شناسهٔ خبر: 47929946 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: سرپوش | لینک خبر

سیاست خارجی

پولیتیکو: بایدن بسیاری از تحریم های ترامپ را قانونی می داند | وزیر خارجه اتریش: برجام هیچ جایگزین بهتری ندارد

یک وبگاه آمریکایی مدعی شده در حالی که ایران خواستار لغو همه تحریم ها است؛ دولت بایدن همچنان مدعی است که بسیاری از موانع اعمال شده در دوره ترامپ قانونی است و نمی تواند آنها را رفع کند!

صاحب‌خبر -

به گزارش مهر، وبگاه خبری-تحلیلی پولیتیکو با اشاره به اینکه رفع تحریم های ضدایرانی یکی از مهم ترین مسائل مطرح در نشست وین است؛ می نویسد که آمریکا لغو برخی تحریم ها را به اینکه تحت چه عنوانی طبقه بندی شده اند؛ منوط کرده است.

این استدلال ریشه در این مسئله دارد که دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا، بعد از خروج یک جانبه از برجام، نه تنها همه تحریم های هسته ای را که ذیل توافق لغو شده بود، احیا کرد؛ بلکه آنها را ذیل عناوین حقوق بشر و مبارزه با تروریسم طبقه بندی کرد.

با توجه به اینکه ایران خواستار لغو همه تحریم ها به ازای ازسرگیری تعهداتی است که در واکنش به بدعهدی های مکرر آمریکا و اروپا تعلیق کرده است؛ اکنون آنگونه که پولیتیکو ادعا می کند؛ مقامات واشنگتن به تهران گفته اند که دولت جو بایدن رئیس جمهور فعلی آمریکا هم قصد ندارد همه تحریم های اعمال شده از سوی ترامپ را بردارد. بهانه آنها این است که بسیاری از این تحریم ها مبنای قانونی دارد (و قابل رفع شدن نیست). البته آنها به این موضوع هم اشاره کرده اند که برخی از تحریم های دوره ترامپ با هدف دشوار کردن مسیر بازگشت به برجام وضع شده و ربطی به اتهامات غیرهسته ای که به ایران نسبت می دهند؛ ندارد (و اینها قابل رفع شدن هستند).

در این میان، برخی مخالفان سرسخت برجام قصد دارند با استناد به تحریم هایی که ذیل عنوان حقوق بشر و تروریسم طبقه بندی شده اند؛ ابزار فشار بر مذاکرات را حفظ کنند.

یک مقام آمریکایی که در جریان روند مذاکرات وین قرار دارد به پولیتیکو گفته مسائل باقی‌مانده‌ آنهایی هستند که حل و فصل آنها، بیشترین دشواری را به همراه دارد.

این مقام ناشناس می افزاید: همه چیز بر اساس این اصل که «تا بر سر همه چیز توافق نشود بر سر هیچ‌چیز توافق نشده»، پیش می‌رود. اختلافاتی که باقی مانده‌اند کمترند، اما مسئله این است آنهایی که حلشان از همه دشوارتر است باقی ‌مانده‌اند.

وزیر خارجه اتریش: برجام هیچ جایگزین بهتری ندارد

وزیر خارجه اتریش با اشاره به میزبانی مذاکرات درباره احیای برجام در این کشور، تصریح کرد که توافق هسته ای ایران هیچ جایگزین بهتری ندارد.

تحریم های جدید علیه ایران,رفع تحریم ها

به گزارش ایرنا، «الکساندر شالنبرگ» این مطلب را روز سه شنبه در نشست مشترک خبری با «فیصل بن فرحان» همتای سعودی خود مطرح کرد که به وین سفر کرده است.

دیپلمات‌های ارشد کشورهای عضو برجام طی یک ماه گذشته در وین گردهم آمده‌اند تا این توافق را که آمریکا در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ از آن خارج شد احیا کنند.

در جریان آخرین نشست کمیسیون مشترک برجام در وین، هیات ها ضمن ابراز خرسندی از پیشرفت های صورت گرفته برای احیای برجام، بار دیگر بر عزم و جدیت خود برای پیگیری روند گفت‌وگوها با هدف یافتن راه حل‌هایی برای چند موضوعی که هنوز حل و فصل نشده اند تاکید کردند.

وزیر امور خارجه اتریش با بیان اینکه امنیت منطقه خاورمیانه برای وین مهم است افزود:  «برجام ممکن است یک توافق عالی نباشد اما بهتر از این است که چیزی نداشته باشیم.گاهی اواقات در سیاست این سووال مطرح است که یا برای حصول توافق مطلوب صبر ‌کنید یا آنچه را قابل دسترسی است مورد بهره برداری قرار می‌دهید»

وی بر همین اساس تصریح کرد که تلاش اعضای برجام برای حفظ و اطمینان از اجرای کامل این توافق ارزشمند است. شالنبرگ عنوان کرد که از نگرانی‌های ادعایی کشورهای منطقه نسبت به ایران آگاه است «اما بحث بر سر این است که یا می‌گویید تا زمانی که این مسائل مد نظر قرار نگیرد ترجیح می‌دهم هیچ توافق نباشد یا اینکه گام به گام حرکت کنیم. به نظر من برجام گام ارزشمندی است و گفت‌وگو در سیاست بین الملل بسیار حائز اهمیت است.»

استقبال اتریش از مذاکرات ایران و عربستان

وزیر امور خارجه اتریش در همین پیوند عنوان کرد که در گفت‌وگو با همتای سعودی، درباره مذاکرات مستقیم تهران و ریاض رایزنی کرده است. وی این اقدام را دلگرم کننده خواند و افزود: باید ببینیم این مذاکرات در دولت جدید ادامه پیدا خواهد کرد یانه.

وی افزود: هدف ما در اتریش این است که با تمام شرکا در تمام منطقه خاورمیانه رابطه‌ای قوی و دوستانه داشته باشیم. رئیس دستگاه دیپلماسی اتریش معماری امنیت منطقه را حائز اهمیت دانست و برای کمک به این مساله اعلام آمادگی کرد.

یمن از دیگر موضوعاتی بود که به گفته شالنبرگ دو طرف درباره آن گفت‌وگو کردند. وزیر خارجه اتریش اوضاع انسانی یمن را فاجعه بار توصیف کرد و گفت که اخیرا شرایط از بد به وخیم تبدیل شده است. او بدون اشاره به حملات مرگبار عربستان سعودی در یمن، اقدامات تلافی‌جویانه انصارالله یمن را غیرقابل قبول خواند و تصریح کرد که باید از طریق راه حل سیاسی به بحران یمن پایان داده شود.

وزیر امور خارجه اتریش همچنین نسبت به وضعیت حقوق بشر در عربستان ابراز نگرانی کرد و افزود که اختلاف نظر دو کشور در این زمینه بر کسی پوشیده نیست.

وزیر امور خارجه عربستان هم طی اظهاراتی درباره روابط با ایران بیان داشت: از نظر ما سیاست خارجی در ایران از هر نظر توسط رهبر معظم (انقلاب) تبیین می‌شود و به همین خاطر ما تعاملات و روابط خود با ایران را بر اساس واقعیت‌های صحنه تنظیم و دولت جدید ایران را فارغ از اینکه چه کسی رئیس جمهوری است قضاوت می‌کنیم.

فیصل بن فرحان درباره رابطه ریاض با دولت جدید رژیم صهیونیست هم عنوان کرد: ما با دولت اسرائیل رابطه نداریم به همین خاطر تغییر دولت تاثیر مستقیمی در مناسبات ما ندارد. ما امیدواریم که دولت جدید اسرائیل رویکرد مثبت‌تری را در راستای تحقق صلح خاورمیانه اتخاذ کند چون ما قویا معتقدیم که این رویکرد باعث استقرار صلح و ثبات در منطقه می‌شود. 

وزیر خارجه عربستان در پاسخ به سووالی درباره دیدارش با مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هم بیان داشت: از نظر ما نقش آژانس حائز اهمیت است و ضروری است که از فعالیت‌های این سازمان برای اطمینان از اینکه برنامه اتمی ایران صلح آمیز است حمایت کنیم.

وی با تکرار اتهامات نخ‌نمای آژانس درباره مسائل پادمانی ایران عنوان کرد: از نظر ما به رغم اینکه مذاکرات برجام جریان دارد باید به مسائل باقی‌مانده پرداخته شود و ایران باید درقبال تعهداتش تحت پیمان عدم اشاعه تسلیحات هسته‌ای و آژانس پاسخگو باشد.