جمهوريخواهان آمريکا
درپي عرض اندامي ديگر
سناتورهاي جمهوريخواه آمريکا اعلام کردند: قصد دارند لايحه اي را به تصويب برسانند که به کنگره اجازه مي دهد توافق هسته اي ايران را مورد بازنگري قرار دهد.
به گزارش خبرگزاري صدا و سيما به نقل از رويترز، اين موضوع احتمال وقوع درگيري ميان دو جناح جمهوريخواه و دموکرات را افزايش ميدهد و ميتواند باعث پيچيدهتر شدن تلاشها و کاهش اقبال تصويب اين لايحه شود.
کميته روابط خارجي سناي آمريکا هفته گذشته با 19 راي موافق و بدون راي مخالف، خواستار نسخهاي مصالحه شده از «قانون بررسي (بازنگري) هسته اي ايران» شد.
جمهوريخواهان و دموکراتهاي کميته روابط خارجي سنا توافق کردند بندهايي از اين قانون را که مايه نگراني باراک اوباما رئيس جمهور آمريکا شده بود حذف کنند.
اوباما با هدف تلطيف مذاکرات هستهاي ميان ايران و کشورهاي قدرتمند جهان، تهديد کرد اين لايحه را وتو خواهد کرد.
ادامه تجاوز هوايي عربستان
به يمن
در حاليکه در ادامه تجاوزات عربستان عليه يمن مناطق مختلفي از شهرهاي عدن و تعز در اين کشور و همچنين انبار کمکهاي بشردوستانه براي يمن هدف حمله و بمباران جنگندههاي ائتلاف عربي قرار گرفت، خبرها حاکي از ورود اولين گردان گارد ملي عربستان براي مشارکت در تجاوزات عليه يمن در مرزهاي جنوبي عربستان است.
به گزارش ايسنا، جنگندههاي ائتلاف عربي به رهبري عربستان عصر روز پنجشنبه حملات هوايي گستردهاي را عليه مقر فرماندهي دفاع هوايي و پايگاه هوايي استان “الحديده” يمن صورت دادند.
منابع محلي اعلام کردند که انفجارهاي قوي در مقر گردان 130 دفاع هوايي که از قدرتمندترين اردوگاههاي دفاع هوايي يمن به شمار ميرود، رخ داد. اين در حالي است که اين منابع همچنين از وقوع شديدترين بمباران ائتلاف عربي عليه پايگاههايي در عدن خبر دادند.
از سوي ديگر، جنگندههاي ائتلاف عربي شش پايگاه وابسته به گروه انصارالله يمن (حوثيها) را در منطقه “الضالع” تخريب کردند. حملات هوايي عربستان پايگاههاي “القشاع”، “المظلوم”، “عبود” و مدرسه “الوبح” و يک ساختمان امور اجتماعي را تخريب کرد.
اين منابع اعلام کردند که درگيريهايي نيز ميان نيروهاي گردان 35 وابسته به منصور هادي، رئيس جمهور مستعفي يمن از يک سو و ميان حوثيها و نيروهاي هوادار علي عبدالله صالح ،رئيسجمهور سابق يمن در غرب تعز رخ داد.
همچنين اولين گردانهاي گارد ملي عربستان براي محافظت از مرزهاي عربستان و مشارکت در عمليات نيروهاي مسلح آل سعود عليه يمن وارد مرزهاي جنوبي عربستان شدند. پيشتر سلمان بن عبدالعزيز پادشاه عربستان دستور مشارکت نيروهاي گارد ملي عربستان را در تجاوز عليه يمن صادر کرده بود. گارد ملي عربستان يکي از ارکان ارتش عربستان محسوب ميشود که متشکل از نزديک به 100 هزار نيرو است که تحت فرماندهي “متعب بن عبدالله بن عبدالعزيز” فعاليت ميکند.
درهمين حال، ديدهبان حقوق بشر نيز اعلام کرد که حملات هوايي به انبار سازمان آکسفام در استان صعده واقع در شمال يمن که کمکهاي بشر دوستانه براي يمن را در خود جاي ميدهد، آسيب وارد کرد که اين امر نقض آشکار قوانين جنگي محسوب ميشود.
اين سازمان تاکيد کرد قانون جنگ به وضوح بر اين مساله دلالت دارد که غيرنظاميان و مکانهاي غيرنظامي نبايد هدف حمله قرار گيرند.
اين سازمان تاکيد کرد، تخريب انبار کمکهاي بشردوستانه خسارات بسياري را به مردم يمن که بهدور از منطقه بمباران هستند، وارد کرد .اين حملات کمک رساني در هرمنطقه يمن را تهديد ميکند.
اين سازمان اعلام کرد که انبار آکسفام به حد کافي براي نيروهاي ائتلاف به رهبري عربستان شناخته شده است و اين امر ترديدهايي را درخصوص عمدي بودن اين حمله برانگيخته است. اين حملات که بهصورت عمد و با نيت جنايي صورت ميگيرد، جنايات جنگي محسوب ميشود.
تدريس کتابهاي اهل سنت
در استانهاي سنينشين
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در ديدار با اهل فرهنگ و رسانه سيستان و بلوچستان در تالار اشراق زاهدان گفت: بايد از کتابهاي اهل سنت در دانشگاههاي استانهاي سنينشيني که اکثريت آنها اهل سنت هستند استفاده شود. علي جنتي اظهار کرد: در مورد اشتغال نيروهاي اهل سنت در استانها بايد بگويم که سياست عمومي دولت در استفاده از نيروها، شايستگي است و اکنون 34 نفر از کارکنان ادارات ارشاد در سيستان و بلوچستان را برادران اهل تشکيل ميدهند. وي با بيان اينکه به مديرکل ارشاد سيستان و بلوچستان پيشنهاد شده که يکي از معاونان خود را از برادران اهل سنت انتخاب کند، افزود: سياست کلي دولت مبتني بر همدلي است. عمده مشکلي هم که در اين بخش وجود دارد، اين است که دولت در آغاز کار با انبوهي از نيروهاي استخدامشده دولت قبل مواجه شده بود. 890 هزار نفر نيروي جديد در دولت آقاي احمدينژاد استخدام شده بودند که برخي از آنها مجاز نبودند و برخي ديپلم و زير ديپلم بودند. وزير ارشاد در ادامه گفت: در گذشته براي حمايت از آثار شاعران، نويسندگان و مترجمان کاغذ دولتي داده ميشد که اکنون اين از بين رفته است ولي کمکي که اکنون ميشود، از طريق ارائه بنهاي خريد کتابي است که به دانشجويان و طلاب علاقهمند داده ميشود.
وي ادامه داد: علاوه بر اين، شوراي خريد کتاب در وزارت ارشاد بايد از هر عنوان کتاب حداکثر بين 100 تا 200 نسخه خريداري کند که اين هم البته کمک زيادي به ناشران نميکند. جنتي با بيان اينکه در سال گذشته 72 هزار جلد کتاب در کشور چاپ شده است، افزود: اگر از همه اين کتابها 100 جلد خريداري بشود، رقم بالايي به ارشاد تحميل ميشود، پس ما ناچاريم در اين بخش نيز بر اساس اولويت، کتابها را خريداري کنيم. وزير ارشاد با بيان اينکه هيچ منعي براي خريد کتابهاي اهل سنت وجود ندارد، افزود: در اين بخش نيز بر اساس اولويت، کتاب خريداري ميکنيم. در مورد کتابهايي که در جهت واگريي منتشر ميشوند، نه تنها اجازه چاپ نميدهيم، بلکه اجاز فروش نيز داده نخواهد شد.
«آقاي تيتر» تيتر شد
حسين قندي از پيشکسوتان مطبوعات کشور و اساتيد حوزه تيتر، بهدنبال يک دوره بيماري درگذشت.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني شبکه خبر، انجمن صنفي خبرنگاران و روزنامهنگاران به مناسبت درگذشت استاد حسين قندي، اطلاعيهاي به شرح ذيل صادر کرد.
در کمال تأسف و تألم باخبر شديم استاد گرانقدر و بزرگ، استاد حسين قندي، دار فاني را وداع گفت و جامعه رسانهاي کشور را در غم و اندوه فرو برد. استاد حسين قندي، به طورقطع، جزو نوادر رشته ارتباطات و از پرکارترين و پرتلاشترين اساتيد اين رشته در خطه ايرانزمين بود که امروز ثمره سالها درس، بحث و کارگاههاي پرثمر و مفيد او در اقصينقاط ايران تبديل به درخت تناوري از کادر رسانهاي حرفهاي و توانمند در رسانههاي مختلف شده است.
آري؛ حسين قندي که زماني رسانههاي مختلف از جمله روزنامههاي کثيرالانتشار با تيترهاي بسيار گيراي او، آذين ميشدند و صبر، تلاش، تيزبيني و تأکيد دوچندان او بر اخلاق رسانهاي را همه اصحاب رسانه شاهد بودند، امروز پس از سالها تحمل درد و رنج ناشي از بيماري آلزايمر به ديار محبوب شتافت و ما اهالي رسانه را با کولهباري از غم و اندوه و البته بار مسووليت دو چنداني در قبال هزاران مسئلهاي که بايد رسانهها بدان بپردازند و تيتر اخبار خود کنند، تنها باقي گذارد و جاودان شد.
انجمن صنفي خبرنگاران و روزنامهنگاران ايران، ضمن عرض تسليت به خانواده اين استاد فرزانه وعموم جامعه رسانهاي کشور، بر نکتهاي که بارها و بارها آن استاد عزيز بر آن تأکيد داشت، تأکيد ميکند و آن التزام عملي و همهجانبه به رعايت اخلاق رسانهاي و تهذيب در فضاي کار حرفهاي رسانههاست.
کاهش درآمدهاي نفتي، رکود اقتصادي و بيکاري فارغالتحصيلان مهمترين مشکلات دولت
معاون اول رئيسجمهور گفت: کاهش درآمدهاي نفتي، رکود اقتصادي و بيکاري گسترده فارغالتحصيلان از مهمترين مشکلات دولت در سال جاري است که حل اين مسائل بدون استفاده از برنامهها و تجربيات گذشته امکانپذير نيست. به گزارش فارس، اسحاق جهانگيري معاون اول رئيسجمهور در ديدار هيات رئيسه مجمع استانداران جمهوري اسلامي ايران تجربه سي و پنج ساله مديران کشور در دورههاي مختلف را از سرمايههاي با ارزش دولت عنوان کرد و گفت: هنر دولت تدبير و اميد آن است که همه مديران با تجربه احساس کنند که ميتوانند در حل مشکلات کشور نقش داشته باشند.
وي بر لزوم کمک همه دلسوزان نظام براي حل مشکلات کشور در اين مقطع تاکيد کرده و افزود: توان و تجربيات مديريتي شکل گرفته در سالهاي گذشته که در تمام شرايط دشوار پس از پيروزي انقلاب اسلامي در خدمت مردم بودند، ميتواند فارغ از گرايشهاي سياسي به مسائل کلان ملي واستاني پرداخته و راهگشاي حل مشکلات کشور باشد. معاون اول رئيسجمهور ادامه داد: امروز دولت با مسائلي چون کاهش درآمدهاي حاصل از فروش نفت، تحريمهاي ظالمانه دشمنان، مشکلات ناشي از رکود اقتصادي و بيکاري گسترده فارغ التحصيلان روبهروست که حل اين مسائل بدون استفاده از برنامهها و تجربيات گذشته امکانپذير نيست.
در اين جلسه که استانداران دولتهاي مختلف پس از انقلاب اسلامي حضور داشتند اعضاي هيات رئيسه مجمع استانداران در سخناني ضمن تشکر از دولت به خاطر توجه به سازمانهاي مدني و مردم نهاد از آمادگي خود براي کمک به دولت در رفع مشکلات کشور خبر دادند.
مشارکت در تدوين برنامه ششم توسعه کشور و سياستهاي کلي نظام، کمک به کميسيونهاي تخصصي دولت، ارتباط مستمر و منظم با کارشناسان سازمان مديريت و برنامهريزي کشور، ارائه مشورت به استانداران جهت حل مشکلات استانها و تشکيل اتاق فکر جهت مستندسازي تجربيات مديران کشور در عرصههاي مختلف سياسي و اقتصادي از جمله پيشنهادهاي مطرح شده توسط مجمع استانداران کشور در اين جلسه بود.
∎