به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه خبری النشره، منابع آگاه از سفر «جوزف بورل» نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور خارجی و سیاست امنیتی به لبنان اعلام کردند که جوزف بورل روز گذشته برای صحبت کردن درباره تحریمهای اتحادیه اروپا علیه شخصیتهای لبنانی به دیدار «میشل عون» رئیس جمهوری این کشور در کاخ ریاست جمهوری نرفته بود و اغلب صحبتهای وی با عون درباره ضرورت اجرای برنامه اصلاحات با صندوق بینالمللی پول بود.
این منابع در ادامه اظهار داشتند که نماینده عالی اتحادیه اروپا در دیدار با یکی دیگر از مقامات لبنانی بحث تحریمهای اروپا علیه شخصیتهای این کشور را پیش کشیده و اعلام کرد که اتحادیه اروپا در حال بررسی تحریم برخی شخصیتهای لبنانی که در مانعتراشی و تاخیر در تشکیل دولت این کشور سهیم بودهاند است.
بورل در جریان سفر دو روزه خود به لبنان روز گذشته با «حسان دیاب» نخست وزیر دولت پیشبرد امور این کشور نیز دیدار کرد.
حسان دیاب در این دیدار اظهار داشت که کلید حل بحران مالی و اقتصادی و معیشتی وابسته به تشکیل دولت جدید است تا مذاکراتی را که دولت فعلی با صندوق بینالمللی پول آغاز کرده بر اساس برنامه بهبود مالی ادامه دهد.
وی در ادامه تاکید کرد که دولت پیشبرد امور در لبنان در انجام مسئولیتهای خود طبق قانون اساسی هیچ گونه کوتاهی نکرده و برای تسهیل زندگی شهروندان و کاهش درد و رنج آنها بیشتر از وظایف خود نیز تلاش میکند.
نخست وزیر دولت پیشبرد امور لبنان همچنین به ضرورت تسریع در تصویب پیشنویس توزیع کارت مالی برای 750 هزار خانواده نیازمند اشاره کرده و در این زمینه از اتحادیه اروپا نیز خواست تا به لبنان کمک کند.
بورل نیز به نوبه خود اعلام کرد که اتحادیه اروپا تمایل دارد به شکل مستقیم از اوضاع لبنان آگاهی داشته و چالشهای مختلف این کشور از جمله بحران تشکیل دولت و بحران اقتصادی و اجتماعی و پیامدهای آن را در همه سطوح بررسی کند.
وی همچنین آمادگی اتحادیه اروپا برای کمک به لبنان و مردم این کشور جهت عبور از بحران های دشوار را ابراز کرد.
جوزف بورل دیداری با «سعد حریری» نخستوزیر مکلف لبنان نیز داشت.
نماینده عالی اتحادیه اروپا همچنین در جریان سفر خود به لبنان با «جوزف عون» فرمانده ارتش این کشور نیز دیدار کرده و دو طرف درباره اوضاع لبنان و منطقه گفتگو کردند.
منابع اروپایی خبر دادند که کشورهای اروپایی در حال بررسی تحریم هایی علیه سران سیاسی لبنان هستند که شامل بلوکه شدن حساب های خارجی و منع ترددشان به کشورهای اروپایی میشود.
یک منبع آگاه در این زمینه گزارش داد که هنوز لیست اسامی و نوع تحریمها مشخص نشده است هرچند اجمالا به بلوکه شدن حسابها و ممنوعیت سفر مربوط میشود و اقدامات هنوز در مراحل اولیه است و نخست باید چارچوبهای حقوقی تهیه شود که مبنای وضع تحریمها باشد.
براساس این گزارش، این تحریمها شامل توقیف اموال این سیاستمداران در خارج از لبنان و ممنوعیت ورود آنها به اتحادیه اروپا میشود و هدف از آنها واداشتن این سیاستمداران به افزایش تلاش جهت نجات لبنان از فروپاشی کامل است.
با وجود گذشت حدود 8 ماه از انفجار مهیب بندر بیروت که به استعفای دولت «حسان دیاب» انجامید، نیروهای سیاسی لبنان همچنان نتوانستهاند با غلبه بر اختلافات خود در این کشور دولت تشکیل دهند.
احزاب مختلف سیاسی لبنان معتقدند که در سایه شکست نیروهای داخلی در رسیدن به یک سازش و تفاهم سیاسی احتمالاً پرونده تشکیل دولت طی دو ماه آینده نیز به نتیجه نرسد بنابراین طرف های لبنانی همچنان منتظر ورود نیروهای خارجی برای حل بحران سیاسی این کشور هستند.
انتهای پیام/
∎
نظر شما