صاحبخبر - پیر حسین کولیوند رئیس سازمان اورژانس کشور و رئیس قرارگاه پشتیبانی طرح شهید قاسم سلیمانی در برنامه سلام صبح بخیر ایران درباره اجرای طرح شهید سلیمانی، گفت: گام چهارم مبارزه با ویروس کرونا در قالب یک طرح محله محور به نام شهید سلیمانی شروع شد. این طرح با هدف اینکه بتوانیم شبکه انتقال ویروس را قطع و مبتلایان را کاهش دهیم و علاوه بر آن کاهش فوتیها را داشته باشیم شروع شد. با شروع این طرح همه مردم و دستگاهها کمک و همکاری کردند و به اهداف خوبی رسیدیم.
کولیوند افزود: در طرح شهید سلیمانی با اقدامات سه تیم حمایتی، مراقبتی و نظارتی شروع به کار کردیم و این اقدامات هنوز ادامه دارد. به تازگی در قالب عملیات ویژهتر فعالیت خودمان را بیشتر میکنیم. تیمهای عملیاتی توسط بسیج جامعه پزشکی و سردار سپهر در حال فعالیت هستند.
به گفته این مقام مسئول، کارهای حمایتی در طرح شهید سلیمانی به این صورت است که فرد مبتلا به کرونا مبتلا در خانه خود میماند و بسیج کارها و نیازهای بیرون از منزل او را انجام میدهد. اگر وضعیت مالی آنها خوب باشد هزینه توسط خود فرد مبتلا پرداخت میشود و پخت و پز و دارو و... را بسیج به درب منزل آنها میبرد تا مجبور به تردد در سطح شهر نشوند.
رئیس سازمان اورژانس کشور ادامه داد: اگر وضع مالی بیماران خوب نباشد نیازهایشان توسط بسیج و خیرین تامین و مشکلات معیشتی آنها رفع میشود.
او افزود: اگر کسی مبتلا به کرونا باشد تمام اطرافیانش تست میشوند. تیمهای ما در سراسر کشور پخش هستند و خانه به خانه مراجعه میکنند.
کولیوند توضیح داد: فرد بهبود یافته از کرونا در صورتی که امکان جداسازی از خانواده را در منزل نداشته باشد به مراکز مراقبت ما که در تمام کشور وجود دارند، منتقل میشود. در این مراکز ۱۴۰ هزار تخت وجود دارد که تختهای هتلی هستند و در مهمان سراها، زائر سراها و هتلها وجود دارند.
رئیس اورژانس کشور ادامه داد: در اجرای طرح سردار سلیمانی تیم دوم تیمهای نظارتی هستند که در اماکن عمومی نظارت میکنند تا ویروس شیوع پیدا نکند. در خیلی از مراکز مغازهها را پلمب کرده اند و گام چهارم مبارزه با کرونا با دقت و سرعت آغاز شده است.
رفتار ویروس کرونا عجیب و غریب است
رئیس قرارگاه شهید سلیمانی بیان کرد: در این اسکان هتلی بیماران کرونایی فرد مبتلا هزینهای نمیدهد و تمام هزینه ها توسط دولت پرداخت میشود. به عنوان مثال هزینهای که ما به هتلها در تهران پرداخت میکنیم شبی ۹۰ هزار تومان است.
کولیوند با بیان اینکه هم اکنون با نوعی جهش کرونا به نام ویروس انگلیسی مواجهه هستیم، گفت: رفتار ویروس کرونا خیلی عجیب و غریب است. قدرت انتشار این ویروس خیلی زیاد است و تاثیرات سریعتری بر روی ریه میگذارد و بر خلاف ویروس کرونا که تا ۷ روز روی ریه اثر میگذاشت این ویروس در عرض ۲ تا ۳ روز ریه را درگیر میکند.
رئیس سازمان اورژانس کشور ادامه داد: مردم، مسئولان و دستگاهها باید مراقبت بیشتری داشته باشند تا با جهش جدیدتر گرفتاری بیشتری پیدا نکنیم.
افزایش مصدومان چهارشنبه سوری نسبت به سال گذشته
کولیوند درباره چهارشنبه سوری نیز گفت: یکی دو سال درباره چهارشنبه آخر سال فعالیت خوبی داشتیم و در مساجد و مدارس آموزشهایی را ارائه میدادیم. در ۳ سال گذشته تعداد تلفات و مصومین چهارشنبه سوری به صورت محسوسی کاهش یافت، اما امسال بر اساس بررسیها و مقایسه با سال قبل دچار جهش شده ایم. به عنوان مثال تعداد مصدومین چهارشنبه سوری تا امروز نسبت به سال های قبل، از ۲۰ مصدوم به ۸۰ مصدوم رسیده است؛ ۷ نفر از این هشتاد مصدوم دچار قطع عضو شده اند. این مسائل نشانه خوبی نیست و مردم باید به این مسائل توجه کنند.
او افزود: توصیه میکنیم مردم بخاطر چهارشنبه سوری برای خود درد سر ایجاد نکنند. هم اکنون در حال فعالیت مشترک با پلیس هستیم، اما از مردم درخواست میکنیم دست به اقدامات خطرناک نزنند.
مردم در عید نوروز به سفر نروند
به گفته این مقام مسئول، با توجه به شیوع کرونا از مردم درخواست میکنیم در عید نوروز به سفرهای غیر ضروری نروند. در تعطیلات عید حضور تمام متخصصان را در بیمارستانها خواهیم داشت و مردم برای تامین دارو مشکلی نخواهند داشت. با تمام توان به مردم خدمات رسانی خواهیم کرد.
کولیوند با بیان اینکه کادر درمان خسته جسمی هستند، ولی خسته روحی نیستند، ادامه داد: سال قبل وقتی دانشجویان چینی به کشور بازگشتند اورژانسیها هتل داری کردند. به سختی یک هتل فراهم کردیم و هیچکس به کمک ما نیامد. تاکنون ۱۰ شهید سلامت در اورژانس داده ایم.
رئیس سازمان اورژانس گفت: همان روزهای ابتدایی شیوع کرونا به این ویروس مبتلا شدم و تمام ریه هایم درگیر این ویروس شد. ۱۴ روز در کما بودم و تا حدود یک ماه بعد از بهبودی حتی توان راه رفتن نداشتم.
کاهش ۶۵ درصدی مرگ و میر مادران باردار با تلاشهای اورژانس
کولیوند درباره عارضه قلبی معاون سازمان بهداشت جهانی و خدمات رسانی اورژانس ایران به او بیان کرد: اورژانس در چند سال اخیر از نظر لجستیک، آموزشهای عمومی و امکانات توسعه خوبی پیدا کرده است. در اورژانس هوایی تا سال ۹۵ حدود ۷ فروند بالگرد داشتیم که هم اکنون به ۴۸ فروند رسیده است و کل کشور را پوشش میدهد. در سه استان کشور بالغ بر ۶۵ درصد مرگ و میر مادران باردار را کاهش داده ایم و بیش از ۷۰ درصد مصدومینی که توسط اورژانس کشور به مراکز درمانی منتقل شده اند مستقیم به اتاق عمل رفته اند.
∎