سرویس بین الملل فردا: وضعیت یمن و مردمش همچنان در پی جنایات آل سعود بحرانی است.هر چند آتش بس در یمن اعلام شده اما جنگندههای عربستان سعودی امروز چهارشنبه بار دیگر زندان مرکزی در استان تعز یمن را بمباران کردند.
این در حالی است که «احمد عسیری» سخنگوی عملیات موسوم به «طوفان قاطع» روز گذشته 1 اردیبهشت ماه (21 آوریل) پایان این عمیلات را اعلام کرد. عربستان سعودی همچنین اعلام کرد که پایان عملیات بنا بر درخواست منصور هادی رئیس جمهور مستعفی یمن صورت گرفته است.
عسیری در سخنان خود همچنین تاکید کرد که عربستان هرگاه که مناسب ببیند برای توقف آنچه که تحرکات حوثیها خواند، در یمن دخالت خواهد خواهد کرد.
جنگندههای عربستان سعودی در نخستین ساعتهای روز 6 فروردین به صنعا پایتخت یمن و چندین شهر دیگر این کشور حمله کردند و این حملات 27 روز ادامه داشت که بنا بر اعلام سخنگوی ارتش یمن نتیجه تجاوز عربستان به یمن 2051 شهید و 3897 زخمی بوده است.
از سوی دیگر، بنا بر گزارش های رسیده، در بیست و هفتمین روز از آغاز تجاوز جنایتکارانه آل سعود و متحدان غربی و عربیاش به یمن، طی حملات نیم روز سهشنبه جنگندههای سعودی به شهرهای یمن دستکم 24 منطقه مختلف بمباران شد. از جمله در بمباران صبح دیروز اداره امنیت در شهر مرزی «حرض» در استان «حجه00» در غرب یمن، 10 نفر کشته و 35 نفر زخمی شدند. شبکه خبری المیادین نیز از 5 انفجار در روز بهاصطلاح آتشبس در یمن خبر داد.
این حملات رسانههای عربی مدعی آتشبس یکجانبه از سوی ریاض را رسوا کرد. منابع عربی از ساز و کار سیاسی برای بحران یمن دم میزدند که اشاره آنها به سفرهای میانجیگرانه دیپلماتهای باسابقه یمنی و مصری به کشورهای مختلف بود. به گزارش «الیوم السابع»، قاهره طی روزهای گذشته شاهد تحرکات و مذاکرات متعددی با هدایت «ابوبکر القربی» از رهبران حزب کنگره مردمی یمن به ریاست «علی عبدالله صالح» با مقامات مسؤول مصری درباره طرحهای ابتکاری ارائه شده از سوی طرفهای مختلف بود. ابوبکر القربی تنها به مصر سفر نکرده بلکه در سفری دورهای به جیبوتی، واشنگتن، مسکو و لندن نیز رفت. تاکنون جزئیاتی از طرح آتشبس او منتشر نشده است اما گفته میشود که به احتمال زیاد، در این طرح عنوان شده جیبوتی یا عمان میزبان گفتوگوهای سیاسی یمن شوند. در همین راستا نیز «سامح شکری» وزیر خارجه مصر، عصر دوشنبه به ریاض رفته و با مقامات سعودی رایزنی کرده بود.
اما روز دوشنبه در واپسین ساعات پیش از طرح موضوع آتشبس توسط رسانههای دولتهای متجاوز، آنها برای هر چه بیشتر زیر فشار گذاشتن انقلابیون و مردم یمن یکی از خونینترین روزهای جنگ 27 روزه را با استفاده از گازهای سمی و بمبهای فسفری علیه غیرنظامیان در منطقه عطان در شمال صنعا به ثبت رسانده بودند که به شهادت 30 نفر و جراحت و حالت اختناق حدود 300 تن دیگر انجامید. در مجموع حملات روز دوشنبه به شهرهای دیگر یمن نیز طبق اعلام جنایتکاران سعودی و همدستانشان 84 تن شهید و بیش از 800 تن زخمی شده بودند. بدین ترتیب شمار غیرنظامیان قربانی تجاوز به یمن از 2500 نفر فراتر رفت. اما حمله شیمیایی علنی عربستان به غیرنظامیان یمنی در کنار احتمال حمله دیگری به صنعا در همان روز با بمب اتمی تاکتیکی (با دایره انفجار محدود)، درخواست فعالان حقوق بشر و ضد جنگ را مبنی بر تحقیقات بینالمللی در این موارد به همراه داشته است.
به گفته شاهدان، حجم حمله شیمیایی دوشنبه به شمال پایتخت به حدی بوده که بوی مواد شیمیایی و گازهای خفهکننده در مرکز صنعا هم قابل استنشاق بوده است. این حملات به همراه شواهد استفاده از بمب اتمی تاکتیکی (احتمالا از نوع حرارتی سنگر و بتنشکن) توسط جنایتکاران سعودی، شاهدی بر این مدعاست که ریاض به دنبال قتل عام غیرنظامیانی بوده که به پناهگاهها پناه برده بودند.
بمبهای اتمی اسرائیلی
روز گذشته پایگاه آمریکایی «وترنز تودی» وابسته به نظامیان منتقد سیاستهای جنگطلبانه پنتاگون در گزارشی درباره انفجار مشکوک دوشنبه صنعا ادعا کرد که نمونهها و عکسهای محل انفجار نشان میدهد ممکن است عربستان در این حمله از «بمبهای اتمی تاکتیکی» که از کشورهای خارجی دریافت کرده، استفاده کرده باشد: «با توجه به نمونههای خاک و مدارک ناشی از عکسهای نزدیکی محل انفجار مزبور و تحت لوای داستان حمله به سایت موشکهای اسکاد، باید گفت فرض اولیه که این حمله یک انفجار اتمی بوده، موضوعی نیست که بتوان بهسادگی آن را رد کرد.»
در گزارش کارشناس این سایت، موضوع یک حمله شبهاتمی توسط سعودیها با توجه به «کنترل رسانهها و دسترسی راحت به سلاحهای تاکتیکی اتمی»، امری شدنی توصیف شده است. همچنین در مصاحبهای با «جف اسمیت» فیزیکدان هستهای و بازرس پیشین آژانس بینالمللی انرژی اتمی این احتمال که سلاحهای اتمی مزبور توسط رژیم صهیونیستی در اختیار عربستان قرار گرفته باشد رد نشده است.
پیشرویهای انصارالله و ارتش
با وجود پوشش حملات هوایی عربی- غربی به نفع نیروهای وابسته به رئیسجمهور سابق یمن و تکفیریها، کمیتههای انقلابی طی روزهای گذشته در استان حضرموت در شرق یمن در چندین جبهه نبرد با شبهنظامیان هادی و القاعده موفق عمل کردند و به پیشرویهایی دست یافتند. «عبدالله الشتری»، یکی از رهبران انصارالله در گفتوگو با خبرنگار فارس در صنعا تاکید کرد: «انصارالله به حملات خود علیه پایگاههای تروریستها ادامه میدهد و توانسته شبهنظامیان هادی را در بیشتر مناطق حضرموت سرکوب کند. همچنین انقلابیون چندین راه اصلی را در مناطق مختلف استان عدن تحت کنترل گرفته و راههای تماس با تروریستها را قطع کرده و برخی قبایل یمنی چندین محل استقرار تروریستها را در عدن تخریب کردند».
از طرف دیگر ارتش یمن با همکاری گروههای مردمی موفق شد مناطق الوضیع و المشجح را در استان مارب از کنترل القاعده خارج و به سوی مقر اصلی آن در شهر کوفل حرکت کند.
اعزام 2 ناو آمریکایی دیگر به خلیج عدن
وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) خبر اعزام ناو هواپیمابر «یو اس اس تئودور روزولت» و ناو موشکانداز «یو اس اس نورمندی» را تایید کرده است. سرهنگ استیو وارن، از سخنگویان فرماندهی مرکزی آمریکا گفت به دلیل شرایط یمن این ناوها به منطقه فرستاده شده است. او البته احتمال هرگونه رویارویی دریایی با ایران را تکذیب کرد. نیروی دریایی آمریکا با انتشار بیانیهای اعلام کرد این دو ناو «به نیروهای ایالات متحده در دریای عرب، خلیج عدن، تنگه بابالمندب و جنوب دریای سرخ که عملیات امنیتی دریایی انجام میدهند، پیوستهاند. در این بیانیه همچنین آمده است در روزهای اخیر «نیروی دریایی ایالات متحده به دلیل بیثباتی در یمن، حضور خود را در این منطقه تقویت کرده است». به گفته نیروی دریایی آمریکا، «هدف از این عملیات، تامین ایمنی خطوط مهم کشتیرانی در منطقه است تا همچنان باز و امن باشند».
قتل عام مسلمانان یمن با بمبهای حاوی اورانیوم
از سوی دیگر بر اساس گزارش ها، جنگندههای سعودی با استفاده از بمبهای فسفری، 84 غیرنظامی را در پایتخت یمن شهید و 786 نفر دیگر را زخمی کردند.
روز دوشنبه جنگندههای ائتلاف آل سعود یکی از وحشیانهترین حملات خود را علیه مردم یمن انجام دادند. به گزارش واحد مرکزی خبر، کارشناسان نظامی اعلام کردند: «سلاحهایی که جنگندههای سعودی در حمله به منطقه «فج عطان» صنعا پایتخت یمن به کار بردند، ساخت آمریکا و حاوی ماده «اورانیوم ضعیف شده» بوده است! خبرگزاری ایسنا در این مورد گزارش داد، طی این حملات غیرمتعارف 84 یمنی در این حمله شهید و حدود 786 نفر دیگر زخمی شدند. ساکنان صنعا تاکید کردهاند حملات روز دوشنبه شدیدترین حملات از آغاز تجاوز سعودی - آمریکایی به یمن بوده است. در این حمله وحشیانه جنگندههای سعودی با استفاده از بمبهای فسفری، بزرگترین قتل عام را رقم زدند. فعالان حقوق بشر و ضد جنگ هم خواستار «تحقیقات بینالمللی» درباره این حمله شدند. حجم این حمله به حدی بوده که بوی مواد شیمیایی و گازهای خفهکننده در مرکز شهر صنعا هم قابل استنشاق بوده است. پیش از این هم رسانهها گزارش داده بودند که سعودیها از بمبهای شیمیایی استفاده میکنند. مجامع بینالمللی تاکنون نسبت به این جنایات فقط «سکوت» کردهاند.
«اورانیوم ضعیف شده»، مادهای شیمیایی، سمی و رادیو اکتیو است. در مطالعات آزمایشگاهی، ثابت شده که این ماده به سلولهای انسان آسیب میزند، موجب جهش دی.ان.ای میشود و سرطانزا نیز هست. کارشناسان، اورانیوم ضعیف شده را مادهای غیرمجاز و استفاده از آن را «جنایت جنگی» پیش از این نیز آل سعود در صعده و صنعا از بمبها شیمیایی استفاده کرده بود. از سوی دیگر شبکه خبری المیادین اعلام کرد که جنگندههای سعودی دیروز برای بیستوهفتمین روز، شهر صنعا را بمباران کردند. هواپیماهای ائتلاف سعودی همچنین منطقه «الشوارق» در بخش «رازح» در استان «صعده» را نیز بمباران کردند که باعث شهادت 12 عضو یک خانواده و زخمی شدن شمار دیگری از افراد شد. بین قربانیان شماری کودک وجود دارد و آثار سوختگی ناشی از گازهای سمی روی بدن زخمیها مشاهده میشود.
واکنش انصارالله
«محمد عبدالسلام البخیتی» سخنگوی رسمی جنبش انصارالله یمن اما در واکنش به جنایت روز دوشنبه رژیم آل سعود در صنعا گفت: «نظام سعودی با کمک این دو رژیم علیه ملت یمن مرتکب وحشیانهترین جنایات میشود.» این مقام انصارالله تأکید کرد: «نظام سعودی علیه ملت یمن وحشیانهترین جنایات را اعم از کشتار، ویرانگری، محاصره و گرسنه نگه داشتن یمنیها مرتکب میشود و هر آنچه با زندگی یمنیها در ارتباط است هدف قرار گرفته و تازهترین این جنایات نیز در منطقه «فج عطان» در صنعا پایتخت یمن رخ داد و حاصل آن شهادت و جراحت شمار زیادی از مردم بود.»
از سوی دیگر سخنگوی پنتاگون گزارش مغرضانه یک رسانه آمریکایی درباره اعزام ناوهای هواپیمابر آمریکایی برای جلوگیری از ارسال سلاح از سوی ایران به یمن را تکذیب کرد. خبرگزاری «آسوشیتدپرس» ساعاتی پیشتر از قول مقامات نیروی دریایی آمریکا مدعی شده بود دو ناو آمریکایی با هدف ممانعت از ارسال سلاح از ایران به اعضای جنبش انصارالله به یمن اعزام شدهاند.
همچنین«برنادت میهان»، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا روز دوشنبه در مصاحبهای با یک روزنامه آمریکایی ادعاهای مقامات عربستان و ادعاهای پیشین مقامات غربی مبنی بر حمایت ایران از اعضای جنبش انصارالله را رد کرد. برخی مقامات غربی و سران کشورهای عربی در روزهای گذشته به قدرت رسیدن جنبش انصارالله در یمن را نمونهای از آنچه به آن «توسعهطلبی ایران در خاورمیانه» میگویند خواندهاند. سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا گفته ارزیابی واشنگتن این است که ایران «حوثیها» (جنبش انصارالله) در یمن را کنترل و فرماندهی نمیکند. از سوی دیگر پایگاه آمریکایی «فارین افرز» در مطلبی درباره یمن، ضمن رد ادعای دخالت ایران در این کشور، حمله سعودیها به یمنیها را «اشتباه بزرگ استراتژیک» توصیف کرد. بنابر گزارش این پایگاه آمریکایی، واقعیات میدانی سعودیها را مجبور به ایجاد تغییر و تعدیل در سیاستشان خواهد کرد.
سایر رویدادها
* منابع فلسطینی اعلام کردند که سفارت فلسطین در یمن در معرض حملات شدید عربستان قرار گرفته و خسارتهای شدیدی به آن وارد شده است.
* «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه و ملک سلمان بن عبدالعزیز پادشاه عربستان دیروز به صورت تلفنی با یکدیگر درباره آخرین تحولات یمن بحث و تبادل نظر کردند.
* سفیر عربستان سعودی در آمریکا گفت: «دبیرکل سازمان ملل متحد خواهان توقف سریع جنگ یمن شده است اما آنها آن را نپذیرفتهاند.»
* مردم فرانسه در اعتراض به اقدامات جنایتکارانه عربستان علیه یمن و همچنین سفر وزیر خارجه خود به ریاض در مقابل برج ایفل تجمع کردند.
* «ریاض یاسین» وزیر خارجه دولت منحله منصورهادی رئیس جمهوری فراری یمن، بر انهدام تاسیسات زیربنایی این کشور توسط هواپیماهای عربستانی اعتراف کرد.
این در حالی است که «احمد عسیری» سخنگوی عملیات موسوم به «طوفان قاطع» روز گذشته 1 اردیبهشت ماه (21 آوریل) پایان این عمیلات را اعلام کرد. عربستان سعودی همچنین اعلام کرد که پایان عملیات بنا بر درخواست منصور هادی رئیس جمهور مستعفی یمن صورت گرفته است.
عسیری در سخنان خود همچنین تاکید کرد که عربستان هرگاه که مناسب ببیند برای توقف آنچه که تحرکات حوثیها خواند، در یمن دخالت خواهد خواهد کرد.
جنگندههای عربستان سعودی در نخستین ساعتهای روز 6 فروردین به صنعا پایتخت یمن و چندین شهر دیگر این کشور حمله کردند و این حملات 27 روز ادامه داشت که بنا بر اعلام سخنگوی ارتش یمن نتیجه تجاوز عربستان به یمن 2051 شهید و 3897 زخمی بوده است.
از سوی دیگر، بنا بر گزارش های رسیده، در بیست و هفتمین روز از آغاز تجاوز جنایتکارانه آل سعود و متحدان غربی و عربیاش به یمن، طی حملات نیم روز سهشنبه جنگندههای سعودی به شهرهای یمن دستکم 24 منطقه مختلف بمباران شد. از جمله در بمباران صبح دیروز اداره امنیت در شهر مرزی «حرض» در استان «حجه00» در غرب یمن، 10 نفر کشته و 35 نفر زخمی شدند. شبکه خبری المیادین نیز از 5 انفجار در روز بهاصطلاح آتشبس در یمن خبر داد.
این حملات رسانههای عربی مدعی آتشبس یکجانبه از سوی ریاض را رسوا کرد. منابع عربی از ساز و کار سیاسی برای بحران یمن دم میزدند که اشاره آنها به سفرهای میانجیگرانه دیپلماتهای باسابقه یمنی و مصری به کشورهای مختلف بود. به گزارش «الیوم السابع»، قاهره طی روزهای گذشته شاهد تحرکات و مذاکرات متعددی با هدایت «ابوبکر القربی» از رهبران حزب کنگره مردمی یمن به ریاست «علی عبدالله صالح» با مقامات مسؤول مصری درباره طرحهای ابتکاری ارائه شده از سوی طرفهای مختلف بود. ابوبکر القربی تنها به مصر سفر نکرده بلکه در سفری دورهای به جیبوتی، واشنگتن، مسکو و لندن نیز رفت. تاکنون جزئیاتی از طرح آتشبس او منتشر نشده است اما گفته میشود که به احتمال زیاد، در این طرح عنوان شده جیبوتی یا عمان میزبان گفتوگوهای سیاسی یمن شوند. در همین راستا نیز «سامح شکری» وزیر خارجه مصر، عصر دوشنبه به ریاض رفته و با مقامات سعودی رایزنی کرده بود.
اما روز دوشنبه در واپسین ساعات پیش از طرح موضوع آتشبس توسط رسانههای دولتهای متجاوز، آنها برای هر چه بیشتر زیر فشار گذاشتن انقلابیون و مردم یمن یکی از خونینترین روزهای جنگ 27 روزه را با استفاده از گازهای سمی و بمبهای فسفری علیه غیرنظامیان در منطقه عطان در شمال صنعا به ثبت رسانده بودند که به شهادت 30 نفر و جراحت و حالت اختناق حدود 300 تن دیگر انجامید. در مجموع حملات روز دوشنبه به شهرهای دیگر یمن نیز طبق اعلام جنایتکاران سعودی و همدستانشان 84 تن شهید و بیش از 800 تن زخمی شده بودند. بدین ترتیب شمار غیرنظامیان قربانی تجاوز به یمن از 2500 نفر فراتر رفت. اما حمله شیمیایی علنی عربستان به غیرنظامیان یمنی در کنار احتمال حمله دیگری به صنعا در همان روز با بمب اتمی تاکتیکی (با دایره انفجار محدود)، درخواست فعالان حقوق بشر و ضد جنگ را مبنی بر تحقیقات بینالمللی در این موارد به همراه داشته است.
به گفته شاهدان، حجم حمله شیمیایی دوشنبه به شمال پایتخت به حدی بوده که بوی مواد شیمیایی و گازهای خفهکننده در مرکز صنعا هم قابل استنشاق بوده است. این حملات به همراه شواهد استفاده از بمب اتمی تاکتیکی (احتمالا از نوع حرارتی سنگر و بتنشکن) توسط جنایتکاران سعودی، شاهدی بر این مدعاست که ریاض به دنبال قتل عام غیرنظامیانی بوده که به پناهگاهها پناه برده بودند.
بمبهای اتمی اسرائیلی
روز گذشته پایگاه آمریکایی «وترنز تودی» وابسته به نظامیان منتقد سیاستهای جنگطلبانه پنتاگون در گزارشی درباره انفجار مشکوک دوشنبه صنعا ادعا کرد که نمونهها و عکسهای محل انفجار نشان میدهد ممکن است عربستان در این حمله از «بمبهای اتمی تاکتیکی» که از کشورهای خارجی دریافت کرده، استفاده کرده باشد: «با توجه به نمونههای خاک و مدارک ناشی از عکسهای نزدیکی محل انفجار مزبور و تحت لوای داستان حمله به سایت موشکهای اسکاد، باید گفت فرض اولیه که این حمله یک انفجار اتمی بوده، موضوعی نیست که بتوان بهسادگی آن را رد کرد.»
در گزارش کارشناس این سایت، موضوع یک حمله شبهاتمی توسط سعودیها با توجه به «کنترل رسانهها و دسترسی راحت به سلاحهای تاکتیکی اتمی»، امری شدنی توصیف شده است. همچنین در مصاحبهای با «جف اسمیت» فیزیکدان هستهای و بازرس پیشین آژانس بینالمللی انرژی اتمی این احتمال که سلاحهای اتمی مزبور توسط رژیم صهیونیستی در اختیار عربستان قرار گرفته باشد رد نشده است.
پیشرویهای انصارالله و ارتش
با وجود پوشش حملات هوایی عربی- غربی به نفع نیروهای وابسته به رئیسجمهور سابق یمن و تکفیریها، کمیتههای انقلابی طی روزهای گذشته در استان حضرموت در شرق یمن در چندین جبهه نبرد با شبهنظامیان هادی و القاعده موفق عمل کردند و به پیشرویهایی دست یافتند. «عبدالله الشتری»، یکی از رهبران انصارالله در گفتوگو با خبرنگار فارس در صنعا تاکید کرد: «انصارالله به حملات خود علیه پایگاههای تروریستها ادامه میدهد و توانسته شبهنظامیان هادی را در بیشتر مناطق حضرموت سرکوب کند. همچنین انقلابیون چندین راه اصلی را در مناطق مختلف استان عدن تحت کنترل گرفته و راههای تماس با تروریستها را قطع کرده و برخی قبایل یمنی چندین محل استقرار تروریستها را در عدن تخریب کردند».
از طرف دیگر ارتش یمن با همکاری گروههای مردمی موفق شد مناطق الوضیع و المشجح را در استان مارب از کنترل القاعده خارج و به سوی مقر اصلی آن در شهر کوفل حرکت کند.
اعزام 2 ناو آمریکایی دیگر به خلیج عدن
وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) خبر اعزام ناو هواپیمابر «یو اس اس تئودور روزولت» و ناو موشکانداز «یو اس اس نورمندی» را تایید کرده است. سرهنگ استیو وارن، از سخنگویان فرماندهی مرکزی آمریکا گفت به دلیل شرایط یمن این ناوها به منطقه فرستاده شده است. او البته احتمال هرگونه رویارویی دریایی با ایران را تکذیب کرد. نیروی دریایی آمریکا با انتشار بیانیهای اعلام کرد این دو ناو «به نیروهای ایالات متحده در دریای عرب، خلیج عدن، تنگه بابالمندب و جنوب دریای سرخ که عملیات امنیتی دریایی انجام میدهند، پیوستهاند. در این بیانیه همچنین آمده است در روزهای اخیر «نیروی دریایی ایالات متحده به دلیل بیثباتی در یمن، حضور خود را در این منطقه تقویت کرده است». به گفته نیروی دریایی آمریکا، «هدف از این عملیات، تامین ایمنی خطوط مهم کشتیرانی در منطقه است تا همچنان باز و امن باشند».
قتل عام مسلمانان یمن با بمبهای حاوی اورانیوم
از سوی دیگر بر اساس گزارش ها، جنگندههای سعودی با استفاده از بمبهای فسفری، 84 غیرنظامی را در پایتخت یمن شهید و 786 نفر دیگر را زخمی کردند.
روز دوشنبه جنگندههای ائتلاف آل سعود یکی از وحشیانهترین حملات خود را علیه مردم یمن انجام دادند. به گزارش واحد مرکزی خبر، کارشناسان نظامی اعلام کردند: «سلاحهایی که جنگندههای سعودی در حمله به منطقه «فج عطان» صنعا پایتخت یمن به کار بردند، ساخت آمریکا و حاوی ماده «اورانیوم ضعیف شده» بوده است! خبرگزاری ایسنا در این مورد گزارش داد، طی این حملات غیرمتعارف 84 یمنی در این حمله شهید و حدود 786 نفر دیگر زخمی شدند. ساکنان صنعا تاکید کردهاند حملات روز دوشنبه شدیدترین حملات از آغاز تجاوز سعودی - آمریکایی به یمن بوده است. در این حمله وحشیانه جنگندههای سعودی با استفاده از بمبهای فسفری، بزرگترین قتل عام را رقم زدند. فعالان حقوق بشر و ضد جنگ هم خواستار «تحقیقات بینالمللی» درباره این حمله شدند. حجم این حمله به حدی بوده که بوی مواد شیمیایی و گازهای خفهکننده در مرکز شهر صنعا هم قابل استنشاق بوده است. پیش از این هم رسانهها گزارش داده بودند که سعودیها از بمبهای شیمیایی استفاده میکنند. مجامع بینالمللی تاکنون نسبت به این جنایات فقط «سکوت» کردهاند.
«اورانیوم ضعیف شده»، مادهای شیمیایی، سمی و رادیو اکتیو است. در مطالعات آزمایشگاهی، ثابت شده که این ماده به سلولهای انسان آسیب میزند، موجب جهش دی.ان.ای میشود و سرطانزا نیز هست. کارشناسان، اورانیوم ضعیف شده را مادهای غیرمجاز و استفاده از آن را «جنایت جنگی» پیش از این نیز آل سعود در صعده و صنعا از بمبها شیمیایی استفاده کرده بود. از سوی دیگر شبکه خبری المیادین اعلام کرد که جنگندههای سعودی دیروز برای بیستوهفتمین روز، شهر صنعا را بمباران کردند. هواپیماهای ائتلاف سعودی همچنین منطقه «الشوارق» در بخش «رازح» در استان «صعده» را نیز بمباران کردند که باعث شهادت 12 عضو یک خانواده و زخمی شدن شمار دیگری از افراد شد. بین قربانیان شماری کودک وجود دارد و آثار سوختگی ناشی از گازهای سمی روی بدن زخمیها مشاهده میشود.
واکنش انصارالله
«محمد عبدالسلام البخیتی» سخنگوی رسمی جنبش انصارالله یمن اما در واکنش به جنایت روز دوشنبه رژیم آل سعود در صنعا گفت: «نظام سعودی با کمک این دو رژیم علیه ملت یمن مرتکب وحشیانهترین جنایات میشود.» این مقام انصارالله تأکید کرد: «نظام سعودی علیه ملت یمن وحشیانهترین جنایات را اعم از کشتار، ویرانگری، محاصره و گرسنه نگه داشتن یمنیها مرتکب میشود و هر آنچه با زندگی یمنیها در ارتباط است هدف قرار گرفته و تازهترین این جنایات نیز در منطقه «فج عطان» در صنعا پایتخت یمن رخ داد و حاصل آن شهادت و جراحت شمار زیادی از مردم بود.»
از سوی دیگر سخنگوی پنتاگون گزارش مغرضانه یک رسانه آمریکایی درباره اعزام ناوهای هواپیمابر آمریکایی برای جلوگیری از ارسال سلاح از سوی ایران به یمن را تکذیب کرد. خبرگزاری «آسوشیتدپرس» ساعاتی پیشتر از قول مقامات نیروی دریایی آمریکا مدعی شده بود دو ناو آمریکایی با هدف ممانعت از ارسال سلاح از ایران به اعضای جنبش انصارالله به یمن اعزام شدهاند.
همچنین«برنادت میهان»، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا روز دوشنبه در مصاحبهای با یک روزنامه آمریکایی ادعاهای مقامات عربستان و ادعاهای پیشین مقامات غربی مبنی بر حمایت ایران از اعضای جنبش انصارالله را رد کرد. برخی مقامات غربی و سران کشورهای عربی در روزهای گذشته به قدرت رسیدن جنبش انصارالله در یمن را نمونهای از آنچه به آن «توسعهطلبی ایران در خاورمیانه» میگویند خواندهاند. سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا گفته ارزیابی واشنگتن این است که ایران «حوثیها» (جنبش انصارالله) در یمن را کنترل و فرماندهی نمیکند. از سوی دیگر پایگاه آمریکایی «فارین افرز» در مطلبی درباره یمن، ضمن رد ادعای دخالت ایران در این کشور، حمله سعودیها به یمنیها را «اشتباه بزرگ استراتژیک» توصیف کرد. بنابر گزارش این پایگاه آمریکایی، واقعیات میدانی سعودیها را مجبور به ایجاد تغییر و تعدیل در سیاستشان خواهد کرد.
سایر رویدادها
* منابع فلسطینی اعلام کردند که سفارت فلسطین در یمن در معرض حملات شدید عربستان قرار گرفته و خسارتهای شدیدی به آن وارد شده است.
* «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه و ملک سلمان بن عبدالعزیز پادشاه عربستان دیروز به صورت تلفنی با یکدیگر درباره آخرین تحولات یمن بحث و تبادل نظر کردند.
* سفیر عربستان سعودی در آمریکا گفت: «دبیرکل سازمان ملل متحد خواهان توقف سریع جنگ یمن شده است اما آنها آن را نپذیرفتهاند.»
* مردم فرانسه در اعتراض به اقدامات جنایتکارانه عربستان علیه یمن و همچنین سفر وزیر خارجه خود به ریاض در مقابل برج ایفل تجمع کردند.
* «ریاض یاسین» وزیر خارجه دولت منحله منصورهادی رئیس جمهوری فراری یمن، بر انهدام تاسیسات زیربنایی این کشور توسط هواپیماهای عربستانی اعتراف کرد.