کمیته عالی انتخابات سوریه اعلام کرد با توجه به استقبال گسترده مردم از این انتخابات و ازدحام مردم در شعبه های رای گیری، زمان رای گیری برای این انتخابات به مدت پنج ساعت تمدید می شود و بدین ترتیب رای گیری تا تا ساعت 24 چهارشنبه به وقت محلی (01:30 بامداد به وقت تهران) ادامه دارد.
نتایج هر انتخابات معمولا با شمارش بیش از نیمی از آرا تا حدودی مشخص می شود و با این حال تا همه صندوق های رای شمارش نشود، کسی با یقین نمی تواند بگوید برنده انتخابات چه کسی است مگر آنکه با شمارش بیش از نیمی از آرا، اختلاف رای قابل توجهی وجود داشته باشد.
از چند روز پیش که تبلیغات انتخاباتی در سوریه آغاز شد، همواره این سوال مطرح بوده که کدام یک از سه نامزد پیروز این انتخابات خواهد بود و در سبد رای هر یک از نامزدها چه تعداد رای ریخته می شود.
بررسی های حاکی از آن است که مردم سوریه بیشترین توجه را به بشار اسد دارند و این در میزان حمایت از او در تبلیغات انتخاباتی کاملا مشهود بود؛ در بیشتر محله های دمشق و دیگر مناطق سوریه، شمار زیادی از مردم تصاویر بشار اسد را در پلاکاردهای بسیار بزرگ چاپ کرده و بدون ترس یا نگرانی، زیر آن نام خود یا شرکت و محل تجاریشان را به عنوان حامی وی نوشته اند.این اقدام منحصر به شهر دمشق نمی شود و در منطقه غوطه نیز که از جمله خطرناکترین مناطق سوریه طی یک دهه گذشته به دلیل حضور گسترده تروریست ها در آن محسوب می شد، چنین پلاکاردهایی دیده می شود در حالی که به ندرت چنین اقداماتی در خصوص دو نامزد دیگر مشاهده می شد.
جدا از این، در نزدیکی "جسر الرئیس"دمشق که پلاکاردهای بزرگی از بشار اسد چاپ و نصب شده است، سبدهای گل زیادی بدون ذکر نام زیر این عکس ها قرار داده شده که نشان از علاقه مردم به او دارد.
دوما یکی از بزرگترین مراکز تجمع تروریست ها بوده است ،دوما همان جایی است که مخالفان دولت بشار اسد، ارتش سوریه را به بمباران شیمیایی این منطقه متهم می کردند.
بشار اسد هنگام ورود به این منطقه با استقبال گسترده مردمی روبرو شد و این نشان داد تروریست های جمع شده در این منطقه هیچ رابطه ای با ساکنان دوما نداشتند و از جاهای دیگر به این محل آمده بودند.
وزارت اطلاع رسانی سوریه روز سه شنبه در چارچوب نظارت خبرنگاران خارجی بر این انتخابات آن ها را به حوزه های مختلف رای گیری برد و اجازه مطلق به آن ها داده شد تا با مردم به راحتی گفت و گو کنند. تقریبا در همه مراکز رای گیری حمایت مردم از بشار اسد کاملا مشخص و ملموس بود.
با توجه به اینکه دقایقی پیش این انتخابات به پایان رسیده و شمارش آرا تازه آغاز شده است، هنوز بطور قطع نمی توان گفت چه کسی ریس جمهوری آینده سوریه است و البته مقام های ذیربط سوریه پس از شمارش آرا باید آن را اعلام کنند اما با توجه به شواهد و قرائن در صندوق های رای، می توان گفت به احتمال زیاد بشار اسد رییس جمهوری آینده سوریه برای مدت 7 سال است و در خصوص تعداد رای ها فاصله بسیار زیادی با آن ها خواهد داشت.
آغاز شمارش آراء انتخاباتی
رای گیری انتخابات ریاست جمهوری سوریه بعد از تمدید پنج ساعته پایان یافت و بلافاصله کار شمارش آرا آغاز شد.
تسنیم: رای گیری انتخابات ریاست جمهوری سوریه بعد از تمدید پنج ساعته پایان یافت و بلافاصله کار شمارش آرا آغاز شد.
کمیته قضایی عالی انتخابات سوریه اعلام کرد که بعد از تمدید پنج ساعته رای گیری تمامی حوزههای انتخاباتی، صندوقهای اخذ رای به روی رای دهندگان بسته شد.
کمیته عالی انتخابات سوریه اعلام کرد که لحظاتی پس از پایان رأیگیری در شعب اخذ رأی، شمارش آرا آغاز شده است.
انتخابات ریاست جمهوری سوریه دیروز (چهارشنبه) از ساعت 7 صبح بهوقت محلی (8:30 بهوقت تهران) در سراسر سوریه برگزار شد و تا ساعت 7 عصر ادامه یافت، اما زمان آن 5 ساعت دیگر تمدید شد
دمشق دخالت غرب در انتخابات سوریه را محکوم کرد
وزیر خارجه سوریه در واکنش به صدور برخی بیانیههای کشورهای غربی درباره انتخابات سوریه گفت، این بیانیهها نشان میدهد آنها در این دنیا زندگی نمیکنند؛ مردم سوریه فقط تصمیمگیرنده درباره آینده خود هستند.
انتخابات ریاستجمهور سوریه چهارشنبه با رقابت سه نامزد برگزار شد و هماکنون شمارش آرا در جریان است.
بر اساس گزارش شبکه «المنار»، «فیصل المقداد» وزیر خارجه سوریه در همین خصوص گفت، سوریها در داخل و خارج سوریه به جهان تأکید کردند که تنها خودشان، درباره حال و آیندهشان تصمیم میگیرند و حرف خود را از طریق صندوقهای رأی میزنند.
المقداد گفت: بیانیههایی که چند کشور غربی درباره انتخابات در سوریه صادر کردهاند نشان میدهد آنها در جهان امروز زندگی نمیکنند و از واقعیت فاصله دارند. فقط سوریها هستند که میتوانند نظر خود را درباره انتخابات بیان کنند.
روز گذشته بشار اسد رئیس جمهوری سوریه نیز هنگام انداختن رأی خود به صندوق گفت، ارزش نظر کشورهای غربی و آمریکا در خصوص سوریه «صفر» است.
المقداد ادامه داد، بیانیههای این کشورهای غربی به قطعنامههای سازمان ملل اشاره شده اما قطعنامههای مذکور، انتخابات در سوریه را منع نکرده است.
وی تأکید کرد، تنها کسی که میتواند به وضعیت در سوریه مشروعیت دهد فقط ملت آن در داخل و خارج هستند.
المقداد گفت: این نیروهایی که خود را دموکراتیک و سوری میدانند چرا به شهروندان سوری اجازه مشارکت در انتخابات را نمیدهند و با زور، سلاح، تهدید و کشتار مانع رأی دادن آنها میشوند؟ این به معنای خروج از صفوف ملی و اجرای خواست اسرائیلی-غربی-آمریکایی توسط آنهاست که نمیخواهد سوریه از جنگ تروریستی خارج شود.
دیروز نهاد موسوم به «خودمختاری کُرد» با انتشار بیانیهای از بستن معابر مشترک با مناطق تحت کنترل دولت سوریه در شمال شرق این کشور خبر داد.
نهاد موسوم به «شورای دموکراتیک سوریه» وابسته به خودمختاری کُرد هم ادعا کرد که تسهیلکننده انتخابات سوریه نخواهد بود.
از سوی دیگر، «انیس فون دیر مول» سخنگوی وزارت خارجه فرانسه روز جمعه گفته بود که انتخابات ریاستجمهوری سوریه «باطل و غیرقانونی است».
یک منبع رسمی در وزارت خارجه سوریه اظهارات مداخلهجویانه سخنگوی وزارت خارجه فرانسه درباره انتخابات سوریه را محکوم و تأکید کرد که این انتخابات یک امر حاکمیتی مربوط به سوریه است و هیچ طرف خارجی حق دخالت در آن را ندارد .
حضور هیات پارلمانی ایران در سوریه
هیات پارلمانی ایرانی به ریاست زهره الهیان، عضو کمیسیون حقوق بشر مجلس شورای اسلامی در دمشق حضور دارد.
بر اساس این گزارش این هیات به دعوت رسمی پارلمان سوریه به منظور نظارت بر روند انتخابات ریاست جمهوری سوریه عازم این کشور شده است.
الهیان در گفت وگو با خبرگزاری رسمی سوریه ضمن ابراز خرسندی از بازگشت ثبات به سوریه و برگزاری انتخابات در این کشور تاکید کرد که ملت ایران از ملت سوریه در مرحله بازسازی این کشور حمایت خواهند کرد.
گفتنی است؛ «محمد الرحمون» وزیر کشور سوریه در نشست خبری دیروز خود در دمشق از پایان تدارکات لجستیکی و آمادگی های لازم برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در این کشور خبر داد.
وزیر کشور سوریه گفت: برای برگزاری انتخابات 12 هزار و 102 مرکز رأی گیری در تمام شهرها و سرتاسر مناطق کشور ایجاد شده است.
الرحمون افزود: تعداد شهروندانی سوری مقیم داخل و خارج که براساس قانون اساسی اجازه شرکت در انتخابات و ریختن آرا خود به صندوقها را دارند، به 18 میلیون و 107 هزار و 109 نفر صرف نظر از افرادی که مجاز به شرکت در انتخابات نیستند، بالغ میشود.
در این دور از انتخابات ریاست جمهوری، رای دهندگان از میان سه نامزد یعنی بشار اسد، رئیس جمهور فعلی سوریه ، عبدالله سلوم عبدالله، وزیر اسبق و معاون سابق حزب سوسیالیست و از مخالفان داخلی نیز محمود احمد الراعی، دبیرکل جبهه دموکراتیک سوریه انتخاب خواهند کرد.