به صورت مجازی برگزار شود، اما انتظار می‌رود منافقین جای خالی هوداران واقعی را با تاکتیک‌هایی مشابه سال‌های قبل پر کند.حمایت نماینده‌های کنگره آمریکا از گروهک منافقین در حالی ادامه دارد که حتی گزارش‌های رسمی در داخل آمریکا بر حمایت حداقلی از این گروه در داخل ایران اذعان می‌کنند.گروهک منافقین که تا چند سال پیش در فهرست گروه‌های تروریستی اتحادیه اروپا و آمریکا قرار داشت، در سال‌های اخیر با لابی‌گری گسترده و پرداخت مبالغ کلان به سیاستمداران غربی از این فهرست‌ها خارج شده و هر ساله با حربه‌هایی چون برگزاری تورهای رایگان به مقصد پاریس یا سوءاستفاده از پناهجویان، تجمعاتی را برگزار می‌کند. در این نشست‌ها همواره سیاستمداران سابق کشورهای غربی با دریافت مبالغ سنگین، در حمایت از منافقین سخنرانی می‌کنند.شبکه «ان. بی. سی» چند سال پیش در گزارشی اختصاصی به روابط میان گروهک منافقین و سیاستمداران آمریکایی پرداخته بود. در بخشی از آن گزارش آمده بود: «اکنون، مجاهدین خلق هزاران دلار به سیاستگذاران آمریکایی می‌پردازد تا در مراسم‌های این گروه سخنرانی کنند.»
«جوان استوکر» دبیر نشریه «دیفنس پست» که سال‌هاست بر فعالیت‌های این گروه متمرکز است، به ان. بی. سی گفته است که بر اساس برآورد او، «جان بولتون» ده‌ها هزار دلار از این گروهک پول دریافت کرده و در ازای آن، برای آن‌ها تبلیغ کرده است.. این حضور بیانگر عدم تغییر در سیاست‌های ضد ایرانی آمریکاست که غیر قابل اعتماد بودن آن را بار دیگر به اثبات می رساند.

نظر شما