گروه بین الملل- دکتر ابوذر گوهری تحلیل گر سیاست خارجی در یادداشتی نوشت: روابط آمریکا و روسيه در دوره بايدن تحت تأثیر شرايط مختلفي است كه بسياري از آنها ریشه در تحولات دوره ترامپ و اتهامات متقابل دو كشور به یکدیگر دارد. در گام نخست و قبل از پرداختن به اين طيف گسترده از مسائل دوجانبه، دولت بايدن و روسيه اقدام به تمديد معاهده استارت جديد نمودند. توافق مذكور جهت جلوگيري از مسابقه تسليحاتي ميان دو قدرت در دولت اوباما در سال 2010 امضاشده بود. مدت اين توافق ده سال و زمان انقضاي آن فوريه 2021 تعیینشده بود. با اتمام مهلت اين توافق، دو گزينه تمديد يا انقضاي آن مطرح بود. در صورت انقضا و عدم تمديد معاهده، طرفين اقدام به تقويت نيروهاي تهاجمي استراتژيك خود میکردند و این وضعیت علاوه برافزایش بودجه نظامی، عدم اطمینان استراتژیک را تشدید می¬کرد اما درنهايت با تمديد پنجساله اين توافق احتمالاً دور جديدي از همکاریها در اين رابطه صورت خواهد گرفت.
به گزارش بولتن نیوز، بر اساس این توافقنامه، دو کشور ایالاتمتحده و روسیه موشکهای بالستیک قارهپیمای مستقر در زمین، زیردریاییها و بمبافکنهای B-52 را به 700 فروند، کلاهکهای هستهای آماده پرتاب را به 1550 فروند و کلاهکهای غیرمستقر را به 100 فروند محدود میکنند و از حق بازرسی از زرادخانه هسته¬ای یکدیگر برخوردار می¬شوند. استارت جدید، طرفین توافق را از پنهانکاری، عدم شفافیت و مانعتراشی در مقابل اقدامات پادمانی هر طرف منع نموده و مقرراتی برای تبادل داده¬ها ، انواع و مکان سلاح¬ها و پرتابگرها، استفاده از شناسه¬های اختصاصی در موشک¬های بالستيک قارهپیما و پرتاب از زیردریایی و بمبافکنهای سنگین و بازرسی¬های سرزده پیشبینی نموده است.
امضاي اين توافق به معناي توافق آمریکا و روسيه در عدم تقابل در حوزه تسليحات استراتژيك در جهت ايجاد توازن قدرت و مقابله با مسابقه تسليحاتي است. طبعاً پروندههای متعدد ديگري در روابط دوجانبه وجود دارد كه حل آن مستلزم طي مراحل پيچيده بوده و احتمالاً به سهولت حلوفصل نخواهد شد.
پرونده های دو کشور به سهولت حلوفصل نخواهد شد
روابط روسیه و آمریکا در هاله ای از ابهام
روابط آمریکا و روسيه در دوره بايدن تحت تأثیر شرايط مختلفي است كه بسياري از آنها ریشه در تحولات دوره ترامپ و اتهامات متقابل دو كشور به یکدیگر دارد.
صاحبخبر -
نظر شما