شناسهٔ خبر: 4702661 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ایران | لینک خبر

هجوم دوباره ریزگردها به 15 استان

صاحب‌خبر -

منشأ آلودگی هوا، عراق اعلام شد
هجوم دوباره ریزگردها به 15 استان

 گروه ایران زمین  هجوم دوباره ریزگردها در تعدادی از استان‌ها، موجب اعلام هشدارهای مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست برای شهروندان استان‌های درگیر با این پدیده جوی شد. سازمان هواشناسی از آلودگی هوای تعدادی از استان‌ها از جمله تهران، مرکزی، همدان، زنجان، اصفهان، کرمانشاه، ایلام، لرستان، کهگیلویه و بویر احمد، کردستان، البرز، خوزستان، آذربایجان‌غربی و شرقی و چهارمحال وبختیاری در دیروز چهارشنبه برای چندمین روز متوالی خبرداد.
«مازیار خاکباز» سرپرست اداره کل محیط زیست استان مرکزی منشأ اصلی آلودگی هوای اراک را در روز گذشته ریزگردهای کشور عراق دانست و افزود: این آلودگی بر اثر وزش باد به وجود آمد و پیش‌بینی می‌شود این وضع تا امروز پنجشنبه نیز ادامه داشته باشد. به افراد سالمند، کودکان و بیماران قلبی و ریوی این استان توصیه شده از حضور در محیط‌های باز و مناطق پرتردد خودداری کنند.
مرکز کنترل آلودگی هوای دانشگاه علوم پزشکی استان همدان هم از افزایش ریزگردها در آسمان استان خبر داد و اعلام کرد: میزان ورود ریزگردها در حال افزایش است و هوای استان در حد ناسالم قرار دارد، از کودکان، افراد مسن و بیماران قلبی می‌خواهیم در فضای باز رفت و آمد نکنند. در زنجان هم وزش باد شدید و ورود گرد و غبار را  از عوامل آلودگی این استان و به مرز هشدار رسیدن آن اعلام شده است.
مرکز اطلاع‌رسانی آلودگی هوای اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان هم وضع کیفی هوای اصفهان، خمینی شهر و شاهین شهر را دیروز ناسالم برای گروه‌های حساس اعلام کرد.  اداره امور آزمایشگاه‌های اداره کل محیط زیست استان کرمانشاه نیز از روند صعودی میزان غلظت آلاینده‌ها در هوای کرمانشاه در روز گذشته خبر داد و اعلام کرد: گرد و غبار تا شنبه آینده جو این استان را تحت تأثیر قرار خواهد داد. «سعید موسوی »، سرپرست معاونت نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی نیز هوای ارومیه در روز گذشته را برای دومین روز متوالی در وضعیت خطرناک اعلام کرد و اعلام کرد: بر طبق گزارش‌های دریافتی از ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوا در ارومیه، میزان غلظت این گرد و غبارها 5 برابر حد استاندارد است.
«حمید قاسمی» مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی هم موقعیت هوای کلانشهر تبریز را دیروز در وضعیت هشدار و اضطرار عنوان کرد و گفت: نبود پوشش گیاهی مناسب، وزش باد تند محلی و نفوذ پدیده گرد و غبار فرامنطقه‌ای از عوامل آلودگی هوای تبریز است. در ادامه این گزارش«شهرام احمدی» مدیرکل حفاظت محیط زیست چهار محال وبختیاری نیز نسبت به افزایش دامنه نفوذ ریزگردها در استان در روز گذشته هشدار داد و میزان ذرات معلق در هوای استان را در حد گذشتن از مرز استاندارد عنوان کرد. این ریزگردها که منشاء آن از کشورهای عراق و عربستان است از جنوب و غرب کشور وارد این استان شده است. به گفته«مهرداد قطره سامانی» مدیرکل هواشناسی چهارمحال وبختیاری، پدیده ریزگردها و گرد وغبار تا امروز در استان ادامه دارد.
هواشناسی استان ایلام نیز اعلام کرد، پیش‌بینی‌های هواشناسی استان نشان می‌دهد که آسمان استان امروز و فردا با توجه به وزش باد درحالت شبه پایدار همراه با گرد و غبار خواهد بود.
 تصویب مصوبه برای استان‌های مواجه با ریزگردها
همچنین در جلسه‌ای که در مدیریت بحران کشور برگزار شد، مصوباتی برای استان‌های مواجه با پدیده‌ ریزگرد تصویب شد. به گزارش ایسنا،«داوود کمانگر»، مدیرکل مدیریت بحران استانداری کردستان  با اشاره به بخشی از مصوبات این جلسه خاطرنشان کرد: با توجه به‌شدت ریزگردها در کردستان و آلودگی هوا، هدف از این جلسه اطلاع‌رسانی و دادن آگاهی به مردم درباره‌ وضعیت موجود و آشنا کردن آن‌ها با خطرات این وضعیت است.
وی تصریح کرد: آموزش و پرورش به‌عنوان ارگانی که با یکی از آسیب‌پذیرترین اقشار جامعه ارتباط دارد باید در راستای اطلاع‌رسانی به این قشر و آگاه کردن آن‌ها اقدام کند. آموزش و پرورش باید مدیران را موظف کند که در روزهای آلوده، از برگزاری ساعت‌های ورزش در مدارس ممانعت کنند. وی با اشاره به اینکه منشأ ریزگردها در استان عراق است، افزود: با توجه به اینکه منشأ آلودگی‌ها داخلی نیست، نمی‌توان اقدامی برای جلوگیری از ورود ریزگردها به استان انجام داد و تنها اقدام مؤثر، ارائه‌ آموزش‌ها برای پیشگیری از آسیب‌دیدگی از خطرات است.جمعیت هلال‌احمر استان موظف است نسبت به آموزش مردم و آماده‌سازی آنان برای مقابله با خطرات ریزگردها، اقدام کند. کمانگر الزامی کردن پیوست زیست‌محیطی برای پروژه‌های استان را مصوبه دیگر مطرح شده در این جلسه برشمرد و گفت: بیمارستان‌های استان نیز موظفند در صورت بروز هر گونه مشکل ناشی از این معضل برای شهروندان، به صورت رایگان اقدام کنند. وی خاطرنشان کرد: اطلاع‌رسانی دقیق، صریح و سریع و آگاه کردن مردم نسبت به این مسأله و ارائه اطلاعات دقیق از دیگر مصوبات جلسه‌ای بود که در مدیریت بحران کشور تشکیل شد.
 کاهش نسبی دما در استان های نوار شمالی کشور
طبق اعلام سازمان هواشناسی کشور، از امروز(پنجشنبه) تا شنبه پیش رو در استان های نوار شمالی کشور کاهش نسبی دما را خواهیم داشت.
«احد وظیفه»، مدیرکل پیش‌بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی کشور در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به آخرین اطلاعات هواشناسی گفت: در این روز با تقویت جریانات ناپایدار تراز میانی، رگبار و رعد و برق و وزش باد در شمال غرب و سواحل غربی خزر پیش‌بینی می‌شود. این شرایط جوی بتدریج در روز جمعه علاوه بر این نواحی در بخش هایی از غرب، دامنه های زاگرس مرکزی، سواحل مرکزی و شرقی خزر و به‌صورت پراکنده در برخی نقاط شمال شرق و شرق رخ خواهد داد. دریای خزر نیز امروز مواج پیش بینی می‌شود. مدیرکل پیش‌بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی کشور درباره وضعیت جوی استان تهران اظهار داشت: آسمان پایتخت امروز نیمه ابری، گاهی همراه با وزش باد و گرد و خاک و در ارتفاعات بارش پراکنده با دمای حداقل و حداکثر 18 و 30 درجه بالای صفر پیش‌بینی می‌شود.
 طوفان گرد و خاک زندگی اردبیلی‌ها را مختل کرد
وقوع طوفان گرد و خاک با بیشینه سرعت 95 کیلومتر در ساعت در نخستین روز اردیبهشت موجب اختلال در زندگی ساکنان اردبیل و قسمت وسیعی از این استان شد.
به گزارش ایرنا،این طوفان که با موجی از گرد و خاک غلیظ همراه بود، علاوه بر ایجاد اختلال در تردد رهگذران پیاده و سواره موجب شکسته شدن تعدادی از آنتن های تلویزیون، تابلوها و شیشه های بعضی از واحدهای مسکونی و تجاری و واژگونی تابلوها و بیلبوردهای تبلیغاتی در سطح گذرگاه‌های درون‌شهری شد. طوفان همچنین شاخه های تعدادی از درختان را در سطح شهر و نیز باغ های اطراف شکست یا باعث ریزش شکوفه های آن‌ها شد. وزش تندباد گرم از جنوب غرب که در زبان ساکنان محلی به «گرمیج» مشهور است، همچنین موجب افزایش قابل توجه دمای هوا شد به گونه‌ای که ساکنان این شهرستان سردسیر روز سه‌شنبه  گذشته دمای 28 درجه بالای صفر را تجربه کردند.
 خسارت تندباد با سرعت 90 کیلومتر در بوکان
وزش تندبادی با سرعت 90 کیلومتر بر ساعت روز سه‌شنبه گذشته در بوکان به اماکن و تأسیسات زیربنایی این شهرستان خسارت زد. وزش این تندباد باعث شکسته شدن شاخه های درختان، ریزش شکوفه‌ها و برخی میوه های زودرس درختان مثمر شد،همچنین خطوط فشار ضعیف جریان برق داخل شهر و برق 3 منطقه شهر بوکان را برای ساعاتی قطع کرد. این تندباد شیشه برخی خانه‌ها را شکست. این پدیده جوی خسارت جانی دربر نداشت.
در همین حال تندبادی با سرعت 130 کیلومتر در ساعت روز گذشته مهاباد را درنوردید که این تندباد در این شهرستان بی سابقه بوده است.

∎​

برچسب‌ها: