شناسهٔ خبر: 48019516 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

حمله هوایی آمریکا به مواضع گروه‌های عراقی در مرز سوریه

صاحب‌خبر -

شفقنا- وزارت دفاع آمریکا از حمله هوایی به انبارهای تسلیحات برخی گروه های عراقی در داخل خاک این کشور و سوریه خبر می دهد.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا، خبرنگار شبکه خبری «آر تی عربی» روسیه در عراق بامداد امروز (دوشنبه) از یک منبع امنیتی نقل کرد که شامگاه یک شنبه به وقت محلی، صدای انفجارهای شدیدی در مرز مشترک این کشور با سوریه شنیده شده است.

این منبع عراقی ضمن اعلام این که انفجارهای مذکور در داخل خاک سوریه و در فاصله یک کیلومتری از مرز مشترک دو کشور به وقوع پیوسته، تاکید کرد که دو منزل غیر نظامی متعلق به خانواده های سوری هدف قرار گرفته با این حال هنگام حمله، نیروهای برخی گروه های وابسته به سازمان الحشد الشعبی (بسیج مردمی عراق) در آنها سکونت داشتند.

این شبکه خبری همچنین به نقل از برخی منابع امنیتی گزارش داد که تیپ چهل و ششم الحشد الشعبی در مرز مشترک عراق و سوریه هدف حمله قرار گرفته و در پی آن نیز، سفارتخانه آمریکا در بغداد و پایگاه های نظامی شاهد حضور نیروهای این کشور در عراق، وارد وضعیت هشدار و آماده باش شدند چرا که به احتمال دارد مورد هدف گروه های مذکور قرار بگیرند.

در همین حال، خبرنگار خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) در استان مرزی دیر الزور در شرق این کشور، از برخی منابع محلی نقل کرد که نزدیک ساعت یک بامداد امروز به وقت محلی (۲:۳۰ به وقت تهران)، چند هواپیمای جنگی که گمان می رود آمریکایی باشند، شماری از خانه های مسکونی واقع در حومه شهر «البوکمال» در جنوب شرق این استان و در نزدیکی مرز مشترک با عراق را با موشک هدف قرار دادند و در نتیجه آن نیز، یک کودک جان خود را از دست داد و سه غیر نظامی دیگر نیز زخمی شدند.

بخش عربی خبرگزاری «اسپوتنیک» روسیه نیز به نقل از یک منبع آگاه گزارش داد که حملات هوایی ناشناس، برخی انبارهای فرآورده های نفتی در منطقه گذرگاه البوکمال در داخل خاک سوریه و در فاصله دو کیلومتری غرب شهر «القائم» در شمال غرب استان الانبار در غرب عراق را هدف قرار داده است.

منبع مذکور ضمن تکذیب این که مکان هدف حمله، نظامی باشد، تاکید کرد که انبارهای بمباران شده حاوی مقادیر زیادی فرآورده های نفتی بوده و آتش سوزی ناشی از انفجار آنها نیز، شماری از خودروهای موجود در این مکان را در بر گرفته است.

به دنبال آن نیز، «جان کربی»، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) با صدور بیانیه ای، اعلام کرد که با فرمان «جو بایدن»، رئیس جمهوری این کشور، نیروهای نظامی کشورش، «حملات هوایی دفاعی دقیقی» علیه برخی تاسیسات مورد استفاده «گروه های شبه نظامی مورد حمایت ایران» در منطقه مرزی میان عراق و سوریه انجام دادند.

این وزارتخانه در بیانیه خود، ضمن ادعای این که تاسیسات هدف حمله به این دلیل انتخاب شدند که گروه های شبه نظامی مورد حمایت ایران از آنها برای انجام حملات به وسیله هواپیماهای بدون سرنشین علیه افراد و تاسیسات آمریکایی در عراق استفاده می کنند، تاکید کرد که در حملات امشب، به طور مشخص تاسیسات عملیاتی و انبارهای اسلحه در دو مکان در داخل خاک سوریه و یک مکان دیگر در داخل خاک عراق در نزدیکی مرز دو کشور که بسیاری از گروه های مذکور از قبیل «گردان های حزب الله» و «گردان های سید الشهدا» از آنها استفاده کردند، بمباران شدند.

در ادامه بیانیه پنتاگون همچنین آمده است: همان گونه که از حملات امشب مشخص می شود، پرزیدنت بایدن در این مسئله واضح بوده که برای حفاظت از افراد آمریکایی فعالیت خواهد کرد؛ با توجه به رشته حملات مداوم از سوی گروه های مورد حمایت ایران که منافع آمریکا در عراق را هدف قرار می دهند، پرزیدنت (بایدن) دستور فعالیت نظامی بیشتر برای خنثی سازی و جلوگیری از چنین حملاتی را داد.

وزارت دفاع آمریکا همچنین مدعی شد: ما به دعوت دولت عراق و تنها برای یک هدف که همان کمک به نیروهای امنیت عراقی در تلاش های خود برای شکست دادن داعش است، در عراق حضور داریم؛ آمریکا یک اقدام ضروری، مناسب و حساب شده را برای جلوگیری از خطرهای تشدید تنش و همچنین برای ارسال پیام بازدارندگی واضح و روشن اتخاذ کرد.

پنتاگون در پایان این بیانیه همچنین ادعا کرد که حمله اخیر، سازگار با قانون بین المللی انجام شده چرا که بر اساس حق دفاع از خود رفتار کرده و حمله نیز برای رویارویی با تهدید، ضروری بوده و به طور مناسبی نیز در دامنه محدودی صورت گرفته در حالی که بایدن نیز تصمیم انجام حمله را بر اساس قدرت و اختیارات خود در قانون اساسی و برای حفاظت از شهروندان کشورش در عراق گرفته است.

در همین راستا، «جسیکا مک نولتی»، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا نیز در گفت و گو با شبکه خبری «الحره» این کشور مدعی شد: برآورد ما این است که هر حمله، به اهداف مد نظر اصابت کرده و در حال حاضر نیز، پیامدهای عملیات را ارزیابی می کنیم.

پایگاه خبری «ناس نیوز» عراق نیز در این باره گزارش داد که گردان های سید الشهدا با صدور بیانیه ای، کشته شدن چهار نیروی خود در نتیجه حمله هوایی آمریکا به اماکن واقع در مرز مشترک عراق و سوریه را تایید کرده است.

دیده با حقوق بشر سوریه (SOHR) نیز به نوبه خود مدعی شد که در نتیجه حمله هوایی آمریکا به برخی مقرهای نظامی و اماکن تردد گروه های شبه نظامی عراقی وابسته به ایران در داخل خاک سوریه و در نزدیکی مرز مشترک دو کشور، دست کم پنج تن از نیروهای آنها جان خود را از دست دادند و شمار دیگری نیز زخمی شدند.

خبر اصلی را در آرتی‌عربی، سانا، اسپوتنیک، الحره، ناس‌نیوز و syriahr ببینید