شناسهٔ خبر: 46633153 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: صراط‌نیوز | لینک خبر

ربیعی: خرابکاری نطنز خسارت‌هایی به همراه داشت

سخنگوی دولت گفت: حمله و خرابکاری نطنز خسارت‌هایی به همراه داشته است. اقدام خرابکاری نشان دهنده شکست دشمنان پیشرف صنعت هسته‌ای کشور است.

صاحب‌خبر -
صراط:
علی ربیعی سخنگوی دولت در نشست خبری هفتگی با خبرنگاران که به صورت ویدئو کنفرانس در حال برگزاری است، ضمن تبریک فرارسیدن حلول ماه مبارک رمضان اظهار داشت: ماه رمضان یک ضیافت الهی است که همه مسلمانان جهان و در هر کجای جهان از خوان بی‌دریغ خداوند حظّ وافر می‌برند. رمضان بهترین فرصت برای گسترش و تعمیق آموزه‌های اخلاقی است و امیدواریم آموزه‌های برگرفته از این ماه فرصتی برابر ما قرار دهد تا صبر، خویشتن‌داری، همدلی، به فکر دیگران بودن در زندگی فردی و اجتماعی همه ما نمود بیشتری پیدا کند.

به گزارش تسنیم، وی با بیان اینکه این ماه رمضان، دومین سالی است که ملت ایران همراه با تحریم و کرونا آن را سپری می‌کنند، خاطر نشان کرد: یقین داریم که با عنایت خداوند و بردباری که تاکنون مردم داشته‌اند رحمت الهی نصیب این کشور و مردم خواهد شد. هم‌چنین رمضان برای جهان اسلام فرصت صلح و کنار گذاشتن منازعات و پایان تنش در کانون‌های داغ منطقه‌ای و جهانی است و امیدوارم به برکت این ماه شریف تحکیم و تقویت هر چه بیشتر مناسبات میان کشور‌های اسلامی فراهم شود.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی در خصوص جزییات حادثه روز یکشنبه در مجتمع نظنز و حجم خسارات آن گفت: روز یکشنبه خرابکاری در کانال کابل‌های برق رسان به سامانه ماشین‌های سانتریفیوژ رخ داد. این یک حمله بیرونی نبوده و محل خرابکاری نیز کاملا مشخص شده است. خسارت وارد شده به سرعت قابل رفع و جبران است و پرسنل غیور سازمان انرژی اتمی در حال تلاش شبانه روزی هستند.

به گفته وی مقرر شد به جای سانتیفیوژ‌های IR۱ سانتیفیوژ‌های IR۶ مجددا نصب شود. قطعا هدف این تخریب‌ها از کار انداختن سانتیفیوژ‌ها بوده است و من امروز اعلام می‌کنم براساس یک تصمیم ملی و یک خواست مدنی چرخ سانتریفیوژ‌های ما برای همیشه خواهد چرخید، هر روز بهتر از دیروز.

ربیعی با بیان این مطلب که هدف اصلی این خرابکاری سیاسی است تا نگذارند دستیابی مردم ایران به حقوق خود در عرصه جهانی به ثمر بنشیند، تصریح کرد: تجربه به ما نشان می‌دهد هرگاه در عرصه جهانی گام‌های موثری را بر می‌داریم دشمن استراتژیک ایران و مردم ایران کینه‌توزانه علیه منافع ملت به اعمال تروریستی ناجوانمردانه دست می‌زند. هدف این گونه تخریب‌ها هم حمله به توانایی‌های فنی و هم حمله به توانایی‌های سیاسی ایران است. آن‌ها به دنبال تضعیف روحیه جوانان غیور در صنعت هسته‌ای و ایجاد یاس و ناامیدی در مردم هستند.

سخنگوی دولت اضافه کرد: ما قطعا پاسخ محکم خواهیم داد. ایران به این گونه اقدامات استراتژی، پاسخ سه گانه را دنبال می‌کند. اول حق خود را برای اقدام علیه عاملین و آمرین و مباشرین محفوظ دانسته و مجازات خواهند شد. کانون این پاسخ نیز در سرزمین متجاوز خواهد بود. پاسخ دوم ما پیشرفت و گسترش فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای در کشور است. پاسخ سوم در عرصه سیاسی است. با عقب راندن تحریم‌ها و تلاش مضاعف برای کسب حقوق ملت ایران اهدف تروریست‌ها را ناکام خواهیم گذاشت. ما در دام عملیات تحریکی دشمن ایران قرار نمی‌گیریم، به مسیر درست خود در عرصه بین المللی ادامه داده، تحریم را خواهیم شکست و به تامین و گسترش صلح و امنیت جهان و منطقه کمک خواهیم کرد، اجازه نمی‌دهیم زندگی ننگین شما که مثل انگل فقط در فضای ناامن ممکن است ادامه دهید.

ربیعی گفت: شواهدی بسیار قوی از دست داشتن رژیم صهیونیستی در این حادثه وجود دارد. اول آنکه مقامات این رژیم از ترس پاسخ قاطع ایران با اظهارات دو پهلو شادمانی می‌کنند. دوم اینکه خوشبختانه وزارت اطلاعات و متخصصان ضد جاسوسی ما در ماه‌های گذشته و پس از شهادت شهید فخری زاده چندین تیم ترور و خرابکاری وابسته به سرویس‌های امنیتی اسرائیل را دستگیر و هم اکنون پرونده این افراد در مراحل بررسی قضایی قرار گرفته است. در این حادثه هم فرد خائن به ملت شناسایی و هویت او مشخص شده است و اقدامات لازم در دست پیگیری است.

ربیعی هم‌چنین به موضوع سفر روز گذشته وزیر خارجه روسیه به تهران اشاره کرد و گفت: این سفر جهت گسترش روابط همکاری‌های دو جانبه انجام خواهد شد. بر این اساس این سفر برای تمدید سند ۵ ساله همکاری‌های دو جانبه موافقتنامه تأسیس و چارچوب فعالیت مراکز فرهنگی که به امضای دو وزیر خارجه خواهد رسید، انجام می‌شود. هم‌چنین در خصوص مذاکرات وین و رفع تحریم‌ها تبادل نظر خواهد شد.

وی در ادامه به مصوبات دولت پرداخت و خاطر نشان کرد: در جلسه هیئت دولت بنابر پیشنهاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزایش مستمری حداقل‌بگیران تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی به میزان ۳۹ درصد و برای سایر سطوح (غیرحداقل‌بگیر) ۲۶ درصد به علاوه مبلغ ثابت ۲۴۸ هزار و ۸۰۰ تومان به تصویب رسید. با تلاش‌های سازمان تامین اجتماعی، دریافتی بازنشستگان حداقل‌بگیر دارای همسر و دو فرزند پس از اعمال ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی (افزایش سنواتی) نسبت به مجموع مستمری متناسب‌سازی شده سال ۱۳۹۹ و با احتساب مرحله دوم متناسب‌سازی به ترتیب برای دارندگان ۳۰ سال سابقه از ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان به ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان و دارندگان ۲۰ سال سابقه از ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان به ۳ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان در فروردین ۱۴۰۰ افزایش می‌یابد.

سخنگوی دولت افزود: اعمال متناسب‌سازی در سیستم نرم‌افزاری موجب اعتراض بخشی از متوسط‌بگیران (غیرحداقل‌بگیران) شد لذا بنابر سنت خوبی که در سازمان تامین اجتماعی شکل گرفته است، ۵ روش (سناریو) برای اجرای متناسب‌سازی مرحله دوم برای رفع بخشی از دغدغه بازنشستگان تامین اجتماعی در دست بررسی است که یکی از آن‌ها با حضور و مشارکت مسئولین کانون عالی بازنشستگان و مستمری‌بگیران تامین اجتماعی نهایی و در پرداخت اردیبهشت‌ماه لحاظ خواهد شد.

ربیعی عنوان کرد: سیاست دولت و همراهی مجلس شورای اسلامی از سال ۱۳۹۹ تا به امروز توجه به قدرت خرید کارگران و بازنشستگان بوده است. با اجرای همسان‌سازی در کنار افزایش ۳۹ درصدی حقوق‌ها به یاری خدا بخشی از دغدغه بازنشستگان تأمین اجتماعی رفع خواهد شد.

سخنگوی دولت در پاسخ به این سوال که چقدر امکان رفع تحریم‌ها وجود دارد گفت: ما تا امروز برای آمریکا هیچ جای ابهامی باقی نگذاشته ایم، برای بازگشت همه طرف‌ها به تعهدات راهی جز لغو تمام تحریم‌هایی که در دوره ترامپ اعمال شده وجود ندارد. نوبت آمریکاست که ثابت کند برای بازگشت به برجام جدی است. مذاکرات انجام گرفته در کمیسیون مشترک برجام تا امروز سازنده بوده و در مسیر درستی پیش می‌رود. منتظریم آمریکا به جای بازی با کلمات، گام‌های عملی برای اثبات حسن نیت خود بردارد.

سخنگوی دولت اظهار داشت: دولت ترجیح می‌دهد که میراثی بدون تحریم را به دولت بعدی واگذار کند، اما در عین حال مایل هم نیستیم که شتابزده رفتار کنیم. اگر آمریکا آماده انجام تعهداتش باشد، ما هم متقابلاً آماده انجام تمام تعهدات خودمان هستیم در غیراینصورت، گذشت زمان ممکن است احیای برجام را بسیار دشوارتر کند.

سخنگوی دولت در پاسخ به این سوال که آیا مذاکره مستقیم با آمریکا برای بازگشت به برجام و اعلام مطالبات ایران به صورت مستقیم راه‌کار منطقی‌تر و عملی تری نیست؟ گفت: سخت گیری ما برای امتناع از مذاکره با آمریکا خارج از چارچوب برجام پیام روشن و سختگیرانه‌ای دارد مبنی بر اینکه جمهوری اسلامی ایران به هیچ وجه مذاکره با آمریکا خارج از موضوع برنامه‌های هسته‌ای و بیرون از چارچوب برجام را به رسمیت نمی‌شناسد و ضرورتی برای انجام چنین گفتگو‌هایی قائل نیست. این سیاست و سختگیری مبتنی بر سال‌ها تجربه است.

وی اضافه کرد: از آنجاییکه آمریکا هنوز به برجام بازنگشته نمی‌تواند از ساختار مذاکراتی آن با ایران از جمله در کمیسیون مشترک استفاده کند. بعلاوه، از نظر ما مذاکره تنها زمانی لازم است که با مسئله پیچیده‌ای رو به رو باشیم در حالی‌که نحوه بازگشت همه طرف‌ها به تعهدات روشن و تعیین شده در متن توافق برجام بسیار ساده بوده و نیازمند مذاکره نیست. اگر آمریکا می‌خواهد طرف مذاکره با ایران در کمیسیون مشترک قرار بگیرد باید به برجام بازگردد و برای بازگشت به برجام راهی جز لغو یکباره و تمامی تحریم‌های ناقض توافق که دوره ریاست جمهوری ترامپ اعمال شده وجود ندارد. اگر این اتفاق صورت بگیرد، ما در کوتاه‌ترین زمان ممکن و بعد از راستی آزمایی، به همه تعهدات خود مطابق برجام بازخواهیم گشت.

نظر شما