حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور کشور در جلسه هیات دولت که امروز (چهارشنبه 12 خرداد) برگزار شد، گفت: در سال ۴۲ در سیزدهم خرداد امام خمینی(ره) با سخنرانی معروفی که انجام داد، موج بزرگی را در سراسر ایران به وجود آورد، زیرا اساس تفکر امام در انقلاب اسلامی بر مبنای مردم بود و ایشان آگاهی مردم را اولین رکن اساسی برای نهضت میدانستند.
وی افزود: آماده شدن مردم برای حرکت عمومی و سپس قیام همگانی این مسیر و حرکت اسلامی را تا رسیدن به پیروزی هدایت میکردند. امام خمینی(ره) دنبال جنگ مسلحانه و جنگ چریکی نبود و این موارد را راهحل اساسی نمیدانست، به طوری که همفکر شدن مردم با مسیر نهضت و حرکت اسلامی برایشان اهمیت داشت.
رئیس جمهور تصریح کرد: ما میبینیم در سیزدهم خرداد آغاز یک موج بسیار بزرگ در نهضت اسلامی اتفاق افتاد. در سال ۶۸ نیز در همین روز در تاریخ ما روز رحلت امام خمینی(ره) ثبت شد، به طوری که امام در عصر همان روز حالشان خوب نبود و متاسفانه ساعاتی بعد در شب روح ایشان پرواز کرد.
روحانی ادامه داد: در اوایل انقلاب فکر ما این بود که 3 یا 5 نفر به عنوان شورای رهبری انتخاب شوند. درواقع این موضوع یک نقطه جدیدی بود در تاریخ سیاسی کشور ما که در آن زمان انتخاب به عنوان شورایی رأی نیاورده و به اجماع نیاز بود که این کار در یک زمان کوتاهی انجام شد. به طوری که قبل از اینکه آفتاب غروب کند ایران صاحب رهبر شد.
وی افزود: چهاردهم و پانزدهم خرداد از روزهای مهم و سرنوشتساز تاریخی کشور ما است، درواقع در پانزدهم خرداد امام را دستگیر کردند و به تهران آورده و به زندان انفرادی برده بودند که اگر قیام مردم به شهرهای مختلف نبود، معلوم نمیشد سرنوشت کشور و انقلاب چه میشود.
رئیس جمهور اظهار داشت: طلوع آفتاب فردای همان روز که مردم متوجه دستگیری امام شده بودند، جمعیت قابل توجهی از زنان و مردان به سمت حرم حضرت معصومه(س) حرکت کردند و با دادن شعارهای اعتراضی نسبت به این اتفاق از امام حمایت کردند. درواقع پانزدهم خرداد ماه نشان داد ملت ایران زنده است و این ملت در باره ظلم و ستم سر فرود نمیآورد.
روحانی خاطرنشان کرد: امام از آغاز رهبری با مردم نهضت اسلام را پیش برد و با دست مردم گرهها را باز کرد که در این رابطه باید گفت که کدام انقلاب است که بعد از گذشت 47 روز از پیروزی، مردم در پای صندوقهای رأی حاضر شوند. در واقع یکی از ثمرات مهم انقلاب مشروطه صندوق رأی و انتخابات بود که یکی از ثمرات مهم در انقلاب اسلامی هم صندوق و انتخابات است، زیرا راه حلی که امام برای اداره کشور داد تنها انتخابات و صندوق رأی مردم بود.
وی افزود: امروز نباید از آرمانها و نهضت امام فاصله بگیریم، زیرا مردم نقش اصلی و تعیین کننده در قدرت کشور دارند و آنها باید در اداره کشور نقش خود را ایفا کنند. این در حالی است که باید بگویم 22 بهمن سال 57 انقلاب پیروز شد که 47 روز پس از آن در 10 فروردین سال 58 مردم در همهپرسی و انتخابات شرکت کردند که بیش از 98 درصد ملت پای صندوقهای رأی حاضر شدند. در واقع در یک سال 5 انقلاب مهم در کشور برگزار شد، دو بار در همهپرسی که یکی برای انقلاب اسلامی و دوم برای قانون اساسی و سه انتخابات دیگر برای خبرگان رهبری، ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
رئیس جمهور اظهار داشت: امروز نباید از مسیر و راه امام که مورد تاکید مقام معظم رهبری هست، فاصله گرفته و باید این مسیر و نهضت را ادامه بدهیم. خط و راه امام ادامهدار است و مردم باید با تمام قدرت و شور در انتخابات ریاست جمهوری پای صندوقهای رأی که مهمترین مسأله کشور است حضور یابند و کسی را که دارای برنامه است، انتخاب کنند.
روحانی با بیان اینکه نظریه امام این بود که مردم نقش اصلی و تعیین کننده در قدرت و اداره کشور داشته باشند، خاطرنشان کرد: برای بعضی ها که از کلمه همه پرسی زیاد خوششان نمی آید باید اشاره کنم که که اساس نظام و نهضت ما با همه پرسی شروع شد.
رییس جمهور یادآورشد: نکند فردی روی نادانی بگوید که حالا اگر مردم در انتخابات کم حاضر شوند مهم نیست. یک نفر مهم ترین مساله را می گوید مهم نیست! در حالی که صندوق و انتخابات مهم ترین مساله ماست.
وی ادامه داد: خدا را شکر که بعد از هشت سال همه به این نتیجه رسیده اند که مذاکره درست است و هیچ کسی از تقابل استقبال نمی کند. بعضی ها می گویند اگر ما بیاییم بهتر مذاکره می کنیم. خب چه بهتر. اهلا و سهلا. مهم این بود که بفهمید راه مذاکره و تعامل با جهان است که الحمدلله در این هشت سال فهمیدید.
روحانی خاطرنشان کرد: دو ماه دیگر فرصت خدمت به مردم را داریم و اکنون نمی خواهم نطق خداحافظی انجام دهم، چرا که و در آن زمان به موقع حرفهایی که باید گفته شود را می گویم.
وی گفت: امروز مسائل اصلی ما با آمریکایی ها در وین حل و فصل شده و چند نکته فرعی باقی مانده که اگر اراده بر این باشد که در این دولت این کار انجام شود من می گویم که این دولت این کار را انجام داده است. ما کارمان را انجام داده ایم و تمام کرده ایم.