محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، در نامهای به بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل، خواهان پایان بمباران هوایی یمن و ایجاد شرایطی برای تشکیل دولت فراگیر ملی در این کشور شده است.
آقای ظریف در نامه خود به دبیرکل سازمان ملل گفته است که حملات هوایی کشورهای عرب به رهبری عربستان سعودی باعث وخامت اوضاع شده و "آشکارا ابتداییترین اصول حقوق بین الملل را نقض کرده" است.
وزیر خارجه ایران هشدار داده است که وضعیت بحرانی در یمن به "ابعاد فاجعه آمیزی نزدیک میشود."
ایران به شدت از حملات هوایی است که عربستان سعودی و متحدانش علیه شبه نظامیان حوثی و نیروهای وفادار به رئیس جمهور اسبق یمن انجام میدهند. در مقابل این کشورها، به همراه برخی قدرتهای غربی، ایران را به حمایت از حوثیها، که شیعه زیدی هستند، متهم میکنند.
وزیر خارجه ایران در نامه خود به دبیر کل سازمان ملل هشدار داده است "با تداوم عملیات هوایی خارجی این گروههای تروریستی هستند که موقعیت راهبردی خود را مستحکم نموده و از شرایط موجود بیشترین بهره را میبرند."
وضعیت امنیتی شکننده یمن باعث شده که شاخه القاعده در این کشور و همچنین گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) برای افزایش قدرت خود در یمن تلاش کنند.
آقای ظریف گفته موضع جمهوری اسلامی این است که باید چهار اقدام برای رفع بحران یمن انجام بگیرد.
"برقراری آتش بس و توقف سریع کلیه حملات نظامی خارجی، ارسال فوری و بدون وقفه کمک های انساندوستانه، از سرگیری گفت وگوی ملی و با مشارکت نمایندگان تمام احزاب سیاسی و گروه های اجتماعی این کشور و تشکیل دولت فراگیر وحدت ملی یمن" مواردی هستند که آقای ظریف برای رفع بحران پیشنهاد کرده است.
او گفته است که جمهوری اسلامی ایراندر این زمینه آماده همکاری با سازمان ملل است.