شفقنا- سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری از صبح امروز جمعه(۲۸ خردادماه) با دستور وزیر کشور در سراسر کشور آغاز شد. در کنار انتخابات ریاست جمهوری، سه انتخابات دیگر شامل «ششمین دورهی انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا»، «انتخابات میان دورهای پنجمین دورهی مجلس خبرگان رهبری» و «انتخابات میان دورهای یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی» نیز در برخی از استان ها در حال برگزاری است.
همراه داشتن شناسنامه و کارت ملی یا شماره ملی برای رای دادن، ضروری است. وزارت کشور اعلام کرد که رای دهندگان هنگام مراجعه به شعب، خودکار شخصی و ماسک به همراه داشته باشند.
۶۶ هزار و ۸۰۰ شعبه برای انتخابات ریاست جمهوری و ۷۵ هزار و ۱۵ شعبه اخذ رای برای انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا در سراسر کشور در نظر گرفته شده است. در این انتخابات در ۲۴ مرکز استان و تعدادی از شهرستانها شمارش آرای مردم نیز به صورت الکترونیکی شده است.
با توجه به شیوع کرونا در کشور این دوره از انتخابات با وجه متمایزی از نظر رعایت اصول بهداشتی برگزار می شود. ۳۰ درصد مکان های اخذ رأی در فضای باز انجام می شود و استفاده از ماسک و مواد ضدعفونی کننده در شعب اخذ در روز انتخابات ضروری است. به منظور جلوگیری از تجمع، در این دوره از انتخابات ۷ و یا ۸ هزار شعبه افزایش یافته و ساعت اخذ رأی از ۷ صبح تا ساعت ۲۴ خواهد بود که تا ساعت ۲ بامداد قابل تمدید است.
اسامی و کد انتخاباتی داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری
پس از انصراف سه نفر از داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری، این انتخابات با حضور چهار داوطلب برگزار می شود.
ستاد انتخابات کشور اعلام کرده است که نیازی به نوشتن کد داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری نیست اما اگر این کد نوشته شود، بهتر است.
بر اساس اطلاعیه شماره ۱۵ ستاد انتخابات کشور اسامی داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری و کد داوطلبی به شرح زیر است:
محسن رضایی میرقائد– فرزند نجف- کد نامزد ۳۳
سیدابراهیم رئیس الساداتی مشهور به رئیسی – فرزند سیدحاجی- کد نامزد ۴۴
سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی – فرزند سیدحسن- کد نامزد ۶۶
عبدالناصر همتی– فرزند احمدعلی- کد نامزد ۸۸
رهبر انقلاب اسلامی رأی خود را به صندوق انداختند/ امروز میدان دار و صحنه گردان اصلی مردم هستند
رهبر انقلاب اسلامی در دقایق اولیه روز انتخابات، رأی خود در را حسینیه امام خمینی (ره) به صندوق انداختند.
به گزارش شفقنا، حضرت آیتالله العظمی خامنهای رهبر انقلاب اسلامی، صبح امروز و در همان دقایق اولیه رایگیری با حضور در محل صندوق سیار ۱۱۰ حسینیه امامخمینی(ره) در «سیزدهمین دورهی انتخابات ریاست جمهوری»، «ششمین دورهی انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا»، «انتخابات میان دورهای پنجمین دورهی مجلس خبرگان رهبری» و «انتخابات میان دورهای یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی» شرکت کردند و رای خود را به صندوق انداختند.
حضرت آیتالله خامنهای سپس در سخنانی روز انتخابات را روز ملت ایران خواندند و گفتند: امروز میداندار و صحنهگردان اصلی مردم هستند که با رأی خود سرنوشت و تکلیف کلی و اساسی کشور را برای سالهای بعد معین میکنند بنابراین امروز متعلق به مردم است.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: بر اساس این واقعیت خرد انسانی حکم میکند همه در این آزمون بزرگ ملی و سراسری شرکت کنند و علت دعوت مکرر ما از مردم برای حضور در انتخابات نیز این است که در درجه اول خود مردم از این حضور نفع میبرند و جمهوری اسلامی نیز امتیازات بزرگی در عرصه بینالمللی بهدست میآورد.
ایشان رأی تکتک مردم را دارای اهمیت دانستند و گفتند: همه بیایید، تشخیص و رأی بدهید و هیچکس نگوید با یک رأی من اتفاقی نمیافتد، زیرا همین تکرأیها است که آراء میلیونی ملت را تشکیل میدهد.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به توصیه همیشگی خود یعنی تسریع در رأی دادن، خاطرنشان کردند: هر چه زودتر با نیت خدایی و ثواب این وظیفه و تکلیف را انجام دهید بهتر است.
ایشان با ابراز امیدواری از اینکه به برکت ایام ولادت حضرت علیبنموسیالرضا علیهالسلام، امروز جشن ملت ایران و مایه خیر و برکت باشد، افزودند: از دستاندرکاران انتخابات تشکر و تأکید میکنم که کار را با اتقان کامل در سراسر کشور انجام دهید و به شما خبرنگاران و عکاسان نیز سلام و خداقوت میگویم.
رییس جمهور: امیدوارم مردم از نتیجه انتخابات خوشحال باشند
حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی با حضور در ستاد انتخابات کشور رأی خود را به صندوق انداخت.
به گزارش شفقنا، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز جمعه پس از انداختن رای خود در صندوق در ستاد انتخابات کشور در جمع خبرنگاران با تاکید بر لزوم رعایت دستورالعملهای بهداشتی در انتخابات گفت: مراعات حفظ سلامت مردم و مراعات پروتکلهای بهداشتی موضوعی است که در همه حوزههای انتخابیه رعایت میشود.
وی در خصوص برگزاری الکترونیکی انتخابات، اظهار داشت: در بحث الکترونیکی شدن انتخابات هر سال یک گام به پیش میگذاریم و مانیتورهایی که در ستاد انتخابات کشور وجود دارد، نشان میدهد که در سراسر کشور چه تعداد افراد در انتخابات حضور پیدا کردند و رای دادند.
رییس جمهوری افزود: احراز هویت مساله مهمی است که الان از طریق سیستم الکترونیکی انجام میشود و حتی اخذ رای و شمارش رای هم در بخش بزرگی از مراکز استانها توسط ماشین و مکانیزه انجام میشود و امیدوارم در آینده نزدیک همه مراحل انتخابات، رای و شمارش الکترونیکی شود که به شفافیت کمک خواهد کرد.
روحانی تاکید کرد: این انتخابات، انتخابات مهمی است و علاوه براینکه انتخابات شورای شهر و روستاها و میاندورهای برای مجلس شورای اسلامی و خبرگان وجود دارد، انتخاباتی که در سراسر کشور انتخابات مهم، انتخابات ریاست جمهوری است.
وی افزود: انتخابات رییس جمهوری هر چهار سال یک بار در کشور انجام میشود و با توجه به اختیارات و مسوولیتهای وسیع و سنگینی که در قانون برای رییس جمهور مشخص شده است، انتخاب مهمی است.
رییس جمهوری از مردم خواست که امروز پای صندوق رای حاضر شوند و به فردی که مورد نظرشان است رای دهند.
روحانی تصریح کرد: مشکلات و مسائلی که در ذهن مردم است و در مراحل قبلی انتخابات از زمان ثبت نام و امروز اگر مشکلی بوده نباید آن را مدنظر قرار دهیم. انتخابات مهم است و با وجود مشکلات باید پای صندوق انتخابات حاضر شویم و رای دهیم.
وی گفت: کاش از روز ثبت نام در انتخابات هیچ مشکلی نداشتیم و امروز شاهد حضور بیشتر مردم بودیم. اما مردم میدانند این انتخابات برای کشور، سرنوشت خودشان و نظام جمهوری اسلامی ایران چه قدر اهمیت دارد.
رییس جمهوری افزود: من فکر میکنم در دنیا تنها چند کشور وجود دارد که انتخابات آنها مورد توجه جهانیان است، وگرنه اکثر کشورهای دنیا وقتی انتخابات برگزار میکنند عمدتا برای مردم خودشان اهمیت دارد.
روحانی اظهار کرد: اما چند کشور در دنیا هستند که انتخابات آنها مورد توجه همه جهان است و میخواهند بفهمند حضور مردم و فردی که انتخاب میشود کیست و چگونه خواهد بود؛ یکی از آن کشورهای مهم جمهوری اسلامی ایران است و در طول مدت ۴۲ سال همینطور بوده و امروز هم اینطور است.
وی یادآورشد: مردم باید توجه داشته باشند که همه جهانیان امروز به صندوق آرا ، صفهای مردم برای ریختن آرا توجه میکنند. انشاءالله کاری کنیم که دوستان ما در سراسر جهان همه ایرانیها خوشحال و دشمنان مایوس شوند.
رییس جمهوری ظهارامیدواری کرد که مردم به وظیفه ملی، انقلابی و دینی خود عمل کنند و نحوه برگزاری انتخابات و حضور مردم به گونهای باشند که مردم در پایان و نتیجه رای گیری خوشحال میشوند.
روحانی در پایان دو توصیه به همه دست اندرکاران،استانداران و بخشداران کرد و گفت: ابتدا حفظ سلامت مردم است و همه دستورالعملهای بهداشتی است که باید رعایت شود و دوم حفظ آرای مردم است و یک رای جابهجا نشود همانطور که در همه انتخابات اینطور بوده است و حق الناس رعایت شود تا مردم نتیجه آرای خود را شاهد باشند.
حضرت آیت الله سبحانی: حضور مردم در پای صندوق های رای، حاکی از علاقهمندی به نظام و پایداری نظام است
آیتالله جعفر سبحانی از مراجع تقلید با بیان اینکه نظام ما، نظام جمهوری اسلامی است، گفت: حفظ نظام اسلامی پایههایی دارد که یکی از پایهها، مشارکت مردم در انتخابات است.
این مرجع تقلید روز جمعه پس از انداختن آرای خود به صندوق سیار شماره ۱۶۲ در شهر مقدس قم در جمع خبرنگاران، افزود: حضور مردم در پای صندوق های رای، حاکی از علاقهمندی به نظام و پایداری نظام است.
وی ادامه داد: مصالح ایجاب میکند کسانی که علاقهمند هستند و نظم مملکت را خواهان هستند، در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کنند.
آیت الله سبحانی با تاکید بر ۲ پایه مصالح کشور و حفظ نظام اسلامی، ابراز امیدواری کرد: همه مردم و علاقهمند به نظام با حضور در پای صندوقهای رای، در انتخابات شرکت کنند.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی: اختلافات افراد و گروه ها در انتخابات باید محو شود
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی گفت: ممکن است بین افراد و گروه ها اختلافاتی باشد؛ اما وقتی نوبت به انتخابات می رسد باید همه اینها محو شود. آنچه مهم است این است که آراء ملت متراکم تر باشد.
به گزارش شفقنا، مرجع تقلید شیعیان صبح امروز جمعه ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ با حضور در محل صندوق سیار در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا و انتخابات میان دورهای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری شرکت کرد و آراء خود را به صندوق انداخت.
ایشان هنگام اخذ رأی گفت: ممکن است بین افراد و گروه ها اختلافاتی باشد؛ اما وقتی نوبت به انتخابات می رسد باید همه اینها محو شود. آنچه مهم است این است که آراء ملت متراکم تر باشد. ان شاء الله ملت عزیز ما این توصیه را فراموش نمی کند.
آیت الله نوری همدانی: کنار کشیدن کاری از پیش نمی برد، باید انتخاب ما انتخاب اصلح باشد
آیت الله حسین نوری همدانی از مراجع عظام تقلید با شرکت در انتخابات، آرای خود را به صندوق سیار شماره ۱۶۳ انداخت.
این مرجع تقلید پس از انداختن رای خود به صندوق، همگان را به مشارکت حداکثری در این انتخابات دعوت کرد.
مرجع تقلید شیعیان با تاکید براینکه همه وظیفه داریم شرعا و عقلا در انتخابات شرکت کنیم، گفت: مشکلات در کشور وجود دارد و این مشکلات باید رفع شود و فردی را در نظر بگیریم که بتواند این مشکلات را رفع کند.
آیت الله نوری همدانی مرجع تقلید شیعیان صبح امروز هنگام اخذ رای در گفتوگو با خبرنگاران اظهار داشت: همه وظیفه داریم در انتخابات شرکت کنیم.
مرجع تقلید شیعیان با اشاره به لزوم مشارکت در انتخابات بیان کرد: کنار کشیدن کاری از پیش نمی برد، باید انتخاب ما انتخاب اصلح باشد.
استاد سطوح عالی حوزه علمیه عنوان کرد: مشکلات در کشور وجود دارد و این مشکلات باید رفع شود و فردی را در نظر بگیریم که بتواند این مشکلات را رفع کند.
آیت الله نوری همدانی خاطرنشان کرد: همه وظیفه داریم شرعا و عقلا در انتخابات شرکت کنیم این انتخابات بازوی نظام است و همه موظفیم در صحنه باشیم و آن را حفظ کنیم.
همچنین آیت الله جعفر سبحانی از دیگر مراجع عظام تقلید نیز صبح امروز در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر روستا و انتخابات میاندورهای مجلس خبرگان رهبری درقم شرکت کرد و رأی خود را به صندوق صندوق سیار شماره ۱۶۲ انداخت.
آیات مهدی شب زنده دار و سید محمدرضا مدرسی یزدی دو تن از اعضای شورای نگهبان نیز دقایقی پیش رأی خود را به صندوق انداختند.
همزمان با سراسر کشور با دستور وزیر کشور، رایگیری سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، ششمین دوره شورای اسلامی شهر و روستا و همچنین انتخابات میاندورهای مجلس خبرگان رهبری از ساعت ۷ صبح امروز جمعه در قم آغاز شد.
تعداد صندوقهای اخذ رای استان با ۱۰درصد افزایش نسبت به انتخابات گذشته به ۷۲۲ صندوق افزایش یافته است. از جمعیت بیش از یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفری این استان ۸۴۶ هزار واجد شرایط حضور در انتخابات در این استان هستند که از این تعداد حدود ۲۰ هزار نفر رای اولی هستند.
۶۰۴ شعبه در شهر قم و ۱۱۸ شعبه نیز در شهرستانها و روستاهای تابعه استان دایر است. بیش از ۲۲ هزار نفر مسئولیت اجرا، حراست و تامین امنیت این انتخابات در استان را به عهده دارند.
آملی لاریجانی رأی خود را به صندوق انداخت
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام رأی خود را به صندوق سیار واقع در ستاد مرکزی نظارت بر انتخابات شورای نگهبان انداخت.
آیت الله «صادق آملی لاریجانی» صبح جمعه رأی خود را به صندوق ۱۵۹۴ مستقر در ستاد مرکزی نظارت بر انتخابات سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری همزمان با انتخابات ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا، میاندورهای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری انداخت.
رییس قوه قضاییه: هرکسی شناسنامه ایرانی دارد، باید حقوقش حفظ شود
حجتالاسلام والمسلمین ابراهیم رییسی روز جمعه پس از انداختن رای خود در صندوق اخذ رای مسجد جامع ارشاد شهرری گفت: امروز روز مبارکی برای ملت بزرگ ایران است، امروز روز اعتماد مردم است، رای مردم و اعتماد به تصمیم و رای مردم از افتخارات نظام است، رای ملت تعیین کننده است.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: جمهوری اسلامی نشان داده از ابتدا تا الان بر اساس رای مردم شکل گرفته است. انشاءالله آن چه امروز به دست مردم رقم میخورد باعث پیشرفت و عدالت شود، توصیه من به دستاندرکاران این است رای مردم حقالناس است و نباید در نگه داری رای مردم کوتاهی شود.
رییس قوه قضاییه تاکید کرد: درخواست دارم از همکاران وزارت کشور بعضی شهرها تا ساعت ۸:۳۰ فعال هستند برخی هنوز تعرفه نرسیده است امیدوارم امانت دارانه نسبت رای مردم تلاش کنند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: انشاالله دولتی رقم بخورد که برای مردم و در جهت حل گرفتاری مردم باشد.
رییسی اضافه کرد: من توفیق پیدا کردم در اولین ساعات رای دادم. از همه از زن و مرد میخواهم با هر گویش و اقلیمی پای صندوق بیایند. اگر کسی به هر دلیلی به خاطر برخی از کاستیها ناراحت است، در انتخابات شرکت کند من به جوانان تاکید دارم با قدرت شرکت کنند هر چه رقم میخورد به نفع مردم خواهد بود.
وی با بیان اینکه برای رفع مشکلات مردم شب و روز نمیشناسم، عنوان کرد: هر کس شناسنامه ایرانی دارد باید حقوقش حفظ شود، تنها ایرانی بودن برای این است که حقوق او تضمین شود من خود را خدمتگزار مردم و مردم را صاحب حق میدانم.
آیت الله جنتی: مردم مثل همیشه پرشور در صحنه حضور داشته باشند
آیت الله احمد جنتی پس از انداختن رای به صندوق گفت: سه سفارش دارم، اول مشارکت، دوم مشارکت، سوم مشارکت.
وی افزود: امیدوارم مردم مثل همیشه پرشور در صحنه حضور داشته باشند و به دلیل حضور مردم، دشمن هیچ غلطی نمی تواند بکند.
جنتی گفت: مردم ما متدین و انقلابی هستند و تاکنون در تمام صحنه ها حضور داشته اند و تا این مردم در صحنه هستند، دشمن هیچ غلطی نمی تواند بکند. تا وقتی مردم در صحنه هستند، هیچ ضرری به این کشور وارد نخواهد شد؛ اجر این حضور را خداوند متعال خواهد داد.
جنتی ادامه داد: شرکت در انتخابات به عنوان یک وظیفه ملی، اخلاقی است. انشاءالله جزو عبادات مردم حساب شود و برای شما ثواب داشته باشد و مشارکت از همه وجه دارای اهمیت بسیاری است. امیدوارم که همه مردم حضور در صحنه داشته باشند.
وی افزود: این نظام، نظام اسلامی و مردمی است و انقلاب با پایه اجتماع و مردم شروع شد و ادامه پیدا کرد و پیروز هم شد و تا آخر هم ادامه پیدا خواهد کرد به همین دلیل حضور مردم موثر است. دشمن هم هیچ غلطی نتوانست بکند و نخواهد کرد. تا مردم در صحنه هستند نه آمریکا نه انگلیس و نه اروپا و نه هیچکس دیگر نمی تواند برای مردم ما نقشه بریزد و توطئه کند، خداوند به این مردم خیر دهد واقعاً قدردانی و تشکر از این مردم وظیفه من و امثال من است.
جنتی گفت: بنده به سهم خودم هم تشکر و هم دعا می کنم. خدایا این مردم در راه دین، اسلام و تبعیت از امام بزرگوارمان به عنوان نماینده این نظام حضور داشتند و در صحنه حضور پیدا کردند و هر کجا دعوتشان میکردند و فراخوانده شدند شرکت کردند. مردم ما مردمی قدردان و متدین و انقلابی هستند که خداوند به مردم خیر دهد.
وی گفت: تا این مردم در صحنه هستند هیچ دشمنی هیچ غلطی نمیتواند بکند یک عده بیرون نشستند و نقشههایی می کشند که چنین و چنان کنیم و به خیال خود میخواهند توطئههای خود را اجرا کنند اما مردم ما روشنبین، مسلمان ولایی هستند و تا زمانی که مردم این ولایت فقیه و نظام و اسلام را قبول دارند هیچ ضرری به این مملکت نخواهد خورد و ان شاءالله خداوند به مردم خیر دهد مردم خیلی کارها کردند. جز اینکه خدا اجر مردم را دهد هیچ کس دیگر نمی تواند جبران کند.
جنتی در پایان گفت: مردم جوانان خود را دادند و در جنگ محرومیت ها بودند و در همه صحنهها حضور پیدا کردند، ان شاءالله از اجر دنیا و آخرت برخوردار باشند.
رییس مجلس: مدیریت جهادی میتواند ثبات اقتصادی را به کشور بازگرداند
دکتر محمدباقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی رأی خود را به صندوق انداخت.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: مدیریت صحیح و جهادی می تواند در یک برنامه ۵ ساله ثبات اقتصادی را به کشور بازگرداند.
محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، رأی خود در انتخابات ریاست جمهوری، شوراهای شهر و روستا، انتخابات میان دوره ای مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی را در صندوق آرای مستقر در مسجد ابوذر انداخت.
وی در جمع خبرنگاران گفت: دولت آینده با همکاری دو قوه دیگر باید به گونه ای تلاش کند که رضایت مردم با اولویت حل مشکلات اقتصادی تأمین شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: در بازدیدی که از شهرستان پردیس داشتم، اعلام کردم راه چاره این نیست که با صندوق های رأی قهر کنیم بلکه چاره این است که در انتخابات مشارکت کنیم و با انتخاب خوب بتوانیم تحولی در عرصه مدیریتی ایجاد کنیم.
قالیباف تأکید کرد: ریشه اصلی مشکلات کشور ناکارآمدی در عرصه مدیریتی است نه عدم وجود امکانات و اعتبارات.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کشور از ظرفیت بالایی برای پیشرفت برخوردار است گفت: با مدیریت صحیح و جهادی می توانیم در یک برنامه ۵ ساله ثبات اقتصادی را به کشور بازگردانیم.
جهانگیری: مردم کسی را انتخاب کنند که بتواند در فضای بین الملل پیشرفت حاصل کند
معاون اول رییس جمهور گفت: در حال حاضر مذاکرات مهمی در حال انجام است، من امیدوارم که مردم هم مشارکت خوبی داشته باشند و هم بتوانند از میان کاندیدا کسی را انتخاب کنند که بتواند زمینه پیشرفت کشور، حل مشکلات مردم هم در داخل و هم در فضای بین المللی را به وجود آورد.
به گزارش خبرنگار شفقنا، دکتر اسحاق جهانگیری پس از انداختن رأی خود به صندوق در جمع خبرنگاران گفت: طبق گزارش هایی که به جناب وزیر از سراسر کشور رسیده گویای این است که آرامش، امنیت و پروتکل های بهداشتی رعایت می شود و حضور مردم هم طبق روال در پای صندوق با آرامش انجام می شود.
وی بیان کرد: فکر می کنم راجع به دو انتخابات مهمی که امروز سراسری برگزار می شود، انتخابات ریاست جمهوری، انتخاب رییس جمهوری است که طبق قانون اساسی دومین شخصی کشور است، مسئول قوه مجریه و رییس دولت است و مسئولیت های مختلفی هم برای توسعه کشور و مسایل سیاست خارجی و مسایل اجتماعی و فرهنگی و ریاست شوراهای اصلی که سیاستگذار در بخش های مختلف کشور هستند عموماً بر عهده رییس جمهور است.
جهانگیری گفت: مردم امروز دست به انتخاب کسی می زنند که مهم ترین امور زندگی خودشان و کشورشان به جهت اجرایی به او واگذار می شود که در چارچوب قانون اساسی و قوانین کشور بتواند انجام وظیفه کند.
وی به اهمیت انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا اشاره و خاطرنشان کرد: شورای اسلامی شهر و روستا مسئولیت های سنگینی دارند خصوصاً بعد از اینکه قانون شورا در هیات دولت تصویب شده خصوصاً در دولت یازدهم و دوازدهم، بخشی از اختیارات به شوراها واگذار شد که مدیریت محلی به صورت متمرکز در اختیار شهرداران و شورای اسلامی شهر باشد. مردم امروز در کنار انتخابات ریاست جمهوری، انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا دارند که بخشی از مسایل شهر و روستا برعهده این شوراست که با انتخابات شهرداران و دهیاران می توانند به مسایل شهر و روستای خود ساماندهی کنند لذا این انتخابات جزو مهم ترین انتخابات است.
وی انتخابات ریاست جمهوری را دارای اهمیتی مضاعف دانست و اظهار کرد: از سوی دیگر حساسیت هایی راجع به انتخابات جمهوری اسلامی مخصوصاً در ارتباط با رییس جمهور هست چون در شرایطی هستیم که با دنیا در حال مذاکرات جدی برای لغو تحریم ها و حل مسایل کشور در فضای بین المللی می باشیم ، مسایل داخلی کشور بسیار با مسایل بین المللی مرتبط است، نمی شود که کشوری حتی اقتصادش بخواهد در چارچوب اقتصاد مقاومتی هم پیش رود یکی از شرط های اصلی اقتصاد مقاومتی برون نگری است، یعنی اقتصاد کشور باید به صورت جدی مرتبط با اقتصاد جهانی باشد.
معاون رییس جمهور افزود: یک اقتصاد زنده و بزرگ وقتی دوران رشدش هست که بتواند با دنیا کار کند. به همین دلیل مسایل سیاست خارجه تأثیر تعیین کننده ای در مسایل اقتصادی کشور دارد و رییس جمهور مسئول اصلی این بخش است با انتخاب وزیر خارجه و سیاست هایی که پیش می گیرد.
جهانگیری گفت: در حال حاضر هم مذاکرات مهمی در حال انجام است، من امیدوارم که مردم هم مشارکت خوبی داشته باشند و هم بتوانند از میان کاندیدا کسی را انتخاب کنند که بتواند زمینه پیشرفت کشور، حل مشکلات مردم هم در داخل و هم در فضای بین المللی را به وجود آورد.
وزیر اطلاعات و دادستان کل کشور از ستاد انتخابات کشور بازدید کردند
حجت الاسلام سید محمود علوی وزیر اطلاعات و حجتالاسلام منتظری دادستان کل کشور به عنوان اعضای هیئت هفت نفره اجرایی انتخابات ریاستجمهوری با حضور در محل وزارت کشور، از ستاد انتخابات کشور بازدید کردند.
وزیر کشور: اگر اشکالی در مسیر اخذی رأی بود، بازرسین به سرعت اطلاع دهند
وزیر کشور با بیان اینکه رای مردم تجلی اراده آنان در انتقال قدرت و اداره کل کشور است، گفت: بازرسین عزیز در هر کجا که هستند بازرسی را انجام بدهند و به سرعت اگر اشکال در مسیر بود آن را اطلاع دهند.
به گزارش خبرنگار شفقنا، عبدالرضا رحمانی فضلی در دقایق اولیه روز رأی گیری با بیان اینکه توفیق داریم با همکاری و هماهنگی همه دستگاه های اجرایی اعم از نظارت، اجرا، قوه قضاییه، هیئت مرکزی اجرایی هیئت مرکزی نظارت، مجلس صدا و سیما و همه دستگاههای دیگر سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ششمسن دوره انتخابات شوراهای شهر و روستا و میاندورهای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان را آغاز کنیم.
وی افزود: امیدواریم خداوند متعال به همه ما توفیق بدهد که بتوانیم امروز به تکلیف خودمان در امانتداری رای مردم و صیانت از آن در برگزاری انتخابات قانونی سالم و در شرایط بهداشتی با توجه به شیوع کرونا انجام دهیم. ضمن اینکه تشکر مجدد می کنم ۶۶ هزار شعبه انتخابات ریاست جمهوری و بیش از ۷۵ هزار شعبه شهر و روستا که مستقر هستند که کار را به لطف خداوند متعال آغاز کنند و با استقبال از مردم در اخذ رای آنها کوشا باشند تا بتوانند در امنیت و سلامت کامل انتخابات انجام بدهیم.
وزیر کشور گفت: امیدوار هستم که همه عزیزانی که در صحنه همکاری با ما هستند هم نیروهای امنیتی، انتظامی، اجرایی و نظارت در هماهنگی کامل با یکدیگر همانطور که در انتخابات های قبل و در یکی دو ماه اخیر با هم همکاری داشتند با هم همکاری کنند تا انتخابات به خوبی برگزار شود. بازرسین عزیز در هر کجا که هستند بازرسی را انجام بدهند و به سرعت اگر اشکال در مسیر بود آن را اطلاع دهند.
وی با بیان اینکه از ناظرین محترم تقاضامندیم که با دقت نظارت را انجام دهد، تصریح کرد: با توجه به این که رای مردم که تجلی اراده مردم در انتقال قدرت و اداره کل کشور است حتماً باید به خوبی صیانت شود و به عنوان هیاتهای نظارت به خوبی این کار را انجام دهد.
حضور دادستان کل کشور و وزرای اطلاعات و آموزش و پرورش در پای صندوق های رای
دادستان کل کشور و وزرای اطلاعات و آموزش و پرورش در پای صندوق های رای حضور یافتند.
به گزارش خبرنگار شفقنا، دادستان کل کشور، وزیر اطلاعات و وزیر آموزش و پرورش با حضور در وزارت کشور رای های خود را به صندوق انداختند.
حجتالاسلام والمسلمین سید محمود علوی وزیر اطلاعات با حضور در ستاد انتخابات کشور در جمع خبرنگاران گفت: حضور حداکثری یکی از راهبردهایی است که مقام معظم رهبری بارها بر آن تاکید کردند و در صورتی که مردم عزیز ما به صورت حداکثری حضور پیدا کنند تاثیرهای خود را در جنبه های مختلف می گذارد.
وی در مورد تاثیرات حضور حداکثری در انتخابات اظهار کرد: اولا رئیس جمهور با یک رأی بالا و قوی می تواند خدمت بهتری به مردم کند و گام های بلند تری می تواند بردارد. دوم از نظر اعتباری که در سازمان های بین المللی و سطح بین المللی پیدا می کند، بالاخره رای مردم تعیین کننده پشتوانه و سرمایه اجتماعی یک رئیس جمهور است و طبعا وقتی رأی حداکثری باشد دنیا روی این رئیس جمهور حساب دیگری باز می کند و می تواند حرف خود را در دنیا محکم تر و متقن تر بزند.
وزیر اطلاعات گفت: حضور حداکثری در جنبه های مختلف حتی امنیت داخلی اثرگذار است همچنین در اراده دوستان و دشمنان نظام اثرگذار است.
آیت الله اعرافی: دوستان شور، شوق و شرکت در انتخابات را از ما انتظار دارند
مدیر حوزههای علمیه کشور گفت: انتخابات ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ یک انتخابات سرنوشتساز و بسیار مهم در آینده کشور است.
به گزارش شفقنا، آیتالله علیرضا اعرافی روز جمعه پس از انداختن آرای خود به صندوق شماره ۱۶۳ در شهر مقدس قم در جمع خبرنگاران، افزود: امروز نگاه همه دوستان ایران و انقلاب اسلامی در جهان به این انتخابات است، همانطور که نگاه دشمنان انقلاب اسلامی نیز به این انتخابات میباشد.
وی اضافه کرد: دوستان شور، شوق و شرکت در انتخابات را از ما انتظار دارند و دشمنان دوری از صندوق رای را آرزو دارند.
وی ابراز امیدواری کرد که ملت ایران به رغم همه تنگناها و شرایط کرونایی که با آن مواجه است، مانند گذشته از این آزمون نیز سربلند بیرون آید و یک حماسه بزرگ را رقم بزند.
امام جمعه قم ادامه داد: شرکت گسترده در انتخابات، امروز را به جشن بزرگ در دهه کرامت مبدل میکند.
اعرافی از همه مردم عزیز، شریف، پیشگام و پیشاهنگ قم تقدیر و تشکر و تاکید کرد: قم قهرمان و پیشگام همچنان باید قهرمان و پیشگام بماند.
وی از اصحاب رسانه که نقش مهمی در شور، شوق و شناخت مسائل و مشکلات مردم دارند نیز قدردانی کرد.
کدخدایی: مشکلات موجود در روند اخذ رأی حل شده است
سخنگوی شورای نگهبان گفت: مشکلات موجود در روند اخذ رأی را دقایقی پیش در ستاد مرکزی نظارت بر انتخابات پیگیری کردم و الان بسیاری از این مشکلات حل شده است.
عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان، صبح امروز رأی خود را به صندوق ۱۵۹۴ مستقر در ستاد مرکزی نظارت بر انتخابات سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری، میاندورهای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری انداخت.
وی پس از انداختن رأی خود به صندوق در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: این رویداد سرنوشت ساز را به مردم تبریک می گویم و طبق گزارش های ما، مشارکت خیلی خوبی اتفاق افتاده است.
سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: این رویداد برای رأی اولی ها بسیار مهم است و جشن ملی محسوب می شود.
کدخدایی تصریح کرد: مشکلات موجود در روند اخذ رأی را دقایقی پیش در ستاد مرکزی پیگیری کردم و الان بسیاری از این مشکلات حل شده است. ستاد مرکزی اگر مشکل دیگری هم وجود داشته باشد، پیگیری خواهد کرد.
حجت الاسلام و المسلمین ناطق نوری در انتخابات شرکت کرد
به گزارش شفقنا، با آغاز فرآیند انتخابات سیزدهمین دوره ریاستجمهوری و ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا از دقایقی قبل حجت الاسلام و المسلمین علی اکبر ناطق نوری لحظاتی قبل با حضور در حسینیه ارشاد رأی خود را به صندوق انداخت.
محمدرضا عارف به همراه همسرش در پای صندوق رأی
محمد رضا عارف دقایقی قبل به منظور شرکت در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، میان دوره ای یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، میان دوره ای پنجمین دوره مجلس خبرگان و ششمین دوره انتخابات شوراهای شهر و روستا در حسینیه شماره یک امام خمینی(ره) حاضر شد.
محمود واعظی رأی خود را به صندوق انداخت
سید محمود واعظی رییس دفتر رییس جمهوری روز جمعه برای دادن رای در محل ستاد انتخابات کشور حضور یافت.
اطلاعیه شماره ۲۱ ستاد انتخابات کشور: تمامی شعب آماده اخذ رأی از کلیه واجدین شرایط، با رعایت پروتکل های بهداشتی می باشند
ستاد انتخابات کشور در اطلاعیه ۲۱ خود از اعلام آمادگی تمامی شعب جهت اخذ رأی از کلیه واجدین شرایط، با رعایت پروتکل های بهداشتی خبر داد و اعلام کرد: همراه داشتن شناسنامه و کارت ملی یا شماره ملی، ماسک، خودکار شخصی و نیز رعایت پروتکل های بهداشتی در هنگام مراجعه به شعب اخذ رای ضروری است.
به گزارش شفقنا، متن کامل این اطلاعیه، بدین شرح است:
«به آگاهی هم میهنان عزیز می رساند، نظر به برگزاری انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری و ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا در سراسر کشور و اولین میان دورهای یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حوزه های انتخابیه تهران، ری شمیرانات، اسلامشهر و پردیس، آستانه اشرفیه، تفرش، آشتیان و فراهان، گچساران و باشت، بهار و کبودرآهنگ و دومین میاندوره ای پنجمین دوره مجلس خبرگان ربهری در حوزه های انتخابیه تهران، ساری، مشهد و قم تمامی شعب آماده اخذ رأی از کلیه واجدین شرایط، با رعایت پروتکل های بهداشتی مصوب ستاد ملی مقابله با کرونا می باشد.
لازم به ذکر است همراه داشتن شناسنامه و کارت ملی یا شماره ملی، ماسک، خودکار شخصی و نیز رعایت پروتکل های بهداشتی در هنگام مراجعه به شعب اخذ رأی ضروری است.»
پنجمین دورهی مجلس خبرگان رهبری» و «انتخابات میان دورهای یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی» نیز در برخی از استان ها در حال برگزاری است.
اطلاعیه شماره ۲۲ ستاد انتخابات کشور: آثار تبلیغات نامزدهای انتخاباتی در محل شعب امحاء شود
ستاد انتخابات کشور در اطلاعیه ۲۲ خود خبر داد: کلیه اوراق و آثار تبلیغاتی متعلق به نامزدهای انتخاباتی به هیچ عنوان نباید در محل شعبه و اطراف درب ورودی و خروجی آن وجود داشته باشد لذا در صورت مشاهده لازم است به سرعت امحاء شود.
به گزارش شفقنا، متن کامل این اطلاعیه، بدین شرح است:
به اطلاع اعضای محترم شعب اخذ رأی می رساند، حتماً در شعبه اخذ رأی یک دستگاه رادیو یا تلویزیون روشن در دسترس داشته باشند تا دستورالعمل های فوری ستاد انتخابات کشور را که از طریق صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران ابلاغ می گردد مورد عمل قرار دهند.
اطلاعیه های ستاد انتخابات کشور به منزله دستور کتبی ستاد انتخابات بوده و رعایت آن الزامی می باشد.
همچنین کلیه اوراق و آثار تبلیغاتی متعلق به نامزدهای انتخاباتی به هیچ عنوان نباید در محل شعبه و اطراف درب ورودی و خروجی آن وجود داشته باشد لذا در صورت مشاهده لازم است به سرعت امحاء شود.
اطلاعیه شماره ۲۳ ستاد انتخابات کشور: از حضور در شعب اخذ رای در ساعات پایانی خودداری کنید
ستاد انتخابات کشور در اطلاعیه شماره ۲۳ خود بیان کرد: به کلیه رای دهندگان گرامی توصیه می شود از موکول کردن حضور خود در شعبه به ساعات پایانی به جهت ازدحام جمعیت خودداری نمایند.
به گزارش شفقنا، متن کامل این اطلاعیه، بدین شرح است:
به اطلاع کلیه هموطنان عزیز و اعضـای شـعب اخذ رای می رسـاند سن انتخاب کنندگان ۱۸ سال تمام یعنی متولدین ۲۸/۰۳/۱۳۸۲ یا قبل از آن می باشـد که می توانند به شـعب اخذ رای مراجعه و به نامزد مورد نظر خود رای دهند.
همچنین اخذ رای در کلیه شـعب ثابت و سـیار فقط با ارائه شـناسنامه و شماره ملی توسط شخص رای دهنده امکان پذیر است و هیچ مدرک دیگری به جز شناسنامه قابل قبول نمی باشد.
ضـمناً به کلیه رای دهندگان گرامی توصیه می شود از موکول کردن حضور خود در شعبه به ساعات پایانی به جهت ازدحام جمعیت خودداری نمایند.
اطلاعیه ۲۴ ستاد انتخابات کشور/ شرط شرکت در انتخابات میاندورهای مجلس شورای اسلامی
اطلاعیه شماره ۲۴ ستاد انتخابات کشور در خصوص ضوابط تعیین محل حوزه انتخابیه برای شرکت در انتخابات میاندورهای مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی منتشر شد.
به گزارش شفقنا، ستاد انتخابات کشور در اطلاعیه ۲۴ اعلام کرد: در انتخابات میاندوره ای مجلس شورای اسلامی کسانی حق رای دارند که در انتخابات قبلی آن دوره در همان حوزه رای داده اند و یا در هیچ یک از حوزه های انتخابیه شرکت نکرده و رای نداده باشند؛ همچنین کلیه هموطنان عزیز استان های تهران، قم، خراسان رضوی و مازندران میتوانند در انتخابات دومین میاندوره ای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری شرکت نموده و به نامزد یا نامزدهای مورد نظر خود رای دهند.
«متن کامل این اطلاعیه، بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
ستاد انتخابات کشور
اطلاعیه شماره ۲۴
به اطلاع کلیه هموطنان عزیز درحوزه های انتخابیه «تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس»، «آستانه ی اشرفیه»، «تفرش، آشتیان و فراهان»، «گچساران و باشت»، «بهار و کبودرآهنگ» میرساند به استناد تبصره ۵ ماده ۹ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، در انتخابات میاندوره ای مجلس شورای اسلامی کسانی حق رای دارند که در انتخابات قبلی آن دوره در همان حوزه رای داده اند و یا در هیچ یک از حوزه های انتخابیه شرکت نکرده و رای نداده باشند.
همچنین کلیه هموطنان عزیز استان های تهران، قم، خراسان رضوی و مازندران می توانند در انتخابات دومین میاندوره ای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری شرکت نموده و به نامزد یا نامزدهای مورد نظر خود رای دهند.
مجدداً تاکید میگردد عموم واجدین شرایط در هنگام مراجعه به شعب اخذ رای نسبت به رعایت پروتکل های بهداشتی، خصوصاً استفاده از ماسک و همراه داشتن خودکار شخصی اهتمام نمایند».
اطلاعیه شماره ۲۵ ستاد انتخابات کشور: مسئولین شعب مجاز نیستند برای رأی دهندگان اقدام به نوشتن رأی نمایند
ستاد انتخاباتکشور در اطلاعیه شماره ۲۵ آورده است: مسئولین شعب ، اعم از اعضاء شعبه، نمایندگان فرماندار، ناظرین شورای نگهبان، عوامل انتظامی و نمایندگان نامزدها و بازرسین به هیچ وجه مجاز نیستند برای رأی دهندگان اقدام به نوشتن رأی نمایند.
به گزارش شفقنا، متن کامل این اطلاعیه، بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
به اطلاع آن دسته از رای دهندگان عزیزی که از نعمت سواد محرومند و یا به دلیل نقص عضو قادر به نوشتن رأی خود نیستند می رساند که برای شرکت در انتخابات و دادن رأی می توانند به همراه شخصی با سواد از افراد خانواده و یا فردی مورد اعتماد، به شعب اخذ رأی مراجعه و پس از انتخاب نامزد مورد نظر خود، با کمک وی نام و نام خانوادگی را در برگ رأی نوشته و سپس آن را به صندوق رأی بیندازند.
ضمناً مسئولین شعب ، اعم از اعضاء شعبه، نمایندگان فرماندار، ناظرین شورای نگهبان، عوامل انتظامی و نمایندگان نامزدها و بازرسین به هیچ وجه مجاز نیستند برای رأی دهندگان اقدام به نوشتن رأی نمایند.
همچنین به اعضای محترم شعب اخذ رأی توصیه می شود:
اولا: به رأی دهندگان تذکر دهند که نام نامزد مورد نظر خود را حتماً در برگ رأی مربوط به همان انتخابات درج نمایند.
دوماً: توجه داشته باشند که برگ های رأی هر انتخابات در صندوق مربوط به همان انتخابات انداخته شود.
اطلاعیه شماره ۲۶ ستاد انتخابات کشور: زمان اخذ رای در سراسر کشور تا ساعت ۱۹ تمدید شد
ستاد انتخابات کشور در اطلاعیه شماره ۲۶خود اعلام کرد: با موافقت وزیر کشور، زمان اخذ رای در سراسر کشور به مدت دو ساعت دیگر، یعنی تا ساعت ۱۹ تمدید گردید.
به گزارش شفقنا، متن کامل این اطلاعیه، بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
نظر به استقبال عموم مردم برای شرکت در انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا، میاندوره ای مجلس شورای اسلامی و میاندوره ای مجلس خبرگان رهبری و موافقت وزیر کشور، اخذ رای برای انتخابات های مذکور در سراسر کشور به مدت دو ساعت دیگر، یعنی تا ساعت ۱۹ تمدید گردید.
اطلاعیه شماره ۲۷ ستاد انتخابات کشور: زمان اخذ رأی تا ساعت ۲۱ تمدید شد
ستاد انتخابات کشور در اطلاعیه شماره ۲۷ بیان کرد که زمان اخذ رأی تا ساعت ۲۱ تمدید شد.
به گزارش شفقنا، متن کامل این اطلاعیه بدین شرح است:
نظر به حضور هموطنان عزیز برای شرکت در انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا، میان دوره ای مجلس شورای اسلامی و میان دوره ای مجلس خبرگان رهبری و موافقت وزیر کشور، اخذ رأی برای انتخابات های مذکور به مدت دو ساعت دیگر، یعنی تا ساعت ۲۱ تمدید گردید.
رییس ستاد انتخابات کشور: مردم با شور و شعور وارد صحنه انتخابات شدند
رییس ستاد انتخابات کشور گفت: از ابتدای صبح با شور و شعور وارد صحنه انتخابات شدند و امیدواریم همین روند ادامه پیدا کند.
به گزارش خبرنگار شفقنا، دکتر جمال عرف پیش از ظهر امروز در ستاد انتخابات کشور در جمع خبرنگاران حضور یافت و بیان کرد: ابتدا از مردم عزیز تشکر می کنم، از ابتدای صبح با شور و شعور وارد صحنه انتخابات شدند و امیدواریم همین روند ادامه پیدا کند.
وی گفت: در ابتدای اخذ رأی به لحاظ فنی مشکلاتی پیش آمد و همان زمان به دستور وزیر کشور بنا شد در کل شعب کشور، اگر مشکلی فنی پیش آمد روند اخذ رأی به سرعت از آنلاین به آفلاین تبدیل شود تا مردم معطل نشوند که از الان این امر به همه استانداران، فرمانداران و مسئولین انتخاباتی ابلاغ می شود.
وی با تأکید بر اینکه هیچ کسی نباید به خاطر معطل شدن در صف، حقش تضییع شود، اظهار کرد: بعضاً در فضای مجازی لیست هایی منتشر می شود، ما طی اطلاعیه اعلام کردیم که سه نفر از نامزدهای محترم رسماً انصراف دادند که اسامی آنها اعلام شد و چهار نفر از اسامی حضور دارند لذا لیست هایی که به غیر از این چهار نامزد هستند، اعتبار ندارند و مردم به این لیست ها توجه نکنند. ما هم به مبادی قانونی اعلام کردیم با کسانی که این شایعات را اعلام کردند برخورد قانونی شود.
وی درباره میزان تعرفههای مصرف شده اظهار دشات: در حال حاضر بیان این موضوع کار سادهای نیست و به سرعت در کل کشور در حال تغییر است. اما روند خوبی استو با سرعت انجام میشود. در اولین فرصتی که جمعبندی رسید حتما آن را اعلام کنیم. لذا مسیر قابل قبولی است که مردم با شور و شوق وارد انتخابات شدند.
درباره ارسال نشدن صندوق سیار برای افراد در بیمارستانها اطهار داشت: وزارت بهداشت و هلال احمر هماهنگ شده است، قرار شده که این اقدام با همکاری فرمانداری انجام شود. نماینده هلال احمر در ستاد انتخابات کشور حضور پیدا کرده، جلسه میگذاریم که ببینیم این اقدام از صبح صورت گرفته است یا نه اگر نگرفته، اگر باشد حتماً باید این کار در بعد از ظهر انجام دهیم که افراد بتوانند رای خودشان را بدهند.
معاون سیاسی وزارت کشور با تاکید بر اینکه ما اعلام کردیم که اگر بستر اخد رای به شکل آنلاین فراهم نیست به
شکل آفلاین انجام شود، درباره امکان اخذ رای در شورای شهر از ناطق نوری گفت: دور قبل نیز مواردی داشتیم کسانی که شناسنامه جدید تهیه کردهاند در سیستم و بررسی میکنند و باید در حوزه مشخص باشد. اما جزئیات آن را بررسی میکنم و بعد از ظهر را اعلام خواهم کرد.
عرف این موضوع که به افراد اجازه داده نشده که در ساعات اولیه و از ساعت ۷ صبح رای دهند را تکذیب کرد و درباره مسائل شعب خراج از کشور گفت: نسبت به شعب خارج کشور در برخی از کشورها محدودیتهایی به عنوان بیماری کرونا ایجاد کردند و و مثل گذشته فضا را ایجاد نکردند و برخی موارد مجبور شدند مکانهایی را اجاره کنند. وزارت امور خارجه متولی اخذ رنگ از ایرانیان خارج کشور است که اگر مشکلی باید باید رسیدگی کند.
این خبر تکمیل می شود…
∎
نظر شما