شناسهٔ خبر: 46910395 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه دنیای‌اقتصاد | لینک خبر

عامل اصلی انباشت میوه

دنیای‌اقتصاد: ارزیابی‌ها نشان می‌دهد حدود ۲۰۰ هزار تن سیب و پرتقال در سطح سردخانه و انبارهای کشور ذخیره شده‌اند که با نصف قیمت ۲ ماه قبل هم در سطح بازار خریداری ندارد و در آستانه فاسد شدن است. در همین رابطه نایب رئیس اول کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس گفت: چندگانگی تصمیم در رابطه با صادرات و واردات میوه عامل اصلی انباشت میوه در سردخانه‌ها است. جلال محمودزاده در گفت‌و‌گو با «ایرنا» اظهار کرد: تغییر متولیان تنظیم بازار کشور از جهاد کشاورزی به سازمان صمت توسط سران سه قوه باعث چندگانگی تصمیم‌گیری در امر صادرات محصولات کشاورزی و از دست دادن زمان صادرات میوه شد. وی ادامه داد: وقفه ۲ ماهه در صادرات میوه تنظیم بازار از جمله سیب و پرتقال و هم‌زمان با آمدن محصولات جدید متناسب با فصل بهار باعث کاهش تقاضا، انباشت این میوه‌ها و کاهش قیمت آنها شده است.

صاحب‌خبر -

نایب رئیس اول کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس گفت: برخی از صاحبان و دلالان با نگهداری میوه در سردخانه‌ها به امید افزایش قیمت و سودآوری بیشتر نیز عاملی دیگر در انباشته شدن میوه در سردخانه‌ها شده‌اند. محمودزاده با بیان اینکه مدیریت میوه نیاز به اجرای تصمیمات صحیح در سطح کلان دارد، گفت: جلوگیری از صادرات میوه هرچند ساده‌ترین راه برای جلوگیری از افزایش قیمت در داخل کشور است، اما عدم اجرای صحیح آن موجب انباشت میوه در کشور و زیان دیدن باغداران می‌شود. وی اضافه کرد: صادرات میوه‌هایی که امکان افزایش قیمت آن در داخل کشور وجود دارد باید با اعمال تعرفه‌های مشخص انجام گیرد، کاری که در تمام کشورهای صادرکننده انجام می‌گیرد. وی از دست دادن مشتری خارجی را از دیگر عوارض جلوگیری از صادرات دانست و گفت: صادر نشدن محصولات کشاورزی موجب شده بازارهای هدف خارجی و مشتریان همسایه از دست رفته و سایر کشورها از این فرصت به نفع خود استفاده کنند. محمودزاده تاکید کرد: برگرداندن تصمیم‌گیری صادرات و واردات محصولات کشاورزی به سازمان جهاد کشاورزی و همچنین تغییر سازوکار محصولات کشاورزی تنها روش جلوگیری از تکرار شرایط موجود و حمایت از کشاورزان و مصرف‌کنندگان است.

نظر شما