به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران پویا؛ دی ماه سال 99 بود که تزریق نخستین واکسن ایرانی کرونا به یک بانوی جوان ایرانی، تیتر اول رسانهها شد. طیبه مخبر، دختر رئیس ستاد اجرایی فرمان امام، نخستین داوطلب تست انسانی واکسن «کوو ایران برکت» بود؛ ستاد اجرایی فرمان امام که از روزهای نخست با افتتاح کارخانه تولید ماسک، تولید کیت تشخیصی و داروهای مورد نیاز درمان کرونا، به مقابله با این بیماری آمده بود، حالا با استفاده از دانش بومی جوانان این مرز و بوم، قدم در راه ساخت واکسن کرونا نهاد.
در شرایط سخت تحریمها و در روزهایی که بسیاری از داروها و تجهیزات حفاظت فردی به سختی تأمین میشدند، ایران با اتکا بر دانش فنی و با همت جوانان دانشمند خود، قدم در راه پرفراز و نشیبی گذاشت. تلاش برای ساخت «واکسن کرونا» در اوج شرایط تحریم و تنگنای اقتصادی، در ابتدا کار سختی به نظر میرسید، کار سختی که وزیر بهداشت آن را "شنا با دستهای بسته در اقیانوس بلا" میخواند اما اعتماد به دانش و تلاش جوانان ایرانی، سختیهای این مسیر را آسان کرد.
تنها در چند روز نخست پس از اعلام فراخوان برای شرکت در مطالعه بالینی واکسن برکت، بیش از 100 هزار نفر داوطلب شرکت در این مطالعه علمی شدند. با مشارکت هموطنان در مطالعه کارآزمایی بالینی واکسن کوو ایران برکت، فازهای مطالعاتی یکی یکی پشت سر گذاشته شد و پس از مشخص شدن ایمن و ایمنیزا بودن واکسن برکت، وزارت بهداشت با بررسی مدارک و مستندات این مطالعه، به این واکسن ایرانی کرونا، مجوز مصرف اضطراری داد و به این ترتیب ایران در جمع 6 کشور سازنده واکسن کرونا در جهان قرار گرفت؛ تا پیش از این کشورهای روسیه، ایالات متحده، چین، انگلیس و هند موفق به ساخت واکسن کرونا شده بودند.
اگرچه طبق زمانبندی وزارت بهداشت، واکسیناسیون کرونای افراد بالای 80 سال در اردیبهشت ماه سال جاری با واکسنهای وارداتی آغاز شد؛ اما رهبر معظم انقلاب، نوبت خود را به دلیل تأکید بر استفاده از واکسن ایرانی تا زمان به نتیجه رسیدن این واکسن به تأخیر انداختند تا اینکه پس از صدور مجوز مصرف اورژانسی و مهر تأیید وزارت بهداشت بر نخستین واکسن ایرانی کرونا، روز گذشته، حضرت آیتالله خامنهای، رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران، با تزریق واکسن کوو ایران برکت، بار دیگر به "اعتماد به دانش ایرانی و تولید داخلی" معنا بخشیدند.
ایشان پس از تزریق واکسن ایرانی فرمودند: «من اولاً مایل نبودم از واکسن غیر ایرانی استفاده کنم بنابراین گفتم منتظر واکسن ایرانی میمانم چرا که باید این افتخار ملی را پاس بداریم و تا وقتی امکان پیشگیری و علاج در داخل وجود دارد، چرا از آن استفاده نکنیم؟ البته وقتی نیاز باشد، استفاده از واکسن خارجی در کنار واکسن ایرانی نیز ایرادی ندارد اما باید به واکسن ایرانی احترام بگذاریم و از همه دانشمندان جوان، پرتلاش و فعال در تولید این واکسن و سایر مراکزی که در کشور مشغول تولید واکسن هستند، تشکر کنیم.»
رهبر انقلاب اسلامی گفتند: علاوه بر اصرار به استفاده از واکسن ایرانی، تأکید داشتم که دریافت واکسن در نوبت طبیعی خود انجام شود که امروز بحمدالله افراد بالای 80 سال و همسن بنده، اغلب واکسن را دریافت کردهاند.
ایشان همچنین بر ضرورت ثبت اسناد علمی و انتشار مقالات مربوط به واکسن تأکید کردند و افزودند: «در کنار تولید قوی، سریع و بهنگام واکسن، اسناد و مقالات علمی آن را نیز برای آگاهی دنیا از کار بزرگ خود آماده و منتشر کنید.» که این مسئله نشانگر نگاه ویژه و علمی ایشان به فرآیند ساخت واکسن در کشور است.
تزریق واکسن تولید داخل به رهبر معظم انقلاب، بازتاب زیادی نیز در رسانههای خارجی داشت.
اعتماد به دانش ایرانی، علاوه بر رسانهها، در فضای مجازی نیز بازتاب گستردهای داشت؛ کاربران با هشتگ #باافتخار_ایرانی از اعتماد رهبر انقلاب به دانش ایران، تولید داخل و واکسن ایرانی کرونا نوشتند.
بسیاری از کاربران فضای مجازی نیز با انتشار تصویر لحظه تزریق واکسن به رهبر انقلاب، به صلابت و اقتدار مقام معظم رهبری هنگام تزریق واکسن کرونا اشاره کردند.
برخی کاربران نیز نوشتهاند: "اگرچه حتی مقایسهاش هم نچسب است اما این صلابت و اقتدار در آیت الله خامنهای را با تصویر تزریق واکسن آمریکایی فایزر به ملک سلمان، پادشاه عربستان مقایسه کنید. «دستها حرف میزنند»"
این کاربران با اشاره به زبان بدن رهبر انقلاب در زمان تزریق واکسن، نوشتهاند که این زبان بدن، نشان از قدرت و اطمینان، اراده، استحکام و صلابت ایشان دارد.
یکی از کاربران در توییتر خود مینویسد: «آیتالله خامنهای، امروز یک ایران را در برابر ناامیدی، نبود اعتماد بهنفس، خودتحقیری و غربگرایی واکسینه کردند.»
به گفته وزیر بهداشت، واکسن ایرانی کرونا بهزودی به سبد واکسیناسیون کشور اضافه میشود تا روزنه امیدی باشد برای بازگشت به زندگی عادی و روزهای بهتر.
انتهای پیام/
∎