دو ناو جنگی ایران به خلیج عدن در یمن اعزام شدند. این در حالی است که محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران به قطر و پاکستان رفت تا برای دستیابی به آتشبس در یمن تلاش کند.
بهگزارش شبکه انگلیسیزبان پرس تیوی، وابسته به جمهوری اسلامی ایران، دریادار حبیبالله سیاسی، فرمانده نیروی دریایی ارتش ایران روز چهارشنبه ۱۹ فروردین اعلام کرد که ناوشکن البرز و کشتی پشتیبانی بوشهر از بندرعباس به خلیج عدن اعزام شدهاند.
خبرگزاری فارس نیز بهنقل از فرمانده نیروی دریایی ارتش ایران نوشته است این ناوها «از منافع جمهوری اسلامی در آبهای آزاد حراست کرده و در این راستا در هر منطقهای که لازم باشد حضور مییابند.»
حبیبالله سیاسی درگیریهای منطقه را دلیلی بر اعزام این ناوها ندانست و افزود: «ما طبق قوانین بینالمللی و با اقتدار برای مقابله با تروریسم دریایی و حراست از خطوط مواصلاتی کشورمان در آبهای آزاد حضور پیدا میکنیم.»
ائتلاف منطقهای به رهبری عربستان سعودی، از نزدیک به دو هفته پیش حملات هوایی خود را به یمن آغاز کردهاند. آنها قصد دارند جلوی پیشرویهای شیعیان حوثی و متحدانشان در یمن را بگیرند. ایران اما از شیعیان حوثی در برابر نیروهای عبد ربه منصور هادی، رئیسجمهوری یمن که هماکنون در ریاض بهسر میبرد، پشتیبانی میکند.
ایران: گفتوگوهای دو طرف یمنی راه حل بحران است
همزمان با این رویداد، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران به قطر و پاکستان رفت تا با مقامات این دو کشور درباره وضعیت یمن گفتوگو کند.
ظریف روز چهارشنبه ابتدا در مسقط، پایتخت عمان با یوسف بن علوی، همتای عمانی خود دیدار کرد. او در این دیدار از نقش این کشور در مسائل منطقه حمایت و از بازگشت ثبات و آرامش به یمن دفاع کرد.
وزیر خارجه ایران همچنین از گفتوگوهای دو طرف یمنی پشتیبانی کرد و آن را راه حل اصلی برای پایان بخشیدن به بحران این کشور دانست.
در پاکستان نیز محمدجواد ظریف راه حل بحران یمن را گفتوگوی دو طرفه دانست و خواستار آتشبس فوری و توقف بمباران یمن شد. ظریف گفت در یمن باید «دولت فراگیر» روی کار آید.
او درباره اینکه بحران یمن به ایران و عربستان مربوط میشود، گفت: «این مسأله داخلی یمن است و راه حل آن هم یمنی است.»
ظریف در حالی این سخنان را بیان میکند که کشورهای عربی ایران را به حمایت تسلیحاتی از حوثیها و دخالت در یمن متهم میکنند.
نواز شریف، نخستوزیر پاکستان روز سهشنبه ۱۸ فروردین اعلام کرد که ایران نیز باید در مذاکرات بر سر آینده یمن حضور داشته باشد.
در همان روز آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی نیز در دیدار با رجب طیب اردوغان، رئیسجمهوری ترکیه گفت موضع جمهوری اسلامی در مورد یمن، مخالفت با دخالت خارجی است. او راه حل بحران یمن را توقف حملات و دخالت خارجی دانست و گفت این یمنیها هستند که باید برای آینده کشورشان تصمیمگیری کنند.
از سوی دیگر آمریکا اعلام کرد که کمکهای تسلیحاتی و اطلاعاتی خود رت به نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان سعودی سرعت میبخشد.
پاکستان که از ائتلاف عربی علیه حوثیها حمایت کرده میگوید عجلهای برای مشارکت در حملات نظامی و ارسال تجهیزات نظامی ندارد.
بیشتر بخوانید:
تسریع کمکهای نظامی و جاسوسی آمریکا به عربستان برای مقابله با حوثیها
خامنهای و روحانی در دیدار با اردوغان خواستار صلح در یمن شدند