شناسهٔ خبر: 4738301 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: نسیم | لینک خبر

لاریجانی: کانون وظایف نیروی انتظامی تأمین امنیت اجتماعی است

رئیس مجلس در بیستمین همایش سراسری فرماندهان، رؤسا ومدیران ناجا گفت: در مورد بستن مرزها تصمیمات خوبی گرفته شد اما به دلیل مشکلات تامین منابع به صورت مرحله‌ای کار پیش رفت و با جدیت باید دنبال شود

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار «نسیم»، علی لاریجانی رئیس مجلس در بیستمین همایش سراسری فرماندهان، رؤسا ومدیران ناجا با اشاره به اینکه در شرق کشور مشکلات امنیتی برای کشورهای همسایه ایران که در این قسمت وجود دارند به وجود آمده هشدار داد: فکر می‌کنم در سال 94 ثقل این قضیه غلیظ‌تر شود چرا که موج‌های متنوع تروریستی در این کشورها وجود دارد.

وی با بیان اینکه فکر می‌کنم موج‌های متنوع تروریستی موجود در کشورهای هم مرز شرقی ایران نیاز به ساماندهی دارند تصریح کرد: در این راستا ما باید از نظر مرزبانی دقت لازم را داشته باشیم.

علی لاریجانی قاچاق سوخت را از معضلات بزرگ روز کشور برشمرد و گفت: در قانون بودجه سال جاری شرایطی را گذاشتیم که بر طرق آن بنیه دفاعی و نیروهای دفاعی کشور از جمله نیروی انتظامی بتوانند بر طبق نیاز از آن استفاده کنند.

رئیس مجلس با تأکید بر اینکه قاچاق به نحو اهم و سوخت به نحو اخص معضل بزرگ روز کشور است متذکر شد: کسی نباید احساس کند که در نزدیکی مرزهای کشور ما به راحتی می‌تواند مبادرت به انجام چنین جرمی نماید.

علی لاریجانی همچنین تصریح کرد: مبارزه با قاچاق باید به عنوان امری ملی نگریسته شود و ما باید شرایط را برای قاچاقچیان و همه کسانی که به نحوی در قاچاق دست دارند ناامن کنیم.

رئیس قوه مقننه خطاب به فرماندهان و مدیران ناجا با بیان اینکه امروز به کار نیروی انتظامی از سوی مجلس و مردم اعتماد زیادی وجود دارد این اعتماد مردمی به نیروی انتظامی را یک سرمایه بر شمرد و اظهار داشت: باید از این سرمایه به منظور عملکرد بهتر استفاده شود.

علی لاریجانی در بخش دیگری از سخنانش در جمع فرماندهان و مدیران ناجا با بیان اینکه گردش کار نیروی انتظامی امروز معقول شده است گفت: ارزیابی کلی از شرایط کاری نیروی انتظامی حاکی از حرکت خوب این نیرو در برخی جهات است.

وی همچنین ایجاد امنیت در مرزهای کشور را از دستاوردهای مهم نیروهای امنیتی و از جمله نیروی انتظامی بر شمرد و گفت: کمتر کشوری را داریم که در بحران روز منطقه ممکن وضعیت مرتبی داشته باشد و حال آنکه جمهوری اسلامی ایران علیرغم نگاه‌های ریده آمیزی که به آن می‌شود از امنیت خوبی برخوردار است که این جز با حضور منظم نیروهای مسلح و عملکرد خوب و انسجام نیروهای امنیتی که یک قسمت آن را نیروهای انتظامی تشکیل داده شدنی نیست.

رئیس مجلس در ادامه بیان داشت: کار نیروی انتظامی در یک تربیت اجتماعی مؤثر نقش پیدا می‌کند لذا در شرایط فعلی باید از سرمایه به وجود آمده در این نیرو بهتر بهره ببریم.

علی لاریجانی نیروی انتظامی کشور مان را در بین نیروهای مسلح دارای شرایط ویژه‌ای خواند و در همین راستا تشریح کرد: وجود این شرایط ویژه بدین معنا است که هیچ نیروی امنیتی کشور همچون نیروی انتظامی کارش با مردم عجین نشده است و در واقع در هم تنیدگی با مسائل روزمره مردم صرفاً در نیروی انتظامی به چشم می‌خورد.

وی نکته مثبت عجین شدن کار نیروی انتظامی با مردم را در این مسئله دانست که نیروی انتظامی در بسیاری جهات تکیه‌گاه مردم است و بر همین اساس بیان داشت: به همین خاطر لازم است تا در گزینش نیروی انتظامی توجه بیشتری شود و افرادی انتخاب شوند که دغدغه این کار داشته باشند.

علی لاریجانی در همین راستا عنوان کرد نحوه انتخاب افراد از نظر عشق به کار، شرایط روحی و روانی باید در انتخاب نیروهای انتظامی مد نظر قرار گیرند و بعد از آن حتی نحوه رابطه با مردم باید به نیروی انتظامی آموزش داده شود.

رئیس مجلس با تأکید بر اینکه آموزش بسیار سنگینی برای نیروی انتظامی نیاز است گفت: اگر کسی تکیه گاه مردم قرار بگیرد باید متناسب با وزن جامعه مخاطبش بتواند قدم بردارد.
وی همچنین گفت: اقتدار نیروی انتظامی باید در نوع رفتار، بیان و لباس این نیرو تجلی پیدا کند.

رئیس قوه مقننه با اشاره به اینکه گاهی ندانستن قانون از سوی مردم باعث ترویج مشکلات آن به نیروی انتظامی می‌شود اظهار داشت: در همه جای دنیا سرمایه اصلی را به پیشگیری از وقوع جرم اختصاص می‌دهند.

وی با اشاره به اینکه در یکی از سفرهای خارجی‌ام مشاهده کردم که علیرغم اینکه جمعیت مردم آن کشور یک و نیم برابر بیشتر از جمعیت مردم ما بود آمار پرونده‌های سالیانه‌شان 200 هزار پرونده بوده است افزود: همین امر مرا به کنجکاوی واداشت تا دیداری با ریاست قوه قضائیه آن کشور داشته باشم و از او پرس و جو کنم که در مورد زمان رسیدگی به جرائم آن کشور پاسخ گرفتم که رسیدگی به جرائم در آن کشور حداکثر 6 ماه به طور می‌انجامید که این نکته مثبتی است چرا که کوتاه بودن روند رسیدگی به جرائم خود امری بازدارنده است و این یعنی هر کسی که جرمی مرتکب می‌شود ظرف 6 ماه نتیجه‌اش را می‌بیند؛ البته رئیس قوه قضائیه آن کشور به من گفت: مهمترین دلیل کاهش جرم و پرونده‌های قضائی در کشورش فرهنگ‌سازی و پیشگیری از وقوع جرم است.

رئیس مجلس در همین راستا ادامه داد: اگر مردم به قانون آشنایی داشته باشند کار پلیس تقلیل پیدا می‌کند.

علی لاریجانی همچنین خطاب به فرماندهان نیروی انتظامی با بیان اینکه عملکرد این نیرو باید باعث بازدارندگی شود گفت: البته صدا و سیما و قوه قضائیه نیز باید به پلیس در رسیدن به این امر کمک کنند.

وی همچنین گفت: اگر یک مجرم بازداشت می‌شود نوع مجازاتش باید آنقدر اثرگذار باشد که صدها نفر دیگر سراغ جرمی که این فرد انجام نروند.

رئیس مجلس با بیان اینکه در دیدارم با رئیس جدید صدا و سیما گفتم که نباید خیلی مختصر نسبت به عواقب جرایم تصویردهی شود چرا که قطعاً این روند بازدارندگی از جرایم در پی نخواهد داشت افزود: امروز آرامش باید اولویت کار پلیس در جامعه قرار گیرد.

رئیس قوه مقننه در پایان با اشاره به شعار سال و تأکید برهمدلی و همزبانی در این شعار با بیان اینکه همدلی و همزبانی باید بستری باشد که مردم در کنار پلیس به آرامش روانی برسند تأکید کرد: مردم باید احساس کنند که پناهگاه واقعی آنها پلیس است و نیروی انتظامی باید توجه داشته باشد که احساس آرامش در مردم سنگ بنای توسعه کشور است.