خبرگزاري رويترز روز شنبه در گزارشي از کاتماندو از واژگوني برج دارهارا و معبد قرن 19 هندوها در کاتماندو که جزو ميراث جهاني سازمان علمي، فرهنگي ملل متحد (يونسکو) بر اثر زلزله 8،1ريشتري امروز در نپال خبر داد.
براساس اين گزارش، دنيش آچارا، سخنگوي پليس نپال امروز گفت: برج 9 طبقه دارهار در ميدان بوکارا در مرکز کاتماندو با 60متر ارتفاع که طبقه فوقاني آن زيارتگاه قبر شيوا، خداي هندوهاي جهان نيز هست، براثر بروز اين زلزله فرو ريخت.
معبد کاتماندو در سال 1832 براي ملکه نپال ساخته شده بود اما تا 2004 درهاي آن به روي گردشگران بسته بود.
وي با اعلام اينکه زلزله امروز طي 80 سال اخير در اين کشور بي سابقه بود افزود: اين برج متعلق به قرن 19 (1832) با 200 پلکان حلزوني آن در بالکن هشته طبقه اي آن بهترين منظره نماي 360 درجه از پايتخت را در اختيار گردشگران بين المللي قرار مي داد، اما زلزله امروز موجب شد تا استفاده از آن به عنوان يک سامانه گردشگري بين المللي غير ممکن شود.
گيانندرا شرستا، معاون وزارت گردشگري نپال نيز امروز با اعلام اينکه اين برج در سال 1934 نيز بر اثر زلزله کوچکتري تاحدودي تخريب شده بود افزود: گرچه برج پس از آن زلزله بازسازي ظاهري شده بود اما زلزله امروز به حدي شديد بود که امکان بازسازي آن را نيز از بين برد.
وي در باره ديگر آثار مخرب زلزله امروز نپال بر جاذبه هاي گردشگي بين المللي اين کشور افزود: زلزله 8،1 ريشتري حتي موجب شد تا کمپ اصلي اورست، بلندترين قله جهان بر اثر بروز يک بهمن عظيم فرو ريخته و 10کوهنورد بين المللي را به کام مرگ ببرد.
رسانه ها و مراکز مختلف قدرت اين زمين لرزه را از 7،5 تا 8،1 ريشتر برآورد کردند.
آخرين اخبار منتشر شده در رسانه هاي بين المللي، از کشته شدن بيش از 800 نفر در اين زلزله حکايت دارند و مقامات نپال نيز معتقدند آمار اصلي قربانيان اين حادثه بيش از اين تعداد است.
براساس اين گزارش، شدت اين زمين لرزه که با پس لزره هاي بزرگ و کوچک پرشماري نيز همراه شد به حدي بود که در کشورهاي همسايه نپال از جمله در هند، بنگلادش، تبت نيز کاملا محسوس بود.
گزارش ها حاکي است که اين زلزله در شمال هند 12 کشته و در تبت نيز پنج کشته و 31 زخمي برجاي گذاشته است.
کمال سينگ بام، سخنگوي پليس نپال اعلام کرد که اکثر قربانيان اين حادثه از کاتماندو و شهرهاي مجاور آن از جمله لاليتپور و مناطق باهاکتاپور بودند.
*ايرنا
نظر شما