شناسهٔ خبر: 47661692 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: اعتماد آنلاین | لینک خبر

آیا واکسیناسیون جهان علیه کرونا تا پایان سال 2022 امکان پذیر است؟

صندوق بین المللی پول در تازه ترین طرح خود پایان دادن به همه گیری را با واکسینه کردن 40 درصد جمعیت هر کشوری تا پایان سال جاری میلادی و 60 درصد از جمعیت آنها تا اواسط ماه 2022 هدف قرار داده است.

صاحب‌خبر -

اعتمادآنلاین| ویروس کرونا همچنان قربانی می گیرد و با توجه به توزیع ناعادلانه واکسن بین کشورهای غنی و فقیر در جهان، کارشناسان معتقدند امکان دستیابی به ایمنی جمعی علیه کووید-19 وجود دارد و یک ضرورت است اما این روند به اقدام سریع کشورهای پیشرفته نیاز دارد.

 

به گزارش ایرنا، گاردین نوشت: بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس وعده داده که از کشورهای گروه 7 درخواست خواهد کرد تا جهان را تا پایان سال آینده میلادی (2022) واکسینه کنند.

 

آما چنین مطالبه ای قابل تحقق است؟ پاسخ این پرسش به تعریف شما بستگی دارد. واکسینه کردن 60 تا 70 درصد از جمعیت برای ایمنی جمعی نیاز هست و به گفته کارشناسان این هدف تا دسامبر 2020 قابل تحقق است به شرطی که کشورهای پیشتاز در گروه 7 برای رسیدن به این هدف بسرعت اقدام کنند.

 

برنامه کوواکس که زیر چتر حمایتی سازمان ملل قرار دارد باید مسیری برای واکسینه کردن کشورهای کم درامد باشد. کوواکس قراردادهایی را با تولیدکنندگان برای خرید دو میلیارد دوز واکسن تا پایان سال جاری میلادی منعقد کرده است وتامین کننده اصلی آن موسسه سِروم در هند است که اکنون به دلیل افزایش مبتلایان به کرونا در هند و امار بالای مرگ و میر پشت سرهم در حال تولید برای تامین نیاز داخلی است و نمی تواند به تعهداتش در قبال کوواس یا کشورهای جداگانه تا قبل از پایان سال عمل کند.

 

دکتر بروس ایلوارد مشاور ارشد دبیر کل سازمان جهانی بهداشت که بسیار درگیر تلاش های مربوط به واکسن است گفت: در این جا نقش انگلیس و گروه 7 اهمیت می یابد زیرا ما اکنون با این شکاف کشنده (در تولید و عرضه واکسن) مواجه هستیم. در ماه های ژوئن، ژوئیه، آگوست و سپتامبر به هیچ وجه واکسنی وجود نخواهد بود که بتوان آن را خرید.

 

راه حل این مساله کمک کشورها است. وعده های بزرگی درباره تامین نیاز کشورهای جهان به واکسن داده شده است. انگلیس به اندازه کافی برای واکسینه کردن چند باره جمعیت خود واکسن خریده است که بیش از 550 میلیون دوز از هشت نوع مختلف واکسن است. دولت این کشور قول داده مازاد نیاز خود را به  کوواکس ارائه دهد.

 

اما کارشناسان می گویند اعطای چنین کمک هایی در ماه دسامبر دیر است باید زودتر رخ دهد. مردم اکنون جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست می دهند. شیوع این ویروس در کشورهای نپال و هند رو به افزایش بوده است و احتمال افزایش شمار مبتلایان در آفریقا نگران کننده است. دراین قاره آمار دقیق مبتلایان همیشه امکان پذیر نیست.

 

تا پاییز باید تولید واکسن افزایش یابد و در اختیار کشورهای کم درامد قرار گیرد. اگر کمک ها هم برسند، این کشورها می توانند از آنها استفاده کنند. اما این کشورها دچار محدودیت درمانگاه ها و تجهیزات سردکننده برای نگهداری واکسن و نیز تعداد اندک کادر درمانی برای تزریق واکسن ها هستند. واکسن ها در صورتی که خوب نگهداری نشوند مهلت استفاده از آنها منقضی می شود.

 

ایلوارد گفت عرضه واکسن ها به کشورها باید به طور یکنواخت ادامه یابد تا آنها هم بتوانند سامانه های لازم را ایجاد کنند و این امر به اموزش نیروی کار و پول نیاز دارد.

 

روز دوشنبه 230 نفر از رهبران سابق ازپنج قاره  جهان درنامه ای به گروه 7 خواستند دو سوم پول مورد نیاز برای خرید واکسن را که برای دوسال 66 میلیارد دلار براورد می شود تامین کنند. موسسه کودکان را نجات دهید نظرسنجی ای منتشر کرده که نشان می دهد بیشتر افراد پنج کشور ثروتمند جهان از جمله در آمریکا و انگلیس از این طرح حمایت می کنند.

 

صندوق بین المللی پول در تازه ترین طرح خود پایان دادن به همه گیری را با واکسینه کردن 40 درصد جمعیت هر کشوری تا پایان سال جاری میلادی و 60 درصد از جمعیت آنها تا اواسط ماه 2022 هدف قرار داده است.

 

تاکنون 75 درصد از واکسن های کووید-19 در بین 10 کشور جهان توزیع شده اند.

 

بسیاری بر این باورند که برای نجات جان مردم از حال تا آینده تولیدکنندگان واکسن باید تولیدخود را در سراسر جهان افزایش دهند. قبل از همه گیری کرونا سالانه 5 میلیارد دوز واکسن برای ایمن سازی کودکان درمقابل بیماری های کشنده ای مانند سرخک و دیفتری تولید می شد.  حدود 15 میلیارد دوز واکسن نیاز هست و این امر زمانی محقق خواهد شد که  شرکت های بزرگ تولید کننده دارو مایل به اشتراک گذاشتن فناوری، و مهارت لازم برای تولید واکسن ها به شرکت های آفریقا و آسیا باشند.

 

تارنمای دویچه وله پیشتر نوشت: بیش از 100 رئیس جمهور، نخست‌وزیر و وزیر خارجه سابق جهان از دولت‌های ثروتمند عضو گروه هفت خواستند با پرداخت هزینه واکسیناسیون جهانی علیه کووید-19، به جلوگیری از بروز جهش‌های بیشتر در ویروس کرونا و تبدیل دوباره آن به یک تهدید بین المللی کمک کنند.

 

این درخواست در آستانه برگزاری اجلاس رهبران 7 کشور صنعتی که قرار است روز جمعه 21 خرداد در انگلیس برگزار شود، مطرح شده است. در جریان این اجلاس جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، نیز با رهبران انگلیس، فرانسه، آلمان، ایتالیا، کانادا و ژاپن دیدار می‌کند.

 

رهبران سابق جهان در نامه خود نوشتند با وجود شکست همکاری جهانی در سال گذشته، سال 2021 می‌تواند سرآغاز دوران جدیدی باشد.

 

تونی بلر و گوردون براون،  نخست وزیران سابق انگلیس، بان کی مون، دبیرکل سابق سازمان ملل متحد و 15 رهبر سابق کشورهای آفریقایی از جمله امضاکنندگان این نامه هستند.

 

بر اساس نظرسنجی‌ها میزان حمایت عمومی از این طرح در آمریکا و انگلیس 79 درصد و در فرانسه 63 درصد است

 

طبق آخرین آمارها، بیش از صد و هفتاد و چهار میلیون نفر در سراسر جهان به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند که از این تعداد بیش از سه میلیون و هفتصد و پنجاه هزار نفر جان خود را از دست داده‌ اند.

نظر شما