به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، «اسدالله کشاورز» امروز (یکشنبه) در نخستین کنفرانس آنلاین فرصتهای پنهان سرمایهگذاری در صنعت مس با نگاهی بر بازار و معدن در محل هتل المپیک، افزود: افزایش قیمت جهانی در ماههای گذشته سبب شده تا پتانسیلهای راکد مانده از ۲۰ سال قبل در کشور نیز فعال شوند.
وی با پیشبینی افزایش قیمت جهانی مس به ۱۵ هزار دلار تا سال ۲۰۲۵ میلادی، این مساله را نویدبخش شکوفا شدن بیشتر این صنعت در کشور برشمرد.
معاون امور معدن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت ابراز امیدواری کرد: با سیاستهای وزارتخانه در آینده واحدهای پاییندستی بیشتری در این صنعت شکل بگیرد.
کشاورز اظهارداشت: مجموع معادن مس در کشور ۲۲۵ فقره است که ۱۴۸ فقره آن فعال بوده و از نظر استخراج کانسنگی ۱۰۰ میلیون تن ظرفیت در سال دارد، همچنین در حال حاضر ۱۶ معدن در حال تجهیز در کشور وجود دارد و ۶۵ معدن نیز غیر فعال است.
وی با اشاره به صنایع معدنی وابسته به این صنعت، خاطرنشانکرد: اکنون ۶۷ واحد کنسانتره مس با ظرفیت اسمی یک میلیون و ۲۵۷ هزار تن در سال در استانهای مختلف کشور از جمله آذربایجان و کرمان در حال فعالیت است، همچنین پنج فقره طرح جدید در حال اجرا است.
این مقام مسئول گفت: اکنون ۴ واحد کاتد مس به ظرفیت ۵۱۲ هزار تن در کشور وجود دارد که تولید آنها در سال گذشته ۲۹۰ هزار تن بوده است.
لزوم توسعه سرمایهگذاریها
در این همایش، مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با اشاره به افزایش سهم و نقش مصرف برق در انرژی های جهانی از ۱۹ درصد فعلی به ۴۹ درصد تا سال ۲۰۵۰، بر لزوم توسعه سرمایه گذاریها در این حوزه تاکید کرد.
"اردشیر سعد محمدی" گفت: امروز دنیا به سمت معادن زیرزمینی حرکت کرده و در کشور ما نیز باید این تعریف را قائل شویم.
وی خاطرنشان کرد: در ایران در دو چشم انداز ۱۴۰۳ و ۱۴۱۰ سرمایهگذاری چهار میلیارد دلاری در این عرصه پیشبینی شده است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع ایران گفت: در افق ۱۴۰۴ به میزان ۲ میلیارد دلار سرمایهگذاری برای رساندن تولید مس محتوی به ۲۴۶ هزار تن با میانگین سرمایهبری هشت هزار و ۸۰۰ دلاری پیشبینی شده است که در قیاس با کشورهای پیشرو در این زمینه از جمله شیلی، آمریکا و پرو، قابل قبول و منطقی است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در ادامه گفت: در فضای امروز جهانی نزدیک به ۳۹ درصد انرژی تولید جهان از نفت و جریان الکتریسیته ۱۹ درصد از انرژی جهان را تامین میکند.
وی بیان داشت: مطابق پیشبینیها در سه دهه آینده برنامهریزیها به سمتی است که ۱۳ درصد تامین انرژی از نفت و ۴۹ درصد از الکتریسیته خواهد بود که مهمترین عنصر در این تغییر رویکرد با توجه به قیمتها و قابلیت بالا در انتقال جریان الکتریسیته، مس است.
سعدمحمدی ادامهداد: همچنین در ۱۰ سال آینده دستکم ۳۵ درصد خودروها در سطح جهان برقی خواهند شد که به این ترتیب، مصرف چهار تا هفت کیلوگرمی مس در خودروهای امروزی به بیش از ۸۹ کیلوگرم افزایش خواهد یافت؛ بر این اساس بازار بسیار مناسبی برای فلز مس ایجاد خواهد شد.
وی اضافهکرد: سرانه فعلی مصرف مس در جهان ۳.۲ کیلوگرم است که پیشبینی میشود طی دو دهه آینده با افزایش ۱.۳ میلیارد نفری جمعیت جهان، تقاضای اضافی پنج میلیون تنی برای آن ایجاد شود.
نظر شما