شناسهٔ خبر: 48040416 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: اعتماد آنلاین | لینک خبر

پیش بینی اوپک از کمبود عرضه نفت

پیش بینی های اوپک به کمبود عرضه نفت در اوت و ماههای بعد امسال همزمان با بازگشایی اقتصادها اشاره دارد و نشان می دهد این گروه و متحدانش در نشست هفته جاری فضا برای افزایش تولید دارند.

صاحب‌خبر -

اعتمادآنلاین| اوپک و متحدانش در فاصله ماه مه تا ژوییه 2.1 میلیون بشکه در روز از محدودیت عرضه خود را تسهیل می کنند. وزیران اوپک پلاس در نشست روز پنج شنبه درباره میزان عرضه در ماههای بعد مذاکره خواهند کرد. با توجه به قیمتهای نفت که به بالاترین رکورد از سال 2018 صعود کرده اند، منابع آگاه می گویند افزایش بیشتر تولید در اوت مورد بررسی قرار می گیرد اما بعضی از تولیدکنندگان نگران ضعیف شدن دوباره تقاضا و عرضه بالاتر نفت ایران هستند.

 

به گزارش ایسنا، بر اساس جدیدترین پیش بینی اوپک از تقاضا برای نفت این گروه، اگر سطح تولید اوپک تغییر نکند میزان عرضه 1.5 میلیون بشکه در روز کمتر از میزان تقاضا در اوت خواهد بود. این کمبود عرضه در سه ماهه چهارم به 2.2 میلیون بشکه در روز می رسد.

 

در نمودار فوق فرض بر این گرفته شده است که 10 عضو اوپک سهمیه تولید توافق شده برای ژوییه را حفظ خواهند کرد و ایران و تولیدکنندگان دیگری که از مشارکت در توافق محدودیت عرضه معاف هستند، سطح تولیدشان مشابه تولید ماه مه خواهد بود.

 

ایران و قدرتهای جهانی از آوریل سرگرم مذاکره برای احیای توافق هسته ای سال 2015 هستند که به رفع تحریمهای آمریکا علیه صادرات نفت ایران منجر می شود اما این مذاکرات همچنان ادامه دارد.

 

طبق آمار اوپک، ایران 2.5 میلیون بشکه در روز نفت در ماه مه تولید کرد در حالی که میزان تولیدش در سال 2018 پیش از بازگشت تحریمهای آمریکا 3.8 میلیون بشکه در روز بود. بنابراین عرضه 1.3 میلیون بشکه در روز نفت بیشتر از سوی ایران در ماههای آینده فضا برای عرضه بیشتر نفت از سوی اوپک پلاس بدون ایجاد اشباع عرضه در بازار را محدود خواهد کرد.

 

بر اساس گزارش رویترز، اوپک پلاس از ماه مه سال 2020 در واکنش به فروپاشی تقاضا در اوج همه گیری کووید 19 محدودیت عرضه به میزان 9.7 میلیون بشکه در روز را به اجرا گذاشت و تا ژوییه این محدودیت عرضه به 5.8 میلیون بشکه در روز خواهد رسید.

 

قیمتهای نفت روز دوشنبه در آستانه نشست هفته جاری وزیران اوپک پلاس و با هشدار کارشناسان درباره واریانت دلتای ویروس کرونا که باعث موج جدید شیوع کووید 19 در ایالتهای آمریکایی با نرخ واکسیناسیون پایین خواهد شد، حدود دو درصد سقوط کردند. در اروپا هم کشورهای آلمان، اسپانیا و پرتغال محدودیتهای مسافرتی جدیدی را برای مقابله با شیوع نوع جهش یافته ویروس کرونا اعلام کردند.