به گزارش خبرگزاری قدس(قدسنا)، در حالی که 3روز از شدید جنگ در فلسطین اشغالی می گذرد، گزارش رسانه های صهیونیستی - علیرغم سانسور خبری شدیدی که همواره به هنگام وقوع هر نوع درگیری اعمال می شود - حاکی از خسارت سنگین به حوزه های اقتصادی و نیز توان بازدارندگی اسرائیل و نگرانی از پیامدهای بدتر در آینده، همچنین موفقیت مقاومت فلسطین در مدیریت درگیری دارد.
در بعد اقتصادی:
روزنامه صهیونیستی معاریو از سقوط سهام در بازارهای مالی و بورس تل آویو خبر داد.
سندیکای صنعتگران اسرائیل، زیانهای وارده به اقتصاد اسرائیل ناشی از شلیک موشکهای مقاومت فلسطینی از غزه را 540 میلیون شیکل (واحد پول رژیم صهیونیستی) اعلام کرد.
این سندیکا همچنین زیانهای اقتصادی از شلیک موشکهای مقاومت فلسطینی از غزه ظرف سه روز گذشته را بیش از 160 میلیون دلار برآورد کرد.
این درحالی است که هنوز جنگ متوقف نشده است وکارشناسان معتقدند حجم واقعی خسارات وارده به اقتصاد اسرائیل بعد جنگ مشخص می شود و با توجه به سوابق درگیری ها این خسارات حتی پس از توقف جنگ نیز روند رو به افزایش خواهد داشت. زیرا بسیاری از اشخاص حقیقی و حقوقی اعم از دولت ها و شرکت ها ترجیح می دهند در کشورهایی که امنیت حاکم است سرمایه گزاری کنند و نه در اسرائیلی که هم از ناپایداری سیاسی در رنج است و هم قادر نیست مانند گذشته امنیت خود را تامین کند. خصوصا که جامعه فلسطینی نیز وارد مرحله جدیدی از تقابل با اشغالگران وطن شده اند که در تاریخ 73 گذشته نظیر نداشته است.
امنیت داخلی:
رسانه های صهیونیستی از گسترش بحران امنیتی در سطح داخلی جغرافیای اشغالی خبر می دهند که به شدت صهیونیست ها را نگران کرده است. روزنامه معاریو به نقل از پلیس رژیم صهیونیستی از وقوع درگیری در بیش از 70 نقطه از منطقه خط سبز خبر داده است.( خط سبز به مجموعه سرزمین هایی گفته می شود که در توافقنامه آتش بس سال 1949 حایل مرزهای مناطق اشغالی 1948 و مرزهای مناطق اشغالی 1967 تعریف شده بود. بر اساس آن توافقنامه غزه تحت اداره مصر و کرانه باختری تحت اداره اردن و سرزمین هایی که در سال 1948 توسط اسرائیل اشغال شده بود، تحت اداره رژیم صهیونیستی قرار گرفت. اما برای اجتناب از درگیری ها میان مناطق تحت کنترب اردن و مصر با مناطق تحت کنترل صهیونیستیها یک منطقه حایل تعریف شده که به خط سبز مشهور شد. ساکنان این مناطق فلسطینی هستند و اکنون شامل شهرهای زیادی هستند. این مناطق در جنگ 1967 به اشغال صهیونیست ها درآمد و تحت ندیریت سیاسی و نظامی صهیونیست ها قرار دارد.)
روزنامع معاریو با توجه به شدت درگیری در شهرهای واقع در خط سبز گزارش داد که بنی گانتس، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی دستور به خدمت گرفتن 10 تیپ از نیروهای مرزبانی را برای تقویت نیروهای پلیس در داخل سرزمینهای اشغالی امضا کرده است.
رسانههای صهیونیستی همچنین از درگیری بین فلسطینیها و شهرک نشینان در سراسر شهر عکا در 114 کیلومتری شمال تل آویوخبر دادند.
روزنامه صهیونیستی هاآرتص نیز اعلام کرد که ارتش رژیم اشغالگر صهیونیستی به دلیل درگیریهای داخلی در حال آماده سازی احتمالی برای پایان دادن به تجاوزاتی است که از دوشنبه شب علیه غزه آغاز کرده است.
این رسانه صهیونیستی افزود، ارتش درحال آمادهسازی برای احتمال درخواست از محافل سیاسی جهت توقف عملیاتها در غزه در سریعترین زمان ممکن است.
بر اساس این گزارش، ارتش رژیم اشغالگر به دنبال درگیریهای خشونتآمیز داخلی در اراضی اشغالی و درگیری میان یهودیان و اعراب و از ترس از دست دادن تسلط بر امنیت داخلی چنین تصمیمی را گرفته است.
منابع خبری از درگیری میان عربها و فلسطینیان با صهیونیستها در چندین شهر فلسطین اشغالی از جمله اللد، رهط، کفر قرع، عکا، رمله، طمره، یافا وام الفحم خبر دادند.
رئووین ریولین رئیس رژیم صهیونیستی در واکنش به آشوبهای داخلی این رژیم گفت که جنگ در خیابانهای اسرائیل آغاز شده است.رئیس رژیم اشغالگر در ادامه تاکید کرد، بیشتر افراد غافلگیر شدهاند و آنچه را که میبینند باور نمیکنند.
یک جوان فلسطینی در حالی که سوار بر اتومبیل بود با رسیدن به مرکز ایست بازرسی ارتش رژیم صهیونیستی در نابلس، شمال کرانه باختری، به سمت سربازان ارتش این رژیم آتش گشود. در اثر این حمله مسلحانه دو سرباز ارتش رژیم صهیونیستی زخمی شدند.
مجری عملیات مسلحانه توسط دیگر سربازان حاضر در ایست بازرسی مذکور هدف قرار گرفته، به شدت مجروح شد.
با استمرار درگیری بین فلسطینی ها و رژیم صهیونیستی در تمام نقاط فلسطین، عملیات های فردی نیز در فلسطین در حال گسترش هستند و با این شرایط فلسطین با ادامه این مسیر، به وقوع یک انتفاضه جدید برای آزادی فلسطین نزدیک می شود.
ناتوانی های نظامی:
پایگاه خبری خلیج الجدید، موشکهای مقاومت فلسطین طی دوره اخیر موفق شدند سامانه گنبد آهنین رژیم صهیونیستی را فریب داده و شکنندگی تواناییهای ارتش رژیم اشغالگر در برابر اراده فلسطینیان را آشکار کنند.
گزارشها نشان میدهد که به ازای هر موشک شلیک شده توسط مقاومت فلسطین یک موشک اسرائیلی با هدف سرنگونی آن شلیک میشود که 50 هزار دلار هزینه برای صهیونیستها دارد.
از سوی دیگر در مقابل حملات موشکی مقاومت فلسطین رژیم اشغالگر صهیونیستی گزینه نظامی پیش روی خود ندارد بلکه تنها چیزی که به آن متوسل میشود بمباران غیر نظامیان و ساختمانهای مسکونی فلسطینیان است تا به این ترتیب بتواند روحیه مقاومت و ملت فلسطین را تضعیف کند.
در 24 آوریل گذشته 36 موشک از سمت نوار غزه به سمت شهرکهای صهیونیستی شلیک شد که گنبد آهنین تنها 6 مورد آن را رهگیری کرد.
روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارانوت در این زمینه فاش کرد که قیمت هر باتری گنبد آهنین حدود 100 میلیون دلار است و قیمت هر موشک 50 هزار دلار تخمین زده میشود.
ارتش رژیم صهیونیستی در تجاوزات خود علیه غزه در سال 2014 از 9 باتری گنبد آهنین استفاده کرد که به معنی هزینه حدود یک میلیارد دلاری است. البته در اینجا قیمت موشکها و سایر هزینههای نظامی رژیم اشغالگر را در نظر نگرفتهایم.
منطقه موسوم به «تل آویو» بزرگ را که شامل شهر تل آویو و منطقه «غوش دان» می شود، آغاز کردند. در این حملات که در 2 مرحله انجام شد دیشب 130 موشک و صبح پنج شنبه 110 موشک به این منطقه شلیک شد.
در پی آغاز این حملات، آژیر خطر در مناطق نامبرده به صدا در آمده، ساکنان این مناطق همگی از شب گذشته در پناهگاه به سر می برند. بر اساس آماری که رسانه های رژیم صهیونیستی اعلام کردند تعداد ساکنان این مناطق حدود 4 میلیون نفر است که همگی به پناهگاه ها پناه بردهاند.
منطقه «غوش دان» 75 کیلومتر از نوار غزه فاصله دارد و مرکز اقتصادی و سکونتی رژیم صهیونیستی محسوب می شود. در اهمیت این منطقه از حیث سکونت برای رژیم صهیونیستی اشاره به همین یک نکته کافی است که صهیونیست ها در آخرین آماری که اواخر سال 2020 اعلام کردند جمعیت کل صهیونیست های ساکن سرزمین های اشغالی را کمتر از 7 میلیون نفر اعلام کردند.
معلوم نیست با استمرار حملات مقاومت، تا چه زمانی این 4 میلیون نفر باید در پناهگاه ها باقی بمانند.
روزنامه صهیونیستی معاریو در گزارشی هشدار داد که واقعیت موجود روی زمین وضعیت دیگری را به ما تحمیل میکند که این شرایط با شلیک موشک به سمت شهرک های قدس آغاز شد و طی یک روز موشکهایی به سمت این شهر شلیک شد که در طی همه دورههای تشدید درگیریها چنین چیزی اتفاق نیفتاده بود.
روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت به نقل از متخصصان نظامی نوشت، ما اکنون در میان یک جنگ واقعی هستیم، فرودگاه فلج شده، زیرساختهای استراتژیک اسرائیل آسیب دیده و ضربات زیادی به مراکز مسکونی در نتیجه جنگ میان حماس و اسرائیل وارد شده است.
تخریب برجهای مسکونی و ساختمانهای مرکزی در غزه توسط اسرائیل موجب میشود تا حماس انگیزه بیشتری برای ادامه حملات موشکی علیه تلآویو داشته باشد. تاکنون آسیبی به حماس نرسیده و نتایج میدانی نشان میدهد با وجود تشدید بمبارانهای اسرائیل قدرت آتشین حماس تحت تاثیر قرار نگرفته است.
حماس دستاوردهای قابل توجهی را ثبت کرده و سیستم نظارتی و کنترل آن هیچ آسیبی ندیده است. همچنین فرماندهان نظامی آن آسیبی ندیدند و فرکانس و کیفیت حملات موشکی را کنترل میکنند. علاوه بر آن هنوز هنوز حماس از سلاح جدید خود که یک موشک مرگبار بوده و با کلاهک سنگین قادر به نفوذ به سطوح بتنی میباشد رونمایی نکرده است.
حماس نقاط ضعف سامانه گنبد آهنین را که چندین بار مشخص شده مورد بررسی قرار داده است. به طور کلی تا زمانی که میان دستاوردهای ارتش اسرائیل در مقایسه با دستاوردهای حماس فاصله زیادی ایجاد نشود درگیریها شدت خواهد گرفت و این توصیه ارتش به رهبران سیاسی است.
به گزارش قدسنا این حجم از نگرانی در حالی از سی رسانه های صهیونیستی از اینده درگیری منعکس می شود که به نظر می رسد مقاومت فلسطین هم در غزه و هم در جغرافیای فلسطین اشغالی خود را برای غافلگیری های زیادی در ابعاد تسلیحاتی و تاکتیک های درگیری آماده کرده است.
انتهای پیام/ الف.