به گزارش خبرنگار مهر، طرح جامع انتقال، ذخیرهسازی و صادرات اسید سولفوریک پیش از ظهر پنجشنبه با دستور حسن روحانی رئیس جمهوری از طریق ویدئو کنفرانس مورد بهره برداری قرار گرفت. این طرح با هدف انتقال اسید سولفوریک از مجتمع مس سرچشمه و خاتون آباد به بندرعباس و صادرات آن از طریق ساخت یکصد دستگاه واگن مخزندار با ظرفیت حمل ۶۵ تن برای هر دستگاه، احداث خطوط ریلی در سایت بندرعباس به طول ۲ و هفت دهم کیلومتر و در سایت سرچشمه به طول ۲ و هشت کیلومتر، تأمین ۲۰۰ دستگاه ایزوتانک برای حمل اسید سولفوریک با ظرفیت حمل ۳۰ تن به ازای هر دستگاه از طریق خطوط ریلی اجرا شده است.
زیرساختهای ذخیرهسازی و انتقال اسید به اسکله صادراتی از طریق احداث مخازن ذخیره اسید سولفوریک در بخش دوم طرح (هشت مخزن هر کدام به ظرفیت ۱۴ هزار تن) در دستور کار قرار گرفت.
این طرح شامل چهار طرح با مجموع سرمایهگذاری افزون بر ۱۳ و چهار دهم میلیون یورو و ۲ هزار و ۹۰ میلیارد ریال بوده و امکان اشتغال مستقیم برای حداقل ۵۰ نفر را فراهم میکند.
براساس آخرین اطلاعات موجود میزان ذخیره مس دنیا افزونبر ۸۷۰ میلیون تن مس محتوی برآورد شده است و شرکت ملی صنایع مس ایران به نمایندگی از کشور با داشتن ذخیره افزونبر ۴۰ میلیون تن مس محتوی، حدود چهار و ۶ دهم درصد از ذخایر معدنی مس جهان را به خود اختصاص داده است و در بین شرکت های برتر معدنی دنیا در جایگاه هفتم قرار دارد.
معدن مس سرچشمه، معدن مس شهر بابک و معدن مس سرنگون درحال حاضر معادن فعال و قابل بهرهبرداری شرکت ملی صنایع مس ایران در استان کرمان و آذربایجان شرقی هستند.
شرکت مس در سال گذشته تولید ۲۸۰ هزار تن کاتد و یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن کنستانتره مس و فورش حدود ۴۲ هزار میلیارد تومان را به عنوان بالاترین رکوردهای تولید و فروش در سال گذشته با همت تمامی پرسنل شرکت ملی صنایع مس ایران تجربه کرد.
نظر شما