به گزارش خبرگزاری موج، حجتالاسلام حسن روحانی رئیس جمهور صبح امروز (چهارشنبه) در جلسه هیات دولت ضمن اشاره به فرا رسیدن ۲۹ فروردین سالروز تاسیس ارتش و همچنین سالروز تاسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: روزی که ارتش توسط حضرت امام (ره) با ویژگیهای جدید ایجاد شد چند روز بعد در روز دوم اردیبهشت نیز حضرت امام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را تاسیس کردند و در سال ۵۸ این دو فرمان خیلی مهم بود زیرا اگر اقدام امام در تاسیس ارتش در پایان فروردین نبود و همچنین تاسیس سپاه پاسداران در اردیبهشت نبود و در آن شرایط جنگی بر ما تحمیل میشد، منجر به فاجعه بزرگ در تاریخ کشور میشد.
روحانی همچنین افزود: این یکی از نمونههایی است که نشان میدهد همه کارهای امام حکیمانه و بر مبنای خرد و مصلحت و براساس تدبیری بود که برای آینده کشور داشتند و ایشان ظرف چند روز دو فرمان صادر کردند که برای امنیت ملی ما بسیار مفید بود. لذا من به ارتش و سپاه و همه پرسنل فداکار و به همه آنهایی که در چند سال اخیر در هرجا که نیاز بوده حضور پیدا کردند و رشادت به خرج دادند، تبریک میگویم. ما به این دو نیروی مسلح و نیروی انتظامی برای تمام ایثار و فداکاریهایی که در این ۴۲ ساله نسبت به کشور ملت خود انجام دادند، افتخار میکنیم.
وی در ادامه ضمن اشاره به تصمیمات دیروز ستاد هماهنگی اقتصادی دولت گفت: سخن اصلی امروز من مربوط به تصمیمی است که ما دیروز در ستاد اقتصادی گرفتیم. تصمیم اول مربوط به بخش کشاورزی است که برای امنیت غذایی کشور ما بسیار مهم است.
رئیسجمهور همچنین افزود: ما برای این ۱۰۵ روز باقی مانده دولت و حتی دولتهای بعدی لازم است شرایط را برای دوران پسا کرونا ببینیم. قبل از کرونا برنامهریزی جهان به شکل دیگری بود اما الان باید جهان را جهان پس از کرونا ببینیم.
باید به فکر دوران پساکرونا باشیم
روحانی همچنین تصریح کرد: دوران بیماریهای عفونی و اپیدمیها با توجه به رشد بشر و قدمهایی که برداشته شد به پایان رسیده است. ما فکر میکردیم بعضی از بیماریهای عفونی دیگر تکرار نخواهد شد، حتی افرادی که متخصص بودند نیز اینچنین فکر میکردند اما این اتفاق رخ نداد.
وی با اشاره به اهمیت سلامت در دوران پسا کرونا گفت: دوران پسا کرونا بهداشت در اولویت اول است و هر لحظه امکان دارد با یک پاندمی جدید مواجه شویم.
رئیسجمهور همچنین افزود: پس از این مدت که ما درگیر کرونا هستیم، نمیدانیم این ویروس چه وقت به صورت کامل حل خواهد شد. اینکه آیا با واکسن حل خواهد شد. ما فعلاً در حال تقابل با این ویروس هستیم، بعضی وقتها ویروس به ما میزند و بعضی وقتها ما به ویروس میزنیم، در همه دنیا به همین شکل است.
روحانی در مورد شیوع موج چهارم کرونا نیز گفت: امروز جهان در مواجهه با موج چهارم است و ما هم درگیر همین موج هستیم.
طرح تحول سلامت نبود، حریف کرونا نبودیم
وی در ادامه با تشریح دستاوردهای دولت در حوزه سلامت گفت: مسئله سلامت برای ما بسیار مهم است. خداوند به ما توفیق داد که در دولت یازدهم یکی از مسائل اصلی دولت را طرح تحول سلامت گذاشتیم.
رئیسجمهور همچنین گفت: قبل از این دولت ۹۰ هزار تخت بیمارستانی موجود بود و الان ۱۳۶ هزار تخت وجود دارد که بیش از ۵۰ درصد اضافه شده است و همه تلاش ما این است که ۱۳ هزار تخت دیگر تا پایان دولت اضافه کنیم.
روحانی در ادامه ضمن اشاره به موضوع دولت دیجیتال گفت: بحث مهم دیگر مربوط به دیجیتالی شدن اقتصاد است و این مسئله امروز در همه زمینهها از جمله اشتغال و کسب و کارها مهم است.
پهنای باند را ۳۲ برابر کردیم
وی همچنین افزود: دنیای امروز دنیای الکترونیک و دیجیتال است. یک وقتهایی فضای مجازی صرفاً برای نشر اخبار و مطالب علمی بود اما امروز فضای مجازی مرتبط با شغل و درآمد و کسب و کارهای مردم است. حتی در روستاها، آموزش از طریق فضای مجازی است.
روحانی در تشریح دستاوردهای دولت در حوزه دولت الکترونیک نیز گفت: ما در این دولت پهنای باند را ۳۲ برابر کردیم.
رئیسجمهور در توصیف اهمیت خودکفایی در تامین مواد غذایی گفت: یکی دیگر از مسائل مهم در دوران پساکرونا تامین مواد غذایی است. ما از ابتدای دولت برای خودکفایی برنامهریزی کردیم. برای مثال یکی از مسائلی که دولت برای آن برنامهریزی کرد، خودکفایی در گندم بود که ما حداقل نان سر سفره مردم را خودکفا کنیم. حتی در مقطعی ما موفق شدیم صادرات گندم نیز داشته باشیم.
وی همچنین افزود: در همه مسائل از جمله ذرت، برنج و غلات حرکتهای خوبی انجام شد و در تامین مواد خوراکی شاهد افزایش ۳۰ درصدی بودیم که در این دولت اتفاق افتاد اما بعضیها به آن توجه نمیکنند.
روحانی ضمن اشاره به معضل تامین آب نیز گفت: مهمترین مشکل ما در زمینه خودکفایی کمبود آب است و اگر ما آب به مقدار کافی داشتیم کشاورزی ما در تمام مناطق خودکفا خواهد شد و میتوانستیم از آن صادرات کنیم.
وی همچنین با اشاره به دستاوردهای دولت برای تامین آب گفت: کارهای بزرگی انجام شد و در دولت یازدهم و دوازدهم ۵۲ سد ملی ساخته شد. همچنین تعداد گلخانههای سطح کشور، بیش از ۳ برابر شد.
رئیسجمهور همچنین افزود: یکی دیگر از موضوعات مهم، فرآیند تامین نیروی انسانی است که باید از حالت سنتی خارج شود و وارد فضای مدرن شود.
روحانی در تشریح طرح جدید دولت برای حمایت از کشاورزان نیز گفت: لازم است برای کشاورز قیمت فروش محصولات، صرفه اقتصادی داشته باشد. در کشور ما نان غذای اصلی مردم است. با توجه به فعالیت میلیونها نفر برای تامین گندم و لزوم بهبود وضعیت زندگی تصمیمات مهمی برای تشویق کشاورزان گرفتیم.
وی در ادامه افزود: وقتی ما دولت را شروع کردیم گندم کیلویی ۴۰۰ تومان بود. در این ۸ سال قیمت گندم از ۴۰۰ تومن به ۴ هزار تومان رسیده است. البته امسال شرایط خوبی نداریم، زیرا ما در خشکسالی قرار گرفتیم.
کشورها برخی سفارشات مواد غذایی را تحویل ندادند
رئیسجمهور همچنین در ادامه افزود: به همین علت تصمیم گرفتیم با توجه به تورم و برای خرسندی کشاورزان، مبلغ هزارتومان نیز به عنوان جایزه برای کسانی که گندم را زودتر در اختیار دولت قرار دهند اختصاص دهیم. لذا کشاورزان میتوانند با نشاط بیشتری به فعالیت خود ادامه دهند و لازم است ما دست آنها را ببوسیم.
روحانی ضمن اشاره به عدم تحقق وعده دولتها برای واردات مواد خوراکی نیز گفت: در دوران پسا کرونا، ما هرچی مواد خوراکی سفارش داده بودیم، متوقف شد. اگرچه پول آنها را نیز پرداخت کردیم. حتی بعضی از کشورهای همسایه نیز ذخیره خود را چند برابر کردند اما از ترس بروز اتفاقات پیشبینی نشده سفارشات ما را تحویل ندادند. در حال حاضر سه میلیون تن کالا در داخل گمرک است که یک میلیون از آن، مواد خوراکی است.
وی همچنین گفت: لازم است ما برای این شرایط برنامه ریزی جدی داشته باشیم. لذا طرحهای مهمی را فردا در حوزه کشاورزی افتتاح میکنیم و این موضوع نشان دهنده توجه ویژه دولت برای تامین امنیت مواد غذایی مردم در دوران پسا کرونا است.
با اروپا قرارداد ۱۰۰ ساله هم ببندیم کسی اعتراض نمیکند
رئیسجمهور گفت: مردم عزیز ما بدانند هیچ کسی بر اثر بیماری جانش را از دست بدهد یک شکل است یک وقت ما واکسن تزریق میکنیم و آن واکسن مطمئن نیست و از بین میرود که بسیار متفاوت است. یک فضایی از سوی بعضی در کشور ما درست شد البته اکثریت مردم به آن توجه نمیکنند اما اینگونه فضاها را ایجاد میکنند که زمانی میخواهید چیزی را از کشورهای شرقی وارد کنیم شروع میکنند به مطرح کردن مباحثی از این دست که چرا از کشورهای شرقی وارد میکنید و چرا از غرب وارد نمیشود. وقتی میخواهیم قرارداد هم ببندیم به همین شکل است.
روحانی گفت: شما قرارداد صد ساله با اروپا ببندید، اگر کسی حرف زد اما اگر قرارداد ۲۵ ساله با یک کشور شرقی بخواهیم ببندیم شروع میکنند با طرح مسائل مختلف که این قرارداد چیست؟
وی با اشاره به برخی ذهنیتها در خصوص کیفیت کمتر اجناس شرقی نسبت به اجناس کشورهای غربی، افزود: وزارت بهداشت و درمان ما تصمیم گرفت و این تصمیم در ستاد ملی مقابله با کرونا مطرح شد که به دنبال یک سبد در حوزه تامین واکسن برای کشور هستند که بخشی از این واکسن مورد نیاز از کشورهای غربی و بخش دیگر از کشورهای شرقی تامین شود و دلایلی نیز برای این تصمیم وجود داشت، البته سفارشات و مذاکراتی نیز در این خصوص با کشورهای غربی و شرقی انجام شده اما شرایط دیگری پیش آمد. ما در نقطهای قرار گرفتیم که بنا شد از برخی کشورها واکسن خریداری نکنیم.
رئیسجمهور ادامه داد: بعد از اینکه تصمیم گرفتیم از برخی کشورها واکسن وارد نکنیم به سراغ کشورهایی رفتیم که هنوز هم واکسن آنها توسط بهداشت جهانی تایید نشده بود البته همین حالا نیز برخی از این واکسنها که ما خریداری کردیم و دنبال خرید آن هستیم توسط بهداشت جهانی تایید نشده است اما به جایی رسیدهایم که جای اضطرار است. از طرف دیگر کشورهای مختلف از همین واکسنها که کیفیتش پایینتر بود شروع به استفاده کردند. برای عدهای از مردم ما جای سوال بود که اگر این واکسنها کیفیت ندارد چرا این کشورها استفاده میکنند.
روحانی خاطرنشان کرد: برخی واکسنها در مرحله سوم تست به سایر کشورها فروخته شد به این معنا که آزمایش سوم در کشور ثالث انجام شد که این موضوع نیز در ستاد ملی کرونا مطرح شد اما مورد قبول قرار گرفته نشد که این واکسن روی مردم ما آزمایش شود. این مسائل را برای آن میگویم که برخی میگویند چرا خرید واکسن با تأخیر مواجه شده است. بهترین جایی که در همان پاییز سال قبل به این تصمیم رسیدیم که برویم و از آنها واکسن خریداری کنیم کواکس بود زیرا زیر نظر سازمان بهداشت جهانی بود و خیلی از کشورها نیز همین واکسن را از آنجا خریداری میکردند و ما هم تصمیم گرفتیم که از آنجا تهیه کنیم.
نتوانستیم هزینه واکسن کواکس را پرداخت کنیم
وی با اشاره به خرید ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دُز واکسن از کواکس گفت: زمانی که رفتیم پول واکسنهای خریدی شده از کواکس را پرداخت کنیم، نشد. من میخواهم مردم ما جنایات آمریکا را به خوبی لمس کنند و آنهایی که متاسفانه در این کشور و در این چهار سالی که ما در جنگ اقتصادی تحمیلی علیه ایران بودیم هیچ وقت علیه آمریکا صحبت نکردند و هیچ وقت نگفتند که آمریکا این کارها را کرده است و اعلام میکردند که تحریم مهم نیست و مدیریتها باید قوی باشد و میگفتند نترسید.
رئیسجمهور گفت: خب با دست خالی قوی باشیم؟ خب چه کار کنیم؟ ما همان دولتی هستیم که دولت یازدهم را اداره کردیم، ما همانهایی هستیم که کشور را از رشد اقتصادی منفی به بالاترین رشد اقتصادی در همه جهان رساندیم و در سال ۹۵ رشد اقتصادی ما بالاترین رشد اقتصادی در سطح جهان بود.
عدهای سوپر انقلابی هستند اما علیه آمریکا حرف نمیزنند
روحانی افزود: ما همان شناگری هستیم که با دست بسته هم مسابقه را بردیم، حالا دست و پای ما را بستهاند و میگویند در مسابقه شرکت کنید، پا بزنید و نترسید. ما نمیترسیم اما نمیخواهیم شعار بدهیم و اگر لازم باشد بهتر از شما میتوانیم شعار بدهیم. آنها یک کلمه هم علیه آمریکا نمیگویند البته به ظاهر خودشان را خیلی سوپر انقلابی و دو آتیشه میدانند.
رئیسجمهور با اشاره به هجمههای صورت گرفته به دولت گفت: عدهای فقط فحش و توهین به دولت میکنند و دروغهایی علیه دولت میگویند. در واکسن آنهایی که میگویند چرا تاخیر شده است آیا میدانند اگر تحریم نبودیم واکس کواکسی که ما خریده بودیم و سهمیه ما در اسفند ماه وارد میشد تا به امروز میلیونها نفر این واکسن را تزریق کرده بودند اما به دلیل تحریمها ما از هر حسابی که خواستیم پول جابجا کنیم نتوانستیم. ۵۳ میلیون دلار قسط اول آن بود که میخواستیم پرداخت کنیم.
روحانی با اشاره به تلاشهای صورت گرفته برای پرداخت هزینه واکسنهای خریداری شده و موانع موجود بر سر این کار گفت: نمیدانید چه فراز و نشیبی را ما طی کردیم تا بتوانیم این پول را تامین و پرداخت کنیم و زمانی که پول را پرداخت کردیم کواکس قاضی عادل شد و نوبت ما را عقب انداخت و گفت که شما دورتر پول پرداخت کردهاید. شما که میدانستید ما به دلیل تحریم توانستیم پول را به موقع پرداخت کنیم و آنها مانع پرداخت به موقع پول شدهاند اما در عین حال پرداخت واکسن ما را به تاخیر انداختند. این نکته نیز باید مد نظر مردم ما باشد که در برخی موارد ما با مشکل تحریم و مسائل آن روبرو بودیم.
وی افزود: با همه مشکلات برنامهریزیهای خوبی انجام شده و واکسنی که وارد شده تقریباً کادر درمان را پوشش داده است. در مرحله بعد به سراغ کسانی میرویم که سنشان بالاست و یا آنهایی که بیماری زمینهای دارند. این افراد حدود ۶ الی ۷ میلیون نفر میشوند، این دوره که تمام شود یک امنیت خوبی در کشور ایجاد خواهد شد، زیرا در کشور ما ۷۰ درصد از فوتیها از سن ۶۰ به بالا هستند و تعداد افرادی که زیر ۶۰ سال فوت میکنند کم است.
رئیسجمهور با بیان اینکه ما بر اساس سند ملی واکسن، که پیش از این تهیه شده، پیش خواهیم رفت گفت: شرایط ما در ماه اردیبهشت و خرداد بهتر خواهد بود و انشاءالله واکسن بیشتری وارد کشور میشود. در حوزه تولید واکسن داخلی نیز تمام توان خود را به کار گرفتهایم تا واکسنهای داخلی هرچه سریعتر بتوانند به ثمر برسند و امیدواریم در تابستان شاهد نهایی شدن واکسن داخلی خودمان باشیم و واکسن داخلی ما وارد بازار شود. البته کارهای مشترکی نیز با روسیه و کوبا هم وجود دارد که داریم آنها را پیش میبریم.
کسانی که برخلاف مقررات واکسن کرونا بزنند را به قوه قضائیه معرفی میکنیم
روحانی با اشاره به تخلفهای صورت گرفته در حوزه تزریق واکسن توسط برخی از مسئولان گفت: اگر کسی در استفاده از این واکسن برخلاف مقرراتی که در ستاد ملی کرونا تصویب شده، خلاف کند، باید اشد مجازات شود. متاسفانه دو سه مورد به ما گزارش شد و دیدیم که این گزارشها درست است و چند نفر در شهرداری فلان شهر و چند نفر از شورای شهر جای دیگر تخلف کرده و از واکسن استفاده کردند که با این افراد باید با اشد برخورد رفتار کرد. پرونده این افراد باید تکمیل و به قوه قضاییه ارجاع داده شود.
وی تاکید کرد: واکسن باید بر اساس طرح تعیین شده در ستاد ملی کرونا تزریق شود البته این واکسن برای کل ملت ایران به صورت رایگان خواهد بود و ما روز گذشته در ستاد اقتصادی دولت تصمیم گرفتیم بانک مرکزی علیرغم همه فشارها ۱۰۰ میلیون دلار ویژه خرید واکسن کنار بگذارد.
فیلمهای برجام روی دستشان باد کرده و پخش میکنند
رئیسجمهور در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به مذاکرات در حال انجام برای احیای برجام گفت: البته بعضیها فیلم هم درست کردند که برای سالهای گذشته است و روی دستشان باد کرده و پخش میکنند، که با آنها کاری نداریم، اینها برای همان تفکرات قدیم هستند و عیبی ندارد که پخش کنند برای اینکه ماهیت خودشان را افشا میکنند.
روحانی تصریح کرد: امروز همه میدانند که راه حل برای معضل برنامه هستهای ایران، اجرای توافق هستهای است و این برای همه روشن است. برای ۱+۵، اروپا، منطقه و برای همه روشن است. باید این توافق به خوبی اجرا شود. ما اجرای عین سند برجام را میخواهیم، نه یک کلمه زیادتر و نه یک کلمه کمتر. ما دنبال زیاده خواهی نیستیم. البته طلبهایی داریم و بعداً مطرح میکنیم. در این ۴ سال صدها میلیارد دلار به ما خسارت وارد شده که سر جای خود است. الان این بحث را نمیخواهیم بیان کنیم.
برجام پلاس نمیخواهیم
وی با بیان اینکه عین برجام باید پیاده شود نه کم و نه زیاد گفت: برجام پلاس نمیخواهیم، ما عین برجام را میخواهیم.
رئیسجمهور با بیان اینکه برای اجرای برجام سه پله وجود دارد گفت: این کار ۳ پله دارد، پله اول رفع تحریم است که این به عهده آمریکاست البته دیگران هم باید کمک کنند و وظیفه شان است اما اصل، آمریکاست. مشکل را آنها ایجاد کردند و باید کلیه تحریمها را بردارند.
روحانی ادامه داد: شرایط برجام در سال ۲۰۱۵ چه بود، همان شرایط اقتصادی که پیشبینی شده بود و در برجام تعهد کرده بودند باید به آن برگردند. هرگونه تحریمی که به بهانههای دیگر با تگها و برچسبهای جدید اضافه کردند را هم باید کنار بگذارند.
روحانی با اشاره به اینکه رفع تحریمهای ایران بر عهده آمریکا و گروه ۴+۱ است، اظهار داشت: البته مشکل را آمریکاییها ایجاد کردند و باید کلیه تحریمها را بردارند.
تحریمهایی که به بهانههای دیگر هم وضع کردند باید رفع شود
رئیس جمهور متذکر شد: آمریکاییها باید به همان شرایط اقتصادی که در برجام پیش بینی شده بود و متعهد شده بودند، بازگردند. هر گونه تحریمی که به بهانههای دیگر و با برچسبهای جدید علیه ما وضع میکنند هم باید کنار بگذارند.
وی تصریح کرد: این اقدامات باید انجام شود تا ما به یک اقتصاد سالم متعادل و قابل قبول برسیم. آنها هم میتوانند ببیند ما فعالیت هستهای خود را در چارچوب برجام انجام میدهیم.
روحانی ادامه داد: علی الظاهر و فعلاً در زبان در این زمینه جدی هستند و میگویند ما تحریمها را برمی داریم اما میگویند تحریمهای مثلاً نفتی و پتروشیمی لغو میشود که این عنوانها برای ما قابل قبول نیست.
رئیس جمهور گفت: تمام تحریمهایی که مشخص است و شماره دارد باید روی کاغذ بیاید و آمریکاییها باید همه این تحریمها را لغو کنند. آنان باید دقیق و با آدرس بگویند که تحریمها چگونه برداشته میشود.
وی با بیان اینکه بر این اساس بار رفع تحریمها کاملاً بر دوش آمریکاست و آنان باید این کار را انجام دهند افزود: آنان را در یکسری قدمها جدی و در برخی دیگر اقدامات دو پهلو دیدیم و باید ببینیم چه اقداماتی انجام میدهند.
روحانی یادآور شد: گامهایی که ما تاکنون برداشتهایم، درست و در چارچوب سیاستهایی بوده که مقام معظم رهبری مشخص کردهاند. بر این اساس ما در این باره کاملاً درست پیش میرویم. البته گامهای دیگری هم باقی مانده که باید انجام دهیم.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه دو کار بر عهده ماست، گفت: یکی از این اقدامات این است که زمانی که تحریمها برداشته شد، ما میخواهیم راستی آزمایی کنیم. به این معنا که زمانی از ما پرسیده شود آیا تحریمهای ایران برداشته شد یا خیر ما باید راستی آزمایی کنیم و ببینیم آیا این اقدام انجام شده است یا خیر.
راستیآزمایی رفع تحریمها خیلی پیچیده نیست
وی تصریح کرد: در این راستا و برای راستی آزمایی از بخشهای مختلف مانند بانک مرکزی، وزارت راه و شهرسازی و بخشهای نفتی سوال میکنیم تا مشخص شود آیا تحریمها برداشته شده یا خیر.
روحانی تصریح کرد: به نظر بنده راستی آزمایی خیلی پیچیده نیست و اگر از قبل درست برنامه ریزی شود، همکاری و حسن نیت کامل باشد، در یک زمان نه چندان طولانی میتوان این موضوع را ارزیابی کرد.
رئیس جمهور اظهار داشت: عمده دستگاههایی که باید در این زمینه به ما پاسخ دهند بانک مرکزی، وزارت راه و شهرسازی و وزارت نفت است. البته بقیه وزرا هم باید نظرات خود را بگویند اما اگر آن سه دستگاه مذکور بگویند که تحریمها برداشته شده است، میتوانیم به راحتی به مردم اعلام کنیم که تحریم برداشته شده است.
وی ادامه داد: قدم سوم کاری است که ما باید انجام دهیم، مبنی بر اینکه برنامه هستهای ما باید منطبق با برجام باشد و ما عیناً این کار را خواهیم کرد و یک میلیمتر هم زیاده خواهی نمیخواهیم و کاملاً عین برجام عمل میکنیم و اگر چیزی اضافه است آن را جمع میکنیم.
روحانی گفت: الحمدالله انبار داریم و اگر چیزی اضافه باشد به آنجا می بریم و مشکلی هم وجود ندارد. این موضوع ساده است و به عبارت دقیقتر کار ما بسیار ساده است و در یک زمان بسیار کوتاه قابل تحقق است و ما عین برجام را اجرا و پیاده خواهیم کرد.
رئیس جمهور بیان کرد: بر این اساس سه گام باید برداشته شود به این صورت که آمریکاییها باید به صورت کامل تحریمهای ما را بردارند، گام دوم راستی آزمایی است و ما برنامه ریزی لازم را در این باره انجام دادیم و در زمان کوتاهی میتوانیم این راستی آزمایی را انجام دهیم و گام سوم هم بازگشت هستهای ما به توافق هستهای برجام است که دقیقاً آن را اجرا میکنیم.
وی تاکید کرد: امیدواریم از گروه ۵+۱ صداقت، جدیت و حل سریع مساله را کاملاً حس کنیم و ببینیم. البته در یک زمان کوتاهی باید همه چیز تمام شود و به نتیجه برسیم تا مردم هم به آمال و آرزوی شان برسند.
روحانی اظهار داشت: ما در برنامه هستهای، در زمینه واکسن، برای مقابله با کرونا، برای حل مشکلات معیشتی مردم و تولید هیچ نظر و نگاهی به انتخابات نداریم. این اقدامات کاملاً وظیفه ماست و حتی اگر انتخابات در سال ۱۴۰۰ نبود، ما همه این اقدامات را انجام میدادیم.
رئیس جمهور گفت: البته اگر مردم ما خوشحال باشند و احساس کنند که شرایط زندگی شان بهتر شده است و در صورتی که دولت و مردم موفقیت بهتری به دست آورند، قطعاً با نشاط بیشتری در انتخابات شرکت میکنند.
وی تاکید کرد: ما انتخابات پرشور میخواهیم و برای انتخابات پرشور ما حتی یک ثانیه هم تلف نمیکنیم و حرف این جناح و آن جناح را هم گوش نمیکنیم و آنقدر از این حرفها بزنید تا خسته شوید و بدانید این صحبتها هیچ تاثیری به حال ما ندارد.
روحانی خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری چارچوبی را تعیین کردهاند و ما در آن چارچوب حرکت میکنیم و یک ثانیه هم وقت تلف نمیکنیم، البته عجله هم نمیکنیم و کارها را پیش می بریم و هر زمانی که به نتیجه برسد، اهلا و سهلا.
وی گفت: اگر یک ساعت زودتر به نتیجه برسد به نفع مردم است و این مساله خواست مردم ماست. اگر کسی میخواهد در انتخابات شرکت کند و سنگ بیندازد و مانع رفع تحریمها شود، بداند مردم به وی رای نمیدهند. این فرد نباید فکر کند با این نگاه در انتخابات پیروز میشود و باید بداند که خواست ملت رفع تحریم هاست و ما هم در چارچوب هدایتهای مقام معظم رهبری کار را پیش خواهیم برد.
نظر شما