شناسهٔ خبر: 46604419 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ابتکار | لینک خبر

امسال صدا و سیما چه برنامه‌هایی را برای ماه رمضان آماده کرده است؟

جای خالی سریال کمدی در کنداکتور رمضان

صاحب‌خبر - گروه فرهنگ و هنر – چند روز بیشتر تا آغاز ماه رحمت باقی نمانده است. هر سال صدا و سیما به مناسبت ماه رمضان ۱۴۰۰، به رسم هر سال چند سریال را برای این ایام آماده کرده است. در این گزارش نگاهی می‌اندازیم به سریال‌های مناسبتی رمضان 1400.
سال‌ها است که دیدن سریال‌های مناسبتی عادت شب‌های ماه مبارک رمضان و ساعت‌های پس از افطار است. امسال هم مانند سال‌های گذشته سریال‌های گوناگونی از شبکه‌های مختلف صدا و سیما پخش خواهد شد اما با این تفاوت که امسال خبری از سریال کمدی در میان سریال‌های ساخته شده نیست و این تقریبا نخستین بار بعد از بیست سال سریال‌‌سازی مناسبتی برای ماه رمضان اتفاق افتاده است. سریال‌های «احضار»، «بچه مهندس ۴»، «یاور» و «رعد و برق» چهار مجموعه‌ ویژه ماه رمضان هستند که امسال از شبکه‌های مختلف تلویزیون پخش می‌شوند. در سالیان گذشته و در ایام ماه رمضان سریال‌های ماورایی مانند «او یک فرشته بود»، «پنجمین خورشید» و «پنج کیلومتر تا بهشت» روی آنتن تلویزون رفت. افخمی، امسال دهمین سریال خود با نام «احضار» را جلوی دوربین برد. او از سال ۹۰ تا کنون در تلاش برای ساخت سریالی با نام «احضار» است که فیلمنامه آن چند بار پذیرفته نشد. در سال ۹۷ سریالی در ژانر وحشت با همین نام در نمایش خانگی منتشر شد. افخمی بالاخره توانست این سریال را با نام «دعوت نحس» مقابل دوربین ببرد و در نهایت نام آن را به «احضار» تغییر داد.
البته که مخاطبان تلویزیون منتظر سریال «احضار» نبودند و تا دو هفته پیش امید داشتند که «زیرخاکی ۲» با کارگردانی جلیل سامان، تنها سریال طنز شب‌های ماه رمضان خواهد بود اما این اتفاق نیفتاد و قرار است «احضار» با بازی آرش مجیدی، رضا توکلی، افسانه چهره‌آزاد، علی دهکردی، میلاد میرزایی، صالح میرزاآقایی و غزال نظر، از ابتدای ماه رمضان روی آنتن شبکه یک سیما می‌رود.
فصل اول «بچه مهندس»در رمضان سال ۱۳۹۷ با محوریت زندگی یک کودک بی سرپرست روی آنتن شبکه دو رفت. تصویر برداری فصل دوم این سریال در دی ۹۷ به پایان رسید و همان زمان هم روی آنتن شبکه دو رفت و با پایان آن وعده ساخت فصل سوم به مخاطب داده شد. فصل سوم این مجموعه با بازی روزبه حصاری در نقش جواد جوادی جلوی دوربین رفت اکنون قرار است فصل چهارم آن پس از یک سال، ماه رمضان ۱۴۰۰ پخش شود، البته با دو تغییر بسیار مهم. یکی حذف روزبه حصاری و پیوستن محمدرضا رهبری به پروژه و دیگری خداحافظی علی غفاری، کارگردان سه فصل قبل از پروژه و پیوستن احمد کاوری به عنوان کارگردان به سریال بود.
البته هر دو این اتفاقات هم دلایلی داشت؛ به دلیل عدم توافق و اختلاف بین روزبه حصاری و تهیه کننده پروژه حضور او در این فصل میسر نشد و علی غفاری، کارگردان سه فصل قبل هم برای ساخت فیلم سینمایی «تک تیرانداز» امکان حضور نداشت.
ثریا قاسمی، فرهاد قائمیان، محمدرضا رهبری، مهشید جوادی، عبدالرضا اکبری، سهند جاهدی، عباس جمشیدی‌فر، سیاوش چراغی‌پور، شیوا خسرومهر، عزت‌الله مهرآوران، شهین تسلیمی، محمدرضا هدایتی و امید روحانی بازیگران این سریال هستند.
سال گذشته سعید سلطانی سریال «بوم و بانو» را روی آنتن شبکه دو سیما برد، سریالی که آنچنان تجربه موفقی برای کارنامه کاری این کارگردان به حساب نمی‌آید اما سلطانی امسال سریال «یاور» را روی آنتن شبکه سه سیما می‌برد و سعید مطلبی هم که به عنوان نویسنده در مجموعه «ستایش» با این کارگردان همکاری کرده بود، نگارش فیلم‌نامه «یاور» را بر عهده گرفت.
این ملودرام اجتماعی، فضایی معمایی نیز دارد و مضمون آن درباره جوانمردی است. علاوه بر داریوش ارجمند که نقش شخصیت اصلی سریال را بازی می‌کند، اسماعیل محرابی، زهرا سعیدی، شبنم فرشادجو، محمد حاتمی، فقیهه سلطانی و ارسلان قاسمی هم در این مجموعه ایفای نقش کرده‌اند. مجموعه «یاور» در سی قسمت از اول ماه رمضان روی آنتن شبکه سه سیما می‌رود.
بهروز افخمی پس از هفت سال دوری از تلویزیون، سال گذشته مجموعه «رعد و برق» را در مناطق سیل‌زده جلوی دوربین برد. رعد و برق به تهیه‌کنندگی داود هاشمی، قرار است گوشه‌ای از زحمات تلاشگران حادثه سیل ۹۸ و اتفاقاتی که افتاده را نشان دهد. این سریال در زمان ساختش با موضوع کرونا دست و پنجه نرم می‌کرد و انتشار تصاویری از پشت صحنه این سریال که عوامل بدون ماسک بودند حاشیه ساز شد.
بهروز افخمی به تازگی در برنامه «نوروزترین نوروز» گفت که شیوع کرونا و طرز برخورد دولت با کرونا، باعث شده تغییراتی در قصه سریال ایجاد شود و بخش‌های زیادی از داستان که در خوزستان و لرستان روایت می‌شده، حذف شود. اکنون مجموعه «رعد و برق» با فیلم نامه جدید، تنها به سیل استان گلستان می‌پردازد.
«رعد و برق» سریال پُربازیگری است که تمام مناطق سیل‌زده کشور در آن دیده می‌شود. شهرام قائدی، محمد فیلی، مرتضی کاظمی، مهدی زمین‌پرداز، محمد مختاری، شهین تسلیمی، مزدک رستمی، حسن اسدی، ویدا موسوی، سپیده موسوی، امیر موسوی، ابراهیم یوسفی، پوریا منجزی، مجید درستی و ابراهیم امیرخانی بازیگرانی‌اند که در این سریال تلویزیونی به ایفای نقش می‌پردازند.
به جز سریال‌های مناسبتی برنامه‌های دیگری نیز برای ماه مبارک رمضان در نظر گرفته شده است. ویژه برنامه سحر شبکه یک با عنوان «ماه خدا» و با اجرای حسن سلطانی تدارک دیده شده است. امسال این برنامه با تفاوت بیشتری نسبت به سال گذشته روی آنتن می رود. «آفتاب شرقی» نیز در ماه مبارک رمضان زنده به روی آنتن خواهد رفت. همچنین اجرای برنامه افطار شبکه یک را حجت الاسلام برمایی بر عهده دارد که امسال متفاوت‌تر عمل می کند. «درس‌هایی از قرآن کریم» حجت الاسلام قرائتی هم در جدول شبکه قرار دارد. یک ویژه‌برنامه هم ساعت یک بامداد طراحی شده است که به مناجات‌خوانی در آن پرداخته خواهد شد.
برای برنامه سحر شبکه دو سیما ویژه برنامه‌ای را تدارک دیده‌اند که از کربلا پخش می‌شود. «دست در دست» با محور کمک مومنانه ادامه پیدا می‌کند و ویژه‌برنامه افطار «آدم‌های خوب شهر» با اجرای کاظم احمدزاده ادامه می‌یابد. همچنین سخنرانی حجت‌الاسلام انصاریان و مداحی محمود کریمی از دیگر برنامه‌های این شبکه خواهد بود. «ماه من» نیز در سحرگاه شبکه سه با اجرای نجم‌الدین شریعتی و کارشناسی حجت‌الاسلام کاشانی طبق روال سال قبل پخش می‌شود. شبکه چهار ویژه برنامه سحر با نام «سحوری» را با اجرای ساعد باقری تدارک دیده است و افطار هم سری دوم «زندگی پس از زندگی» را روی آنتن خواهد برد. برنامه «سوره» به صورت تخصصی موضوعات تخصصی قرآنی را دنبال می کند که برنامه‌ای شبانگاهی است. سخنرانی مذهبی این شبکه به مرحوم آیت‌الله مصباح یزدی اختصاص دارد. همچنین «خلوتگه عارفان» ویژه برنامه سحر شبکه پنج است و در عین حال «جشن رمضان» با بحث کمک مومنانه پیگیری می‌شود و «عقیق» هم در بخش افطار پخش خواهد شد. همچنین شبکه امید ویژه برنامه افطار را با عنوان «رفیق» برای نوجوانان دارد که گفت‌وگو با نخبگان علمی است که معنویت در زندگی‌شان دیده شده است. شبکه افق امسال برنامه‌ای ویژه در بخش سحرگاهی دارد که موضوع آن مهدویت است. ویژه‌برنامه افطار هم با عنوان «چشمه» و با موضوع مسجد محوری روی آنتن خواهد رفت.
مستند «نور» و «یک چکه ماه» از شبکه مستند پخش می‌شود و شبکه پویا هم برنامه سحرگاهی تدارک دیده است. شبکه قرآن هم ماموریت سنگین‌تر و ویژه‌تری دارد که در آن قرار است سخنرانی‌ها، ادعیه و ارتباط با حرم‌های مطهر را به دلیل کرونا ویژه‌تر دنبال کند.
امسال برنامه «مهمان خدا» ویژه سحر از حرم امام رضا (ع) تقدیم مخاطبان می‌شود. اقبال مخاطبان به هر ویژه برنامه ای که از اماکن مقدس روی آنتن می رود، بیشتر است. «ضیافت» هم برنامه افطار این شبکه است که به زندگی علما خواهد پرداخت. در حوزه تلاوت برنامه‌ای به نام «با مفاخر» داریم که تلاوت‌های اساتید بزرگ قرآنی را معرفی و درباره آنها توضیحاتی می‌دهد. همچنین سخنرانی بزرگان و مراجع را نیز در این شبکه داریم که سخنرانی حاج آقا مجتبی تهرانی، آقای مجتهدی تهرانی و ... در این بخش قرار می‌گیرند.

نظر شما