شناسهٔ خبر: 47610785 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

اسپوتینک بررسی کرد؛

مذاکرات وین به انتخابات ایران گره خورده است

صاحب‌خبر -
خبرگزاری آریا-امید ها و نا امیدی های زیادی به گفتگوهای وین بسته شده اما دیگر برای همه کارشناسان واضح است که گره انتخابات وین قرار نیست قبل از انتخابات ریاست جمهوری ایران باز شود.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از اسپوتنیک ،اگر آمریکایی ها و اروپایی ها بنا داشتند این گره را باز کنند تا الآن فرصت کافی برای باز کردن آن را داشتند و می توانستند شرایطی ایجاد کنند تا تیم حامی مذاکرات و گفتگو ها با غرب شانسی در انتخابات داشته باشد.
گو اینکه هنوز بسیاری درگیر نتیجه اعلام نظرهای شورای نگهبان می باشند اما دیگر همه می دانند که آقای همتی ادامه دهنده راه اعتدالیون یا همان دولت آقای روحانی می باشد و آقای مهرعلی زاده ادامه دهنده راه اصلاح طلبان.
وهر کارشناسی می داند مهم نیست که چه شخصی سر کار بیاید بلکه مهم آن است که چه تیمی سر کار بیاید.
حال ظاهرا آمریکایی ها به دنبال آن هستند ببینند می توانند با امتیاز دادن به قول معروف قطره چکانی در حدی امتیاز دهند که یکی از این دو نفر در انتخابات پیروز شوند یا نه، اگر چنین باشد هیچ بعید نیست که به یکباره اعلام کنند که مثلا توافق شده فلان تحریم ها لغو شود.
اما اگر مطمئن باشند که امتیاز دادن آنها منجر به به قدرت رسیدن یکی از این دو نفر نخواهد بود هیچ دلیلی نمی بینند که بخواهند فعلا امتیازی به تیم مذاکره کننده ایرانی بدهند.
حال اگر شخصی مانند آقای رئیسی یا جلیلی یا رضایی یا قاضی زاده یا زاکانی پیروز شود آنها بررسی خواهند کرد که رویکرد وی درباره مذاکرات چه خواهد بود و چه افرادی قرار است نمایندگی ایران در گفتگو ها را داشته باشند.
اگر احساس کنند که ممکن است به یکباره تیمی سر کار بیاید که نمی توانند با آن کنار بیایند قطعا به دنبال آن خواهند بود تا قبل از اینکه جناب آقای روحانی دولت را تحویل دولت بعد بدهد به توافقی با ایران برسند و دست نظام جمهوری اسلامی را با یک توافق بند کنند.
اما اگر احساس کنند ممکن است تیمی سر کار بیاید که شاید بتوانند همین روند فعلی را با آن ادامه دهند قطعا تلاش خواهند کرد گره را سفت تر ببندند تا فعلا همه درگیر مذاکرات بی پایان در وین باشند.
این تصور که ترامپ رفته و بایدن آمده و سیاست بایدن به نفع ایران است بسیار تصور اشتباهی می باشد.
سیاست آمریکایی ها در باره ایران توسط رئیس جمهوری ترسیم نمی شود، البته عموما در همه کشورها به این شکل است که مراجع بالادستی سیاست های خارجی را ترسیم می کنند و رئیس جمهوری و دولت مجری تصمیمات می باشند.
البته رئیس جمهوری و دولت ممکن است در روند اجرای آن سیاست ها تاثیر گذار باشند.
با توجه به این ماجرا می توان گفت یعنی حتی اگر خانم هیلاری کلینتون به جای آقای ترامپ انتخاب می شدند قطعا آمریکایی ها همان سیاست های دوران ترامپ یعنی بد عهدی و خروج از برجام را انجام می دادند، از اول هم با همین نقشه وارد مذاکرات شدند.
اگر به یاد داشته باشید در همان زمان آقای اوباما هم آمریکایی ها حاضر نشدند تحریم ها را کاملا لغو کنند بلکه اقدام به تعلیق مدت دار آنها نمودند.
اگر دولت آمریکا حسن نیت داشت و بهانه تصویب برخی قوانین در کنگره را داشت می توانست تحریمها را برای مدت نا محدود تعلیق کند نه برای مدت محدود.
حتی اگر به یاد داشته باشید وقتی که تاجران اروپایی به ایران حمله ور شدند تا توافق نامه امضا کنند آقای اوباما بود که مجوز سفر 89 روزه بدون ویزای شهروندان اتحادیه اروپا را برای آنهایی که به ایران سفر می کنند ابطال کرد تا آنهایی که به ایران می آیند تادیب شوند.
امروزه هم مشاهده می کنیم تیم آقای بایدن تلاش دارند کاری را که ترامپ انجام داده به فرجام برسانند و از تحریم هایی که ترامپ بر علیه ایران وضع کرده بهره ببرند

اولیانوف: احتمال پایانی بودن دور بعدی مذاکرات واقع‌بینانه است
این در حالی است که نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی نظر معاون سیاسی وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران درباره احتمال پایانی بودن دور بعدی گفت‌وگوهای وین را با توجه به پیشرفت‌های حاصل شده واقع‌بینانه توصیف کرد.
نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی نظر معاون سیاسی وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران درباره احتمال پایانی بودن دور بعدی گفت‌وگوهای وین را «واقع‌بینانه» توصیف کرد.
وی در توییتی در واکنش به صحبت‌های «عباس عراقچی» بعد از نشست دیشب کمیسیون مشترک برجام نوشت: متاسفانه پنجمین دور گفت‌وگوهای وین طبق امید مذاکره‌کنندگان به دور پایانی تبدیل نشد.
این دیپلمات روس که رئیس هیأت مذاکره‌کننده روسیه در مذاکرات احیای برجام است، افزود: تجربه به ما می‌گوید که در چنین مذاکرات پیچیده‌ای امکان پیش‌بینی دقیق فراهم نیست. اما نظر آقای عراقچی با توجه به پیشرفت حاصل شده، به نظر می‌رسد قضاوت واقع‌بینانه باشد.
معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران و رئیس هیأت مذاکره‌کننده ایرانی در وین، در گفت‌وگویی، با بیان این‌که منطقا دور آینده می‌تواند دور پایانی مذاکرات وین باشد، یادآور شد: در مذاکرات دیپلماتیک هیچ چیزی قابل پیش بینی نیست.
وی درباره روند مذاکرات هم اظهار داشت: با وجود این‌که پیشرفت‌های خوبی در روند مذاکرات حاصل شده، اما هنوز بر سر برخی موضوعات کلیدی باید به توافق دست یافت.
مذاکرات میان اعضای کمیسیون مشترک برجام درباره احیای توافق هسته‌ای در وین و با حضور آمریکا در مقر مذاکرات از ماه گذشته برگزار شده است. آمریکا و ایران مذاکرات مستقیم یا غیرمستقیمی نداشته‌اند و نمایندگان دولت آمریکا با نمایندگان سایر اعضای برجام در این زمینه رایزنی می کنند.
اقدامات لازم برای احیای توافق هسته‌ای از طریق بازگشت دوجانبه تهران-واشنگتن به آن، در دو کارگروه مجزا بررسی می شود که شامل بازگشت ایران به اجرای کامل تعهدات برجامی اش و لغو تحریم های یک جانبه آمریکا علیه ایران می باشد. این تحریم ها پس از خروج دولت پیشین آمریکا از توافق هسته ای علیه ایران اعمال یا بازگردانی شدند.
ایران خواستار لغو تمامی تحریم های اعمال شده علیه خود است و دولت آمریکا تاکنون بیان کرده آماده لغو تحریم های ناسازگار با برجام است

جنبه های مهم توافق برای احیای برجام به نتیجه رسید
از سوی دیگر دیپلمات‌های سه کشور اروپایی عضو برجام با اشاره به پیشرفت مذاکرات وین درباره احیای توافق هسته‌ای ایران اعلام کردند که جنبه‌های مهم توافق در این زمینه به نتیجه رسیده است.
 دیپلمات‌های سه کشور اروپایی عضو برجام (انگلیس، فرانسه و آلمان)  پس از پایان نشست کمیسیون مشترک برجام بیان کردند: «ما در مذاکرات به پیشرفت‌های بیشتری دست یافتیم و ابعاد مهم یک توافق آتی (درباره احیای برجام) به نتیجه رسیده است؛ اما هنوز تصمیم‌های دشواری پیش‌رو داریم».
آن‌ها اضافه کردند: «ما آگاه هستیم که زمان به نفع هیچ‌یک از طرف‌ها نیست و هنگام تصمیم‌گیری نزدیک و نزدیک‌تر می‌شود»
این دیپلمات‌ها با اشاره به اینکه هفته آینده دور جدید مذاکرات وین از سر گرفته می‌شود از پشت کار و جدیت تمام هیأت‌ها قدردانی کردند.
همزمان «لارنس نورمن» خبرنگار ویژه نشریه وال استریت ژورنال در بروکسل شامگاه چهارشنبه پس از پایان نشست کمیسیون مشترک برجام در وین در یک رشته پیامهای توئیتری به انعکاس اظهارات «انریکه مورا» معاون دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا نسبت به نتایج این نشست پرداخت.
وی در تحلیل خود از اظهارات مورا می نویسد: «هرچند او (مورا) می گوید که توافقی حاصل خواهد شد. اما لحن و فحوای (گفته های او) روشن می کند که این یک امید است و نه یک بیانیه».
گفتنی است، انریکه مورا در پایان نشست شامگاه چهارشنبه گفت: «در مقام یک هماهنگ کننده، آرزو می کردم که این آخرین دور (گفتگوها) باشد. این حاصل نشد، اما ما به کار و فعالیت ادامه می دهیم و من مطمئن هستم که در دور بعدی ما در نهایت به یک توافق می رسیم و ایالات متحده را به برجام و ایران را به اجرای کامل تعهدات خود (ذیل برجام) برمی گردانیم… این یک فرآیند پیچیده با تصمیمات سیاسی و به همراه موضوعات نسبتاً فنی است. آنها به طور موازی از هم پیش می روند. اکنون ما در حال رسیدن به نقطه ای هستیم که درآن باید با هسته این موضوعات روبرو شویم».



.

نظر شما