به گزارش خبرگزاری اهلبیت(ع) ـ ابنا ـ سردبیر روزنامه «رای الیوم» با بیان اینکه اقدام عربستان در آغاز عملیات نظامی علیه یمن و متوقف کردن آن پرسش برانگیز و مبهم است، تاکید کرد هیچ یک از اهدافی که عربستان در این خصوص اعلام کرده بود تحقق نیافت.
«عبدالباری عطوان» به ابهامها و تناقضهای موجود در عملیات نظامی عربستان در خاک یمن و توقف این عملیات و نیز محقق نشدن اهداف آن پرداخت و نوشت: تناقضها، تحلیلها و پرسشهای مختلفی درباره تصمیم سیاسی و نظامی عربستان سعودی در خصوص دو عملیات «طوفان قاطعیت» و پس از آن «بازگشت امید» مطرح میشود.
عطوان به تحقق نیافتن این اهداف و ابهامهای موجود اقدام عربستان سعودی پرداخت و نوشت: اولین مسئله در خصوص اهداف این عملیات است که اگر آن طور که سرلشکر احمد عسیری سخنگوی عملیات طوفان قاطعیت درباره تحقق همه اهداف عملیات سخن گفت درست است پس باید پرسید چرا عبد ربه منصور هادی (رئیس جمهور مستعفی و فراری) به صنعاء پایتخت دائمی یمن یا عدن پایتخت موقتی آن بازنگشت و حوثیها نیز به صعده عقب نشینی نکردند و سلاحهای خود را تسلیم نکردند؟
مسئله دوم این است که احمد عسیری اعلام کرد پس از دو هزار و چهارصد و سی و دو عملیات هوایی طی چهار هفته توان و قدرت حوثیها برای تهدید کشورهای همجوار یمن و نیز توان آنها در داشتن موشکهای بالستیک از بین رفته است؛ اما تا آنجا که ما میدانیم حوثیها تهدیدی برای کشورهای شرکت کننده در عملیات طوفان قاطعیت مانند امارات عربی متحد، بحرین، قطر، کویت، سودان و حتی عربستان سعودی نبودهاند و تاکنون مطلبی درباره توان برخورداری آنها از موشکهای بالستیک دور برد یا با برد نزدیک جایی نخوانده و نشنیدهایم. بنابراین، امیدواریم که احمد عسیری درباره این نکته مبهم در کنفرانس مطبوعاتی آینده خود توضیح دهند.
مسئله سوم این است که خبرهایی درباره وجود طرح عمان برای پایان مسالمت آمیز این درگیری منتشر شده است، اما مقامات عمانی در این خصوص چیزی اعلام نکردهاند.
چهارمین نکته در این خصوص این است که اگر عملیات طوفان قاطعیت پایان یافت و اهداف آن نیز محقق شد، چرا پادشاه عربستان نیروهای گارد ملی را که شمار آنها صد هزار نفر با برخورداری از بالگردهای آپاچی و تجهیزاتی مانند تانک و توپ هستند برای اعزام به ماموریت دفاعی به مرزهای جنوبی مشترک با یمن فراخواند؛ آیا جنگ به مناطق مرزی کشیده شده است؟
پنجمین مسئله در این خصوص نیز این است که اگر کشورهای شرکت کننده در طوفان قاطعیت یکپارچه هستند، موضع آنها درباره پایان این عملیات چیست؟ آیا با آنها درباره انتقال به مرحله جدید یعنی عملیات «بازگرداندن امید» رایزنی شده است؟ اگر چنین است چرا ضاحی خلفان معاون رئیس پلیس دبی در توییتر خود از علی عبدالله صالح و پسرش حمایت کرد؟
ششمین مسئله نیز این است که چرا حسین عبداللهیان معاون وزیر امور خارجه ایران خبر توقف عملیات طوفان قاطعیت را اعلام کرد، آیا در این خصوص نفوذ اطلاعاتی مطرح است یا در پشت پرده معاملهای صورت گرفته است؟ اگر چنین است جزئیات آن چیست؟
هفتمین مسئله و پرسشی که در این خصوص مطرح میشود این است که حملات هوایی در جنگها معمولا زمانی متوقف میشود که یا فهرست اهداف پایان یافته باشد، که درباره یمن این مورد صدق نمیکند زیرا حملات هوایی بار دیگر از سر گرفته شد؛ یا به این دلیل عملیات متوقف میشود که اجرای عملیات زمینی مطرح باشد که در این خصوص نیز اطمینانی وجود ندارد؛ یا عملیات به این علت متوقف شده که مذاکرات برای رسیدن به حل و فصل سیاسی در حال آغاز شدن است که این نیز بعید است زیرا وضع یمن و ائتلاف حوثیها در آن همچنان به حال خود باقی است.
هشتمین سوال و ابهام درباره پایان این عملیات این است که سرتیپ احمد عسیری اعلام کرد عملیات نظامی طوفان قاطعیت به درخواست رئیس جمهور مشروع یمن آغاز شد و به درخواست وی نیز پایان یافت؛ در این خصوص، آیا منصور هادی دارای استقلال در تصمیم گیری است که میتواند بر خلاف موضع کشور میزبان خود یعنی عربستان سخن بگوید یا با موضع آن مخالفت کند؟
نویسنده در پایان نوشت: به هر حال، امیدواریم که خبرها درباره وجود طرح عمان برای حل و فصل سیاسی بحران یمن صحت داشته باشد و همه طرفها برای رسیدن به نتیجه در این خصوص تلاش کنند.
...............
پایان پیام/ ۲۱۸