شناسهٔ خبر: 46336318 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: پارسینه | لینک خبر

طرز تهیه آبگوشت کشک، غذای اصیل و سنتی

آبگوشت کشک یکی از غذاهای اصیل و سنتی است که در استان های اراک، اصفهان، آذربایجان غربی و لرستان تهیه می شود.

صاحب‌خبر -

آبگوشت کشک یکی از غذاهای اصیل و سنتی است که در استان های اراک، اصفهان، آذربایجان غربی و لرستان تهیه می شود. به این غذا در زبان ترکی قورت شورباسی نیز گفته می شود.

مواد اولیه برای تهیه این آبگوشت :گوشت گوسفندی، سیب زمینی، کشک و نخود است.

به این آبگوشت می توانید بادمجان یا چغندر قند نیز بیفزایید. برای دیزاین آبگوشت کشک می توانید از پیاز داغ، نعنا داغ و سیر داغ استفاده کنید.

برای اینکه یک آبگوشت جاافتاده و خوشمزه داشته باشید به نکات زیر توجه کنید:

۱- یکی از رمز و رازهای پخت یک آبگوشت کشک معرکه این است که آن را روی حرارت ملایم و برای مدت طولانی بپزید.

۲- نمک گوشت را در همان ابتدا به آن اضافه نکنید. زیرا گوشت را تیره و دیرپز می کند.

۳- آبگوشت کشک را در دیگ دیزی بپزید که با حرارت ملایم و یکنواخت حسابی خوشمزه شود.

۴- می توانید پوست سیب زمینی را تمیز بشوید و آن را با پوست به آبگوشت اضافه کنید.

۵- اگر تمایل به استفاده از دنبه در آبگوشت دارید بهتر است آن را با نمک بکوبید و در آبگوشت بریزید.

۶- پیاز را خرد نکنید زیرا آبگوشت لیز می شود. و پس از پخت آبگوشت پیاز را از آن خارج کنید.

۷- در تهیه آبگوشت کشک می توانید از رب گوجه فرنگی یا گوجه فرنگی خشک شده به جای گوجه استفاده کنید.

مواد لازم

گوشت گوسفند: نیم کیلو
نخود: نصف لیوان
پیاز بزرگ: ۲ عدد
سیب زمینی متوسط: ۳ عدد
کشک ساییده: ۲۵۰ گرم
آب: یک و نیم لیتر
نعنا داغ: به میزان لازم
زردچوبه: به میزان لازم
گل زرد: جهت تزیین
نمک: به میزان لازم
فلفل: به میزان لازم
 

مراحل

 

گوشت، نخود، پیاز، زردچوبه، نمک و فلفل را در قابلمه ریخته، روی آن آب بریزید و بپزید.


پس از پخت گوشت ،سیب زمینی ها را بیفزایید و مجدد اجازه دهید غذا بپزد.


در یک تابه جدا روغن را داغ کرده و نعنا را در آن تفت دهید.


کشک را آب کنید و به نعنا داغ بیفزایید.


بعد از اینکه یک قل خورد آن را از روی حرارت بردارید و به آبگوشت اضافه کنید.


آبگوشت را روی شعله ملایم قرار دهید تا به آرامی پخته شود. (حدود 1 ساعت)


سپس آن را با نعنا داغ و گل زرد تزیین کنید.

 

منبع: غذالند

نظر شما