به گزارش بولتن نیوز، سردار سید کمال هادیانفر رئیس پلیس راهور ناجا اظهار کرد: فرآیند شماره گذاری قاعده خود را دارد و بیشترین خودروهای خارجی که در داخل کشور وجود دارد، خودروهای مدل ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ است و از سال ۹۷ ورود خودروهای خارجی به داخل کشور ممنوع شده است.
وی ادامه داد: فرآیند شماره گذاری در پلیس راهور ناجا با دسترسی به سامانههای گمرک، وزارت صمت، استاندارد، محیط زیست انجام میشود. بعد از مصوبه هیات دولت در سال ۹۷ هیچ خودرویی نباید وارد کشور میشد، ولی براساس مصوبات دولت ۱۳ هزار خودرویی که در گمرک معطل بودند اجازه شماره گذاری پیدا کردند، اینها و خودروهای مثل خودروهای استثنا هستند و در حال شماره گذاری اند.
سردار هادیانفر گفت: خودرویی به صورت قاچاق شماره گذاری نمیشود و در گزارشی که پخش شد و گفته شد که خودرویی در پارکینگ با قیمت ۱۸ میلیارد است متعلق به سفارتخانهای بوده و پلاک سیاسی داشته که براساس قانون میتوانستند آن را به فروش برسانند و تبدیل به پلاک شخصی کنند. منتهی بعضی از خودروها با پلاکهای جعلی تردد میکنند و یا با اسناد جعلی به مردم فروخته میشوند، که آن هم قاعده خود را دارند و عمده آنها در پارکینگها و گمرک توقیف هستند و با دستور قضایی مصادره میشوند.
رئیس پلیس راهور ناجا افزود: بخشی از اینها خودورها هم اگر وارد کشور میشوند به صورت قطعه شده هستند و آنچه که فرد قاچاقچی در گزارش عنوان میکند که خودرو ۴ میلیارد قیمت دارد در صورتی که ۱۸ میلیارد ارزش دارد قطعا با پلاک جعلی است و اگر مصداقی وجود دارند بگویند که ما بررسیهای خود را انجام دهیم.
وی ادامه داد: برخی افراد به دلیل تفاخری که در خودرو خارجی وجود دارد پلاک خودروهای دیگر را بر روی آنها نصب میکنند و به محض رویت توسط ماموران این خودروها متوقف میشوند و یا با خودروهای چپی همین کار را میکنند. تعداد زیادی از این خودروها در پارکینگها وجود دارد.
رئیس پلیس راهور ناجا تصریح کرد: این عزیزی که این گزارش را تهیه کرده بیشتر در پارکینگهای پلیس بوده که توقیف شده اند و یا در سازمان اموال تملیکی و یا در سیر مقام قضایی با ظن قاچاق هستند که در حال رسیدگی است، باز من تاکید میکنم که هیچ خودرویی بدون مجوز دولت و براساس قانون در خودروهای وارداتی، پلاک نخواهد شد، به خصوص ورود خودروهای لوکس و تولید آمریکا کلا از سال ۹۸ ممنوع شده و حتی مربوط به سفارتخانهها هم باشد این خودروها پلاک نخواهد شد.
∎