خبرگزاری مهر-سرویس بین الملل: عملیات طوفان کوبنده پس از انجام ۲۴۱۵ عملیات هوایی در آسمان یمن طی بیست و هفت روز به پایان رسید.
عملیاتی که در نهایت حاصلی جز شکست متجاوزان به یمن دستاوردی دیگری نداشت، عربستان با همراه ساختن هشت کشور عربی از جمله امارات، قطر، بحرین، کویت، مصر، اردن، سودان و مغرب و با داشتن حمایت آمریکایی ها و اسرائیلی ها با آغاز تجاوز به یمن تصور می کرد که طی چند روز می تواند یمنی ها را سرکوب کند اما با مقاومت گسترده مردم مواجه شد، مسئله ای که تمام معادلات ائتلاف ضد یمن را بر هم زد.
شکستی که سعودیها در این عملیات متحمل شدند آنها را بر آن داشت این طوفان را خاموش کنند و برای دور نگاه داشتن خود از خطر و نا امنی هایی که در مرزهای خود با آن مواجه شده بودند، به آن خاتمه دهند.
«احمد عصیری» سخنگوی ائتلاف موسوم به طوفان کوبنده در آخرین اظهارات خود گفت که این آتش بس به معنای پایان فعالیت نظامی در یمن نیست بلکه عملیات طوفان کوبنده از این پس با عنوان «بازگشت امید» در یمن ادامه خواهد داشت.
وی افزود که عملیات بازشگت امید در دو عرصه سیاسی و نظامی ادامه خواهد داشت. در این عملیات ائتلاف در عرصه سیاسی در راستای تحقق دولت مشروع در یمن فعالیت خواهد کرد و این فعالیتهای سیاسی در یمن پشتیبانی و پیگیری نظامی را در پی خواهد داشت.
از اهداف اولیه آغاز این جنگ علیه یمن بازگشت «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهوری مستعفی یمن که هم اکنون در ریاض به سر می برد و همچنین عقب نشینی انصارالله و نیروهای مردمی از صنعا و دیگر شهر های یمنی اعلام شده بود.
ائتلاف با اعلام آتش بس و محدودیت حملات علیه یمن، اعلام می کند به اهداف از پیش تعیین شده خود برای آغاز این جنگ در یمن دست یافته و حالا پس از یک روز که از اعلام این اظهارات و آتش بس در یمن می گذرد، این سؤال مطرح است که آیا هادی به قدرت و انصار الله به تعز بازگشتند؟
در واقع حاصل این جنگ تنها کشتار مردم و غیر نظامیانی بود که طبق آمار طی ۲۷ روز تجاوز به یمن حدود ۹۴۴ نفر شهید و ۳۴۸۷ دیگر زخمی شدند که اغلب آنها کودک و زن بودند.
واکنش ایران به پایان عملیات طوفان قاطعیت
ایران توقف حملات ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی به یمن را تحولی مثبت ارزیابی کرد.
محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران در خصوص پایان این عملیات تأکید کرد: اکنون نیاز به ارسال کمکهای انساندوستانه و آغاز مذاکرات میان جناحهای یمنی با هدف تشکیل دولت فراگیر در این کشور است.
وزیر امور خارجه در پیامی که در توئیتر خود منتشر کرد تصریح کرد: ایران آماده است تا به آغاز این روند کمک کند.
در این پیام آمده است: تحولات مثبت یمن باید با کمکهای انساندوستانه فوری، مذاکرات درون یمنی و تشکیل دولت فراگیر، پیگیری شود. آماده کمک هستیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران هم با استقبال از توقف حملات هوایی علیه یمن گفت: ما پیش از این نیز اعلام کرده بودیم که بحران یمن راه حل نظامی ندارد .
مرضیه افخم» از توقف حملات نظامی ائتلاف عربی علیه مردم یمن استقبال کرد. وی با بیان این مطلب افزود: به طور قطع برقراری آتش بس و توقف کشته شدن انسان های بی گناه و بی دفاع گامی به پیش است.
وی ابراز امیدواری کرد در اسرع وقت اقدامات برای ارسال کمک های انسان دوستانه انجام شود و شرایط برای گفتگوها میان همه احزاب و گروههای یمنی به منظور تشکیل دولت فراگیر از سر گرفته شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین ابراز امیدواری کرد همه طرف ها برای پیشرفت اوضاع کمک کنند.