جنگندههای عربستان سعودی روز ۶ فروردین( ۲۶ مارس) در عملیاتی تحت عنوان «طوفان قاطعیت» به صنعا پایتخت یمن و چندین شهر دیگر این کشور حمله کردند. این حملات مناطق مسکونی یمن و زیرساختهای این کشور را هدف قرار داد.
«احمد عسیری» سخنگوی عملیات موسوم به «طوفان قاطع» روز گذشته ۱ اردیبهشت ماه (۲۱ آوریل) پایان این عمیلات را اعلام کرد. عربستان سعودی همچنین اعلام کرد که پایان عملیات بنا بر درخواست منصور هادی رئیس جمهور مستعفی یمن صورت گرفته است.
عسیری در سخنان خود همچنین تاکید کرد که عربستان هرگاه که مناسب ببیند برای توقف آنچه که تحرکات حوثیها خواند، در یمن دخالت خواهد کرد.
در حالی که عربستان در هنگام شروع حمله به یمن هدف این عملیات را حمایت از مشروعیت و بازگشت منصور هادی به قدرت اعلام کرده بود ولی بعد از اعلان پایان جنگ هنوز درگیری کمیتههای مردمی با عناصر وابسته به منصور هادی و القاعده در جنوب یمن همچنان ادامه دارد.
۲۰۵۱ شهید و ۳۸۹۷ تن زخمی در ۲۴۱۵ نوبت حمله عربستان به یمن
سخنگوی ارتش یمن اعلام کرد بعد از گذشت ۲۷ روز از تجاوز عربستان به یمن ۲۰۵۱ نفر شهید و ۳۸۹۷ زخمی شدند.
السقاف فتحی السقاف” رئیس مرکز ملی نظارت و شفاف سازی یمن» اعلام کرد ،۳۹۶ نفر از این قربانیان کودک و ۲۵۵ نفر دیگر زن هستند.
این در حالی است که سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که در این حملات ۹۰۰ تن شهید و ۳۸۹۷ هزار تن دیگر زخمی شدند که ۱۵۰ تن از آنها کودک هستند.
وزارت بهداشت یمن نیز اعلام کرد که در این تجاوز ۹۵۱ نفر شهید و ۳۹۴۳نفر زخمی شدند که در بین شهدا ۱۳۴ کودک و ۹۵ زن نیز به چشم میخورد.
جنگندههای عربستان سعودی در طول ۲۷ روز تجاوز به یمن بیش از ۲۴۱۵ نوبت در خاک یمن عملیات کردهاند.
از سوی دیگر اوضاع انسانی بعد از حملات عربستان به مرحلهای خطرناک رسیده است به گونهای که در استان صعده واقع در شمال این کشور بیمارستانها از کمبود دارو و وسایل پزشکی در بخش اورژانس و کودکان و دیالیز رنج میبرند. همچنین قطع برق در این استان باعث بحرانی شدن اوضاع بهداشتی در این استان شده است.
آوارگی بیش از ۱۵۰ هزار یمنی و نیاز ۷/۵ میلیون نفر به کمکهای فوری
«فتحی السقاف» رئیس مرکز ملی نظارت و شفاف سازی یمن اعلام کرد در حملات عربستان ۸۷ هزار خانواده و ۱۵۰ هزار نفر آوارده شدهاند.
در این حملات همچنین ۳۵۰ مجتمع مسکونی تخریب و ۲۰۰۰ باب منزل ویران شده است.
در همین رابطه سازمان کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد اعلام کرد، تنها در مدت سه هفته از زمان بمباران هوایی و درگیری های شدید در ۱۸ استان از ۲۲ استان یمن، ۱۵۰ هزار نفر بی خانمان شده و حدود ۷/۵ میلیون نفر نیازمند کمکهای فوری و اولیه هستند.
از اماکن حیاتی که اخیرا درپی حمله جنگنده های سعودی تخریب شده است می توان به نیروگاهها و پستهای توزیع برق صنعا و چند شهر دیگر، طرح آب رسانی در منطقه تلمص در غرب شهر صعده، شهرک علمی ضحیان اشاره نمود.
محاصره زمینی، دریایی و هوایی یمن
عربستان سعودی در ۲۷ روز حمله علاوه بر حمله به مناطق مختلف، این کشور را از دریا، هوا و زمین محاصره کرده بود که عملا امکان هرگونه امداد رسانی به زخمی ها و انتقال مجروحان به بیرون از این کشور را برای مداوا از بین برده بود که برخی از نتایج آن شامل موارد زیر میشود.
۱ ــ ممانعت از ورود هواپیماهای حامل دارو وابسته به صلیب سرخ جهانی به یمن.
۲ ــ ممانعت از ورود کشتی و هواپیماهای حامل کمک.
۳ ــ انزوای کامل یمن از جهان.
۴ ــ ممانعت از ورود یمنیهای مقیم خارج به یمن و ممانعت از وصولات مالی و توقیف حسابهای بانکی، گرسنه نگه داشتن و آواره کردن آنها در خارج از یمن.
۵ ــ شهید شدن صدها نفر از زخمی شدگان بهعلت عدم امکان درمان آنها در خارج یا رساندن دارو یا تیم معالج برای درمان آنها.
۶ ــ در معرض خطر قرار دادن جان نیازمندان به درمان در خارج.
۷ ــ ممانعت از ورود فرآوردههای نفتی به یمن و خطرناک بودن آن با توجه به از کار افتادن دستگاههای پزشکی و اورژانسی و دیگر ابزار.
استفاده عربستان از سلاحهای ممنوعه و ارتکاب جنایت جنگی
گزارشهای محلی و بین المللی حاکی از آن است که کشورهای متخاصم از سلاحهای ممنوعه استفاده کردهاند که از جمله آنها بمبهای خوشهای است. این امر از آثاری که این بمبها روی اجساد قربانیان (سوختگی کامل اجساد قربانیان) و ساختمانها باقی گذاشته، کاملاً مشخص است.
همچنین بنا بر اعلام منابع رسانهای و شاهدان در یمن در برخی موارد از بمبهایی جنگندههای سعودی گازی منتشر میشده که سبب خفگی بوده است.
همچنین جنبش انصارالله یمن تاکید کرد که عربستان سعودی در تجاوز به یمن از اورانیوم ضعیف شده استفاده کرده است.
کارشناسان معتقدند این امر ثابت میکند که عربستان و کشورهای حامی این حمله در یمن مرتکب کشتار جمعی و جنایت جنگی شدهاند که ضرورت تحرک سریع جامعه بین المللی را برای توقف این درگیریها نشان میدهد.
استفاده از بمبهای شکافپذیر سنگین وزن در یمن
شبکه تلویزیونی المنار لبنان در گزارشی با اشاره به ریخته شدن مقادیر زیادی مواد منفجره و انواع بمب و موشک و گلوله بر سر یمنیها در حملات جنگنده های سعودی و حملات دریایی و توپخانهای زمینی در طول ۲۷ شبانه روز تجاوز سعودیها به یمن گفت : سعودیها در تجاوز خود از بمبهای شکاف پذیر و سنگین وزن که به کارگیری آن در سطح بین المللی ممنوع است، استفاده کردند.
حمله و نابودی یمن و زیرساختهای این کشور
جنگندههای عربستان در طی ۲۷ روز تجاوز گسترده به یمن در طول ۲۴ ساعت شبانهروز مراکز دولتی و زیرساختهای این کشور را بمباران کردند.
۱ ــ نابودی اکثر فرودگاهها و بنادر و ورودیهای یمن و نابودی هواپیماهای مسافربری.
۲ ــ حمله به تعداد زیادی از ایستگاههای تولید برق و گاز و ساختمانهای دولتی و ساختمانهای حیاتی یمن.
۳ ــ بمباران کارخانه سیمان در استان لحج و کارخانه روغن در الحدیده و کوکاکولا در عدن و کارخانه ساخت لبنیات در الحدیده.
۴ ــ بمباران انبارهای مواد غذایی در شهرستان همدان در استان صنعاء.
۵ ــ حمله به راههای ارتباطی و پلها در چندین استان برای ممانعت از حمل و نقل.
۶ ــ آواره شدن تعداد زیادی از خانوادههای یمنی.
چه کشورهایی در تجاوز عربستان به یمن مشارکت کردند؟
خبرگزاری رسمی عربستان (واس)، گزارش داد که بهجز عمان تمامی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس از جمله عربستان، بحرین، امارات، کویت و قطر در حملات هوایی تجاوزکارانه به یمن و غیرنظامیان این کشور مشارکت دارند.
بر اساس این گزارش اردن، مصر و سودان نیز از جمله دیگر کشورهای شرکت کننده در این تجاوز به شمار میروند.
آمریکا نیز بهصورت غیرمستقیم از حملات تجاوزکارانه به یمن حمایت میکند که شامل پشتیبانی اطلاعاتی این حملات میشود. در همین رابطه سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا، با صدور بیانیهای اعلام کرد: رئیسجمهور اوباما، اجازه تدارک حمایت لجستیک و اطلاعاتی از عملیات نظامی کشورهای شورای همکاری خلیج فارس را صادر کرده است.
سفیر عربستان در واشنگتن در سخنانی از مشارکت ۱۰ کشور از جمله اعضای شورای همکاری خلیج فارس در حملات به یمن خبر داده بود.