به گزارش دفتر منطقهای خبرگزاری تسنیم، بحث دولت موقت در افغانستان با آغاز دور دوم مذاکرات بینالافغانی در قطر بیش از گذشته مطرح شد و برخی نیز از سیاسیون از آن طرفداری کردند.
«اشرف غنی» رئیس جمهور افغانستان نیز اسفندماه سال گذشته در گفتوگوی تلفنی با بازماندگان قربانیان نیروهای امنیتی این کشور در شهرستان «غوریان» در غرب این کشور گفت که طالبان روی دولت موقت را نخواهد دید.
پس از گذشت چند ماه اما اشرف غنی در مطلبی که برای روزنامه «فارین افیرز» نوشته است برای تشکیل دولت موقت در افغانستان شروطی تعیین کرده است.
وی نوشته که روند مذاکرات صلح افغانستان به یک واسطه بیطرف نیاز دارد و سازمان ملل میتواند بهترین طرف سوم در این روند باشد همچنین آتشبس برقرار شود و جامعه جهانی نیز برای ادامه یافتن آن نیز نظارت کند.
رئیس جمهور افغانستان در این مطلب با اشاره به تشکیل دولت موقت در این کشور اظهارداشت که پس از بر قراری آتشبس، هر دو طرف درباره دولت موقت موقت تصمیم خواهند گرفت و این در صورتی است که نظام جمهوری اسلامی حفظ شود و بعد از آن نیز دولت صلح ایجاد شود.
اشرف غنی ادامه داده است که دولت انتقالی صلح برای مدت کوتاهی و تا زمان برگزاری انتخابات و تعیین رهبری جدید دولت ادامه خواهد یافت، اما پس از آن که زعیم جدید انتخاب شد، اداره صلح نیز منسوخ میشود.
وی در فارین افیرز تصریح کرد که در انتخابات شرکت نخواهد کرد و حتی در صورت لزوم از مقامش استعفا میکند.
رئیس جمهور افغانستان در بخشی از این نوشته آورده است که پاکستان و طالبان تهدید روند صلح افغانستان هستند. آنها فکر میکنند که آمریکا را شکست دادهاند و میتوانند از راه زور قدرت را در افغانستان کسب کنند.
به گزارش خامه، «محمد نعیم» سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر پیش از این گفته بود که دولتهای موقت سابقه خوبی در زمینه حل بحران افغانستان ندارند و چنین طرحی نمیتواند مشکلات افغانها را رفع کند.
انتهای پیام/.