شناسهٔ خبر: 48231526 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: فرارو | لینک خبر

روحانی: در مدرسه نباید از انتشار ویروس نگران باشیم

روحانی گفت: باید برای بازگشایی مدارس خودمان را آماده کنیم. معلمین، راننده‌های سرویس و مستخدمین باید واکسینه بشوند. مدارس عامل انتقال کرونا نیستند و در مدرسه نباید از انتشار ویروس نگران باشیم. باید دانشجویان و اساتید واکسینه شوند تا دانشگاه هر چه سریع‌تر بازگشایی شود.

صاحب‌خبر -

رئیس‌جمهور گفت: آمار و ارقام‌ها نشان می‌دهد که در اکثر استان‌ها ویروس کرونای هندی وارد شده است.

به گزارش ایرنا، حسن روحانی امروز شنبه در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه حدود ۱۷ ماه است که مردم گرفتار ویروس خطرناک هستند، گفت: متاسفانه در سال ۱۴۰۰ با ویروس‌های خطرناکی که از کشور‌های دیگر وارد ایران شده مواجه شدیم. آن مقطع از غرب کشور و عمدتا از عراق وارد شد که ویروس انگلیسی بود و در این ایام و ماه‌های اخیر گرفتاری ما از ویروس هندی است که از مرز‌های شرقی وارد کشور شده است.

وی گفت: همه تلاش این بود که این ویروس در استان‌های جنوبی و شرقی کشور محبوس بمانند و جلوی آن را به داخل کشور بگیریم. تلاش زیادی شد و تاخیر هم انجام شد، اما متاسفانه این ویروس به استان‌های جنوبی و شرقی اکتفا نکرد و وارد عمق کشور شده است. البته ورود آن به استان‌ها متفاوت است و در مجموع شرایط، شرایط نامناسب‌تری نسبت به هفته‌های گذشته است.

اهم اظهارات وی را در ادامه بخوانید؛

  • در آمار و ارقام دیدیم مریض‌های سرپایی به سرعت افزایش می‌یابند و به بیماران سرپایی اضافه می‌شود علامتی برای اضافه شدن تعداد بیماران بستری است. بستری‌ها هم علامتی برای فوتی‌ها می‌شود.

 

  • نکته مثبتی که درآمار و ارقام دیدیم این است که معمولا در اکثر استان‌هایی که این ویروس هندی وارد شده است، فاصله بین ابتلا و بستری زیاد است، فاصله بستری و فوت هم زیاد است. علیرغم این که مردم مبتلا می‌شوند، هم به خاطر تجهیزات و امکانات و مراقبت‌های ویژه و تجربه بیشتری که امروز اندوخته شده است الحمدالله در مرگ و میر شرایط بهتر از گذشته داریم. البته واکسن هم بسیار موثر است. اگر واکسن‌ها توسعه پیدا کند مشکلات ما کمتر خواهد شد.

 

  • با همه تمهیدات به پیک پنجم وارد شدیم یا نزدیک شدیم. اگرچه این پیک هنوز سراسری نیست و هنوز هم می‌شود جلوی افزایش و گسترش این پیک را گرفت که به تلاش همگانی در سراسر کشور نیاز دارد.

 

  • تست‌ها باید افزاش پیدا کند و پروتکل‌ها دقیق‌تر اجرایی و عملیاتی شود، علاوه بر این مقرراتی که نسبت به مناطق قرمز و نارنجی باید مورد مراعات قرار بگیرد. پایش‌ها بیشتر شود و فاصله‌ها، کاهش تردد‌ها و تجمع‌ها باید صورت بگیرد اموری است که همیشه ما به آن تاکید می‌کنیم.

 

  • { با تاکید بر عدم تسامح در زمینه اجرای پروتکل‌ها و تعلل از طرف مسئولین}: تسامح، تعلل، تردد و تجمع باعث می‌شود که شرایط بدتری پیش روی ما باشد و باید با این‌ها مقابله شود. البته قرارگاه با همه توان، نیروی انتظامی، دستگاه‌های نظارتی، هلال احمر و بسیج همه در کنار مدافعان سلامت هستند که امیدواریم بتوانند شرایط بهتری را آماده کنند.

 

  • ما جلوی پرواز‌های هند و بسیاری از پرواز‌ها را گرفتیم. اما در عین حال مسیر‌های غیرمجاز خیلی به این داستان کمک کردند. در مسیر‌های مجاز خیلی تلاش شد برای اینکه این مساله به حداقل برسد و کار را سخت کرد و ما دچار مشکل شدیم.

 

  • در مساله واکسن که الان مساله بسیاری موثری است شاید بعد از پروتکل‌های بهداشتی واکسن بسیار مهم است. پروتکل‌های بهداشتی و واکسن هر دو اصل هستند و باید همه جا مراعات شوند. ما ۶۰ میلیون جمعیت بالای ۱۸ سال داریم که این ۶۰ میلیون جمعیت باید واکسینه شوند که ۶۵ تا ۷۰ درصد می‌شود یعنی بالای ۴۰- ۴۲ میلیون نفر باید واکسینه شوند تا این زنجیره قطع شود.

 

  • حالا تا واکسن عمومی و همگانی که ۴۰-۴۳ میلیون نفر در کشور واکسن بزنند، فاصله زیاد است، اما در عین حال گروه‌های هدف و آن‌هایی که یا از نظر سن و سال یا از نظر بیماری‌های زمینه‌ای بیشتر در خطر هستند در اولویت قرار گرفتند و کار عظیم و بزرگی از امروز بیش از هفته‌های گذشته که واکسن زده می‌شد آغاز شده است.

 

  • تزریق واکسن از امروز بیش از هفته‌های گذشته شروع شده است، این آمادگی وجود دارد تا روزی ۵۰۰ هزار نفر از مردم واکسینه شوند و این امر، امید بسیار و همچنین مصونیت ایجاد می‌کند و خطر مرگ را کاهش می‌دهد.

 

  • در بحث آموزش دچار یک عقب‌ماندگی دو ساله شده‌ایم. پرده و نمایشگر جای معلم را نمی‌گیرد. تعطیلی مدارس از لحاظ روحی، روانی و فعالیت بدنی بچه‌ها را تحت تاثیر قرار داده است. باید برای بازگشایی مدارس خودمان را آماده کنیم. معلمین، راننده‌های سرویس و مستخدمین باید واکسینه بشوند. مدارس عامل انتقال کرونا نیستند و در مدرسه نباید از انتشار ویروس نگران باشیم. باید دانشجویان و اساتید واکسینه شوند تا دانشگاه هر چه سریع‌تر بازگشایی شود.