شناسهٔ خبر: 4644956 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

روانچی در همایش دانشگاه علامه:

هنر ما این است که در چارچوب خطوط قرمز منافع هسته‌ای را حفظ کنیم

عضو تیم مذاکره‌کننده هسته ای گفت: اگر به دنبال سندی هستیم که تمام نظرات ما را در بر بگیرد، ممکن نیست. هنر این است که در چارچوب خطوط قرمز، منافع و دستاوردهای هسته‌ای را حفظ کنیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، مجید تخت‌روانچی، معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه و عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای در «همایش مذاکرات هسته‌ای لوزان از دیدگاه علوم سیاسی» گفت: هدف از مذاکرات این است که تضمین بدهیم برنامه هسته ای ایران صلح آمیز است، تحریم ها برداشته می شود و پرونده هسته ای ایران عادی می شود. می توانید اسم این اقدام را برد-برد یا مانیماکس یا هر چیزی که می خواهید بگذارید.

وی افزود: ما معتقدیم این اتفاق ممکن است. ما مشکلی نداریم که به دیگران تضمین بدهیم برنامه هسته ای ایران صلح‌آمیز است و در این چارچوب فکر می کنیم که کار ساده ای نیست.

روانچی با اشاره به اینکه ما به دنبال ساخت و سلاح و کار مخفی نیستیم، اظهار داشت: تحریم ها غیرعادلانه است و باید برداشته شود.

معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه ادامه داد: طبیعی است که ما در یک فرآیند بده بستان هستیم و اگر به دنبال سندی هستیم که تمام نظرات ما را در بر بگیرد، ممکن نخواهد بود. هنر ما این است که در چارچوب خطوط قرمز طوری عمل کنیم که منافع هسته ای و دستاوردهایمان و خون شهدایمان و حقوق ملت پایمال نشود.

عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای با تاکید بر اینکه ما خودمان می‌دانیم که در مذاکرات به دنبال چه چیزی هستیم، اظهار کرد: در آینده مذاکرات سختی را پیش‌رو داریم و امروز نمی‌توانیم به طور قطعی بگوییم آیا آینده مذاکرات به یک توافق نهایی می‌رسد یا خیر؟

وی افزود: زیرا ممکن است طرف مقابل ما دَبه کند و بازی درآورد که البته ما با دقت و با چشم باز به این موضوع توجه داریم.

تخت روانچی با تاکید بر اینکه این‌طور نیست که تحت هر شرایطی بخواهیم به توافق برسیم، تصریح کرد: ما با چشم باز و با حمایت‌های مردم، مقام معظم رهبری و رئیس‌جمهور، مذاکرات را پیش می‌بریم و اگر فکر کنیم که طرف مقابل بازی درنمی‌آورد، به یک توافق خواهیم رسید.

معاون اروپا و آمریکا وزیر امور خارجه با تقدیر از منتقدان هسته‌ای، گفت: نظرات آنها به ما برای رسیدن به توافقی خوب کمک می‌کند اما اینکه برخی می‌گویند بیانیه لوزان زمینه‌ساز حمله نظامی به کشور است، یک توهین محسوب می‌شود؛ یعنی به نظر شما وزیر خارجه یک کشور توافقی را امضا می‌کند که باعث حمله نظامی به کشورش شود؟

وی ادامه داد: اینکه در فکت‌شیت آمریکایی‌ها چه بوده است را ملاک نگیرید. آنها پس از توافق ژنو هم فکت‌شیت و برداشت‌های خود را منتشر کرده‌اند.

تخت روانچی افزود: مذاکرات فقط در چارچوب راه‌حل‌ها انجام می‌گیرد و اینکه مذاکرات صورت گرفته، خلاف امنیت ملی و مصالح کشور است را قبول ندارم.

به گفته وی، تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای تنها در بحث هسته‌ای مذاکره می‌کند که تمامی تحریم‌های هسته‌ای برداشته می‌شود و قطعنامه‌های تحریمی که تنها در موضوع هسته‌ای است، لغو خواهد شد.

عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای تصریح کرد: تحریم‌های اعمال شده در موضوعات دیگر که خارج از چارچوب شورای امنیت سازمان ملل است، برداشته نمی‌شود و اینکه بگوییم همه تحریم‌ها را لغو کنیم، آنها می‌گویند بیایید در مورد حقوق بشر و موضوع تروریسم مذاکره کنید که ما چنین اجازه‌ای را به آنها نمی‌دهیم.

تخت روانچی با تاکید بر اینکه برای لغو قطعنامه‌های تحریمی شورای امنیت سازمان ملل، به یک قطعنامه فصل هفتم تحت ماده ۴۱ نیاز داریم،‌ گفت: اگر این قطعنامه را نداشته باشیم، طرف مقابل ما می‌تواند تحریم‌های خود را مجددا اعمال کند.

وی تاکید کرد: در تحقق توافق هسته‌ای آیتمی که چند سال است در قطعنامه‌های شورای امنیت وضع می‌شود، بسته خواهد شد و این دستاورد بزرگی است چرا که با تصویب قطعنامه جدید مبنی بر لغو تحریم‌ها، توافق و برنامه اقدام مشترک اجرا خواهد شد.

معاون اروپا و آمریکا وزیر امور خارجه با تکذیب این بحث که باید پس از یک محدودیت ۱۰ ساله برای ادامه تحقیق و توسعه و غنی‌سازی مذاکره کنیم، تاکید کرد: ما با مردم رو راست هستیم و پس از توافق ژنو نیز متن توافق را منتشر کردیم؛ در صورتی که آمریکایی‌ها تنها فکت‌شیت ارائه دادند. وقتی توافق نهایی در صورت تحقق منتشر شود، می‌فهمید که بعد از ۱۰ سال لازم نیست در خصوص بحث تحقیق و توسعه، مذاکره کنید.