اعتمادآنلاین| حسین سالار آملی، قائم مقام وزیر در امور بین الملل و رییس مرکز همکاریهای علمی بین المللی وزارت علوم درباره میزان دانشگاههای ایران و انتقادات به بالا بودن تعداد آنها گفت: اگر بخواهیم به صورت تعداد واحدهای دانشگاهی در نظر بگیرم این انتقاد وارد نیست اما اگر بخواهیم به صورت شعبه ای در نظر بگیریم درست دارد، زیرا برخی از دانشگاههای ما مثل دانشگاه آزاد و پیام نور بیش از 400 شعبه در شهرهای مختلف دارند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، سالار آملی ادامه داد: اگر این واحدها (مثل 400 واحد دانشگاه پیام نور یا دانشگاه آزاد) را دانشگاه در نظر بگیرم، تعداد واحدهای دانشگاهی افزایش پیدا میکند؛ مشابه همین را در دانشگاه فنی و حرفهای هم داریم که حدود 130 تا 140 واحد دانشگاه فنی و حرفهای داریم یا علمی کاربردی که حدود 500 تا 600 واحد در شعبات مختلف دارد.
قائم مقام وزیر در امور بین الملل در توضیح چگونگی محاسبه تعداد دانشگاه ها گفت: اگر مبنا را یک دانشگاه فنی و حرفهای، پیام نور و علمی کاربردی در نظر بگیرم این موضوع زیاد بودن واحدهای دانشگاهی در کشور ما صحت ندارد، زیرا در این صورت دانشگاههای ما حدود 100 واحد هستند، ولی اگر بخواهیم واحدهای دانشگاهی را هم در شمارش خود حساب کنیم بیش از 2 هزار و 500 عدد میشوند.
سالار آملی بیان کرد: وجود چندین واحد از یک دانشگاه را سایر کشورها ندارند و میتوانیم بگوییم که شعبات دانشگاه ها در سایر کشورها خیلی کم هستند و این ویژگی مختص ایران است.
رئیس مرکز همکاریهای علمی بین المللی درباره اینکه آیا این واحدهای دانشگاهی نقطه قوت محسوب می شوند یا ضعف، اظهار کرد: وجود این تعداد واحد دانشگاهی نقطه ضعف محسوب نمیشود زیرا این شرایط را با توجه به کشور و شرایط خودمان طراحی کرده ایم، هر کسی بر مبنای شرایطی که دارد آموزش عالی را رشد و توسعه میدهد؛ با این اقدامی که انجام دادیم در تمام نقاط مرزی کشور و شهرهای کوچک دانشگاه داریم.
قائم مقام وزیر در امور بین الملل اظهار کرد: وجود واحدهای دانشگاهی در تمام کشور و حتی شهرستان های کوچک باعث رشد و ارتقای وضعیت منطقه و افزایش رفت و آمد مردم میشود علاوه بر این بر تبادل فرهنگی و کاهش تعصبات قومی و مذهبی تاثیر گذار است.
نظر شما