شناسهٔ خبر: 47754720 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

اجلاس سران گروه 7 امروز يکشنبه پايان مي‌يابد/مخالفت گروه 7 با تأمين بودجه واکسن کروناي کشورهاي فقير

صاحب‌خبر -
خبرگزاری آریا-سران کشور‌های عضو گروه 7 با درخواست‌ها برای اختصاص بودجه به منظور پایان دادن به کمبود واکسن کرونا در کشور‌های فقیر مخالفت کردند.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از رویترز، سران کشور‌های عضو گروه 7 با درخواست‌ها برای اختصاص بودجه به منظور پایان دادن به کمبود واکسن کرونا در کشور‌های فقیر مخالفت کردند. آنها در نشستی که در منطقه کورنوال انگلیس برگزار می‌شود، با درخواست‌ها برای اختصاص میلیارد‌ها پوند به منظور پایان دادن به کمبود واکسن کرونا در کشور‌های فقیر مخالفت کردند.
ثروتمندترین کشور‌ها حتی درباره اختصاص بسته مالی گفتگو نکردند و در عوض به اختصاص تعداد دوز واکسن‌هایی متمرکز شدند که احتمال می‌رود در مجموع کمتر از 10 درصد تعداد دوز‌های مورد نیاز باشد.
در آستانه برگزاری این اجلاس، بیش از صد مقام سابق جهان از جمله گوردون براون و تونی بلر از گروه 7 خواستند دو سوم 66 میلیارد دلار هزینه مربوط به این برنامه جهانی را بپردازد.
همچنین سران گروه 7 با طرح تخصیص منابع مالی و بودجه رسانی به پروژه های زیرساختی در کشورهای در حال توسعه موافقت کردند. این طرح بخشی از تدابیری است که در اجلاس گروه هفت با هدف بررسی و رسیدگی به مسئله بحران تغییرات آب و هوایی و حفاظت از محیط زیست انجام گرفت.
هدف از این طرح، فراهم کردن زمینه دسترسی کشورهای در حال توسعه به منابع مالی و بودجه بیشتر، بهتر و سریعتر و در عین حال تسریع حرکت جامعه جهانی به سوی انرژی های تجدیدپذیر و فناوری پایدار خواهد بود.رهبران
گروه هفت همچنین متعهد شدند تا انتشار گازهای گل خانه ای خود را تا سال 2030 تقریبا به نصف کاهش دهند.
رهبران گروه هفت همچنین متعهد شدند تا کمک هایشان به بودجه های مربوط به تغییرات آب و هوایی در جهان را افزایش دهند تا کشورهای در حال توسعه بتوانند از پس تاثیرات ناشی از چالش تغییرات آب و هوایی برآیند.
بانک جهانی هشدار داده است در صورتی که تا سال 2050 چاره‌ای برای تغییرات اقلیمی حاصل از گرمایش زمین اندیشیده نشود، 150 میلیون انسان مجبور به ترک سرزمین خود خواهند شد.
اجلاس سران گروه 7 امروز (یکشنبه) پایان می‌یابد.

جانسون: اعضای گروه هفت 1 میلیارد دوز واکسن کرونا اهدا می‌کنند
پیش از این نخست‌وزیر انگلستان اعلام کرده بود که کشورهای عضو «گروه هفت» 1 میلیارد دوز واکسن کرونا به کشورهای فقیر اهدا خواهند کرد.
بوریس جانسون، نخست‌وزیر انگلستان اعلام کرده بود که کشورهای عضو «گروه هفت» در نظر دارند تا پایان سال 2022 در مجموع 1 میلیارد دوز واکسن ویروس کرونا به کشورهای فقیر اهدا کنند.
دفتر نخست‌وزیری انگلستان با انتشار بیانیه‌ای در این باره اعلام کرد: با موفقیت در برنامه واکسیناسیون انگلستان، اکنون در موقعیتی هستیم که می‌توانیم دوزهای اضافی واکسن را به کشورهای نیازمند اهدا کنیم. با این کار، گام بزرگی برای شکست کامل این اپیدمی خواهیم برداشت.
در این بیانیه تاکید شد که جانسون از رهبران گروه هفت انتظار دارد در مجموع 1 میلیارد دوز واکسن کووید-19 به کشورهای فقیر اهدا کنند.
براساس این بیانیه انگلستان در مرحله اول 100 میلیون دوز واکسن اهدا خواهد کرد.

گوترش هدف‌گذاری گروه 7 برای اهدای یک میلیارد دوز واکسن را کافی ندانست
در حالی کشورهای گروه 7 حاضر به تامین واکسن برای کشورهای فقیر نشدند که دبیرکل سازمان ملل متحد که برای شرکت در اجلاس گروه هفت به انگلیس سفر کرده با اشاره به گسترش افسار گسیخته ویروس کرونا درجهان تصریح کرد که هدف‌گذاری گروه هفت برای اهدای یک میلیارد دوز واکسن کرونا به کشورهای فقیر کافی نیست و باید اقدامات بیشتری انجام شود.
 «آنتونیو گوترش» از قدرت‌های اقتصادی جهان خواست تا این مساله را درک کنند که تمام کشورها با کرونا «در جنگ» هستند و از این منظر به طرح واکسیناسیون جهانی سرعت بخشند. وی در گفت‌وگو با خبرنگاران خاطر نشان کرد که برای شکست کرونا باید عمق بحران را درک با منطق و فوریت عمل کرد.
وی سپس از توزیع «ناعادلانه و نابرابر» واکسن کرونا در جهان انتقاد و تصریح کرد که سرعت بخشیدن به طرح واکسیناسیون در جهان به نفع همه کشورهاست.
دبیرکل سازمان ملل متحد همچنین با گوشه چشمی به اختلاف نظر کشورها در مورد لغو حق مالکیت فرمول واکسن کرونا تصریح کرد که بدون وحدت میان ملت‌ها، سازمان های بین‌المللی و تولیدکنندگان واکسن «ریسک گسترش افسارگسیخته ویروس کرونا در کشورهای فقیر باقی می‌ماند.» وی خاطر نشان کرد که اشتراک علوم تولید واکسن برای خروج از بحران کنونی امری حیاتی است.
برخی کشورها از جمله فرانسه و آمریکا با لغو حق انحصار فرمول واکسن کرونا موافقت کرده‌اند، اما انگلیس، آلمان و بعضی کشورهای بلوک غرب با این پیشنهاد مخالفند. انگلیس ادعا می‌کند که موفقیت واکسن شرکت انگلیسی-سوئدی آسترازنکا مرهون حمایت مالی دولت لندن است.
دیروز رهبران انگلیس و آمریکا پس از دیدار دوجانبه اعلام کردند که مجموعا 600 میلیون دوز واکسن کرونا به کشورهای فقیر اهدا خواهند کرد. جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا به خبرنگاران گفت: نیم میلیارد دوز واکسن کرونا از ماه اوت بسیار سریع ارسال می‌شود، انگار که روی یک ریل متحرک هستند. وی ادعا کرد که این اهدا بدون هیچ پیش شرطی انجام می‌شود و هیچ "لطف یا مصالحه‌ای" در پس آن نهفته نیست.
نخست وزیر انگلیس نیز قول اهدای 100 میلیون دوز واکسن کرونا را داده است. رهبران هفت قدرت صنعتی برتر جهان هم که در انگلیس گردهم آمده‌اند قرار است 400 میلیون دوز دیگر را تامین کنند تا سر جمع به یک میلیارد دوز برسد. اما گفته می‌شود که زمان ارسال این واکسن‌ها به سال آینده موکول شده است.
سازمان ملل متحد اخیرا گزارش داد که شش ماه از آغاز واکسیناسیون کرونا در جهان می‌گذرد اما از مجموع واکسن‌های تزریق شده، 44 درصد در کشورهای ثروتمند و تنها چهار دهم درصد در کشورهای فقیر استفاده شده است؛ به عبارت دیگر، دسترسی ثروتمندان به واکسن، 110 برابر بیشتر بوده است.
در این گزارش آمده است؛ ناامیدکننده تر از آمار نابرابر توزیع واکسن، تداوم این روند بوده به طوری‌که برای ماه‌ها هیچ تغییری در این دسترسی به واکسن حاصل نشده است.

نظر شما